"Sbah el khir"  is halal en  "azul" is haram...

Gestart door AFRA, 09/06/2004 om 13:54:12

Samariaan

#15

CiteerDat komt door dat in Marokko geloof en politiek één zijn!!

onzin

Dora

Citeeronzin
hij bedoeld kerk en staat verbonden zijn >> en dat is geen onzin hoor...in nederland is het gescheiden in maroc niet althans ze beweren een "islamitische" staat te zijn...

Samariaan

Citeerhij bedoeld kerk en staat verbonden zijn >> en dat is geen onzin hoor...in nederland is het gescheiden in maroc niet althans ze beweren een "islamitische" staat te zijn...

soory misschien ben ik bevooroordeeld maar een islamitische staat heeft als eerste prioriteit het verspreiden van de welvaart. dat heb ik nog niet gezien. ever.

daarnaast heeft marokko gemorreld aan fundementele Fiqh, zoals familierecht enzovoort. Het is een wissewas geworden van semi-zelfbedachte regeltjes en Islamitische regels geworden. Je kunt zelfs zeggen dat het enigste beetje islamitsiche regelgeving is terug te vinden in dat familierecht.

daarnaast heb ik iets tegen koningen die hun vrouwen sluierloos paraderen op de televisie...ok nu ga ik het krijgen hoor! ;)

ras

#18
dat vind ik nou ook!

Dora

#19

Citeersoory misschien ben ik bevooroordeeld maar een islamitische staat heeft als eerste prioriteit het verspreiden van de welvaart. dat heb ik nog niet gezien. ever.
klopt daarom heb ik het ook tussen aanhalingstekens gezet...en dat is onze punt nou..de arabische nationalist die beweerd moslim te zijn...en dat verdorie in je eigen land...
daarnaast heeft marokko gemorreld aan fundementele Fiqh, zoals familierecht enzovoort. Het is een wissewas geworden van semi-zelfbedachte regeltjes en Islamitische regels geworden. Je kunt zelfs zeggen dat het enigste beetje islamitsiche regelgeving is terug te vinden in dat familierecht.
uhmm...hier verschillen we dan weer van mening...
daarnaast heb ik iets tegen koningen die hun vrouwen sluierloos paraderen op de televisie...ok nu ga ik het krijgen hoor! ;)nee hoor, je hebt helemaal gelijk >> het aller ergste is dat vrouwen met hoofddoeken liever niet worden aangenomen in de hogere functies...best vreemd in een "islamitische" staat..

Dora

#20

Citeerdat vind ik nou ook!
wat vind jij??...jij was toch tegen islam??

ras

#21

Citeerwat vind jij??...jij was toch tegen islam??


ja nog steeds!!

heya

#22
Aangenaam jongens & meisjes, vers bloed op deze forum.
Dat "ze" azul haram hebben bestempelt bewijst hoe simpel van geest sommige mensen zijn en bovendien is een mooiere woord dan sbah el...

ras

#23
Maar waarom heb ik dan nooit van gehoort?

Samariaan

#24
Citeerdaarnaast heeft marokko gemorreld aan fundementele Fiqh, zoals familierecht enzovoort. Het is een wissewas geworden van semi-zelfbedachte regeltjes en Islamitische regels geworden. Je kunt zelfs zeggen dat het enigste beetje islamitsiche regelgeving is terug te vinden in dat familierecht.
uhmm...hier verschillen we dan weer van mening...

waarom? ik bedoel, islam is geen politiek spelletje waar je dingetjes uit kunt halen die je kunt gebruiken en dingen kunt verwijderen omdat ze je niet aan staan. Alles in een islamitische staat heeft met elkaar te maken, en door te morrelen aan een gedeelte zet je de rest allemaal op zn helling.

verder zijn de rechters naar mijn weten die besluiten over familierecht geen sjeiks, maar gladgeschoren mannen in pakken die denken dat ze de wereld in hun handen hebben achter hun bureau met desktop en injektprinter.

ras

#25
Volgens mij is de islam ook politiek dat word nog steeds gedaan in alle arabiesche landen.Denk aan (al hadith)

Samariaan

#26

CiteerVolgens mij is de islam ook politiek dat word nog steeds gedaan in alle arabiesche landen.Denk aan (al hadith)

nee hoor islam is geen politiek, is het wel geworden maar oorspronkelijk niet. Je hebt politiek, religie en je hebt Islam.

ras

#27
religie is islam

Samariaan

Citeerreligie is islam

voor jou misschien, maar islam is het directe woord van Allah, diegene die jou en mij gemaakt heeft. en Hij heeft ons verteld hoe we ons moeten gedragen, dit gaat veel verder dan alleen naar de moskee gaan maar heeft te maken hoe wij onze maatschappijen inrichten hoe wij handel drijven, hoe wijoorlog voeren, hoe ons rechtssysteem in elkaar zit. enzovoort. dat is geen religie maar een werkelijkheid.

Inuit

#29

Citeervoor jou misschien, maar islam is het directe woord van Allah, diegene die jou en mij gemaakt heeft. en Hij heeft ons verteld hoe we ons moeten gedragen, dit gaat veel verder dan alleen naar de moskee gaan maar heeft te maken hoe wij onze maatschappijen inrichten hoe wij handel drijven, hoe wijoorlog voeren, hoe ons rechtssysteem in elkaar zit. enzovoort. dat is geen religie maar een werkelijkheid.
Begin jij je er zo langzamerhand niet genoeg van te krijgen dat je iedere keer weer moet uitleggen dat de Islaam meer is dat alleen naar de moskee gaan en je baard laten groeien?