Al-Maghrib Al-Aqsa is een vloekwoord

Gestart door AFRA, 31/05/2004 om 12:49:32

AFRA

azul,

we noemen de "europeanen" westers.
en we noemen onszelf oosters.
en we noemen marokko "maghrib".


de europeanen staan niet in het westen maar in het noorden van ons. dus we zijn waarschijnlijk papgaaien, want we zijn gewoon aan het herhalen. het is niet erg moeilijk om te weten dat de europeanen niet in het westen staan.


we noemen de maghribijnse landen oosterse lanen versus de westerse landen. hoe kan dat?
we hebben dus geen persoolijkheid, en geen waarde in de kaarten van de wereld.
wij worden beplaald als bij landen voor het arabische schiereiland.
houden de imazighen en de arabieren van de tweede rang (de gearbiseerde imazighen) zoveel van slavernij? is niet tijd om te zeggen dat we in het wetsten van het arabische schiereiland en het noorden van europa ligggen? of is de slavernij zo lekker dat we hem niet durven veranderen?


de imazighen landen , eigenlijke de arabische landen van de tweede rang, worden almaghrib.
en we winden heel mooi. hoe ??
almaghrib betekent de plaats waarin de zon ondergaat, en dat wil zeggen dat de bewoners van het arabische schiereiland zich superieur beschouwen ten opzichte van de arabische landen van de tweede rang.

ze beschouwen zich zelf als oosters. oosters van wat?de aard is toch rond, en loopt rond de zon, met alle landen, dus wat voor saodie arabië geldt , geldt ook voor marokko.maar  dat is geen geographie ,want ze bedoelen ermee dat de zon (de symbool van de beschaving en de wetenschap en de erfgename ) in hun landen komen. terwijl ons in het westen zijn. de wetenschap en de beschaving en erfgoeden beeidigen in de imazighen-arabische landen.
maar we vinden dat mooi. de imazighen in het algemeen zijn wel snuggers. (vooral de geabiseerde imazighen ,de arabieren van de tweede rang, en de imazighen die zich alas arabieren beschouwen).