Tafsut n Imazighen 2966 in Utrecht

Gestart door Massinissa, 14/04/2016 om 18:37:53

Massinissa

Tafsut n Imazighen 2966 in Utrecht

23 april 2016 Avond programma

Op deze avond zal in het bijzonder aandacht worden gegeven aan de taal en de identiteitsproblematiek van de Marokkaanse- en specifiek bij de Amazigh jongeren in onze samenleving.

Flyer Tafsut

Dr. A. Aissati, verbonden aan de universiteit van Tilburg- Utrecht als taal en communicatie deskundige geeft een lezing rondom de kwestie van de identiteitscrisis, waar de politiek een rol in speelt.

Dhr. M. Essanoussi, taalkundige en Amazigh specialist verbonden aan de Radbout Universiteit. Ook hij probeert een antwoord te geven op psycho-linguïstische kwesties in Europa.

Dhr. Mustafa Amhaouch (lid van de tweede kamer van CDA) schetst een beeld waarin de politiek wel of niet op de hoogte is van de problematiek rondom de identiteitscrisis bij de Marokkaanse jeugd en bij Imazighen in het bijzonder.

In samenwerking met : Amazigh.nl en ZOAL Fotografie & Design

Middagprogramma
Workshops

van 13.00 tot 15.30 uur

Tifinagh op canvas
(4 t/m 8 jaar)
Wie aan A, B, C, D, E, denkt, denkt vaak meteen aan het Nederlandse alfabet, maar hoe bekend is men eigenlijk met het Amazigh alfabet.
Riffijnse keramiek uit Idardouchen (9-14jaar)
Wie aan Idardouchen denkt, denkt aan prachtige, handgemaakte keramiek wat met liefde en zorgvuldigheid wordt gemaakt door de lokale bevolking. De mooie zwarte lijnen en symbolen geven het de nodige ‘finishing touch’.

Muziek van:

Jamal Hamid

Thaziri Wahid

Hmida Assebaan