Mohammed VI komt naar Nederland

Gestart door Laazib, 11/05/2002 om 19:34:29

ARABMAN

#30
fuck you en fuck je ideeen wat heb je daar allemaal a riffie de zeb twee bergen  in marokko
a die mag je houden van mij maar kom beneden en ik hak je benen er af yellah a nighas delkara
ga een echt taal leren ba3da want die van jou is alleen @#$#@$!$#$%^&&^##^#%^.
en wie noem je honden? de arabieren haahhahaah kijk hoe je moeder in marokko leeft jullie zijn allemaal de zonen en dochters van de soldaten.
vraag je pappie maar na.

trouwens willen jullie oorlog voeren??
al te graag ik wil graag jullie uitroeien!

MENSEN !!!!! JULLIE DENKEN ECHT DAT ARABIEREN ZO OVER JULLIE DENKEN HE ??
ZIELIG MAN WE ZIJN ALLE MAROKKANEN GEBRUIK JE HERSENS WE MOETEN HET SAMEN DOEN DAAR WIJ ZIJN DE TOEKOMST VOOR ONS LAND DUS WAAR WACHT JE OP MIJN HAND IS GEREIKT.    
                      AFZ. EEN ARABIER

ithri

#31
Arbaman,

Als ik een arabier was ging ik al lang naar het midden oosten, want dat is het land van de arabieren, en dus niet naar nederland om als gastarbeider te zijn,jij bent geen arabier , maar iemand die gearabiseerd bent, om de antwoord over de vragen te geven moet je de hele forum gloebal doorlezen, en dat je zo trots op je taal bent, over welke taal heb je het over, dus denkd eens na mijn broeder voordat je onzin jij uit je vingers gooit, neem even mooite voor een serieuze gesprek, en verdiep je in de geschiedenis van je land om daar over te kunnen praten, wie ben je eigenlijk arabier of een gearabiseerde amazigh????

Thennemiert Ithri,

Krijgertje

#32
Wat me opvalt bij de reacties op deze topic is, hoe negatief de meesten denken over arabische marokkanen en de nieuwe koning.

Iedereen zegt dat de nieuwe koning helemaal niks heeft veranderd. Mijn stelling is dat je in een land waar de corruptie hoogtij vaart je niet zo snel een drastische koerswijziging voor elkaar kunt krijgen. Misschien dat jullie het vergeten zijn, maar de huidige koning regeert nu nog geen anderhalf jaar. Kennelijk verwacht iedereen wonderen van hem. Nu heb ik al dingen gehoord die me positief overkomen. In de eerste plaats wordt het geld, dat oorspronkelijk was bedoeld voor het tweede GSM-net in marokko, gebruikt voor het creeeren van meer werk voor afgestudeerden in marokko. En ten tweede is het zo dat sinds dit jaar het voor het eerst is dat de allerarmsten een soort van uitkering kunnen krijgen. Ten derde zijn er vergevorderde plannen op komst die vrouwen meer rechten geven. Ten vierde is het zo dat Nador tot vrijhandelszone is uitgeroepen naast Rabat en Tanger. Dit maakt het voor buitelandse bedrijven aantrekkelijker om zich daar te vestigen. Ten vijfde zijn er een heleboel politieke gevangenen vrijgelaten of hebben amnestie gekregen. En er zijn nog wel meer dingen die zijn gebeurd in de korte tijd dat de koning aan de macht is. Positieve dingen dus. Kijk ik ben niet iemand die zegt dat de koning heilig is wat er ook gebeurt. Dat is niet zo. Maar geef hem toch de tijd.

Hmmm de meeste marokkanen die naar Europa proberen te vluchten zijn vooral berbers? En ons kustgebied loopt niet evenwijdig aan dat van Europa, zou dat niet de reden kunnen zijn. Ik ben het wel eens dat arabische marokkanen misschien iets minder reden hebben om naar europa te vluchten, maar ik garandeer je dat het echt wel erg is daar. Wil er maar eens op wijzen dat alle vervoersbedrijven er heel serieus over nadenken om alleen maar tot Zuid-Spanje te rijden met hun vrachtwagens omdat ze doodziek worden van alle mensen die achterop de vrachtwagens springen in de hoop als verstekeling de straat over te kunnen steken. En die vrachtwagens die rijden niet door Rif. Alleen maar richting Casablanca. En tussen Casablanca en Tanger wonen veel meer arabieren dan berbers. Dus de meeste van de jongeren die proberen in te breken bij een vrachtwagen zijn ook arabische marokkanen.

Oh ja en de naam berbers komt inderdaad van de romeinen af. En die hebben we niet alleen gekregen omdat toen ze naar marokko kwamen de berbers de taal niet spraken. Ik denk dat wanneer iedereen eens navraag gaat doen binnen zijn eigen familie er wel eens achter zal komen dat het helemaal niet zo lang geleden is geweest dat berbers elkaar hersenpannen insloegen.

Iedereen weet hier weet allemaal wat er allemaal niet goed gaat in Rif, maar ik denk dat we allemaal ook te ver verwijderd zijn van thamouth enegh om te weten wat er aan gedaan moet worden en wat er ook daadwerkelijk mogelijk is.

Oh ja en iedereen zegt hier wel dat imazighen zelf iets moeten doen aan hun eigen situatie. Maar doen ze dat ook? Bij mijn weten hebben ze maar een keer in de geschiedenis zich echt laten zien. Onder leiding van Abdelkrim. Oh ja en ook nog natuurlijk toen ze koning hassan II hadden geprobeerd te vermoorden. We weten allemaal wel hoe hij ons daarvoor heeft bedankt.

Me3a assalaam,

Khalid

Badis (Gast)

#33
Beste Khalid,


Propaganda, puur propaganda dat is hoe ik jou bijdrage kwalificeer. Positieve dingen die gebeuren of gaan gebeuren, wat dan over de negatieve dingen die wel zijn gebeurd; de laatste schendingen van de vrijheid van de pers en de nog steeds honderden jongeren die in de zee verdrinken, vluchtend uit een uitzichtloze toestand.
Het gaat hier over de Amazigh zaak en het bijzonder de Arif problemen, wachten tot dat de nieuwe koning positieve resultaten gaat boeken? Daar hebben wij geen tijd meer voor, want ondertussen ‘de Arabieren’ die jij verdedigt nemen Arif beetje per beetje over en schoppen Irifien daaruit en jij wil dat wij gedeisd gaan houden.

CiteerOh ja en de naam berbers komt inderdaad van de romeinen af. En die hebben we niet alleen gekregen omdat toen ze naar marokko kwamen de berbers de taal niet spraken. Ik denk dat wanneer iedereen eens navraag gaat doen binnen zijn eigen familie er wel eens achter zal komen dat het helemaal niet zo lang geleden is geweest dat berbers elkaar hersenpannen insloegen.
Wat wil je daarmee zeggen? Dat wij toch wel barbaren zijn, zoals de Arabieren die Griekse naam (trouwens niet door Romeinen) speciaal in hun vocabulaire hebben opgenomen en die naam in plaats van Imazighen ( de vrije mensen) te behouden, en het is hun duidelijk wel gelukt, want mensen zoals jij hebben het blindelings overgenomen.
Als Irifien ruzie met elkaar hadden? Dan was het door de Arabieren gelokt en door niemand anders.


Citeer"It is better to be silent and appear stupid then to speak and remove all doubt" - Albert Einstein

Ik twijfel aan het feit of je een echte Amazigh bent, en ik weet niet of je Arif kent of niet?
Wat ik weet is dat je weinig kennis heeft van Imazighen en Arif, dus praat zelf maar niet over deze zaken.Hitler

#34
ARABMAN,

Ik wil een afspaaark met je maken, kan dat?
Ik heb een Pistool thuis.
Ik zal van jullie bloed revieren maken.
Ons taal is beter dan die Kut taal van je.
Trouwns, als je denkt dat je een beter taal hebt.
Dat ROT OP NAAR SAOEDOE ARABIE,  AWALD LKAHBA.
Wat heb je te zoeken in mijn land.
SIER JAHWIK LIHOOD F SAOEDIEA.

haider (Gast)

#35
azul hitler,

laat die kolonisten, ze kunnen niet eens een land besturen, want als dat wel zo was gingen al die marokanen niet in bootjes naar het 'paradijs'.

trouwens al die armoedzaaiers in Nador en Al hocemia zijn allemaal van die kolonisten.

als die arabier lef heeft dan zegt die waar die woont.west-tamazgha (Marokko) van imazighen voor imazighen

Fous

#36
azul
Mocht het zover komen dat de marokaanse koning naar nederland komt, dan roep ik mensen die een amazigh hart hebbben, hun gezicht op de dam in amsterdam te laten zien.
Over de datum en de tijd kom ik nog op terug.

Krijgertje

#37
Badis,

Ik vraag me af waaruit jij kan opmaken dat ik 'de arabieren' verdedig. Ik verdedig de koning. Ik zeg dat hij nog te weinig tijd heeft gehad om echte grote veranderingen te brengen. Alle positieve dingen die jij hebt genoemd zijn dingen die allemaal waar zijn. Ik heb het niet zelf gezien, maar ik heb het gehoord van mensen die er van kunnen weten. Dat de persvrijheid met een korreltje zand genomen moet worden in marokko zou ook jou denk ik toch duidelijk moeten zijn. Ik zie marokko niet als een democratie. Marokko zou naar mijn mening ook niet kunnen functioneren als een democratie. Marokkanen functioneren bijna allemaal alleen als er iemand is die hen verteld wat te doen. Maar goed, daar hadden we het niet over. Ik vind het natuurlijk ook zeer spijtig dat er veel jongeren verdrinken in de middelandse zee terwijl ze Europa proberen te bereiken.

CiteerIk twijfel aan het feit of je een echte Amazigh bent, en ik weet niet of je Arif kent of niet?
Wat ik weet is dat je weinig kennis heeft van Imazighen en Arif, dus praat zelf maar niet over deze zaken.

Een beetje laag die opmerking eigenlijk. Ik ben wel degelijk Amazigh. Ik weet weinig of Imazighen en Arif? Ik wil geen personen aanvallen. We zijn hier om te discussieren en onze meningen te uiten. Mijn mening is anders dan die van velen hier kennelijk. Als je het niet ziet zoals ik dan is dat jammer. Maar het doel van een discussie is dat je een ander probeert te overtuigen door uitspraken te weerleggen of anders zelf feiten voorlegt. Dat heb je niet gedaan.

Badis (Gast)

#38
Khalid,
      
Als dat jou mening is, mag jij het zelf weten en het is jou verantwoordelijkheid als mens en in dit geval als Amazigh. Mijn uitspraak is een reactie op bepaalde opmerkingen die jij hebt gemaakt en die mij in het verkeerde keel hebben geschoten, vooral over de naam berbers in verband brengt met elkaar hersenpannen slaan dus berbers=barbaren. Waarom kom jij dan niet met argumenten en feiten om dit te weerleggen, hoe kan je als een Amazigh jezelf als een barbaar betitelen want dat is de conclusie die ik heb kunnen uitrekken uit die uitspraak, dus dan ga ik twijfelen aan jou Amazigh-zijn en aan jou kennis over de geschiedenis en de karakteristieken van Imazighen.

CiteerWat me opvalt bij de reacties op deze topic is, hoe negatief de meesten denken over arabische marokkanen en de nieuwe koning.

Je verdedigt de nieuwe koning wat het symbool is van alles wat Arabisch is, en je komt met opmerkingen die ik alleen maar van een arabische-nationalist zou verwachten, bewust of onbewust je verdedigt de Arabischnationalisme en de Arabische aristocratie dat alles is gelegen de Amazigh bewustwording en de Amazigh revival de kop in te drukken.

De essentiële stap die de nieuwe koning en de Arabische aristocratie moet maken om onze sympathie en medewerking te winnen is onze historische rechten inclusief het recht voor het gebruik van onze taal Tamazight terug te geven en niet met hypocriete en slaapverwekkende maatregelen onderdeel van geheime politieke agenda's te komen.

Dit zijn de feiten die mijn ‘laag’ uitspraak weerleggen, wil jij meer feiten dan verwijs ik je naar de geschiedenis van Imazighen tijdens de Arabische overheersing. Een proces dat nog steeds in werking is.


een vrouwelijke reactie

#39
Lieve Imazighen,

Allereerst valt het mij op dat op het onderwerp over Mohammed zes, veel meer mannen reageren dan de vrouwen,waar zijn jullie vrouwen nou? of moeten wij ons altijd alleen maar bezig houden met de zogenaamde 'vrouwenzaken'? Over Mohamed zes kan ik het volgende zeggen: die knul heeft het niet alleen voor het zeggen, het zijn 'zijn mensen', honderden mensen die samen met hem besluiten moeten over zeer belangrijke zaken. Hiermee zeg ik dat wij nu niet binnen een jaar na zijn aantreden al hele hoge verwachtingen moeten hebben van die man; wij hebben het hier over een regeringssysteem wat eeuwen lang star is geweest en waar deze jonge knul stap voor stap iets aan probeert te veranderen. Zo heeft hij afgelopen zomer veel mannetjes er uit geknikkerd, hij heeft de boosdoener El Basri eruit gegooid (wie had dat ooit verwacht?) Hij heeft de Rif bezocht, kort na zijn aantreden; natuurlijk is er nog niets veranderd maar ik heb hoop dat het democratiserinsproces nu iets meer leven gaat krijgen (een politieagent of een douanier stelt sinds het aantreden van Mohamed zes, niets meer voor, dit was onder het regime van Hassan wel anders!)Waarmee ik maar wil aangeven dat die knul in Armanipakken wel zeker iets wil,ook met de Rif en onze Amazigh cultuur; zijn beste vrienden uit zijn studietijd zijn van Riffijns/Berberse afkomst en jawel zijn vrouw is een 'Atheyegar'en dit heb ik uit zeer betrouwbare bronnen. Ik denk zeker wel dat Mohamed zes iets wil maar nogmaals, hij is niet alleen; nog tig andere mannetjes in Armanipakken zullen hem ook tegen houden waar het gaat om de Rif en onze cultuur/taal etc. Heb geduld en ga niet enkel in de verdediging (met de oorlog heeft nog nooit een land echt iets gewonnen). Kies voor de strategie en de democratische wijze; als Mohamed zes naar NL komt, kunnen wij misschien iets organiseren? ik noem maar wat. Adios.

aserman

#40
Wat een arabier aanraakt zal verdoemd worden. Hierdoor kan hij zich niet tot het niveau van creator aanmeten. Zijn drang naar oosters despotisme heeft hij zich als eigen toegekend. Meer dan logisch, zelf afkomstig uit de woestijn heeft hij zich de visuele aspecten die de  artistieke wereld  (Griekse en Romeinse) niet kunnen behalen....... zijn drang naar alles wat te maken heeft met artistiek is het te verwoesten en niet te herscheppen maar het laten liggen tot het rot. Het doet hem denken aan zijn ware leefomgeving: De woestijn. citaat uit: MOEQADIMMA van IBN KHALDOEN

Ased Danita

#41
Azul

Ik heb van een betrouwbaar bron van de <Uva>, universiteit van amsterdam, dat de marokaanse koning inderaad van plan is richtig nederland af te reizen.

Laten we nu, voor de gelegenheid gebruik van maken en onze stem aan hem te laten horen.hanibaal

#42
als hij komt is dit onze kans hahahahaha.

Jamal23

#43
"als hij komt is dit onze kans "

Je hebt gelijk, maar wat gaan we tegen hen zeggen.
Falku, hebj je weer een Idee?
Een Briefje aan de Koning geven... is dat wat?

Anti MV

#44
Van mij kan hij de kanker krijgen.

Ik begrijp niet dat jullie over die klote faggot dicussieren.

IK HAAT DE ZOGENAAMDE KONINGSHUIZEN. En weet je waar ik de aller ergste hekel heb? mensen die ze ophemelen.
IK BEN VOOR HET LYNCHEN VAN DIE KLOTE FAMILIE.