Arabisch is een rijk taal

Gestart door Aqsil, 12/08/2004 om 14:35:00

Inuit

Citaat van: Ahraifi op 12/08/2004 om 15:08:10
We hadden het over taal en niet wiskunde,dat is een ander verhaal!
Ga geen uitvluchten verzinnen.

"Degenen die wetenschap hebben bedacht leer je ook en die mensen  zijn westerlingen."

de woorden van Hulk!
En daar reageer ik op.

ps. je kan best irritant zijn, want je reply's (op de discussies die ik van jou gezien heb althans) hebben vaak geen toegevoegde waarde, je lult alleen met iemand mee om tof te zijn a yasjewath oejazith (no hard feelings athawmet, ik liet me even gaan).

allasian

Het woord algoritme,zegt ioemand dat wat??
Ik acht nooit zoveel waarde aan de herkomst van een woord.
Ik ga meer in op wat het te zeggen heeft.

Het kan arabisch zijn maar ook mischien grieks??

Inuit

Citaat van: allasian op 12/08/2004 om 18:30:20
Het woord algoritme,zegt ioemand dat wat??
Ik acht nooit zoveel waarde aan de herkomst van een woord.
Ik ga meer in op wat het te zeggen heeft.

Het kan arabisch zijn maar ook mischien grieks??
zie hier:
http://www.ugr.es/~mazimane/alkhawarizmi.htm

allasian

bedankt voor die link.Ik wist dat niet.
Bij ons gaven ze nooit dat stuk geschiedenis voorgaande aan een onderdeel.Ze gingen er gewoon direct op in.

ameziane

Citaat van: Hulk op 12/08/2004 om 15:04:42
Ik gan niet duizenden woorden verzamelen omdat ik geen tijd heb. Ik studeer en ik werk en dit vraag veeel tijd.
Om te weten of die woorden Arabische zijn of niet moet je naar school gaan. Zo leer je wie 'Proton' heeft ondekt. Enz. Het zijn westerlingen.

Maar sommige woorden zoals 'Internet' en 'democratie' moet je weten dat ze geen Arabische woorden zijn. 'Internet' is Engesl en 'Democratie' is grieks.
Ik ben niet met je eens, Hulk. De Arabieren/Moslims hebben wel degelijk een bijdrage geleverd aan de wetenschap. Je moet maar de geschiedenis van de wetenschappen goed bestuderen. Dat was in de periode dat de Europeanen dachten dat wassen vies was.
Maar na die tijd(periode kolonialisme) is de Arabische/Islamitische wereld teruggevallen en hebben Westerlingen het voortouw genomen. Dat internet niet door hen is uitgevonden is voor mij logisch.

Inuit

Citaat van: Ahraifi op 12/08/2004 om 14:54:00
Ja draai het vooral om.
Ik draai niks om, wat Hulk doet is heel veel woorden uit het Arabisch opsommen en woorden die erop lijken uit niet-Arabische talen, sorry hoor maar dan denk ik: dus........
Als je iets beweerd dan moet je het ook hard kunnen maken, beste vriend, want ik begrijp best dat Hulk en vele andere Amazigh fundo's een onmetelijk grote haat jegens de Arabieren koesteren, maar om nou loze uitspraken te doen, omdat je dat volk haat, dat vind ik echt te ver gaan.
Trouwens Hulk is nier de eerste Amazigh fundamentalist die zulke onzin probeert te verkopen, ik sprak een keer zo'n fundo die mij probeerde wijs te maken dat het Engelse woord "exit" afkomst is uit het Tarifesjt, namelijk uit het woord "xiet" (haal het weg).

Maar goed ik wacht nog met smart op de bewijzen van Hulk. 

Aqsil

#21
Citaat van: gebruiker01 op 12/08/2004 om 15:06:44
Citaat van: Hulk op 12/08/2004 om 14:56:00
Als je op school was geweest (een dag is genoeg) dan had je geweten dat die woorden geen Arabische woorden zijn.
Degenen die wetenschap hebben bedacht leer je ook en die mensen  zijn westerlingen.
Ik kan niet voorstellen dat deze westerlingen zelf de wetenschap hebben bedacht en vervolgens gaan ze Arabische benamingen geven.
nu kom je aan iets waar je heel duidelijk geen verstand van hebt.
Ik heb op een Nederlandse universiteit een vak gehad wat te maken heeft met wetenschapsgeschiedenis, om precies te zijn, de geschiedenis van de wiskunde en ik kan je 1 ding vertellen kereltje en dat is dat dat alles behalve objectief was!
60% van de stof ging over de oude grieken, 30% van de stof ging over het onstaan van de statistiek in de 19e eeuw (veel Nederlanders bij betrokken geweest, dus dat kan ik enigszins wel begrijpen) en 10% over wat daar tussenin lag. Weet je wat de docent letterlijk zei: tijdens de middeleeuwen is er niets interressant gebeurd op het gebied van wiskunde. O, nee dacht ik, de eerste tweede graadsvergelijking werd opgelost, maar goed dat was maar bijzaak natuurlijk, in Andalucia is heel veel gedaan op het gebied van wetenschap, dus ook op het gebied van de wiskunde, maar goed, brandt je vingertjes niet aan zaken waar je geen verstand van hebt!

en ps. ik wacht met smart op de bewijzen ;-)
Waar heb je het over?
Ik heb zelf wiskunde aan de universiteit gestudeerd. Wiskunde die ik aan de universiteit heb gestudeerd kom uit Europese landen, waaronder de oude Grieken zoals die van pythagoras.
Heeft je docent je verteld dat de wiskunde en de wiskunde termen uit het Arabische komen? Laat ze hier weten.
Mensen zoals je studeren  niet aan de universiteit.

Kan je de stelling van Shannon? (weet je waar hij vandaan komt)
Kan je de stelling van Rabin? (weet je waar hij vandaan komt)

Zoek het op het internet en zeg dat je dat aan de universiteit heeft gehad!Inuit

Citaat van: Hulk op 13/08/2004 om 19:28:03
Waar heb je het over?
Ik heb zelf wiskunde aan de universiteit gestudeerd. Wiskunde die ik aan de universiteit heb gestudeerd kom uit Europese landen, waaronder de oude Grieken zoals die van pythagoras.
Heeft je docent je verteld dat de wiskunde en de wiskunde termen uit het Arabische komen? Laat ze hier weten.
Mensen zoals je studeren  niet aan de universiteit.

Kan je de stelling van Shannon? (weet je waar hij vandaan komt)
Kan je de stelling van Rabin? (weet je waar hij vandaan komt)

Allereerst wil ik voorop stellen dat de wiskunde of de gehele wetenschap tot niemand behoort, dus het is geen strijd.
Het Westen is op dit moment weliswaar superieur op het gebied van technologie, maar dit is niet altijd het geval geweest en ik heb er een hekel aan als men de geschiedenis verdraaid om dat te doen overkomen. Want als je als docent op een universiteit zegt dat er tijdens de middeleeuwen niets interressant is gebeurd op het gebied van de wiskunde, terwijl tijdens de middeleeuwen algebra is ontstaan, iets wat voor informatica-studenten samen met discrete wiskunde de belangrijkste vakgebieden van de wiskunde zijn, dan praat je gewoon inzin in mijn ogen en dat is waar ik het over heb.
En btw, algebra heeft zijn roots in oezbekistan en dit heeft dus niets met Arabieren te maken, laat dat duidelijk zijn aub, want je valt steeds weer op de Arabieren terug.


Ik ben hartstikke onder de indruk van de twee personen die je daar opnoemt, ik heb opeens een onmetelijke hoeveelheid aan respect voor je (NOT), maar ik studeer geen wiskunde, dus ik ken ze niet. Oftewel jij hebt gewonnen, want jij bent de slimste ;-) hahahahaaaa


ps. Wat ik het Ironische van het geheel vindt is dat de site amazigh.nl heet, de mensen die hier komen Imazighen zijn, dus je zou zeggen dat de meeste discussies over Imazighen gaan, maar het tegendeel is waar, elke discussie gaat over Arabieren of heeft een raakvlak met de Arabieren. hahahaha

Dora

gebruiker en hulkje..kom op zeg..dit is geen discussie meer maar een persoonlijke strijd..waarom moet iemand slimmer zijn dan de ander..ieder zijn specialisatie. jij bent hier goed in en een ander weer daarin...

jallah kom op maak het goed..daar zullen jullie beide rust in vinden..

Aqsil

Citaat van: gebruiker01 op 13/08/2004 om 19:49:02
dus ik ken ze niet. Oftewel jij hebt gewonnen, want jij bent de slimste ;-) hahahahaaaa

Ach, het gaat niet om het winnen, vriend. Ik ben niet gewonnen.
Ik kom hier niet om te winnen. Het gaat mij om dat Arabisch geen rijk taal is. Iedereen weet dit, behalve je en Aboe jahjaha.

Ben je lid van AEL?

Inuit

Citaat van: Hulk op 13/08/2004 om 19:54:52

Ben je lid van AEL?

Voor alle duidelijkheid, ik heb helemaal niets met Arabieren, ik heb wel iets met de Moslims van Arabische afkomst, dat zijn mijn broeders. Dus val aub niet in herhaling, want zo wordt discussieren met jou wel errug saai.

Het grapppige is dat als ik met pro-Arabische Imazighen praat, van die gasten die hun kinderen liever Arabisch leren i.p.v. Tamzight enzo, je kent het wel... dan noemen ze mij een fanatieke Amazigh die geobsedeerd is en een hekel heeft aan Arabieren, terwijl ik hier op amzigh.nl, juist wordt uitgemaakt voor Arab-lover. hahaha


nee ik ben niet lid van de ael, ik heb het niet zo met politiek in het algemeen, en hoe zit bij jou?

masanisa

wie waren die mensen toen in Andalussia? wie heeft zuidspanje als eerste binnengekomen? denk aan Gibratar....................
Dat zijn allemaal  Imazighen van Noord Africa(Tazgha).
Ik ben Arabieren dankbaar voor de Islam, maar meer niet,
Marokko is geen arabisch gebied !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nogmaals ik ben geen anti Arabieren, immers ter lering trach ik iets duidelijk te maken.
Imazighen hebben ook een bijdrage geleverd aan die beschaving in Andalussia, en wordt helaas zoals gewoonlijk vergeten.

himito

Ik geef je niet altijd gelijk maar deze keer wel!

Samariaan

#28
Citaat van: Hulk op 12/08/2004 om 14:56:00

Degenen die wetenschap hebben bedacht leer je ook en die mensen  zijn westerlingen.zo'n verklaring wijst al op een minimale kennis van de wetenschap. De wetenschap is niet een ei dat door een kip is gelegd, de totale verzameling van de kennisgebieden is het resultaat van eeuwenoude informatie uitwisseling tussen de volken. Zie het maar als een soort estafette-race, en momenteel heeft het Westen dat stokje in handen :)

Als voor de arabieren weet ik dat ze Algebra min of meer vorm hebben gegeven, het woord algebra stamt af van het arabisch. Verder blonken ze uit in sterrenkunde.

azul02

Azul Hulk,

Heelemaal met je eens.
De bedoeling bij Amazigh.nl het ontdekken hoe Amazigh taal rijk is.

Ontdek amazigh taal


Groetjes