De opkomst en ondergang van een sekte

Gestart door Asafu, 02/10/2010 om 23:43:08

Asafu

Vijf jaar geleden werd filmmaker Theo van Gogh vermoord door Mohammed B.. De moordenaar bekeerde zich kort daarvoor tot de wahabi-ideologie, een sekte die de letterlijke interpretatie van de heilige teksten van de islam aanhangt. Hij kwam in aanraking met deze sekte uit Saudi-Arabië via het werk van propagandisten in het Westen. Zijn geestelijke begeleider is een voortvluchtige Syriër. Wie zijn deze mensen en waar komt hun ideologie vandaan?

De turbulente geschiedenis van het Midden Oosten was altijd een vruchtbare bodem geweest voor politiek en religieus extremisme. Kennis van de geschiedenis is om die reden onvermijdelijk om het ontstaan en de ontwikkeling van de Wahabi's te begrijpen.   

Maar weinigen hebben de opkomst van de Wahabi's en hun gastheren Al-Saud zo goed beschreven als Said S. Aburish. Deze Palestijnse schrijver heeft meer dan twintig jaar in de schaduw van hun macht geleefd en gewerkt. Zijn werk bevat een schat aan inside informatie die men nergens anders vindt. Zijn indrukwekkende feitenkennis, zijn uitgebreide documentatie en zorgvuldig gekozen bronnen maakt van zijn werk een onmisbare bron. Uitgegeven in 1995, het heeft tot op vandaag niets verloren aan zijn actualiteit en aan zijn voorspellingen voor de toekomst: "The Rise, The Corruption and the Coming Fall of the Hause of Saud".

Lees meer:
http://www.souss.nl/content/view/624/2/

Botermes

Dank je wel Agma,

Jij post altijd wel dingen die aan de orde horen te komen.

T9adixc s wattas,