Geschiedenis van Tamazgha werd 200 jaar na de Islaminvasie geschreven

Gestart door Ifri, 19/06/2011 om 06:53:21

Ifri

Beste broeders en zusters


Ik ben na talloze boeken en artikels te hebben gelezen tot de conclusie gekomen dat de geschiedenis van de Omayadische verovering van Noord-Afrika pas 200 jaar later werd neergeschreven, dus mijn vraag is? Hoe komt dit?

Wat is hiervan de reden?

Wat is hiervan de oorzaak? Ongetwijfeld hebben de Arabieren geprobeerd hun zware verliezen te verdoezelen.

Hoe komt het dat de verovering van Perzie en de verovering van Egypte en Syrie gedetailleerd zijn beschreven maar de verovering van Noord-Afrika werd niet gedetailleerd beschreven integendeel het werd pas beschreven twee honderd jaar later door Al Baladhuri en Al Hakam

Dit is de zoveelste bewijs dat de Arabieren getracht hebben de geschiedenis van Noord-Afrika te verdoezen, omdat zij niet konden accepteren dat zij verslagen werden door de Imazighen.


Dit geldt ook voor Spanje die het niet kon accepteren dat zij op een vernederende wijze werd-n verslagen door Abdel Krim El Khatabi. En zo heeft dat Sylvestre zelfmoord gepleegd en Spanje heeft dan gifgas gebruikt tegen de Riffijnen.


We weten niet wat voor wrede en verschrikkelijke dinges zijn gebeurd tijdens de verovering maar ik denk dat Noord-Afrika tijdens de Islamveroveringen een zware puinhoop was, alles werd vernietigd, er zouden zich honderden veldslagen hebben afgespeeld, het was een guerilla oorlog, een "trots"-oorlog waarbij de ene wraak nam op de andere,


Zoals Frankrijk en Algerije in een uitzichtloze oorlog terecht waren gekomen,
argaz

de oorlog heeft meer dan 50 jaar geduurd en de Arabische verovering heeft 100 jaar geduurd, het is de opstand Maysara die de amazigh van de arabische heerschappij heeft bevrijd, als men fatimiden zoals een arabische dynastie niet werkelijk telt!

http://en.wikipedia.org/wiki/Maysara_al-Matghari

Ifri

Dit klopt maar welke veldslagen waren er?

Volgens mij hadden de Arabieren duizenden en duizenden doden onder hen maar dit wordt niet vermeld

Waarom werd Hassan Ibn Al Nooman vervangen door Moesa Ibn Nosair?
Hassan Ibn Al Nooman had toch Al Kahina verslagen???

Wat is de reden?

Moesa ibn Al Nosair heeft een diplomatische aanpak


Oqba had een compromisloze harde aanpak