Hoofdmenu

Abrid a rhidj

Gestart door amazigh_, 26/12/2012 om 20:08:07

3ich

Citaat van: amazigh_ op 20/04/2013 om 15:32:52
Jij bent een held haha.....
Een held op sokken, ja, hahaha


Ik ben maar een simpele ziel. Die opzoek is naar zichzelf en de schepper.

3ich

Citaat van: The One op 21/04/2013 om 01:37:06
Ik weet wie jouw 'broeders' zijn,het is geen toeval dat Mozes,Jezus en Mohamed allen schapenherder van beroep waren. Wat ik me echter afvraag is hoe ze de controle die ze over hun kuddes schapen uitoefenden op mensen hebben kunnen overbrengen?


Zo jong..,de les van vandaag is dat de stap van schaap naar mens niet onoverbrugbaar is,het zijn namelijk zoogdieren die naar believen te manipuleren zijn.
Je blijft maar provoceren, bagatalliseren, en denigrerende opmerkingen maken. Als je weet dat iets gevoelig ligt, waarom dan alsnog door gaan? Hele slechte eigenschap van jou chatt. Je innerlijke haat komt steeds in je na boven. Je duivelse alter-ego kan je maar niet beheersen en steekt steeds zijn kop uit.

Jij bent een slachtoffer chatt. Jij heb klappen gekregen van de toenmalige refki in je lokale moskee. Jij heb wrok in je omdat je iets niet heb kunnen verwerken. Ik weet het zo goed als zeker....

amazigh_

Citaat van: The One op 21/04/2013 om 01:37:06
Boeken worden geschreven door mensen,als men van jongs af aan geobsedeerd is door boeken ontwikkelt men na geruime tijd een soort van kwaliteitslabel. Men is bij wijze van spreken een drugsverslaafde die door zijn jarenlange ervaring en gebruik een zesde zintuig heeft voor het herkennen van de dope die de heftigste en langste 'rush' geeft.

De Koran lezen was voor mij ongeveer vergelijkbaar met zongedroogde kamelenuitwerpselen in een rijstevloeitje roken,het rookte wel,maar de high mankeerde! At the end of the day..,my head hurt and I smelled like Lawrence of Arabia:-)

Wat in de Koran boek staat, is afkomstig van Allah. Engel Djibriel(Gabriel) kwam met de verzen uit de Koran naar de Profeet en onderwees hem. Djibriel kreeg de opdracht van Allah, omdat te doen. Zo onderwees hij Mohammed vzmh zodat hij deze uit zijn hoofd kon reciteren, en wist wat met de verzen word bedoelt qua inhoud. Zo gaf Mohammed vzmh het door aan zijn metgezellen. Totdat er een sahabi zei "Laten we de Koran samenstellen tot een BOEK!!" Zijn naam was Uthman (Moge Allah tevreden zijn met hem)...

Die vergelijking die je maakte, is totaal respectloos. Misschien begrijp je de Koran niet, te hoog niveau voor jouw 'soort'. Je hebt kamelenuitwerpselen in je hoofd. Wat het 'high' worden stopt......

Citaat van: The One op 21/04/2013 om 01:37:06
Ik weet wie jouw 'broeders' zijn,het is geen toeval dat Mozes,Jezus en Mohamed allen schapenherder van beroep waren. Wat ik me echter afvraag is hoe ze de controle die ze over hun kuddes schapen uitoefenden op mensen hebben kunnen overbrengen?

Zo jong..,de les van vandaag is dat de stap van schaap naar mens niet onoverbrugbaar is,het zijn namelijk zoogdieren die naar believen te manipuleren zijn.

Mozes, Jezus en Mohammed vzmh zijn allen profeten, wij moslims maken geen onderscheidt tussen hen. Allah leidt wie hij wil leiden van de mensheid. En inshallah zal hij je ook leiden naar het juiste pad. Profeet Mohammed vzmh was ook een goede handelaar ? Je haalt overal het negatieve eruit.


"Elke mens op de wereld met een gezond verstand weet dat er een God bestaat. De meeste weten dat Islam ook de waarheid is(wetenschappelijk bewezen), echter is het hoogmoed wat ze zwart voor ogen maakt, en hun harten vervloekt, hoor daar alsjeblieft niet bij"..

amazigh_

Citaat van: 3ich op 21/04/2013 om 13:34:10
Een held op sokken, ja, hahaha


Ik ben maar een simpele ziel. Die opzoek is naar zichzelf en de schepper.

Hahaha, een goeie :-P
....
Am chek am nesh atawmet.
Buhber ghaddi waha
Buhber umasrem iswa attas gha rabbi!
Necnin hamdoulah nesan r7eq,
D-jjen iwdan nakanth,
Yen nathan natanth...

Chatt in de wildernis

#154
Citaat van: 3ich op 21/04/2013 om 13:47:57
Jij heb klappen gekregen van de toenmalige refki in je lokale moskee.
Ik heb op een rooms-katholieke basisschool gezeten,in mijn stad waren er geen openbare basisscholen en al zeker geen moskee.

Mijn wens is dat de revolutie van binnen uit begint. Het is heel anders als je op je geloof wordt aangevallen door een buitenstaander,in dit geval gaat dat niet op,ik ben er een van jullie!

Bij deze wil ik de /eigenaar/moderator/beheerder bedanken voor de vrijheid die me hier is geboden,maakt men elders weinig mee,chapeau!!


buɛluz

#155
Voordat we elkaars konten vol gaan steken met veren, wil Senor Canardo toch nog even van zijn online vrijheid gebruik maken om Chatt’s uitspraken tav. de islam, arabisering en amazighiteit etc. wat verder aan te scherpen. Volgens Chatt's eerdere stelling zal Pan-Arabisering hand in hand gaan met islamisering. Senor Canardo is van mening dat deze stelling correct is. Tot een bepaalde hoogte uiteraard. Om Pan-arabisering te bewerkstelligen dient men de islam een overheersende / prominente plek te geven. Dit spreekt voor zich. Echter deze stelling is slechts houdbaar zolang het volgens Senor Canardo betrekking heeft op de soennitische variant van de islam. Senor Canardo merkt op dat het overgrote gedeelte van Imazighen vandaag de dag ook soennieten zijn. (Hoewel het religieus landschap van de islamitische Imazighen in het verleden veel diverser en versnipperder uitzag!). 

Indien men praat over islam in de bredere zin van het woord - lees niet-soenni - dan zijn er voorbeelden aan te dragen, die niet overeenkomen met Chatt’s stelling. Want ook met de moderne geschiedenis van het Perzisch volk in ons achterhoofd, kan Senor Canardo Chatt wijzen op de islamisering van de Perzen - in de sjiitische variant - die lijnrecht tegenover het Pan-arabisme komt te staan. Hiermee doelt Senor Canardo  op de revolutionaire gebeurtenissen van 1979 met Imam Khomeini, die het koninkrijk van de shah van Perzie en diens onderdanen met behulp van islamisering beetje bij beetje heeft weten om te vormen tot een Iraanse theocratie gevuld met (twaalver-)sjiitische republikeinse gardes. De uitermate vijandige wijze waarop het Pan-arabisme reageerde op deze ontwikkeling blijkt wel uit de langste conventionele oorlog van de 20e eeuw. Senor Canardo merkt hierbij op dat zelfs een Pan-arabisme met een "seculier en een Arabisch nationalistisch/socialistische inslag" zoals in de Baathisten-ideologie van Saddam Hoessein prima gesteund en zelfs genereus gefaciliteerd kan worden door personen, die zich vandaag de dag rekenen tot de meest godsvrezende slaven, die de Arabische Allah ooit heeft voortgebracht. Zelfs na zijn dood wordt de taghut van een Saddam de hemel in geprezen door Allah's favoriete haatbaard.

Hoedanook erkent en benadrukt Senor Canardo net als Chatt zondermeer het destructieve effect dat pak 'em beet 1300 jaar islam heeft gehad op de Amazigh identiteit. Senor Canardo merkt daarbij op dat deze vernietiging van de Amazigh identiteit deels te wijten is aan de religieuze onnozelheid van de Imazighen zelf. Chatt heeft zelf kunnen ervaren hoe de moslims in deze discussie worstelden met de simpele vraag: waarom zij 5 x per dag bidden. Vraag maar voor de grap eens aan 10 willekeurig moslim Imazighen, waarom zij geen varkensvlees mogen eten, en Chatt zal versteld staan van de hersenloosheid, die sommige van deze Imazighen over hun lippen krijgen inzake de islam. Het is deze onwetendheid / hersenloosheid over de islamitische religie icm. een sterk doorgedraaid kopieergedrag van "vrome voorgangers" - met een voorkeur voor leden van de Quraysh-stam - dat de moslim Imazighen zichzelf tot makkelijke prooi voorgeschoteld hebben. Als een stelletje makke lammetjes. Klaar om gestript te worden van hun identiteit door bloeddorstige, Kaïnsteken-dragende cultuurbarbaren uit het Midden-Oosten. (Of bedoelde Chatt toch Abel?)

Maar goed. Aan de andere kant zijn er binnen de islam - nog steeds in de bredere zin van het woord - ook historische en hedendaagse voorbeelden aan te wijzen waarin volgens Senor Canardo het tegengestelde effect waarneembaar is. Namelijk dat de islam - zo op het eerste gezicht - niet in strijd lijkt te zijn met de Amazigh identiteit. En dat de islam zelfs de Amazigh identiteit in stand kan houden of wellicht zelfs kan versterken. Hoe paradoxaal dit ook misschien mag klinken in Chatt’s oren. Het is volgens Senor Canardo dan ook niet door die “vervloekte islam” dat wij (Imazighen) onszelf ten gronde hebben gericht. Maar vanwege de "vervloekte orthodoxe islam". De soennitische variant van de islam welteverstaan. Nu weet Senor Canardo niet hoe hoog Chatt’s kennisgehalte is omtrent hedendaagse (en uitgestorven) sektes binnen de islam, maar dit vormt wel de basis van Senor Canardo’s redenering. Want om Chatt’s eerdergemaakte uitspraak aan te vullen: 

"...Onze voorouders waren eerst animistisch, natuur en vuuraanbidders, daarna joods, christelijk en sinds een paar eeuwen islamitisch resp. kharijitisch, sjiitisch en sinds de 11e eeuw in overwegende mate soennitisch..."

Er is dus ook een andere islamitische variant - en tevens de oudste variant van de islam waar de Imazighen massaal mee in contact kwamen. Deze is bekend onder het containerbegrip kharijitische islam. Hoewel de term "khariji" nogal misleidend kan zijn aangezien het net als de term "berber" bedacht is en toegepast werd door buitenstaanders. Echter Senor Canardo durft met zijn kennis omtrent dit onderwerp de anti-stelling hier te droppen dat Amazighiteit niet altijd in strijd hoeft te zijn met de islam. En met name dat de khariji variant van de islam - in 2 verschillende uitingsvormen - de Amazigh identiteit in het verleden en heden heeft weten te versterken of op z’n minst in stand heeft gehouden.Ps. Het is in het verlengde van bovenstaande redenering dat Senor Canardo jou de vorige keer wees op de link naar het onderzoek naar Amazigh-ibaditische poëzie-teksten uit de 19e eeuw.

3ich

#156
Citaat van: The One op 22/04/2013 om 17:14:00
Mijn wens is dat de revolutie van binnen uit begint. Het is heel anders als je op je geloof wordt aangevallen door een buitenstaander,in dit geval gaat dat niet op,ik ben er een van jullie!
Goed nieuws voor jou! Je bent niet de enigste die er zulke gedachte op na houd.

Islam is ouderwets volgens Amazigh-activist Ahmed Assid


De Islam is ouderwets en het beste wat de mensheid heeft bereikt zijn de huidige universele waarden. Dat zegt Amazigh-activist Ahmed Assid.Assid stelt dat de Islam dat aan jongeren wordt onderwezen, een terroristische boodschap overbrengt, dat verwijst naar een periode waarin de Islam werd "verspreid met het zwaard".

http://www.bladna.nl/ahmed-assid-islam-ouderwets,05849.html

Onderzoeker aan het Koninklijk Instituut voor de Amazigh Cultuur (IRCAM), vertelde Assid dit op vrijdag in Rabat, tijdens een seminar van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH).

Tegenwoordig is het "geloof een persoonlijke keuze". Men mag jongeren niet meer aanleren dat "bekeer je of sterf" een waarde van de hedendaagse Islam is.

Woensdag, tijdens een meeting in Rabat, had de activist aan Sjeik Zamzami - die vrouwen aanraadt wortelen te gebruiken om hun seksuele verlangens te bevredigen - aangeraden zich tot seksshops te wenden. Zij zijn volgens Assid het "product van een transparante cultuur".


Chatt in de wildernis

Citaat van: Señor Canardo el Herético op 22/04/2013 om 23:31:22
Vraag maar voor de grap eens aan 10 willekeurig moslim Imazighen, waarom zij geen varkensvlees mogen eten,

Waarom eten moslims geen varken,Inco?3ich

Citaat van: 3ich op 24/04/2013 om 17:56:59
Woensdag, tijdens een meeting in Rabat, had de activist aan Sjeik Zamzami - die vrouwen aanraadt wortelen te gebruiken om
hun seksuele verlangens te bevredigen - aangeraden zich tot seksshops te wenden. Zij zijn volgens Assid het "product van een transparante cultuur".

Dit is waar Marokkaanse geleerde zich mee bezig houden anno 2013. Tazzzzzzz

Sjeik Zemzami: "Vrouwen mogen maagdenvlies herstellen"

De omstreden Marokkaanse Sjeik Mohamed Zemzami, heeft deze week geoordeeld dat vrouwen hun maagdenvlies in sommige gevallen, mogen laten herstellen.


Zo mag een vrouw, wanneer ze het slachtoffer is van een ongeval, of wanneer ze tijdens een moment van zwakte met haar verloofde seks heeft, een nieuw maagdenvlies laten inbrengen.

Volgens de sjeik is het de bedoeling dat ontmaagde vrouwen, kans krijgen op een toekomst en een huwelijk.

Ook vindt Zemzami dat een vrouw die een maagdenvliesreconstructie heeft ondergaan, het niet aan haar man hoeft te vertellen. De sjeik vergelijkt het met een "slecht gebit dat werd vervangen".

Zemzami wil vrouwen niet aanmoedigen tot leugens, en stelt dat vrouwen die een nieuw maagdenvlies laten inbrengen, wel moeten kiezen voor een trouw en eerlijk leven.

http://www.bladna.nl/sjeik-zemzami-maagdenvlies,05882.html

3ich

#159
Citaat van: Señor Canardo el Herético op 22/04/2013 om 23:31:22
Allah's favoriete haatbaard.
Wie hem volg of überhaupt serieus neemt is niet goed wijs. Deze man is 1 van de grootste verraders die de Islam gekend heeft. Akbar shayateen is hij!

Deze man is in feite de baas over Morsi. Deze Qarqawi krijgt een podium van de Wahabi sekte. En is alleen maar op 1 ding uit. En dat is mensen bedriegen en op een dwaalspoor te zetten. Deze man represent geen Islam.

http://www.youtube.com/watch?v=3KiWYezyoC0&feature=player_embedded#!

Yusuf al-Qaradawi aan het woord:

O broeders. Voor deze plek van mij verlaat.. (van het geven van een khutbah). Wil ik graag iets zeggen over de uitkomst van de verkiezingen in Israël. De Arabieren hadden al hun hoop gevestigd op de overwinning van Perez. En Perez heeft verloren. En dit is van hetgeen dat wij prijzen van Israël. Wij verlangen dat ons land zoals dit land zal zijn.
Slechts door een klein aantal mensen, wordt iemand tot val gebracht (Perez was premier). Het is het volk dat regeert! Er waren daar geen 4 negens (99,99) of 5 negens (99,999 aan stemmen), wat wij kennen in ons land. 99,99%! (van de stemmen). Wat is dit?
Als Allah Zichzelf aan de mensen zou presenteren, dan zou hij niet zo’n hoeveelheid aan stemmen krijgen.
Maar, deze leugens, bedriegerij en oplichterij.. Wij begroeten Israël voor hetgeen dat het heeft bereikt.

http://al-manhadj.blogspot.nl/2012/04/de-geleerden-over-yusuf-al-qaradawie.html

buɛluz

#160
Citaat van: The One op 25/04/2013 om 16:59:47
Waarom eten moslims geen varken,Inco?

Moslims eten geen varkensvlees omdat het volgens hun Allah geassocieerd dient te worden met een onreine toestand. In de koran wordt hier naar verwezen. Echter volgens Senor Canardo heeft het verbod op varkensvleesconsumptie eerder te maken met Allah's voorkeur voor de verorbering van herbivoren. Wat denkt onze Chatt?

buɛluz

#161
Citaat van: 3ich op 26/04/2013 om 12:17:11
Wie hem volg of überhaupt serieus neemt is niet goed wijs. Deze man is 1 van de grootste verraders die de Islam gekend heeft. Akbar shayateen is hij!

Deze man is in feite de baas over Morsi. Deze Qarqawi krijgt een podium van de Wahabi sekte. En is alleen maar op 1 ding uit. En dat is mensen bedriegen en op een dwaalspoor te zetten. Deze man represent geen Islam.

Volgens onze 3ich "represent" Allah's favoriete haatbaard, geen (soennitische) islam en is deze Qardawi zelfs een "verrader" en een "grote duivel". En volgens 3ich zijn de vele miljoenen moslims - die Qardawi volgen - "niet goed wijs" en ver verwijderd van het Rechte Pad waarop 3ich zich begeeft.


Volgens de samenstellers van de Muslim Top 500 staat diezelfde haatbaard op plek #16 van meest invloedrijke moslimfiguren van 2012:

"...Qaradawi’s ability to combine traditional knowledge of Islamic Law with a contemporary understanding of the issues that Muslims face today, has led him to become one of the best known and most influential contemporary Muslim clerics of our time. He uses a variety of means to connect with people. He is well known for his popular Al Jazeera program ‘Ash-Shariah wal-Hayat’ (Islamic Law and Life) that is watched by an estimated 40-50 million people worldwide. Despite his popularity, Qaradawi is often criticized by fellow scholars regarding his methodology and his occasionally unusual opinions. He does, however, continue to be respected as a knowledgeable scholar and has been praised for his condemnation of the September 11th attacks..."

http://themuslim500.com/profile/sheikh-dr-yusuf-al-qaradawibuɛluz

#162
Blijft onze Chatt nog steeds bij zijn ongenuanceerde stelling dat "Amazighiteit in strijd is met de islam"?

Chatt in de wildernis

Citaat van: Señor Canardo el Herético op 26/04/2013 om 22:01:14
Echter volgens Senor Canardo heeft het verbod op varkensvleesconsumptie eerder te maken met Allah's voorkeur voor de verorbering van herbivoren.
:=)

Leviticus  11:7-8

Chatt in de wildernis

Citaat van: Señor Canardo el Herético op 26/04/2013 om 22:31:15
Blijft onze Chatt nog steeds bij zijn ongenuanceerde stelling dat "Amazighiteit in strijd is met de islam"?
Je signe et je persiste! Een fiere en vrije Amazigh heeft geen behoefte aan een godsdienst die zowel mentaal als fysiek totale onderwerping nastreeft.Wij zijn van nature wars van autoriteit,egalitair in hart en nieren,onrecht wordt verafschuwd etc.


God discrimineert,heeft diverse genocides bevolen,die uiteraard met grote voortvarendheid werden uitgevoerd,dit staat haaks op onze natuur,de menselijke welteverstaan.