Kickboks-gala voor dokterspost twee dagen in Sporthal Zuiderpark

Gestart door argaz, 24/10/2010 om 11:45:09

argaz

APELDOORN - Tientallen jeugdige en volwassen kickboksers komen zaterdag en zondag naar de Sporthal Zuiderpark. Ze geven er demonstraties van hun sport, maar zullen ook in wedstrijdverband de strijd met elkaar aangaan.
Samen vechten ze tegen kanker. De opbrengst van het gala gaat naar een dokterspost in Marokko.

Initiatiefnemers van het gala zijn de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Faldir Chahbari uit Brummen en Apeldoorner René Diks. Samen runnen ze een succesvolle kickboks-school in Orden. Aan het gala doen tientallen jeugdige en volwassen kickboksers mee. Zij stappen zaterdag (16 tot 25 jaar) en zondag (6 tot 15 jaar) in een professionele boksring. Een eendagsgala werd al in juni in Zutphen gehouden. Doel van de gala's is het bijeenbrengen van geld voor een dokterspost in het Rif-gebergte van Marokko, waar kankerpatiënten tot 800 kilometer moeten reizen voor een consult of behandeling.

Voor het project hebben Chahbari en Diks een speciale stichting opgericht die samenwerkt met het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van het AMC in Amsterdam. Het ziekenhuis heeft toegezegd het eerste jaar voor bemanning van de post te zorgen. Voor de dokterspost is 25.000 euro nodig. De organisatoren zijn vol optimisme. ,,In Zutphen hebben we drieduizend euro opgehaald. Met de verkoop van sleutelhangers met kleine bokshandschoentjes en de opbrengst van het Apeldoornse gala zitten we in vijf maanden tijd al op de helft. Ik denk dat we binnen een jaar de eerste dokterspost kunnen openen'', zegt Diks.

Sporthal Zuiderpark ligt aan de 1e Wormenseweg. Zaterdag is het gala tussen 17 en 21 uur (entree 12,50 euro), zondag tussen 12 en 17 uur (7.50 euro).

>>