Griesmeeltaart uit de koekenpan

Gestart door Ad Yiri, 08/03/2011 om 21:06:14

Ad Yiri

Heerlijke griesmeeltaart uit een koekenpan, niet te zoet maar precies goed. Zeker het proberen waard! Lekker bij de koffie of (Marokkaanse) thee.

Bereidingstijd: 30-60 minuten Keuken:Marokkaanse keukenSmaak:ZoetTechniek:N.v.t.Soort gerecht:Lunch/Brunch
Ingrediënten voor 6 personen
Anderhalve mok met fijne griesmeel
Een mok met licht verwarmde melk
Een bakpoeder
Een snufje zout
Twee eetlepels suiker (ja echt)
Een half glas zonnebloemolie
Een ei

Abrikozenjam
Kokos (gedroogde geraspte)

Hulpmiddelen
Een garde, kom, mok, glas en een koekenpan.
Oh en zo een sudderplaatje op je gasfornuis om het heel langzaam te laten garen. Een bord en bakpapier.

Voorbereiding
Licht verwarmen van de melk

Wanneer de taart bijna klaar en gaar is,
de abrikozenjam verwarmen!

Bereidingswijze
Alle ingrediënten op bovenstaande volgorde in een grote kom met de garde mengen tot een glad dik beslag zonder klonten of course. De koekenpan warm laten worden en vervolgens het mengsel/beslag erin gieten. Langzaam op zacht vuur op het sudderplaatje laten garen. Mbv bakpapier na grotendeelse garing (na ongeveer een half uur) eroverheen leggen en mbv een bord omdraaien. Andere zijde bruinen en goed laten garen (ongeveer 15 minuten). De jam verwarmen. De taart op een bord leggen met de mooie egale zijde naar boven. Die zijde insmeren met jam en bestrooien met kokos. Snijden door zes of acht.

Serveertips
Lekker warm eten met koffie of thee.
 

Dora