Mohammed VI komt naar Nederland

Gestart door Laazib, 11/05/2002 om 19:34:29

Laazib

CiteerMohammed VI komt naar Nederland

Kroonprins Willem-Alexander heeft de Marokkaanse koning Mohammed VI uitgenodigd voor een staatsbezoek aan Nederland. De vorst heeft volmondig 'ja' geantwoord op de uitnodiging. Dat meldde de prins gisteren in Rabat, kort voor het afsluiten van zijn driedaags bezoek aan het Noord-Afrikaanse land.

De Volkskrant 29 november 2000
Hoe kijken jullie tegen het aankomend bezoek van de Marokkaanse vorst aan Nederland?

Laazib

#1
Ik wil nog even iets zeggen wat ook met de koning te maken heeft.
Ik schaam me altijd kapot als ik op tv zie dat hoge ambtenaren en de legerstaf de hand van de koning gaan kussen.

Ze doen het misschien wel uit respect of zo maar dr zijn toch ook andere manieren om respect te tonen???

Taffidjoust

#2
Respect en vrees dat ze verdwijnen in een ondergronds gevangenis. En als hij daar komt, moet hij maar eens reageren op het feit dat de nederlanders een onderzoek willen starten en dreigen met een oorlogje of zo ;-)

sraam,

Inez

#3
Iwa, het is en blijft onze koning .... .
En dat van dat hand kussen vind ik ook maar stupid.  Volgens de Islam mag je enkel de hand van je vader kussen.

Tharifest

#4
azul,

he inez stel je eens voor dat iemand dat zou zeggen, van he sorry koning maar volgens de islam mag ik u hand niet kussen etc etc etc...ja het is pas leuk als een vrouw dat zou zeggen:)

hmm maar he laten we eerlijk wezen ik denk dat deze koning wel wat verandering in het land kan aanbrengen, denken jullieook niet?

amazigh (Gast)

#5
Azul aythma th southma

Ik heb nooit een koning van Marokko als 'mijn' koning beschouwd omdat ze dit in mijn ogen niet verdiend hebben.

De nieuwe koning (m6) is een wolf in schaapskleren die naar mijn smaak te impulsief is en zich wil profileren als de lievelingskoning van Marokko aller tijden.

Zolang er geen duidelijk zichtbare veranderingen in Arif worden doorgevoerd en de Imazighen hun oorspronkelijke volwaardige status niet terugkrijgen prefeer ik HM Beatrix als 'mijn' monarch.Sabadilla

#6
De enige echte koning die wij gehad hebben is Abdel Karim El khattabi. Veel en veel beter dan de huidige koning. De koning van de RIF

misbaah

#7
Assalaamou alaikoum wa rahmattoullah

misschien is dit wel een kans om hem te confronteren met het feit dat Irifien tegen gehouden werden bij ontvangst van prins W.A. tijdens z'n laatse bezoek aan Marokko....

Wat gebeurde er eigenlijk? waarom mochten ze hem niet ontvangen?heeft het te maken gehad met vrijheid van menings uiting?? z'n mensen rechten tijdens dit incident geschonden? wie o wie kan mij(ons) wat erover vertellen?

Mimun (Gast)

#8
Azul Geen democratie en geen koning zonder offeciell erkenning van De Tamazighttaal en cultuur.
Azul

awake

#9
Azul.

Wolven in schaapskleren zijn er genoeg in marokko,de huidige koning is daar zeker géén van.De zionisten hebben zich niet alleen tussen de imazighen gemengd maar ook tussen de arabieren.Laten we vooral oorlog gaan voeren, enerzijds de imazighen anderzijds de arabieren.Had het idee dat de opzet van deze site ons verleden te kennen had,maar zie steeds vaker dat haat en tweedeling zaaien tussen de bewoners van marokko de overhand begint te krijgen.

Falku

#10
Over dat hand kussen gesproken, daar staat iets leuks over in het boek Het Duivelshuis, van Harm Botje (gaat over Algerije in de jaren 90, met name over de Kabyliers en Touaregs, en is een aanrader), namelijk dit:

CiteerOver Marokko waren ze heel wat minder vriendelijk. Een volk dat de hand van zijn koning kust, kan onmogelijk deugen, werd me duidelijk gemaakt. Er klopte misschien niet veel van Algerije, maar een dergelijke vernederende slavenmentaliteit, die kwam je in Algerije niet tegen.

Tarifect, je vroeg of de koning verandering kan aanbrengen. Maar is er werkelijk iets veranderd in Marokko, ik denk het niet, helaas. Zo was er sprake van meer democratie en vrijheid van meningsuiting. Kranten leken even alle vrijheid te hebben. Totdat ze dingen gingen schrijven die kennelijk toch niet mochten, en ze werden meteen verboden. Hier is het krantenbericht hierover, van afgelopen zondag:

CiteerMarokkaanse Regering Verbiedt Weekbladen

De Marokkaanse regering heeft zaterdag besloten drie weekbladen te verbieden. Het gaat om de bladen Le Journal, Assahifa en Demain. Zij vormden een bedreiging voor de stabiliteit van het land, aldus de Marokkaanse minister van Cultuur en Communicatie, Achaâri.
De weekbladen publiceerden 25 november een niet gedateerde brief die werd toegeschreven aan de voormalige politieke tegenstander Mohamed Basri. Hierin werd bevestigd dat hij samen met generaal Mohamed Oufkir in 1972 betrokken was bij een poging tot een staatsgreep tegen koning Hassan II.
Volgens Achaâri hebben de weekbladen een ernstige overtreding begaan door ,,een zeer twijfelachtig document te publiceren''. De weekbladen, die drie jaar geleden zijn opgericht, hebben daarom een permanent verschijningsverbod gekregen.
In april van dit jaar kregen twee onafhankelijke kranten een verschijningsverbod. Toen ging ,,het belang van de Marokkaanse territoriale integriteit'' voor persvrijheid. De regering wilde niet dat de kranten een vraaggesprek zouden plaatsen met de leider van een groep die strijdt voor onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara. Beide kranten hadden samen een oplage van 60.000.
Marokko doet de laatste tijd zijn best zich meer op Noord-Europa te richten. Prins Willem Alexander constateerde tijdens zijn staatsbezoek in oktober aan het Noord-Afrikaanse land: Ze willen erbij horen, ze hebben iets van 'vergeet ons vooral niet'. De kroonprins nodigde de Marrokaanse koning Mohammed VI uit voor een staatsbezoek aan Nederland.amazigh (Gast)

#11
Azul aythma th souythma

awake, ik beschouw de nieuwe Marokkaanse vorst zeer zeker als een wolf in schaapskleren. Hij is geen haartje anders (lees: beter) dan zijn vader Hassan de beul.
Een ding moet je M6 wel nageven: Hij heeft het spel wat ooit door de joden is uitgevonden door, namelijk: PR en imago. M6 laat zich adviseren door buitenlandse PR specialisten en laat zich, gehuld in Armani pakken, in Arif zien om de stabiliteit in dat gebied te handhaven en NIET om de toestand daar daadwerkelijk te verbeteren

Ik kan nu bijna met zekerheid stellen dat als Imazighen niet heel snel ZELF iets aan hun situatie doen we over 10 jaar in precies dezelfde toestand en misere zitten of misschien erger.

Verder klaag ik hierbij Marokko aan voor moord: moord op intelligente jongemannen die in de Middenlandse zee zijn verdronken om zo te ellendige politieke en economischie toestand in Arif te ontvluchten.

Ik weet zeker dat als Rabat een klein beetje haar best doet om de toestand in Arif te veranderen er veel minder jongemannen geneigd zullen zijn om in visbootjes richting Europa te varen met het risico midden op volle zee te verdrinken en een treurende moeder/vader achterlatend die vaak niet eens op de hoogte waren van de emigratieplannen van hun zoon.

awake

#12
Azul.
De jongemannen die sterven in de middenlandse zee zijn slachtoffers van ons(s7ab elgariz)Wij bouwen torenhoge huizen,scheuren rond in onze dikke auto's en laten het geld rollen.Wake up.

patriot

#13
graag wil ik jullie  ergens van op de hoogte stellen en dit is werkelijk waar  geen propaganda
op het nieuws in nederland werd gezegd dat niemand  de kroonprins kwam opzoeken in alhocima
1 persoon  nou weten jullie waarom niet om dat dat door de bergemeester is verboden mijn  neef wou er namelijk ook naar toe en  het is hem daar  door de autotiteiten nadrukkelijk verboden om ons  zo  een slechte naam bij de nederlanders te bezorgen  gezellig he

amazigh (Gast)

#14
Ik weet het patriot. Bij dit soort gelegenheden wordt nog steeds zorgvuldig gekozen wie er mogen kijken en wie er op de eerste rij mogen staan.

Dit getuigt weer van sterke wantrouwen van de Marokkaanse politiek jegens het Marokkaanse volk.

awake, waarom zijn het nooit mensen uit Casa of zo die in een bootje naar spanje proberen te varen? Ik denk dat ze daar in Casa een beetje werk hebben.
Want, zeg nou zelf, Welke domoor zou zijn land ontvluchten als ie het daar goed heeft?