Discussie over Amazigh cultuur en politiek

Gestart door buɛluz, 20/08/2010 om 17:06:57

buɛluz

Error 404 - Not found

Mister1979

#1
Senor, kan je duidelijk aangeven wat je bezwaren zijn tegen autonomie?


De autonomie die Marokko biedt aan de Sahara gaat helemaal niet ten koste van hun cultuur. Integendeel. Het zal hun cultuur en identiteit alleen maar versterken.

Ze krijgen een eigen GEKOZEN regering.
De politie en andere functies worden gedaan door Saharawis
Ze krijgen hun eigen rechtsysteem.
Ze beheren hun eigen financieen.Het enige wat Marokko wil is  controle over het leger en buitenlandse zaken..

buɛluz

#2
Error 404 - Not found

Mister1979

De mensen waar jij voor opkomt Senor, de Polisario zijn zelf niet-democratisch en schenden mensenrechten zie VN en mensenrechten rapporten. De Polisario zijn ex-communisten die weinig met democratie hebben. In Tindouf komt zelf slavernij voor zie de Australische docu die erover is gemaakt.
Mohamed Abdelaziz de president is een dictatuur die geen kritiek dult. Niet zo gek dat veel Polisario leden de afgelopen jaren hem zat zijn en zijn teruggekeerd naar Marokko.


Als die gasten een eigen land krijgen wordt dat weer de zoveelste dictatuur..Die weten niet hoe ze een land moeten besturen.
Kijk naar Mauretanie dat zijn ook Saharawis en Mauretanie is een mislukte staat. De Bevolking is kapotarm terwijl ze rijk zijn aan grondstoffen en elke 4 jaar worden er een coup gepleegd.Mister1979

Citaat van: Señor Canardo Echo op 20/08/2010 om 20:14:42
Mijn bezwaar is heel simpel namelijk ten eerste, het autonomie voorstel betreft enkel en alleen een nominale machtsoverheveling naar lagere overheden. Van een kwalitatieve machtsoverheveling zal er absoluut geen sprake van zijn. Kwestie van op papier wat verschuiven, maar in werkelijkheid blijven alle bestuurlijke zaken gewoon hetzelfde gaan zoals ze altijd gaan in Marokko, namelijk zonder enige vorm van burgerparticipatie. Bovendien wordt dit zogenaamde autonomie voorstel gebruikt om de Marokkaanse bezetting in de Westelijke Sahara internationaal erkend te krijgen. Want hoe je het went of keert tot op de dag van vandaag is er geen enkele land - zelfs Frankrijk of USA niet - die de Westelijke Sahara officieel als onderdeel van Marokko erkent.Wie zegt jou dat een onafhankelijk Sahara wel een democratie wordt. Want jij bent er zo zeker van. Terwijl veel experts er twijfels hebben of de Polisario wel een land kan besturen.

De Sahara leiders worden dan ook marionetten van het Algerijnse regime. Want Algerije heeft veel invloed op de Polisario. Die gaan dan ook de agenda van Algiers uitvoeren.