Amazigh Special - Lente feest

Gestart door Asafu, 01/05/2010 om 13:38:10

Asafu

In de Amazigh Special ligt de focus op de Amazigh (berberse) cultuur uit het noorden van Marokko. Het noordelijke gedeelte van Marokko, de Rif, is het gedeelte waar de meeste in Nederland wonende Marokkanen vandaan komen.


Elke Amazigh Special heeft een speciaal thema. Ditmaal staat de editie in het teken van de lente. De Amazigh cultuur heeft een mediterraan karakter door haar ligging en door invloeden van verschillende kunststromingen uit de mediterranée. De Amazigh cultuur is sterk in het overbrengen van verhalen en liederen van vader op zoon en van moeder op dochter, ook wel Izran genoemd. De Amazigh Special bestaat uit optredens van verschillende artiesten zoals:


zanger Mimoun Rafroua
singer/songwriter Homad
spoken word Ali Amazigh
dichter Ahmed Sadki
componist / musicus Farid Mettawun
dichtster Naima Farisi
woordkunstenaar Chacha
en presentatie door Ayned


Het programma is in de Blauwe Zaal van Stadsschouwburg Utrecht. Adres: Lucas Bolwerk 24. De entree is â,¬ 13,-. De foyer is vanaf 19.30 uur geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

http://www.marmoucha.nl/content/images/flyers/2010/Amazigh-Specialb.jpg

Bades

#1
8 Mensen in 2 uur. Hmm... :)

Maar wel leuk zoveel woordkunstenaars, dichters en spoken wordenaars bij elkaar te zien.

Sa3ieD

#2
Zijn 7 optredens, Ayned doet de presentatie. 10 a 15 minuten per dichter is op zich genoeg. Zij hoeven gelukkig niks op te bouwen of iets dergelijks.

Maar een leuk programma alleen zijn de namen niet altijd goed geschreven. Leuk die aandacht voor poezie vanuit Marmoucha. Is weer eens wat anders dan de puberfeestjes. De stadsschouwburg Utrecht is ook een goede locatie.