Guanchen...het pure Amazighras

Gestart door Urmaksen, 24/06/2004 om 15:31:53

Urmaksen

Ik denk eerder dat de Guanchen het pure Amazighras vertegenwoordigen. Wat denken jullie??

http://www.fotocommunity.de/pc/pc/mypics/1785/display/942983

MBTiza

#1
masturbator ben je weer terug?

ras

#2

Citeermasturbator ben je weer terug?

moet dat nou zo lol!!

Urmaksen

#3
http://www.landenweb.com/geschiedenis.cfm?LandID=189&TENERIFE


De Cro-magnon (oorspronkelijke Imazighen en Guanchen) waren groot, licht van huidskleur en hadden blauwe ogen;

ras

#4

Citeerhttp://www.landenweb.com/geschiedenis.cfm?LandID=189&TENERIFE


De Cro-magnon (oorspronkelijke Imazighen en Guanchen) waren groot, licht van huidskleur en hadden blauwe ogen;


U hoef ze niet wijz maken ze begrijpen het toch niet

Urmaksen

#5
wie begrijpt het niet??

ras

#6

Citeerwie begrijpt het niet??
 

bijna iederen hier

Urmaksen

#7
jij???

AFRA


AFRA


Samir!

Guanches (ook: Guanchis of Guanchos of Igwanciyen in het Tamazight) is de benaming van de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. De benaming komt van Guanchinet wat een samentrekking is van Guan= mens en Chinet=Tenerife en betekent dus mens van Tenerife. Volgens Núñez de la Peña hebben de Spanjaarden dit verbasterd tot Guancho.

De Spanjaarden beschreven hen als lange mensen (rond 1,80 meter lang), met enigszins dikke lippen, blond haar en blauwe ogen. Ook leefden de Guanches nog in het stenen tijdperk, met een neolithische cultuur zonder agricultuur en met slechts een rudimentair pictoraal schrift. Gezien hun totaal afwijkende fysiologie en uiterlijk ten opzichte van de mensen uit Spanje of Noord-Afrika was de oorsprong van deze Guanches daarom onduidelijk. Een vroegere theorie was dat het hier afstammelingenen betrof van verdwaalde Vikingen, die dezelfde haar, ogen en lange bouw hadden. Uit archeologische opgravingen kwam men echter te weet dat er al Guancho-koningen waren in de achtste eeuw, ver voor de periode van rondtochten door de Vikingen. Een andere theorie is dat zij afstamden van Cro-Magnon mensen uit Noord-Afrika. Plinius de Oudere stelt echter, op grond van het relaas van Juba II, koning van Mauretanië , dat de archipel onbewoond was toen de Carthagers er onder bevel van Hanno (de Zeevaarder) voet aan wal zetten. Wel zouden ze de ruïnes van grote gebouwen hebben gezien. Dit suggereert dat de Guanchen niet de eerste bewoners zouden zijn geweest. Uit het ontbreken van ieder spoor van de islam onder de volkeren die de Spanjaarden in de archipel aantroffen zou de conclusie kunnen worden getrokken dat de migratie van deze mensen naar het uiterste westen heeft plaatsgevonden tussen de tijd waarover Plinius schreef en de verovering van noordelijk Afrika door de Arabieren. Aangezien de Guanchen een soort verre variant van het Berbers spraken doet vermoeden dat zij een zijtak vormden van de Imazighen, oftewel Berbers uit de pre-islamitische tijd, die vanaf de vroegste geschiedenis in hun geheel Noord-Afrika bewoonden van Egypte tot de Atlantische Oceaan. Misschien waren de Berbers vroeger blond, maar na de Arabische kolonisatieperiode zijn, door vele vermengingen met Arabieren en ander volkeren, de Berbers in Noord-Afrika heden ten dage eerder donker van huid met donkere haren.

Veel Guanchen sneuvelden in het verzet tegen de Spanjaarden. Een groot aantal werd verkocht als slaaf. Een ander deel bekeerde zich tot de Rooms-katholieke Kerk en huwde met Spanjaarden. Tegenwoordig zijn er nog steeds nakomelingen van Guanchen. Alhoewel de Guanchen vermoedelijk Imazighen zijn die in het algemeen geen Tamazight meer spreken zijn er toch aantal Guanchen die voor de Amazighiteit opkomen in samenwerking met andere Imazighen in Noord-Afrika.

In strikte zin zijn de Guanchen de oorspronkelijke bewoners van Tenerife, maar in de loop van de tijd werd deze naam gebruikt voor de oorspronkelijke bewoners van alle zeven eilanden.

De oorspronkelijke bewoners van La Palma zijn de Benahoarieten (Spaans: Benahoares) .


http://nl.wikipedia.org/wiki/Guanchen