Algiers rehabiliteert kerkvader Augustinus

Gestart door Massugrada, 26/05/2004 om 18:14:28

Masja


Amezian

#16

CiteerDat is een lang verhaal. Het christendom is een brede beweging, de Jehovah getuigen vormen een sterk sektarische club die zich zelf absoluut niet in die brede beweging kan vinden. De christelijke kerken noemen zij "De h.oer van Babylon", naar een karakter uit het boek Openbaring. Ze zullen ook nooit met christelijke kerken samenwerken.
De activiteiten en priotiteiten liggen op heel verschillende gebieden.

De Getuigen gebruiken een Bijbelvertaling van hun stichter, die helaas aantoonbaar niet klopt met de oude grondteksten. Op basis daarvan hebben ze zeker al twee keer het einde van de wereld voorspeld, iets wat het grote voorbeeld van het christendom, rabbi Yeshua, expliciet heeft afgeraden.
Als Jehovah getuigen moet je hele sterke groepsnormen volgen, zoals het in je vrije tijd langs de deuren gaan en lectuur verkopen, studeren uit "Getuigen" materiaal en geen vooral geen kritische vragen stellen over de leer.

Als je als Jehovah getuige het geloof vaarwel zegt, is agressie je deel en willen je voormalige broeders en zusters, zelfs als dat je familie is, je niet meer kennen.
Dat is zeer pijnlijk voor alle betrokkenen, niet in het minst voor de uitgestotene.
Dit soort dingen kunnen ook zeker in sommige kerkgenootschappen voorkomen, maar dat zijn dan trieste excessen. Bij de Jehovah's is het de norm.

Het zijn trouwens wel erg aan hun taken toegewijde mensen.
Er bestaat dus ook zoiets als CHRISTELIJK FUNDAMENTALISME.Je zou het bijna vergeten als je westerse media volgt.

Samariaan

CiteerEr bestaat dus ook zoiets als CHRISTELIJK FUNDAMENTALISME.Je zou het bijna vergeten als je westerse media volgt.

eerder christelijk-extremisme. Dan heb jij blijkbaar nog niet die verhalen gelezen van de machtige extreem christenen die nu aan de macht zijn in Amerika, Bush neemt niet voor niks woorden in de mond als "good against evil" velen van zijn maatjes zien de oorlog in Irak als " a fight against the devil" en hetzelfde geld voor hun postitie mbt to palestine/israel, aangezien ze geloven dat Jezus as pas terugkomt als de joden een eigen veilige staat hebben.