De hypocrisie van de Ikhwan

Gestart door Asafu, 03/10/2010 om 12:05:36

Asafu

De Universiteit van Grenada (Spanje) heeft een video gepubliceerd van Nadia Yassine (1958) vier jaar na haar conferentie in Spanje. De woordvoerdster van de beweging Al-Adl wa Al Ihsan (verboden islamitische beweging) was daar op uitnodiging voor een conferentie over dialoog. Een leuke bijdrage met genoeg positieve punten. Maar wat ze nodig heeft is vooral kritiek.

Haar analyse is niet altijd sterk. Het is bovendien hier en daar populistisch. Ze legt uit waar onze problemen vandaan komen. De ene keer zijn de Amerikanen verantwoordelijk. Maar ze vertelt niet precies wie: het Amerikaanse volk of de administratie van Bush die toen aan de macht was. In enkele keren verwart ze de buitenlandse politiek van dat land met de globalisering.

Er zijn volgens haar nog twee belangrijke oorzaken. Dat is aan de ene kant de erfelijkheid van de macht. En aan de andere kant de jurispurdentie die alsmaar ingewikkelder werd gemaakt door de theologen. In alle landen waar het soort theologie van halal en haram werd bedreven, degenereerde de hele samenleving. 

Lees meer:
http://www.souss.nl/content/view/840/2/

Hadou

Nou Nou: het woord van hypocrisie vind ik hier misplaatst.

Asafu

Kwestie van smaak, maar je mag verder de hele artikel, wat overigens niet van mij is, en de video's mag je ook zien