Belgie ===> misschien verbod hoofddoeken op school

Gestart door omar, 27/02/2004 om 19:23:07

ithri-nsbaah

#15

CiteerWat onderdrukker?

We leven toch in een samenleving die een scheiding kerk en staat nastreeft......

Het verbieden van hoofddoeken op een school vind ik zelf ook zeer problematisch. Maar andere kant is een openbare school een directe overheidsschool van daar ''openbaar'', dit is het resultaat van de scheiding van kerk en staat.

Om het bovenstaande steun ik die jonge meiden die zooo graag een hoofddoekje willen dragen NIET.
als een staat de islamitische vrouw zou dwingen haar hoofddoek af te leggen is dat ONDERDRUKKING. Haar WIL wordt haar afgenomen en de wil van EEN ANDER wordt haar opgelegd...
Is dit volgens jou geen onderdrukking?

Verder heb ik het niet over jonge meiden/ scholen. Ik praat over vrouwen in het algemeen en het eventuele hoofddoekverbod in het z'n algemeenheid. Als het verbod ingaat zal het namelijk echt niet blijven bij (openbare) scholen.

Dora

#16

CiteerWat onderdrukker?

We leven toch in een samenleving die een scheiding kerk en staat nastreeft......

Het verbieden van hoofddoeken op een school vind ik zelf ook zeer problematisch. Maar andere kant is een openbare school een directe overheidsschool van daar ''openbaar'', dit is het resultaat van de scheiding van kerk en staat.

Om het bovenstaande steun ik die jonge meiden die zooo graag een hoofddoekje willen dragen NIET.

.

*We leven toch in een samenleving die een scheiding kerk en staat nastreeft......* > dat is geen reden om de hoofddoek te verbieden > zoiezo niet in openbare scholen of op de arbeidsmarkt...want we leven ook in een samenleving waarin we kunnen spreken van vrijheid van geloof/mening!!!
alleen scholen die religieus zijn mogen dit verbieden en mogen leerlingen weigeren als ze niet aan hun "regels"voldoen!!!

en juist omdat het gescheiden is moet men elk geloof accepteren nu de grondwet niet op geloof is gebaseerd!!!

Goner

#17
Scheiding van staat en godsdienst vind ik een heel goede zaak. Ik wil niet worden geregeerd door een klasse van dominees, imams, ayatollahhs en dergelijke.
Maar de hoofddoekbusters verwarren (bewust?) het publieke domein met de staat. Heeeeel sneaky.

In Frankrijk is die hoofddoekjeswet er vooral door gedrukt vanwege politieke motieven. Ivm de komende verkiezingen wilde men extreem rechts de wind uit de zeilen nemen (op zich een goed streven) door een "rechts" thema te kidnappen.
Met als kop van Jut de bedekte hoofden van moslima's die graag hun hoofd bedekt houden.

En dan Nederland. De maatregel tegen hoofddoekjes op ambtenaren die LPF beoogde is gelukkig door de hele verdere kamer weg gestemd. Een kamerlid (ben de naam kwijt, en vrouw van Marokkaanse afkomst) wees op het seksistische karakter van het LPF voorstel, door te vragen of moslim-mannen dan ook hun baard moesten afscheren.

Ik persoonlijk word 100 keer liever door een adequate, snelle ambtenaar (ja die bestaan) met een hoofddoek geholpen, dan door een slome zonder hoofddoek.

Inuit

#18

CiteerScheiding van staat en godsdienst vind ik een heel goede zaak. Ik wil niet worden geregeerd door een klasse van dominees, imams, ayatollahhs en dergelijke.

Of je nou geregeerd wordt door een klasse relieuzen of door een klasse "grote denkers" met een seculier karakter, wat is het verschil?
Een waarom zijn die laatsten in jou ogen zo veel beter dan de eerstgenoemden?

Masja

#19
sterker nog: IK wil niet geregeerd worden noch door het een noch door het ander

Inuit

#20

Citeersterker nog: IK wil niet geregeerd worden noch door het een noch door het ander

Door wie wil je dan geregeerd worden? Of heb je liever anarchie?

Mashakiel

Wat Frankrijk heeft gedaan was niet zozeer voortkomend uit het respecteren van haar seculiere karakter.
Dit gebeurde veeleer door haar paniekvoetbal op politiek vlak.
Want misschien weten jullie het niet, maar een relatief klein, doch zorgwekkende gedeelte van haar bevolking bekeerde zich (onlangs) tot de Islam, en deze tendens wordt nog steeds behouden.  
Een ander gekende feit is dat er een Islamitische partij in Frankrijk was [die eigenlijk nog bestaat], die zich in de afgelopen verkiezingen kandidaat stelde, die een zorgwekkende omvang had behaald waardoor de Franse regering deze partij onmiddellijk verboden had.
Rekening houdend met de hierboven vernoemde feiten en meng er nog de islamofobie sinds 11/9 erbij dan krijg je een duidelijk beeld van de gevoerde islamitische beperkingen  in dit land (en hoogstwaarschijnlijk nog andere landen ).
De door zionisten gebrainwashed westerse regeringen hebben eindelijk hun ware aard laten zien en hebben tegelijk ook hun kaarten laten zien in die zin dat men nu geen moeilijkheden meer heeft bij bepaalde toegevingen zoals bij voorbeeld het belemmeren van de sterke islamitische groei in Europa (door de afschaffing van de hoofddoek). Het kan niet anders zijn, dat er dan Bin Ladens komen en Saddams enz...

Wie wind zaait, zal storm oogsten!

Peter

#22

CiteerHet probleem zit hem in het feit dat de Europese landen die het dragen van een hoofddoek willen verbieden, de hoofddoek als religieus symbool omschrijven, waardoor ze dan kunnen zeggen dat je een symbool niet nodig hebt om je religie te belijden. Belachelijk natuurlijk, want het is helemaal geen symbool, maar een religieuze plicht, dus door het te verbieden maken ze het zusters onmogelijk om hun geloof te belijden, iets wat immers tegen hun eigen grondwet ingaat!  


Religieuze plicht??? Dus moslim-vrouwen die geen hoofddoekje willen dragen zijn zondaars?!?!?!

Inuit

#23

CiteerReligieuze plicht??? Dus moslim-vrouwen die geen hoofddoekje willen dragen zijn zondaars?!?!?!

Dat klopt.