de arabieren zijn meesters

Gestart door AFRA, 16/01/2004 om 19:15:06

masin2003

#30
een vraag aan die semi-analfabeet Afra: je praat in de termen jullie, Riffijnen, jullie denken, jullie zeggen...ect wat ben jij dan? of omdat je zo een achterlijke persoon bent voel je je dan zo uitgesloten?

ik kan nog steeds niks uit je topic uithalen. waar wil je naar toe?? ja jij??!

P.s: ik raad je aan om beter je tijd in een cursus nederlands te stoppen, inplaats je achterlijkheid aan ons te laten zien. want wellah dat ziet er niet uit. en je topic is een flut topic. zonder begin en zonder einde.
en laten we stellen je hebt gelijk, word je dan blij? hoop je met deze topic je gelijk te halen? of is het meer: kijk mensen ik ben dom en weet niet eens waar dit hele gedoe overgaat en toch doe ik mee?? welke van de 2?

P.s: de laatste wat we hier nodig hebben op dit forum zijn mensen als jij die nog zitten met vragen: hoe zit een topic openen in elkaar eigenlijk. neem het als een raad van mij hou je aan de zijkant en leer eerst hoe mensen een discussie aangaan.

Oued-Amakran

#31
Azul,

Je kan zeggen over Afra wat je wilt , maar hij heeft tenminste een naam gekozen die bij hem past.

Afra = Rotzooi vertaald in Rifijns.

Inderdaad Arabieren zijn meesters in het verdraaien van de waarheid.

Y._Touzani

Azul,

Afra is een voorbeeld voor iedereen die  gelooft dat de arabieren niemand willen uitsluiten. Hij heeft zeker op school in marokko gezeten. Op de marokkaanse arabische scholen worden de studenten opgevoed  om te luisteren, onthouden, geloven en tenslotte repiteren. Vrijdenken, kritische vragen stellen of anders denken is in de arabische cultuur strikte verboden.

Afra imiteert de arabieren slaafs. Hij heeft het gehad over uitvindingen die  normaal gesproken door de Perzen zijn gedaan toch is het voor hem een reden om de arabieren superieur aan imazighen te verklaren. Erger nog, hij vindt het niet leuk om amazigh te zijn alleen maar omdat de arabieren za3ma "beter" zijn.

Toch wil ik graag zeggen dat zijn standpunt van grote belang is: het getuigt van wat ik al eerder op deze froum heb geschreven: de arabieren geloven niet in samenwerking of broederschap. Nee, als je sterk(of beter) bent dan mag je doen wat je wil m.n.of vooral de zwakkelingen verwijderen. En als je zwak bent dan moet ie gewoon de slavernij accepteren of zelfs uitsterven. In de arabische cultuur is er geen sprake van compromissen of een derde weg te vinden om de problemen te kunnen oplossen. Een compromis vraagt om het verstand te gebruiken en in de arabische cultuur wordt niet ,zoals ik al zei nagedacht maar wel nageaapt!

Het is daarom geen toeval dat de meeste imazighen die beinvloed zijn door de arabische cultuur een verschrikkelijke hekel  aan zichzelf hebben.

De arabieren in marokko doen hun uiterste best om ons te overtuigen dat zij beter en zelfs supeieur zijn met als doeleinde onze identiteit uitroeien.

Het motto van de arabieren: ik ben beter dan je dus je moet uitstereven(in mijn identiteit opgaan).

De arabische cultuur is echt doodelijk.

Dora

CiteerZoals een wijze iemand zei:

"De arabieren hebben inderdaad de eerste cijfer 0 uitgevonden, en in deze tijden ZIJN ze de 0"

een mooie en realitische bewering.
krijg nou wat......

meneer die mij op mijn vingers tikte voor veralgemening.....

Goner

#34
De 0 is in India uitgevonden. De Arabieren hebben er het belang van ingezien en de 0 over de wereld verbreid. En dat was hoe dan ook nuttig.

Mashakiel

Citeerkrijg nou wat......

meneer die mij op mijn vingers tikte voor veralgemening.....

ik kan nog altijd zeggen dat deze opmerking niet van mij is, wel hetgeen er onder staat, doch was ik niet de 'originator' van deze veralgemening
;)

Dora

#36

Citeerik kan nog altijd zeggen dat deze opmerking niet van mij is, wel hetgeen er onder staat, doch was ik niet de 'originator' van deze veralgemening
;)
hahahahaha...jaja probeer er maar weer onderuit te komen.

beste mashakiel ondanks dat het niet jou uitspraak is je was het er wel mee eens. mijn uitspraak was ook niet de jouwe en toch ging je hier fel opin :)....niet met 2 maten meten..BELG!!!!.....

Yugurthen

#37
arabieren zijn wel diegene die moeite hebben om naast een ander volk te leven kijk naar marokko daar worden berberstammen onderdrukt en naar israel daar worden alleen terroristische aanslagen tegen israelirs gepleegd door arabieren.

Yugurthen

#38
arabieren zijn geen meesters vergelijking met berbers. vroeger waren er ook berberse farao's en er waren ook berberse romeinse keizers. vroeger had arabieren spanje verroverd en stukje frakrijk. dat is allen mogelijk door de berbers. arabieren gebruiken berbers om oorlog te voeren omdat berbers beter oorlog kunnen voeren dan arabieren kijk maar eens naar de geschiedenisboek nationalistische arabier

AFRA

#39

CiteerDe 0 is in India uitgevonden. De Arabieren hebben er het belang van ingezien en de 0 over de wereld verbreid. En dat was hoe dan ook nuttig.

ik kan in deze wereld bijna niets geloven.
in een andere site heb ik gelezen dat de joden de "0" onder de arabische besturing.

dat zou wel kunnen want de arabieren noemen iedereen ,die in een islamitisch rijk leefde, een arabier.

AFRA

#40

Citeerarabieren zijn geen meesters vergelijking met berbers. vroeger waren er ook berberse farao's en er waren ook berberse romeinse keizers. vroeger had arabieren spanje verroverd en stukje frakrijk. dat is allen mogelijk door de berbers. arabieren gebruiken berbers om oorlog te voeren omdat berbers beter oorlog kunnen voeren dan arabieren kijk maar eens naar de geschiedenisboek nationalistische arabier
dus degenen ,die in spanje waren , waren imazighen.

berbers is het beste woord niet.

Yugurthen

#41
dat moet jij weten imazighen zij wel diegen die langer bestaan indeze aardbol dan de arabieren

Chico_Nador

Dit zijn nou echt van die nutteloze discussies. Die groep is beter dan die en die is weer beter dan die. Echt zo'n Middeleeuwse klassengedachte. Ik zou helemaal niet weten waarom in Allahs naam de Arabieren meesters zijn. Het is wel een feit dat de 'Arabische wereld' na de komst van de Islam een bloeiperiode heeft gehad. De ligging waar deze bloeiperiode heeft plaatsgevonden heet nu weliswaar de 'Arabische wereld', maar toenertijd waren er verschillende bevolkingsgroepen die ook een bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang. We kunnen nu jaren gaan discussieren over het meester zijn van de Arabieren, maar dat is verleden tijd, meer dan 700 jaar zelfs. Wist men dat in Spanje veel meer boeken worden vertaald naar het Spaans dan in de hele Arabische wereld? En dat de economische groei in de Arabische wereld jarenlang stagneert? Het is een schande om te lezen dat het gemiddelde BNP van de Arabische wereld gemiddeld stijgt met een percentage onder de 1 procent? Dan heb ik het zelf over perioden van hoogconjuntuur. Ik kan hier eindeloos doorgaan, maar kan iemand me aub vertellen wat de Arabieren zo meesters maakt en waar deze arrogantie vandaan komt?
Mvg,

Yugurthen

#43
arabieren hebben inderdaad hun tijd gehad

ARAB

#44
Dit is gericht aan de auteur van dit onderwerp.

Leer eerst fatsoenlijk Nederlands schrijven, en ga dan pas de historicus uithangen.
Niet alle arabieren hebben zo’n negatieve indruk over de berbers.
Jij zal zelf wel een gearabiseerde berber zijn, omdat alleen gearabiseerde berbers dit soort negatieve uitlatingen doen, wat betreft berbers.
Ik ben zelf Arabisch , maar ben getrouwd met een bloedmooie Berber vrouw.
Bovendien verschilt de Berber cultuur heel weinig met die van de Arabische.

Hassan,