Hoofdmenu

Med Ziani

Gestart door Botermes, 26/06/2011 om 16:08:27

Botermes

Wie is deze jongen ? Opvallend is dat hij ook in het Kabylisch kan zingen en daarnaast fragmentarisch in het Engels en Frans. Ik heb zijn youtube-kanaal gevonden en moet zeggen dat hij zeer getalenteerd is. Naast dat hij over een loepzuivere stem beschikt de meest uiteenlopende stijlen goed weet te combineren. De nieuwe Hassan Thidrin zou ik hem willen noemen.

Ik heb zijn nieuwe album op Agraw zitten luisteren en ben best onder de indruk. Je kunt merken dat hij door verschillende westerse stijlen van muziek beïnvloed is maar ook vasthoudt aan de wortels van de meer traditioneel Riffijnse Amazighmuziek. Vermoedelijk is hij dus de frontman van de band Sorif die nu solo is gegaan. Hij beschikt over hele goede communicatieve vaardigheden waardoor hij op het podium een fantastische show kan neerzetten.

http://www.youtube.com/watch?v=t9gGEom1Y1Y

Persoonlijk vind ik ' Adho w adfar' met Sorif één van zijn beste nummers en ' Awaren' vind ik ook een kei van een nummer.

Botermes

#1
Dit is de echte Med Ziani, niet die van dat eerste youtube filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=4snpxPd-Xrk

Het is zo te horen een 2e generatie Spaanse Amazigh. Ik versta iets meer dan de helft van wat hij zegt, in dit interview van de Spaanse tv met hem. Hij komt goed geschoold over, vertelt over zijn afkomst, zijn muziek en muzikale voorkeuren, maatschappelijke zaken, zijn toekomst plannen.

Hij maakt zich zorgen om het toenemend radicalisme en daarmee impliceert hij niet alleen het religieus radicalisme maar vooral ook het rechts-extremisme.

Hij is goud waard voor de Amazigh cultuur.

Botermes

Med Ziani blijkt gewoon in Alhoceima te zijn opgegroeid en is pas op latere leeftijd naar Spanje geëmigreerd. Dit in tegenstelling tot wat ik eerst dacht. Hij heeft niet eens op de Colegio (Spaanse school) gezeten, maar op een reguliere school in Alhoceima.

Dit is één van van zijn laatste nummers. Het is gewoon een te gek nummer !

https://www.youtube.com/watch?v=7LC4U7fXg5o