Tabak-snuivers & pipa-vreters.

Gestart door Botermes, 17/12/2019 om 11:18:32

Botermes

Azul,

Ik heb me onlangs enorm gestoord aan het tabak snuiven en het excessief zonnepitten knabbelen van onze autochtonen in Rif. Vooral dat tabak snuiven wordt door velen gedaan. En dan vraag ik me af waarom velen dat doen. It’s so gros!! De reden die ik me kan bedenken is dat ze het roken daarmee vervangen, obvious. Dus een goeie deal, after all? Daar ben ik nog niet zo zeker van. Volgens Johan Cruijff’s gezegde moet daar wat tegenover staan. What does that shit do to your nose on the long run? Niet veel goeds, denk ik.

Mijn maten in Rif kunnen zonnepitten vreten, joh, daar wordt je niet goed van. Die kunnen zo’n zakje binnen enkele minuten helemaal leeg vreten. En dan zo een paar zakjes op een avond. Ik vind het wel komisch eigenlijk. Ik kan maar een paar zonnepitten meepakken, voor de sportiviteit.


Botermes

Het schijnt dus zo te zijn, dat het consumeren van zonnepitten erg gezond is omdat het allerlei vitaminen en mineralen bevat maar een overdaad is nooit goed. Ik ben meer fan van pompoenpitten, met mate natuurlijk. Wat vaak vergeten wordt, is dat zonnebloempitten uit die zakjes bijna altijd met een overdaad aan zout bestrooid zijn, waar je niet goed van wordt. Daarom was ik het zout van mijn pompoenpitten altijd weg met een beetje lauw water.