Apartheid en racisme in Marokko, hoelang nog?

Gestart door Amshoom Style, 26/12/2013 om 05:21:36

Amshoom Style

Bron: http://www.amazightimes.com/Apartheid-en-racisme-in-Marokko-hoelang-nog_a2965.html

Enkele dagen geleden dook op internet een video van een Marokkaanse parlementariër van de PJD-partij waarin hij de Imazighen enorm beledigde en schoffeerde door een ‘grapje’ te vertellen over ze. Tijdens zijn rede op een conferentie met zijn Arabische ‘broeders’ in Saoedi Arabië vertelde Abou Zaid een racistische grap over de Imazighen van Souss, een grote regio in het zuiden van Marokko.
 
Spreekbuis
El Moukri Idrissi Abou Zaid is parlementariër van de conservatieve Islamistische Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD). Daarin is hij een vertegenwoordiger van de radicale bekeringsvleugel genaamd De Bekering en Verkondiging. Deze Partij streeft naar een Islamistische Marokko waarin de regels van een bepaalde Sharia wetten zijn. Het concept van deze Wahhabi Sharia volgens de PJD is heel eigenzinnig en vloeit voort uit twee ideologieën; het racistische Arabisch nationalisme en de extremistische Islamistische Wahhabisme. De PJD geldt in Marokko als spreekbuis van deze dubbele haatideologieën .
 
Racisme
Het Arabisch nationalisme ontstond in het Midden-Oosten en groeide uit tot politieke ideologie in menig Arabisch land. Baathisme in Irak en Syrië en Nacerisme in Egypte ten tijde van president Nacer. Deze ideologie spreidde zich als olievlek over de zogenaamde Arabische landen. Alles wat niet past in deze ideologie moest opgeruimd worden. Talen en culturen die niet Arabisch zijn, werden verboden en minderheden zijn onderdrukte en moesten hun identiteit opgeven om op te gaan in de ‘heersende Arabische cultuur’. Activisten en tegenstanders van deze politiek zijn beschuldigd van landverraad en werden opgesloten of verdwenen omdat ze ‘heulden met de vijand.’ Marokko werd al voor de  onafhankelijkheid door deze ideologie bereikt. De rechts nationalistische Istiqlal Partij (onafhankelijkheidspartij) omarmde het al in zijn beginjaren. Na de onafhankelijkheid maakte deze partij deze ideologie tot staatsideologie. Later ontstane linkse partijen zijn meer het socialistische model van Egyptische president Nacer gaan volgen. Als laatste zijn de Islamistische partijen aan de beurt die het omarmden. Het terreur van Arabisme blijft Marokko nog teisteren. . Want zeggen dat je Amazigh bent, maakt je een onruststoker en je wordt nota bene zelf beschuldigd van racisme.
 
Islamisme
Islamisme als politieke ideologie is een voortzetting van de oude Baathistische ideeën van racisme en uitsluiting. Toen het Arabisme een belangrijke bondgenoot verloor op het internationaal toneel, werd het Islamisme geïntroduceerd als dé ideologie die de mensen hun waardigheid terug zal geven. Deze nieuwe ideologie baseert zich nog steeds op het Arabisme als pijler. De ander pijler is het sunnitische islam interpretatie die bekend staat onder de naam het Wahhabisme. Dit laatste is dankzij de oliesjeiks uit de Golfstaten, voornamelijk Saoedi-Arabië, de wereld ingeschoten. Met onbeperkte financieringsbronnen en oliedollars trekt het Wahhabisme voornamelijk ten strijd tegen het Sjiitisme in eigen land en Iran als serieuze bedreiging. Onderweg maakt het sympathisanten die als aapjes komen dansen bij de Saoedi’s en bondgenoten die vliegdekschepen plaatsen om bescherming te bieden tegen de grote ‘Perzische satan’.
 
Land van Ooit
Een van deze dansende aapjes is Berberaapje is ons eigen Al Moukri Idriss Abou Zaid uit het Land van Ooit. Hij is een graag geziene gast tussen zijn meesters in de Golfstaten. Hen komt hij het eigen volk bespotten en nogmaals bevestigen dat de ‘Arabische Maghreb’ wonderlijke schepsels kent die rare gewoonten op nahouden. De westelijke ‘Arabische kolonie’ wekt lusten op van menig sjeik die daar een buitenverblijf heeft. Vrouwen en kinderen zijn daar tegen een schijntje te krijgen om onbeperkt seksuele driften te stillen. In die koloniën hebben ze alvast een wetgeving laten installeren conform hun zieke geest. Uiteraard is de positie van de Arabier in dat land heilig en genieten zij als ‘gasten van de koning’ bescherming en krijgen zij verregaande privileges.   
 
Braaf
De reactie van de Imazighen op de beledigende teksten van Abou Zaid is een van ongeloof, woede, frustratie en Don Quichotiaans zuur van gehalte. In hun thuisland kunnen de Imazighen namelijk  niets richten tegen hun volksvertegenwoordiger die hun in het buitenland schoffeert en beledigt. De huidige premier in hun land maakte zich ook schuldig aan belediging en schoffering van de Imazighen. Hij zei  tijdens de verkiezingscampagne voor zijn premierschap in 2011 dat het Amazigh-alfabet wel Chinees leek. Hiermee schoffeerde hij niet alleen de Imazighen maar ook de Chinezen.  Bij wijze van tik op de vingers werd hij als minister president geïnstalleerd. Uit dat hoge ivoren toren tart hij nogmaals hun gevoelens door hun taal (Tamzight heeft een grondrechtelijk basis door de grondwetswijziging van 2011) te dwarsbomen. Dat deed hij door een organiserende wet in te stellen die de positie van deze taal gaat bepalen. Na twee jaar voorbereiden en discussiëren trok hij de wet weer in. Ondanks de groeiende bewustwording en de nog grotere vernedering die ze ondergaan, staan de Imazighen erbij, kijken ernaar en roeren zich alleen op social media. Hoelang nog!? Dat weet niemand.
 

Ifri

Zoals ik al eerder zei

De Imazighen hebben dit aan hun eigen te danken, gaande van de Berberse chick dat haar benen openspreid voor een Arabier tot de allermachtigste Amazigh koningen zoals de koningen van de Al Mohaden die Marokko hebben gearabiseerd, gaande van de Mocro-ouders die hun kinderen dwingen om

"abie" en "ummie" te zeggen tegen hun ouders en hen dwingen om Arabisch te spreken,

De Imazighen hebben in de Middelleeuwen NIETS NADA NJENTE WALO RIEN gedaan voor het Tamazight

Ik raad je aan broeder om de geschiedenis er eens op na te lezen

Wat nu kan gedaan worden op een concrete manier is:

-Betogingen en marsen
-Eenheid vormen met Issousien en Irifien en Imazighen van Atlas
-De Issousien en Irifien bezitten zeer veel geld en dit kunnen ze uitspelen en als een stok gebruiken
-De Europese Marokkanen kunnen ook het feit dat zij uit Europa komen dit ook aanpakken
-De mensen sensibiliseren om te huwen binnen het eigen volk, namelijk Imazighen met Imazighen
-Imazighen moeten afschrikken en moeten dreigen met een algehele burgeroorlog indien de Arabieren zich niet plooien

Amshoom Style

#2
Azul atawmat ifri
Het idee om enkel met Imazighen te trouwen ligt me niet helemaal, je kan ook een gearabiseerde partner huwen zolang je maar het Tamazight laat domineren in het gezinsleven.

Het zou me niet verbazen dat er veel gearabiseerden, hun ware identiteit zouden willen herontdekken, kijk maar naar de Canarische eilanden waar men happig is om hun originele identiteit op te diepen.

Daarnaast heb ik al met enkele Egyptenaren gesproken om hen te wijzen op hun achtergrond die niet arabisch is en dan geven ze blijk van trots, maar de wil ontbreekt om zich los te maken van de kunstmatige arabische identiteit.

Het is een hardnekkige indoctrinatie die inspeelt op de zelf minachting van volkeren (arabisch wordt al een prestige gezien), voeg daar de geschiedenisvervalsing aan toe die decennia lang is toegepast in Tamazgha en je zal beseffen waarom hun mambo jambo zo goed voet aan wal heeft gekregen.

Amsraraf

Azul,

Ook Imazighen van Mazb iin Algerije zijn op dit moment verschrikkelijk kapot gemaakt door de rabieren en Algerijnse politie!!!

Hun huizen en hun winkels worden vernield door de Arabische bedoeïnen die jarenlang in de woestijn  rondtrokken en afgelopen jaren hebben zich in de amazigh regio Mzabg gevestigd.
Imazighen worden voortdurend geterroriseerd door de Arabische kolonisten maar ook door de Algerijnse politie!!


http://www.youtube.com/watch?v=FJevSm8xBzU

Amsraraf

Azul,

zie hoe de agressieve Arabische bedoeinen stenen gooien naar de imazighen in de amazigh stad Tagurart (Gurara) , Mzab.


http://www.youtube.com/watch?v=XqJ4onBvOE8Ifri

Inderdaad broeder ik heb dat ook gezien, echt gestoord

De Imazighen staan overal in het defensief