Hoofdmenu

Sahara

Gestart door Inuit, 17/04/2004 om 17:09:11

Inuit

Hoe denken jullie eigenlijk over de kwestie Sahara?
Ik ben wel benieuwd naar jullie meningen hierover.

ayuda

Het is nogal lang dus ik volsta met de link, maar er is een aardig overzicht over deze kwestie (vanuit het gezichtpunt van de critici van Rabat in deze toestand) te vinden.

http://www.uitpers.be/archief/nr5/sahara.html

Het doet denken aan Israel dat zich niks gelegen laat liggen aan de VN, en de andere landen die er eigenlijk niks tegen durven doen. Is het waar dat Marokko ook een "veiligheidmuur" heeft gebouwd, zoals Israel mee bezig is, en zoals de VS hebben met de Mexicaanse grens? Of is dat een gerucht?

Kunnen de Amazigh en de bewoners van de Sahara elkaar wellicht vinden in hun strijd?

Idir

Bij www.nps.nl/maroc kan je de uitzending van de afgelopen vrijdag terugluisteren, daarin hoor je een intervieuw wat met de (Spaanse)-Sahara te maken heeft. Er was een bijeenkomst daarover hier in Nederland. Het in intervieuw is wel in Darija! (het begint na ongeveer 8,5 minuten)

Amezian

#3
Die kwestie Sahara is niet wat het lijkt.Het is geen conflict tussen Polisario en Marokko.Het is Algerije die een Saharastaatje wil creeren zodat het een doorvoer heeft naar de Atlantische Oceaan.Het op een na grootste land van Afrika wil hiermee zijn territorium uitbreiden.Marokko heeft historische rechten op dat gebied.Misschien is verregaande autonomie een oplossing.Voor de Rif trouwens ook.