Sh3ani-Arabieren terroriseren Imazighen van Mzab!

Gestart door Amsraraf, 15/03/2014 om 10:43:35

Amsraraf

Azul,

Graag jullie aandacht voor de evenementen in de amazigh regio Mzab (Algerije) waar de Arabische bedoeïenen der Sh3ani de Amazigh  bevolking terroriseren
Het is een oorlog tegen de amazigh identiteit in een regio waar altijd alleen Imazighen woonden.
De laatste jaren, en na jarenlang in de woestijn te hebben rondgezworven, vestigden de sh3ani-arabieren in Mzab. De verschillen zijn toch groot: cultureel en godsdienstig (Imazighen van Mzab zijn aanhangers van het Ibadisme) terwijl de sh3ani-arabieren "malikieten" zijn, tevens hun voorouders de bani Hilal en bani Salim werden in de elfde eeuw door de Fatimiden op Noord-Afrika afgestuurd  om de Ziriden-dynastie te bestrijden omdat die de rug heeft toegekeerd aan de Shietische stroming en Malikitische stroming heeft opgelegd.
Hun nakomelingen voeren nu oorlog tegen Imazighen in Mzab in name van de malikitische stroming  (sh3ani-arabieren noemen zichzelf: de malikieten!!!).

-Imazighen van Mzab leven meestal van handel en landbouw, zij zijn goed georganiseerd. Aangezien de arabieren niet met
hen kunnen concurreren en ook hun zin niet krijgen (geld, vrouwen en arabisering) verklaren zij nu de oorlog, net als  hun voorouders altijd hebben gedaan in de middel-eeuwen , aan de Imazighen van Mzab. Zij vernietigen de huizen en de winkels van de Imazighen.

http://www.youtube.com/watch?v=x6X2etZKJvs

http://www.youtube.com/watch?v=zvZM8JfngroAmsraraf

#1
Azul,

Zo werd de Amazigh jongen Baba Ismael Azdine gedood door  de wilde arabieren (meer dan 20 arabieren tegen één Amazigh!!!!)

http://www.youtube.com/watch?v=70rBEZL6e7Y