tarik ibn zijad

Gestart door AFRA, 20/01/2004 om 21:49:40

AFRA

#60
azul,

ik heb een vraag.

waren de ouders van tarik ibn zijad al tot de islam bekeerd ??
of is dat gewoon een leugen??
als dat klopt dat zijn ouders moslims waren , dan is tarik zijn echte naam .

wie denkt van niet??

http://www.awu-dam.org/trath/91/turath91-012.htm

(in dit link werd er geschreven dat de ouders van tarik moslims waren en daarom kon hij vlot arabisch spreken).

AFRA

#61
azul,

ik ben gefoept in tarik ibn zijad.

ik dacht dat hij de arabieren had willen tegenhouden. maar dat is niet zo, want naar mijn weten heeft hij een belangrijke rol in de verovering van marokko.daarom kon hij een gouverneur voor tandja zijn.
**
die tarik was ook slaafachtig toen die arabier "moussa ibn noussair" hem een map gaf voor zijn leger, want hij heeft de map niet teruggegeven.

Dora

#62
over welke zaid heb je het??? bedoel je Zaid die ook wel Qusay genoemd werd??? Hij die het eerste van de stam Quraish het beheer over de Ka'aba kreeg???

AFRA

#63

Citeerover welke zaid heb je het??? bedoel je Zaid die ook wel Qusay genoemd werd??? Hij die het eerste van de stam Quraish het beheer over de Ka'aba kreeg???

ik weet niet waarover jij het hebt.

met tarik ibn zijad bedoel ik de imazighische krijger wat sommigen tarif ibn zian noemen.

Dora

#64
o oke..daar weet ik niets van...maar er was ook een zaid in de tijden van Qurasih...vandaar mijn vraag..sorry!!!

T_ibnziad

#65
salam ala alh alislam


HE MAURI
maar wat jij hier zegt " 3oqba ibn nafi3 die jij daar ophemelt is juist diegene die imazighen en hun leider tarik ibn zian stank voor dank gaf! 3oqba ibn tafih! was een vuile smerige moordenaar!! en ik ben zeer trots op onze Held Aksil! die de rotkop van die vuile smerige 3oaba eraf heeft gehakt! en smerige arrogante arabier die de imazighen had gebruikt! dit zijn feiten en ga ergens anders je achterlijkheid verkondigen, want alles wat je hier zegt zit vol contrast. je zegt je bent trots op tarik ibn ziad en ook op 3oqba terwijl de geschiedenis en de feiten ons juist vertllen dat die laffe 0qba diegene is die zich meteen keerde tegen tarik door zijn ziekelijke arabieren jalouzie omdat de imazighen heel andalusie hadden veroverd."


mischien weet je niet eens wie oeqba ibn nafi is, en het is geen aksil, maar koesaila ljahoodie. hij was jood maar jij houd van joden meer dan van moslims. de profeet heeft gezegd je wordt op de  dag des oordeels bij lekkaar gebracht met de gene van wie je houdt.
en buiten dat je zegt nog:"3oqba ibn nafi3 die jij daar ophemelt is juist diegene die imazighen en hun leider tarik ibn zian stank voor dank gaf"
jij bewijst elke keer maar weer dat je niet eens wat achtergrond kennis hebt. ten eerste omdat tarfiq ibn ziad pas na oeqba ibn nafi kwam (later dus). ten tweede de islam is gebracht door oeqb ibn nafi, en je kan gerust zeggen dat tariq ibn ziad een van de hasanaat is van oeqba ibn nafi, want hij, oeqba heeft de islam de eerste keer naar marokko gebracht.
maar wat jij niet wil begrijpen is dat amr ibn alass ( zeker nooit van gehoord) hem naar marokko liet gaan onder de leiding van  khaliefah yazied ibn muwaya.
dit heeft hij gedaan om zo de islam te verspreiden.
om hem nog een moordenaar te noemen blijkt nog maals uit je gebrek aan kennis. hoezo wie heeft hij vermoord.
heb je het in een sprookjes boek gelezen, of heb je  dit ook maar gehoord van mensen die even veel weten als jou.

ISLAM ZAL BLIJVEN HEERSEN. ER IS GEEN VERSCXHIL TUSSEN ARABIER OF EEN AJAMIE. DE BESTE MENSEN ZIJN DE MENSEN DIE AL;LAH HET MEEST VREZEN, EN NIET DE MENSEN DIE HUN (UITERST DOMME CULTUUR) VERHEVEN BOVEN ISLAM.


NOG WIL IK JOU ZEGGEN LEES DE GESCHIEDENIS VAN ABDELLAH IBN SABA ALJAHOODI, WANT JHE BEGAAT DE ZELFDE FOUTEN ALS ZIJN DOMME OPVOLGERS, EN DAT WIL WE NIET HEBEN, TOCH??????

GEEN AZUL MAAR SALAM (DE  GROET VAN DE BEWONERS VAN DE PARADIJS)

TAHIEATOEHOEM YOUMA YALQAWNAHO SALAAM (SURAT ALAHZAB)


AFRA

de profeet heeft gezegd je wordt op de  dag des oordeels bij lekkaar gebracht met de gene van wie je houdt.
[/quote]

ik ben het eens mee met mauri.

wat t_ibnziad schreef, is gewoon het herhalen van de arabische ideologie.
het zou nog interissanter iets anders dan die vervlokte verhalenn die door de arabieren geschreven.

wie heeft jou gezegd dat "aksil" een jood was??
weet jij niet dat aksil toen oeqba vermoorde ook een islamitisch rijk bleef houden voor vijf jaren.moet jij je niet afvragen waarom hij dat had moeten doen als hij een jood was geweest??
weet jij niet dat aksil tot de islam bekeerde bijna zonder geen enige tegenwerking??moet jij je niet afvragen waarom hij zich tot de islam bekeerde als hij een ongeloofwaardige jood is??
moet jij je niet afvragen wat oeqba tegen onze beste: amazigh de vrije mens gedaan en wat aksil deed oeqba vermoorden??
moet jij  je niet afvragen waarom oeqba niet naar de het zwarte afrika gegaan om de islam te verspreiden??is het moeilijk om te weten dat er in het zwart afrik de nadelen zonder goud en echte rijkdommen zijn??
moet jij niet weten dat de moslims die de islam in noord afrika verspreiden alles deden behalve de toepassing van hun gelofte??
****
nu het over de joden hebt en wat allah beveelde.

weet jij niet dat Allah een hebreews woord is en dat betekent dat hij de joden liever dan de arabieren heeft??
weet jij niet dat de joden de beste bevolking bij allah is??
(allah zei: "wafdhalnakoem 3ala al'alamin).
weet jij niet dat gibra'il en israfil en mikha'il ... allemaal hebreewse woorden zijn??en dat betekent dat de beste engelen hebreews zijn.

waarom zou ik van de arabieren houden en zelfs allah voor zich zelf een joodse naam koos???of zijn de ogen van de arabieren doodmooi wat me hen zou kunnen laten liefhebben desondaks ze niet graag heeft??

AFRA

Tarik Ibn Zijad is de naam van de Amazigh generaal de met ruim 7000 Imazighen naar Spanje overstak namens het islamitische rijk dat op de invasies gebaseerd was op grond van wat de moslims aldjihad noemen.

Deze generaal was een krijger in het leger van Dihya? (waarschijnlijk is dat de echte naam niet) , en na de verdesakkoord tussen de Imazighen van de Aurés? en de het islamitische leger -het wordt het arabische leger, maar dat is niet juist want er waren andere rassen inclusief de bekeerde Imazighen) moesten er 12000 Imazighen krijger aan het islamitische leger gegeven worden . Op die manier kreeg het islamitische leger steeds extra versterking.Maar deze bekeerden die bij het islamitische leger toegevoegd werden ,worden in arabische literatuur slaven genoemd , en daarom werd er Tarik Ibn Zijad een slaaf genoemd.Toch was Tarik een gouverneur voor Tandja?.

In Ceuta dat niet niet tot het Imazighen Mauritania Tindjitina? -waarvan we het woord Moren hebben- hoorden, was er een Romeinse gouverneur : Julian? want Ceuta hoorde tot het Ceaserische Mauritania? dat onder de Romeinen was. Julian zou conflicten hebben met de bestuurder van Spanje, en als wraakname ,heeft hij zijn hulp voor Tarik aangeboden , vervolegns vertelde Tarik die suggestie aan Moussa Ibn Nussayr? ,en daarna schreef deze laatste naar de Omajjadse kalief Alwalid Ibn Abdelmalik? om te weten of hij dat mag of niet. Het antwoord was negatief want de Omajjadse kalief dacht dat de afstand tussen Mauritania Tindjitina en Spanje heel breed is.Maar Moussa beantwoordde hem dat de afstand heel kort is. Toch bleef Alwalid Ibn Abdelmalik onzeker en schreef naar Moussa dat hij dat eerst mag uittesten ,zonder de moslims in gevaar te brengen. Zo stuurde Moussa de Amazigh krijger Tarif Ibn malik? (waarschijlijk is dat de juiste naam niet) als verkenner met honderden Imazighen krijgers met vier schepen van Julian en landde hij in Tarifa dat genoemd is naar Tarif Ibn Malik. Die tocht bracht opvallende geroofde rijkdommen, en na een jaar stuurde Moussa Ibn Noussayr , zijn generaal Tarik Ibn Zijad naar Spanje in "ramadan"(men mag niet eten of drinken in ramadan toch) met ruim 7000 Imazighen krijgers ,maar Moussa had exuses , want zijn vader was ziek ,en hij moest zijn vader bezoeken.

Er wordt gezegd dat Tarik ibn zijad de schepen waarmee hij naar Spanje overstak, verbrand heeft, en sprak welsprekend in het Arabisch met zijn leger om hen aan te moedigen. Maar dat is zeer omsteren aangezien Tarik Ibn Zijad net geislamitiseerd is en geen goed Arabisch kon spreken. Als redenering werd er gezegd dat zijn vader perfect Arabisch kon spreken en hij leerde van hem dat Arabisch. Toch zou dat niet kloppen ,volgens de geleerde Egyptenaar Hassanin Haykel? ,want de krijgers waren Imazighen en ze hebben geen vaders die Arabischtaligen zijn, en dat zal heel onlogisch zijn , om zo'n speech in een vreemde taal te geven in die omstandigheden. Zelfs is die legendarische speech in het klassieke Arabisch geformuleerd ,en we weten dat het klassieke Arabisch alleen in offecieele zaken gebuikt wordt.Maar dat was geen voldoende reden om dat toe te geven dat Tarik Tamazight sprak want ze hebben ernaar verwezen dat de imam in de moskeeen? zijn speech in het klassieke Arabisch geeft, maar dat is helemaal iets anders , want de anderstaligen luisteren ernaar gewoon omdat dat verplicht is, en eigenlijk is dat niet hemlemaal begrepen door de Arabischtaligen die niet geleerd zijn . Dus wat kan men verwachten van een anderstalig?? Bovendien is dan niet wijs om zo'n een speech in een niet-begrepen taal te geven om het leger aan te moedigen.


AFRA

Verder verwachtte Moussa Ibn Noussayr - waarschijnlijk- dat het Imazighen leger zou verslagen worden en dat kan verklaren waarom hij de Imazighen in "ramadan" (de maand waarin men moet vasten)naar Spanje gestuurd worden ,en met zo'n een klein aantal krijgers (7000) en zonder Arabieren ofetewel tientallen Arabieren). Maar dat is niet zo verlopen want de Imazighen konden de Visigothen verslaan en tot diep in Spanje gaan ,en bleken ze onverslaan te zijn.

Na één jaar werd dat serieuser. Zo beval Moussa ,die van plan was om Spanje zelf te veroveren en die eer aan zich toe te brengen, zijn generaal te stoppen, en daarna stak Moussa met 12000 krijgers (volgens anderen met 18000). Maar hij had niet veel succes want de Visigothen hadden hinderlagen gezet voor het leger dat onder Mousa was.En toen Moussa zijn generaal -Tarik - ontmoette heeft hij hem in de gevangenis gezet ,maar de Imazighen wilden niet meer vechten totdat hun leider bevrijd wordt.

Zo moest Mouussa zijn generaal bevrijden, en verder gaan, maar de Omajjadse kalief heeft hen bevolen om ermee te stoppen en naar Dimascus? terug te gaan. waarschijnlijk is Tarik gevangenen genomen door te beweren dat Tarik een versierde - met zilver of goud- tafelspoot gestolen heeft (volgens een aantal bronnen) en dat is tegendeel tot de bronnen die beweren dat de Omajjaadse kalief hem geschenken heeft gegeven.Maar de echte reden (volgens aantal bronnen) was dat Tarik een eigen staat in Spanje wou stichten.

Moussa was er waarschijnlijk ook toe veroordeeld wanneer hij niet erop wachtte totdat de Omajaadse kalief,: Alwalid Ibn Abdelmalik die ziek was - volgens andere bronnen wilde hij ook eigen staat stichten- zou sterven zodat hij de slaven en de geroofde rijkdommen naar de opvolger zouden gaan. Volgens aantal bronnen heeft de Omajaadse opvolger: Sulaiman Ibn Abdelmalikzijn? daad in dank afgenomen door hem geschenken te geven en met hem naar alhadj? te gaan. Dat is toch de tegenovergestelde van andere bronnen die ervanuit gaan dat hij hem naar alhadj bracht om hem daar te vermoorden.Want Moussa is één jaar leter gestorven.

Dat zijn de verschillende mogelijkheden van het einde van Moussa, maar de gechiedenis heeft bijna niets verteld over Tarik Ibn Zijad, en tot nog toe weten we zijn echte naam niet, want hij wordt Tarik Ibn Zijad genoemd , terwijl hij geen Arabier was ,maar integendeel heeft hij tegen de Arabieren gevochten als wraakname voor Kssiela? ,in het leger van Dihya, dus het is niet logisch om te zeggen dat Tarik Ibn Zijad zijn echte naam is , want de Imazighen hebben eigen Imazighennamen. Maar we kunnen zeggen dat hij van zijn naam veranderd heeft nadat hij zich tot de islam bekeerde , zoals de bekeerden doen in de hele wereld. Ool weten we niet waar hij naartoe gegaan of waar hij gestorven is.

openbare bron

AFRA

#69
wie kan er daar fouten in vinden ?

tenemirth

Masja

#70
Tarik pretendeerde een v.d. zonen v.Kahina te zijn..

Dora

#71

CiteerTarik pretendeerde een v.d. zonen v.Kahina te zijn..
hoe kan een amazigh krijgster haar zoon een arabische naam geven...

Masja

ik denk dat zéker zij haar zoon zo niet noemde,hij zal naderhand die naam toebedeeld gekregen hebben door de arabs
(Jibral-An-Tarik werd hij ook genoemd)

AFRA

er wordt gezegd dat julian vier schepen aan tarik ibnzijad gaf, om tegen de spanjaarden te bestrijden.

sukkels (dit is bedoeld voor de vervalsers), ik ben erin betrapt. dat betekent dat dat de imazighen geen schepen konden maken.

Massugrada

#74

Citeerer wordt gezegd dat julian vier schepen aan tarik ibnzijad gaf, om tegen de spanjaarden te bestrijden.

sukkels (dit is bedoeld voor de vervalsers), ik ben erin betrapt. dat betekent dat dat de imazighen geen schepen konden maken.

Het is algemeen bekend dat Imazighen in de havens van Lixus rieten boten konden maken.