De Sharia: 'Strijdig met, of inpasbaar in het Westen?'

Gestart door khmisa, 25/09/2010 om 13:29:03

khmisa

De SHARIA
'Strijdig met, of inpasbaar in het Westen?'

De Sharia, oftewel de islamitische wetgeving, wekt heftige emoties op, zowel bij voor- als tegenstanders.
Voorstanders zien Sharia als regels voor een goed en deugdzaam leven, tegenstanders denken aan draconische straffen en vrouwenonderdrukking.

Wat is waar? Wat betekent de Sharia nu precies? En is Sharia strijdig met de Westerse rechtsorde, of eigenlijk wel inpasbaar?

Over deze vragen spreekt:
Prof. dr. mr. Maurits Berger (hoogleraar Islam in het Westen)

Locatie: Hogeschool van Amsterdam (Amstelstation)
Wanneer: Maandag 04 oktober 2010 
Tijdstip: 18.15-20.30 uur
Entree: Gratis

Aanmelden via info@khmisa.nl
www.khmisa.nl

Chatt zie arif

#1
Wat is het Westen eigenlijk? Is dat ook Chili,Peru,Angola,Nigeria,en California?

Maakt Australie wel deel uit van het Westen,of is dat 'Oosters'?

Het wordt een keer tijd dat het beestje gewoon bij de naam wordt genoemd,en niet met een windrichting wordt gecamoufleerd!
Westen= blanke volkeren/samenlevingen

Blanke volkeren verwerpen elke rechtsvorm van buitenaf,zij kennen bovendien een scheiding van kerk(religie) en staat.Sharia is een rechtsvorm die rechtstreeks wordt ontleend aan de Koran,Koran is religie: dus per definitie strijdig met de rechtsorde in blanke samenlevingen.


Geef ze eens ongelijk!

buɛluz

#2
Error 404 - Not found

TheCFO

Krijg nou tiete, ik ken me redelijk vinden in de bovenstaande teksten van ons moslim-marxistisch duo. Vraag me alleen af of het compliment dat RedhatChatt ons blanken geeft niet gewoonweg te racistsch en te weinig socio-cultureel is. Zoals wel eerder gezegd, ik beschouw zowel Chatt als Inco als net zo westers als me eige.

3ich

Citaat van: TheCFO op 27/09/2010 om 09:24:04
Zoals wel eerder gezegd, ik beschouw zowel Chatt als Inco als net zo westers als me eige.

Dat is geraden ook!

Denk niet dat hun hand afgehakt wil worden na het stelen van een appeltje. De maatschappij van nu kan je de sharia niet invoeren simpel weg omdat deze wereld waar wij nu in leven niet hier op gebasseert is. Dan moeten we allen zeer strikt volgens de Sunna leven, en volgens de koran.

Je kan geen huis bouwen op drijfzand. Die zakt vanzelf in elkaar.

Get it?

TheCFO

#5
FF naast juridisch westers -hij is veels te karakterloos om dat niet volledig te omarmen, terecht overigens- vind Chatt dat dus niet, tis dus meer een soort doormekkeren van mij op vroegere opmerkingen zijnerzijds, dan een echt intelligente en weloverdachte bijdrage. Ik zou  trouwens niet zo snel zelf een lekker practisch bruikbaar antwoord weten op de terechte vraag wat westers in relatie tot cultuur dan wel helemaal betekent, maar ieder antwoord daarop dat mij wel en gasten als chatt of sai3ed -en helemaal- Inco niet tot westers rekent, beschouw ik op voorhand al als volstrekt nutteloos.

buɛluz

#6
Error 404 - Not found

TheCFO

No deal natuurlijk, de toegevoegde waarde van wetgeving gebaseerd op ouwe boeken is gewoonweg nul. Beter streven we er naar om ook de laatste christenrestjes uit de wetgeving te slopen.

Hoever mensen mogen gaan? Wat mij betreft zo ver als kan zonder andere mensen lastig te vallen, laat staan anderen iets op te leggen/verbieden. Dus jijzelf mag weigeren vrouwen een hand te geven, weigeren op te staan voor rechters of weigeren op zondag boodschappen te doen. Jij mag een mutsje op je knar of een hoofddoek op je hoofd. Lig vooral de hele vrijdag/zaterdag/zondag (doorhalen wat niet van toepassing is) jezelf weg te cijferen voor de meerdere eer en glorie van een verzonnen vriendje. Eet vooral vis op vrijdag, bid een weesgegroetje voor ons land, of vast een hele maand.

Kinderen misbruiken of bommen leggen is -ondanks alle religieuze tradities op die gebieden- ronduit verboden.

De religieuze gewoonte om binnen het familierecht allerlei structuurtjes te verzinnen die de positie van mannen en vrouwen zoveel mogelijk gelijk houden aan de posities van 2000 jaar geleden is erg onwenselijk, maar lastig te veranderen. Ook de op niets gebaseerde minachting van bijvoorbeeld homo's of ongelovigen is meestal te stuitend voor woorden, maar ook lastig te verbieden.

Bades

nou, ben ik ik even blij dat (zoals overeleveringen in 'de boeken van msulim en boekhari melden) er geen hand wordt gehakt bij diefstal van een ei.

Heeft iemand de bewuste Hadith/overlevering?

Overigens vraag ik me af of Khmisa zich ook met andere (studie) Thema's bezig houdt dan de sharia? (dit is de 2de erover dit jaar) het thema lijkt me interessant voor studenten theologie of bestuurskunde (hehe)

Chatt zie arif

#9
Citaat van: TheCFO op 27/09/2010 om 09:24:04
Krijg nou tiete,
Waar...,waar..tiete! (Chatt kijkt koortsachtig om zich heen,maar ziet in de verste verte gin ene melkklier,klier da je d'r rondloopt:-)

Citeer
ik ken me redelijk vinden in de bovenstaande teksten van ons moslim-marxistisch duo.

Ehmm..,domme Turrik da ge d'r rondlopt,die twee gaon namelijk nie same,Oelewapper! De moslim da's met Goden en zo,en ak me niet vergis is een mo-slim een mo-notheist. Da betekent da se maor ene God aanbidden,die se in hun gammele gammele...Allah noeme.

En dien Marx en Frederik Engels hedde lang geleje ene dik boek geschreuve,en d'r in staot : religie is opium vor 't volk. Das dus nie echt een religie-vriendelijke statement.

Maw:de terrum moslim-marxist slaat als een tang op een vet varreke.

Citeer
Vraag me alleen af of het compliment dat RedhatChatt ons blanken geeft niet gewoonweg te racistsch en te weinig socio-cultureel is. Zoals wel eerder gezegd, ik beschouw zowel Chatt als Inco als net zo westers als me eige.
Weet je war ut is...,jong? Wa ge mee omgaat ,da worre gij mee besmet.

Het is zeker logisch dat we voor een deel als blanken gaan denken en handelen,ons leven speelt zich immers af in een blanke samenleving.
Je vroeg eerder wat nou echt 'Westers' betekent...

Stel dat je op yahoo een nieuwsbericht leest met de kop: Thirteen westerners killed on a remote island.
Denk even na of je een verdwaalde,lichtgetinte kut-Marokkaan voor ogen krijgt?

Onbewust denk jij meteen aan Amerikanen,Nieuw-Zeelanders,Britons,Zweden of Italianen,maar geen Zuid-Amerikaan of Aziaat uit Holland.

Google even op 'Westerners' en kijk of je de namen,Achmed,Mohamed,Nawien,Krishna,Singh,Ngujen,Kawasai etc aantreft?


Is Israel een westers land? Het ligt in het Midden-Oosten,maar toch wordt het westers genoemd,waarom?
Omdat de meerderheid van de inwoners uit Europese blanken en hun nazaten bestaat,Duitsers,Fransen,Polen en een paar verdwaalde Noord-Afrikaanse en Ethiopische joden.

Deze is nog gewaagder:

-Zou je het hedendaagse Zuid-Afrika onder president Zuma classeren als westers?
-Zou je het Zuid-Afrika onder de presidenten Botha of de Klerk westers noemen?

Chatt zie arif

#10
Citaat van: TheCFO op 28/09/2010 om 07:24:00

Kinderen misbruiken of bommen leggen is -ondanks alle religieuze tradities op die gebieden- ronduit verboden.


Dat die vrome Christenpaters en -priesters koorknapen voor schandknapen aanzien kan denk wel kloppe.Nu begrijp ik eindelijk wat ze bedoelden met: voor het zingen de kerk uit.(Want na het zingen zal het je bezuren.)

Maar dat een moslim of andere niet-westerse armoelijer -in z'n vrije tijd- bommetjes legt om zwaarbewapende Tokkies op te blazen heeft niks met z'n godsdienst van doen. Dat heet in de westerse wereld terrorisme,maar daar bij die bebaarde drugstelers en olieboeren noemen ze dat verzet. 'T is maar net,aan welke kant....
In Nederland worden op bepaalde data nog steeds verzetsmensen die moffen opbliezen geeerd,naar mijn weten zijn dat zelden moslims...


Is het niet een meer Christelijk/Joodse traditie om -in de meeste gevallen- bijna weerloze landen binnen te vallen? Op zoek naar nog meer grondgebied,goud,grondstoffen,en ook om een maagdelijke markt voor hun talloze producten aan te boren.

Pas geleden las ik een artikel over een Frans deels beursgenoteerd,deels staatsbedrijf dat Areva heet. Dat bedrijf is gespecialiseerd in nucleaire brandstof,peperdure brandstof die door het desbetreffende bedrijf voor miljarden verkocht wordt aan China,Amerika,India en Europa vanzelfsprekend.

De uranium die het bedrijf nodig heeft om nucleaire brandstof te vervaardigen komt al veertig jaar(!) uit een mijn -genaamd Arlit- in Niger.

Wist je dat Niger een van de armste landen ter wereld is,en dat er in 2005/06 een hongersnood heeft plaatsgevonden?
Zou Areva tijdens deze twee hongerjaren het besluit hebben genomen om geen dividend aan haar aandeelhouders uit te keren en het om te zetten in voedselhulp, dan zou er geen hongersnood hebben plaatsgevonden.

Kijk..,das nou in lijn met de Christelijk-Joodse traditie,op z'n westers, zakendoen.

Plotsklaps worden er vijf ,daar heb je het weer, westerse wetenschappers ontvoerd in de nabijheid van de uraniummijn.

Ja...,'t is voorspelbaar,wie heeft hen ontvoerd? Moslim-terroristen natuurlijk...*zucht*


http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,686774,00.html

TheCFO

#11
oh ja, de 'dat is helemaal niet de echte Islam' riedel, want dat is allemaal pais en vree. Maar ik doelde niet eens exclusief op jouw achterban, kijk wat de godgelovers allemaal in Noord Ierland uitgevoerd hebben.

En hoewel ik het met je eens ben dat moslim marxistisch een oxymoron lijkt, toch is 'de visie'  van Inco een overduidelijke mix tussen die twee. Volgens mij heeft hij dat ook wel eens bevestigd.

(Zo zie je maar dat als je als kind volgestopt wordt met redeloze nonsens, het haast onmogelijk is een kritisch denkende geest te ontwikkelen. Ik geloof jou best als je stelt dat het een best ventje is, maar de combi tussen religie en socialisme is een van de meest hersenloze naar mijn smaken. Ken niet anders dan dat hij nooit echt kritisch heb leren denken.
Gott ist eine faustgrobe Antwort, eine Undelikatesse gegen uns Denker -, im Grunde sogar bloß ein faustgrobes Verbot an uns: ihr sollt nicht denken! Ecce Homo
Zoals het naar mijn smaak ook geen toeval is dat vooral nederlandse christenen nauwelijks moeite lijken te hebben met het kabinet Bruin 1 (Wrok 1?). Een SGPert vertelde gisteren dat ze D66 als gevaarlijker voor de rechtstaat beschouwen dan de PVV. Huilen of lachen?)

Opium van het volk

Chatt zie arif

#12
Citaat van: TheCFO op 29/09/2010 om 07:05:26
oh ja, de 'dat is helemaal niet de echte Islam' riedel, want dat is allemaal pais en vree. Maar ik doelde niet eens exclusief op jouw achterban, kijk wat de godgelovers allemaal in Noord Ierland uitgevoerd hebben.
Ik beschouw mezelf een toeschouwer die vanaf de zijkant het 'toneelspel' van het leven aanschouwt. Ik heb geen achterban,dat zou alleen beperkend werken op mijn manier van denken en doen.

Citeer
En hoewel ik het met je eens ben dat moslim marxistisch een oxymoron lijkt, toch is 'de visie'  van Inco een overduidelijke mix tussen die twee. Volgens mij heeft hij dat ook wel eens bevestigd.
Weer een schizo erbij,waar horen wij toch bij?

Citeer
(Zo zie je maar dat als je als kind volgestopt wordt met redeloze nonsens, het haast onmogelijk is een kritisch denkende geest te ontwikkelen. Ik geloof jou best als je stelt dat het een best ventje is, maar de combi tussen religie en socialisme is een van de meest hersenloze naar mijn smaken. Ken niet anders dan dat hij nooit echt kritisch heb leren denken.

Dan doel je vooral op het niet kritisch denken zoals jij dat graag zou hebben gezien,bij voorkeur jouw manier van 'kritisch' denken. Denk daar nog maar eens kritisch over na zou ik zeggen...
Citeer
Gott ist eine faustgrobe Antwort, eine Undelikatesse gegen uns Denker -, im Grunde sogar bloß ein faustgrobes Verbot an uns: ihr sollt nicht denken! Ecce Homo
Die mijnheer Homo heeft het faliekant an 't verkeerde end.God is het levende bewijs dat er (be)denkers bestaan.

Citeer
Zoals het naar mijn smaak ook geen toeval is dat vooral nederlandse christenen nauwelijks moeite lijken te hebben met het kabinet Bruin 1 (Wrok 1?). Een SGPert vertelde gisteren dat ze D66 als gevaarlijker voor de rechtstaat beschouwen dan de PVV. Huilen of lachen?)
De een zal lachen en de een zal huilen,'t is maar net aan welke kant...(niet-westerse allochtoon,wel-westerse allochtoon,autochtoon,Christen,Jood of moslim,racist en misschien tegelijkertijd fascist)
Citeer
Opium van het volk
Ik dacht dat je de tegenwoordigheid van geest zou bezitten om me enigszins te volgen in m'n vertolking van een bijna-analfabete Brabantse boerenpummel, maor helaas;-)


rechtsstaat;-)

TheCFO

wegens online via ouwe nokia, ff geen mooie layout en zo, ik hoop dat je het me vergeeft. Natuurlijk herkende ik je liefde voor brabant in je schrijfsel en zeker ben ik niet van de spellingspolitie. Dit is echter een veel gemaakte fout, en verandert de betekenis nogal van de statement van Marx. Je opmerking over god als levend bewijs van het bestaan van denkers wordt hier met veel genoegen mentaal genoteerd. En los van de vraag of ik zelf uberhaupt kritisch kan denken lijkt het me relatief eenvoudig om steeds weer aan te tonen dat op welk gebied dan ook moslimmarxistisch gedachtegoed niet de toets der kritiek zal kunnen doorstaan. Eenvoudig, maar vast nogal saai, vandaar dat vrijwel niemand zich daar mee onledig houdt.

TheCFO

en nog ff over die sgpert, wat zijn jouw 'gevoelens' over de 'politieke moraal' van mensen die werkelijk met heel hun hart menen dat die pechtold waar jij op gestemd hebt, een groter gevaar vormt  een aangenaam nederland dan wilders? Van mij hoeft zo'n man niet dood hoor, begrijp me goed, maar ik voelde in eerste instantie een zeer onaangename bevreemding zich meester van mij maken. Ik weet dattie net zo veel recht heeft op een mening als ik, maar toch, shit. En echt, dat had heel veel met 'religie' te maken. Uiteindelijk begon ik roch maar te glimlachen en dat terwijl ik net met grote snelheid over de A16 zoefde en toch nog ingehaald werd door een zeer fraai gehoofddoekt meisje in een nieuwe Audi A6. Ze lachte lief terug. Een beetje huilen dus, maar gelukkig uiteindelijk weer lachen.