El Hizjra-wedstrijd

Gestart door argaz, 30/11/2010 om 12:50:14

argaz

El Hizjra houdt voor de 19de keer de literatuurwedstrijd voor Arabische en Tamazight sprekenden.
beeld/2010/11/schrijven.jpg - schrijven

De El Hizjra (vertrekken of migratie, red.) Literatuurwedstrijd heeft al vele bekende auteurs opgeleverd zoals Abdelkader Benali, Mohamed Benzakour, Rhodan al Galidi en Khalid Boudou.
De deelnemers aan de Literatuurwedstrijd mogen in het Nederlands, Arabisch en/of Tamazight schrijven. Meerdere teksten mogen opgestuurd worden maar samen mogen de teksten niet de 2000 woorden overschrijden. Het werk mag niet eerder gepubliceerd zijn. Voor alle voorwaarden, klik hier.

De inzendingen van de winnaars worden gepubliceerd in een speciaal boekje dat wordt uitgegeven door uitgeverij Van Gennep. De winnaars ontvangen een geldprijs van â,¬ 400 en een masterclass om hun talent nog verder te ontwikkelen. Voor elke leeftijdsgroep zijn er aparte categorieën ingesteld: gedichten, verhalen, essays en toneelteksten. Verder zijn er prijzen voor bijdragen in het Arabisch en Tamazigth.

De uiterste inzendtermijn is 9 januari 2010. Op 15 mei worden de prijswinnaars in een feestelijke uitreiking bekend gemaakt (aanwezigheid als winnaar verplicht). 

>> http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/11/25/el_hizjra-wedstrijd/

argaz

Waarom een Arabische literaire prijs voor een boek in het Tamazight?

Als zij een prijs voor Tamazight willen geven, moeten zij de naam van deze literaire prijs veranderen.


hizjra (ar.) = emigratie (nl.) = a3araq (mzgh)