De reden waarom Tamazight zeker meetelt ondanks de minachters

Gestart door Amshoom Style ⴰⵎⵛⵓⵎ ⵚⵟⴰⵢⵍ, 09/12/2013 om 02:44:58

Amshoom Style ⴰⵎⵛⵓⵎ ⵚⵟⴰⵢⵍ

Tabrat i iwdan iqarn qa Tamazight orthsakwi

https://www.youtube.com/watch?v=yBkh6DH9wes

Botermes

#1
Dat heeft geen effect, ayuma, mensen kijken niet naar je om. Als jij nou een bekende acteur of topsporter zou zijn geweest, was de boodschap misschien wat beter aangekomen.

Amshoom Style ⴰⵎⵛⵓⵎ ⵚⵟⴰⵢⵍ

#2
azul

tidhat awma boutighmas :p nachin narezoe anneg tizemar nagh, qa twarrid iwden itwassnen atass rhan ag tshama nigh ikhawiden :p

zoals je een keer in één van je reacties zei: we moeten met z'n allen meer van ons laten horen op youtube, maar ook al is ons bereik beperkt, mensen als jij hebben een uitgesproken mening en standpunten die heel wat Imazighen kunnen inspireren.

tanmirt tamqrant

Botermes

#3
Azul,

Ik denk dat je me te veel credit geeft want ik zo zie ik mijn zelf echt niet. Ik vind mezelf maar heel mediocre (middelmaat). Maar goed, genoeg over mij.

Ik denk dat je de totale vrijheid moet hebben in het uitdragen van een mening en of een idee maar zodra jij mensen gaat oproepen of aansporen iets te doen dan wordt het een ander verhaal. Bij zoiets moet je namelijk voorzichtiger zijn in de manier waarop je je ideeën over wilt brengen.

Tanmirt

buɛluz

Citaat van: VuThGhMaS op 09/12/2013 om 06:39:08
Dat heeft geen effect, ayuma, mensen kijken niet naar je om. Als jij nou een bekende acteur of topsporter zou zijn geweest, was de boodschap misschien wat beter aangekomen.

Deze uitspraak is een dooddoener. Ervan uitgaande dat hij geen bekende acteur is of topsporter, bevat jouw commentaar geen enkele toegevoegde waarde voor Amkraz om hem verder te helpen met zijn boodschap.

buɛluz

#5
Citaat van: Amkraz op 10/12/2013 om 01:53:13
azul

tidhat awma boutighmas :p nachin narezoe anneg tizemar nagh, qa twarrid iwden itwassnen atass rhan ag tchama nigh ikhawiden :p

Het probleem van jou ligt niet zozeer in de inhoud van jouw boodschap, maar eerder in de verpakking van die boodschap (slechte audio kwaliteit en weinig visuele aantrekkelijkheid) en het ontbreken van een duidelijke call-to-action: wat moet iemand die jou filmpje heeft bekeken precies doen?

Botermes

#6
Citaat van: Señor Canardo el Herético op 10/12/2013 om 16:49:20
Deze uitspraak is een dooddoener. Ervan uitgaande dat hij geen bekende acteur is of topsporter, bevat jouw commentaar geen enkele toegevoegde waarde voor Amkraz om hem verder te helpen met zijn boodschap.
I`m just being totally honest with him..Mensen zijn toch zo, en zo ben jij toch ook in bepaalde mate ? Jij maakt je toch eerder druk om de uitspraken van beroemdheden of iemand die een hoge functie bekleedt, dan om de uitspraken van een junkie zoals ik..

buɛluz

#7
Citaat van: VuThGhMaS op 10/12/2013 om 20:03:31
Jij maakt je toch eerder druk om de uitspraken van beroemdheden of iemand die een hoge functie bekleedt, dan om de uitspraken van een junkie zoals ik..

Met betrekking tot het overtuigen van mensen is Autoriteit (bijvoorbeeld "beroemdheden of iemand die een hoge functie bekleedt") slechts 1 van de manieren om een respons bij mensen teweeg te brengen. Volgens de theorie van Caldini zijn er in totaal 6 principes  om mensen te beïnvloeden:

1. Wederkerigheid
2. Commitment & consistentie
3. Sociale bevestiging
4. Sympathie
5. Autoriteit
6. Schaarsheid

http://internetmarketinguniversiteit.nl/sales/cialdinis-6-beinvloedingswapens/

Als onze Amkraz wilt dat er gehoor wordt gegeven aan zijn video-oproep dan zou hij bijvoorbeeld het principe van Wederkerigheid kunnen toepassen. Door iets "gratis" weg te geven aan zijn publiek bijvoorbeeld aantal van zijn gedichten of andere literaire werken als e-books of youtubevideo's van voordrachten van zijn gedichten of gewoon informatie over het Tamazight via een blog te delen.


Botermes

#8
Ik stel voor om eerst zijn thesis te testen, what u say, doc ? You lead us through the operation.
Zijn stelling moet gefundeerd zijn en kritiek kunnen weerstaan.

De fundamentele vraag voor Amkraz : Waarom denk je dat Imazighen in Europa hun kinderen het Tamazight moeten leren ?
Ps: Trankiro athawmat, je hebt veel antwoorden en daarbij en we beginnen gewoon van beneden naar boven, stap voor stap.

Please, continue..

Amshoom Style ⴰⵎⵛⵓⵎ ⵚⵟⴰⵢⵍ

#9
Azul

Ik waardeer jullie opbouwende kritiek aythma, ik heb wat geluidsaanpassingen en bescheiden animatie toegevoegd aan mijn sobere video :p Mass Canardo, ak inigh tanmirt kh inghmisn idtawyed, nsitim a zaysen dnelmed maarra idnagh.

Het principe van aandacht  afkopen met een schenking, vind ik wel merkwaardig :p Ik denk dat sommigen handig zijn met geschikte tagging van hun videos of zoektermen met zich in verband brengen en zo veel kijkers lokken. Persoonlijk bak ik hier niet veel van. Ik geef toe dat mijn opzet een magere poging was om een oproep te verspreiden.

Mijn bedoeling was om over te brengen dat we, waar we ons ook bevinden, nood hebben aan geborgenheid binnen een identiteit. Iedereen hecht belang aan waar zijn roots liggen en door overdracht van taal en cultuur, waarborg je dat mooie bezit.

Ik prijs me gelukkig dat ik al vroeg ben vertrouwd gemaakt met mijn taal, omdat mijn ouders hun identiteit in ere hebben gehouden en deze niet zijn verloren aan andere machtzuchtige talen die ons niet eigen zijn.  De trots uit onze geschiedenis heb ik moeten putten uit wikipedia terwijl we in onze landen van oorsprong ontkend werden en nog steeds worden ontkennend.

Het assyrische rijk viel honderden jaren v.Chr. maar assyrische medestudenten waren fier als een pauw op hun glorierijke geschiedenis. Ik al evenzeer omdat onze geschiedenis nog tot voor kort bleef nazinderen met de vele dynastieën en nu met de heroplevende gemeenschappen in Tamazgha.

Tamazight oezlen khas idammn, shin khas iwden a3moed (bloed is er gevloeid en slagen hebben mensen ondergaan voor Tamazight)

Op de canarische eilanden is er een zucht naar eigenheid en leren sommigen Tamazight omdat hen nu begint te dagen dat de Spaanse identiteit niet de hunne is. En mensen die deze taal machtig zijn en ter beschikking kunnen stellen, moeten nog vragen waarom?

Daarenboven is het de bindende en gemeenschappelijke taal voor ons en onze familieleden, die verspreid wonen over gans europa. btw je eigen taal kennen is eveneens handig als je luistervinken op de bus of trein, wil afschudden :p.

Azul


buɛluz

#10
Citaat van: VuThGhMaS op 11/12/2013 om 01:49:01
De fundamentele vraag voor Amkraz : Waarom denk je dat Imazighen in Europa hun kinderen het Tamazight moeten leren ?

Dit is volgens Senor Canardo niet wat de fundamentele vraag voor Amkraz dient te zijn. In zijn videoboodschap geeft hij al aan waarom hij vindt dat Imazighen in Europa hun kinderen het Tamazight moeten leren, dus die vraag is al beantwoord door hem. Veel fundamenteler is de vraag hoe Amkraz deze Imazighen met zijn videoboodschap denkt te kunnen beïnvloeden. Dit was ook waar jouw kritiek zich op richtte: hij moest eerst een bekende acteur / topsporter worden voordat hij volgens jou zijn boodschap beter kon overdragen. Volgens Senor Canardo kan het werkelijke probleem van Amkraz opgelost worden door virale marketing toe te passen.

De fundamentele vraag die dan gesteld kan worden: hoe kan Amkraz zijn video-oproep viraal laten gaan?


1. Geef de gebruiker iets: een product, dienst. Voor het doorsturen van je boodschap krijgt de gebruiker iets (incentive). Voor een virale actie is het "geven en nemen".

2. Zorg (met name bij het begin van een virale actie) voor een sterke incentive.

3. Zorg ervoor dat de drempel voor het doorsturen erg laag is.

4. Houd rekening met normaal gedrag van je doelgroep.

5. Internet is het perfecte medium voor virale marketing (omdat klikgedrag te volgen is en de verspreiding van de boodschap snel kan gaan).

Amshoom Style ⴰⵎⵛⵓⵎ ⵚⵟⴰⵢⵍ

Azul

Iemand met veel fb aanhangers (ik alvast niet)  kan zulke videoboodschappen viraal laten gaan of amazigh.nl mits vertegenwoordigd op fb, zou een goed platform zijn om tegemoet te komen aan het Canardo actieplan :)

tanmirt

buɛluz

#12
Ook zonder personen "met veel fb aanhangers" kunnen video's viraal gaan. Van belang is hierbij de theorie van "Six degrees of separation" >

Six degrees of separation (letterlijk "zes niveaus van verwijdering") is een theorie die stelt dat eenieder op onze planeet, door een netwerk met zes tussenstappen of vijf tussenpersonen, met elkaar verbonden is. De theorie werd voor het eerst geformuleerd in 1929 in een kort verhaal door Frigyes Karinthy, een populaire Hongaarse schrijver en vertaler. Het concept van dit netwerk met maximaal vijf tussenschakels is gebaseerd op het idee dat het aantal kenniskringen exponentieel toeneemt met het aantal schakels in de netwerkketen, vergelijkbaar met wat de vrienden van de Hongaarse wiskundige Paul ErdÅ's verzonnen: het ErdÅ'sgetal. Onderzoek van data-analisten bij 721 actieve Facebookgebruikers, bracht het cijfer op 4,74 tussenstappen en leerde dat er wereldwijd 69 miljard vriendschapsbanden zijn tussen de gebruikers van Facebook.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation

buɛluz

#13
Bij het viraal laten gaan van bijvoorbeeld video's via social media is "stickiness" misschien wel een belangrijkere factor dan het toevallig kennen van "iemand met veel fb aanhangers" >

Het Social Media Glue model: hoe sticky is jouw strategie?

Bij het bedenken of uitvoeren van je Social Media strategie wordt niet vaak nagedacht over de continuïteit; meestal zijn er creatieve acties die worden voortgestuwd door inspanningen op sociale kanalen. Je vergaart daarmee veel volgers, vrienden of likes. Daarna blijft het echter vaak heel erg stil. Sjef Kerkhofs van DailyDialogues (bekend van het boek Social Marketing Strategy) onderkent dit probleem en omschrijft eigenlijk de oplossing in het Social Media Glue model.De drie benoemde aspecten (getallen in rode cirkels) zijn:

1. Het Social Media netwerk, wat je basis vormt voor acties en vervolgacties; het aantal volgers, vrienden, fans en likes;

2. De content die je plaatst op sociale netwerken en je website, oftewel de inhoud van je berichten; waar wil je je volgers, vrienden, fans en likes mee voeden, verbazen of informeren?

3. De lijn die je ziet is niet lineair, maar wel groeiend; het geeft de waarde weer van je sociale inspanningen. Omdat je een netwerk opbouwt op je sociale kanalen zal elke volgende actie relatief gezien meer impact hebben dan de vorige. En een groter bereik, wat weer meer virale effecten teweeg zal brengen.
.
Een simpel doch doeltreffende weergave van een belangrijk voordeel van een solide sociale basis: explosieve groei van je KPI’s door de inzet van (bestaande) middelen. Bron: blogpost op Bijgespijkerd.nl

http://www.socialmediamodellen.nl/2012/01/het-social-media-glue-model-hoe-sticky-is-jouw-strategie/

buɛluz

#14
Via zijn youtube kanaal heeft Senor Canardo een keer deze video geupload en met slechts 10 deelacties heeft dit geleid tot een toename van 1000-en in het aantal weergaven.
Datum             Deelacties     Weergaven     
26 sep. 201131.076
2 okt. 201122.009
29 sep. 201112.193
1 okt. 201112.517
11 okt. 20111409
27 sep. 201112.411