de archeologie in marokko.

Gestart door AFRA, 13/02/2004 om 15:31:38

AFRA

een paar dagen heeft de marokkaanse zender een korte programma in het nieuws over de ontdekking vlakbij nador uitgezonde.

het gaat absoluut niet om gevonden goud of een dure materiaal.want er werd gewoon stenen gevonden vlakbij nador .maar de stenen volgens de marokkaanse archeologen uit 8000 jaar dateren toen de imazighen premitieve scherpe stenen gebruikten als wapens en nog premitieve materialen.(jammer hebbben ze imazighen niet genoemd).

ik denk dat die ontdekking in het belang van de imazighen cultuur en identiteit zou zijn , want volgens een groot aantal imazighen zijn de imazighen gewoon ergens uit gevlucht.ook is die ontdekking een optimistisch gebaar wat wil zeggen dat de geschiedenis van de imazighen minder taboe is geworden.

denk ik.

Zian

#1

Citeerik denk dat die ontdekking in het belang van de imazighen cultuur en identiteit zou zijn , want volgens een groot aantal imazighen zijn de imazighen gewoon ergens uit gevlucht.

Die Imazighen dat dat denken zijn AFRA1, Afra2, AFRA3, Afra4.

AFRA

#2
dat verandert niets.


Zian

#3

Citeerdat verandert niets.


Nee, Imazighen zijn afgeleid van de Arabieren, dus ze moeten vluchtelingen zijn uit de Arabie!

MBTiza

#4
in een dorp genaamd igarouanu in de ayth waryagher is een muntje gevonden uit de 12 de eeuw, uit de tijd van youssef ben tachfin, van de al morabitien dynastie (of al mouahidien)

trinita

#5

Citeerin een dorp genaamd igarouanu in de ayth waryagher is een muntje gevonden uit de 12 de eeuw, uit de tijd van youssef ben tachfin, van de al morabitien dynastie (of al mouahidien)

Mbtiza mijn moeder is van IGAROUANOU
Waar heb je deze info gevonden en waar is nu de muntje ?

AFRA

#6

CiteerMbtiza mijn moeder is van IGAROUANOU
Waar heb je deze info gevonden en waar is nu de muntje ?

in het volgende link vindt u alle soort munten van de vorige islmitische rijken inclusief de almoravieden en almohaden, maar dat is arabischtalig.

http://www.islamiccoins.net/index.php?sub=nsearch&s=0&sos=165&co=&am
p;#1605;رابطي&count=&#
1575;لمرا?6;طو&#
1606;

MBTiza

#7
Afassi,

Aha mijn oma komt ook van dat dorp, waar dat muntje nu is weet ik niet maar ik heb het gelezen in een boek van David Hart over de Aith Waryagher.