de arabieren zijn meesters

Gestart door AFRA, 16/01/2004 om 19:15:06

AFRA

#15
weet iedereen dat we bijna dagelijk arabische woorden gebruiken wilden we of niet,

neem suiker als voorbeeld, dat woord komt van het arabische woord :sukkar.

Y._Touzani

Azul,

Op dit moment zijn de amerikanen de meesters en niet de arabieren. De arabieren worden ,zoals iedereen weet, bezet door de amerikanen. en zij kunnen niets beslissen zonder de toesteming van de amerikanen.

De arabieren waren vroeger inderdaad de meesters in ieder geval ten tijde van de Omayyaden. Toentertijd werd marokko dooe hen bezet en werden later verjaagd door de imazighen onder leiding van Maysara.(als gevolg van de nederlaag bij de veldslad Al-ashraf).

Beweren dat de arabieren nu meesters zijn is gewoon onzin. Zij worden naast de amerikanen ook gedomineerd en voortdurende vernerderd door een handjevol joden in Israel.

Wat de islamitische beschaving betreft weet iedereen die een beetje in de geschiedenis van de islam heeft verdiept dat de iraniers de echte memerets van de islamitische wetenschap waren. Ibn Khaldoen heeft het bevestigd en goed uitgelegd: het urbanisme is de nbasis van de beschaving. Dat de irabniers meer vestand hadden van de wetenschap dan de arabieren is logisch. want in de pre-islamitische periode was Perzie(Iran) een imperium die veel dsteden heeft gesticht terwijl de arabieren woestijn-mensen waren...Ibn Khaldoen heeft daarom een hadith van de profeet vermeld die culturele superioriteit van de Perzen(iraniers )bevestigt:

Lw ta3allaqa al-3ilm bi ahbab assamaa la sa3a ilayhi qawm min Faris.

De arabieren hebben toch wel aan de islamitische wetenschap bijgedragen: alkindi en Ibn Al-haythan waren wel arabieren.

Een vergelijking maken tussen de Imazighen en de arabieren op het gebied van wetenschap en cultuur lijkt mij niet logisch. De arabieren zij er in geslaagd door gebruik te maken van het geweld en de islam om zoveel volkeren onder de knie te krijgen en vervolgens te arabiseren.De arabieren hebben dus van de culturen van de veroverde landen eigen gemaakt. De typische arabisch cultuur bestaat voornamelijk uit de poezie en de volksdans (raqsat al-harb).  Het is daarom onrecht om de huidige imazighen die nog steeds tamazight spreken te vergelijken met de arabieren want circa 80% van de imazighen is gearabiseerd en de meeste amazigh steden zijn dan ook gearabiseerd. Zelfs de kleien minderheid imazighen wordt nog steeds onderdrukt, gebruikt, misbruikt...het zijn de arabieren die nog steeds van de intellectuele en financiele kracht van de imazighen. Voor de imazighen blijft in principe niets over. Daarom is duidelijk te merken dat de arabieren veel propaganda maken en alles gebruiken m.n. de islam om te voorkomen dat een rijk of hoogopgeleid amazigh zichzelf brijft dat maakt de arabieren, al zijn zij meer dan ooit buitengewoon talrijk, zeer verdrietig.

tevens wat mij opvalt is dat de arabiern zich superieur voelen ten opzichte van imazighen tewijl zij (imazighen) meestal in de bergen wonen. De arabieren zijn een grooot natie, zij beschikken over veel staten en genoeg rijkdommen is het dan niet belanrijker dat zij met ander naties gaan concureren bij. Israel? of moeten de arabieren(en hun maula's) trouw blijven aan hun zielig bedoeienen praktijken zoals alleen over de zwakkelingen  heersen.

Wat Imazighen dat heeft de Fransman J. Kruzol goed verwoord:

"Imazighen worden vaak door de buitenlanders gedomineerd, maar nooit definitief geassimileerd. Hun lot hebben zij nauwelijks in eigen hand.  Een difinitieve beoordeling over deze volk is dan ook  niet verstandig"(1)

(1) Salem Chaker, berberes aujourd'hui, uitgeverij L'Harmattan, p.18  

Mashakiel

#17
Zoals een wijze iemand zei:

"De arabieren hebben inderdaad de eerste cijfer 0 uitgevonden, en in deze tijden ZIJN ze de 0"

een mooie en realitische bewering.

masin2003

#18
Azul Touzani:

vraag hem eerst wat voor afkomst hij heeft? die mietjes Afra is die vuile laffaard 'libi' hij wil je gewoon met onze topic bezig houden zodat we niet over  serieuse zaken kunnen discussieren. het klinkt ongeloofwaardig maar geloof me maar! ik heb zelfs dezelfde spellingsfouten die hij maakt eruit gehaald en vergeleken.
lees hier deze tekst die ik hem al eerder op een andere topic had geplaatst. ik zou zeggen geef die arabierenhielenlikker de asoussie hond geen aandacht en hopelijk blokkeert amazigh.nl zijn IP (want ik gun hem zelfs zijn ziekelijke gedrag niet! ;D ) hij moet gewoon oprotten naar die lompe forum waar hij de moderator van een stelletje leeghoofden hahah)


http://www.amazigh.nl/cgi-bin/forum/awar.pl?board=Mededelingen&action=display&num=1074430640&start=15

"even een mededeling voor onze amazigh.nl-leden: weten jullie nog niet wie deze verraders kind is? hahah dit is die ssoussie nicht 'libi' die ook op die swassaforummarokko als moderator zit en daar genaamd: 'idir'. volgens mij is zijn bedoeling om weer te verschijnen op een riffijnse forum, meer als een soort sabotage hahah die gast kan het niet hebben dat we over serieuse zaken discussieren en doet er alles aan om dit te voorkomen door onze forum vol met zijn onzin te gooien. maar hij is meteen te herkennen aan zijn nichterige manier van deelnemen aan een discussie  

ps: die mafkees is vergeten dat door zijn zelfde spellings fouten meteen achter te halen en te herkennen is. hahahah hoe goedkoop en laag kunnen die mietjes weer niet zijn hahahahahah wellah ila ik lach me kapot ya yazmriw n ssahra! hahahahah "

thuglady

#19
zeg halloooooooo
hebbn jullie gn.betere onderwerp gevonden,ik begin me te vervelen

Ilizi

CiteerZoals een wijze iemand zei:

"De arabieren hebben inderdaad de eerste cijfer 0 uitgevonden, en in deze tijden ZIJN ze de 0"

een mooie en realitische bewering.
Azul
Ik geloof het niet dat de Arabieren het cijfer nul  uitgevonden hebben, hoe kunnen ze dat uitvinden terwijl zij zoals Ibn khaldoun zei dat zij niet beschaafd volk zijn?

De meeste geleerden waren geen Arabieren.
Het rare is dat de geleerden meestal geen Arabieren waren en dit geldt zowel voor de geleerden in de Islam als in de wetenschap. En als er een Arabier onder hen is, dan is hij gearabiseerd. Desondanks kwam de eigenaar van CHARIA (Islamitische wetgeving) uit hun midden. En dit komt omdat de Arabieren onwetend zijn en nooit kennis hebben gehad. Zelfs degenen die de Arabische grammatica hebben gemaakt waren buitenlanders. Eerste was Sibawayh uit het Perzische rijk en dan Al-Zajaaj, deze twee waren AJAM (iedereen die geen Arabier is). De buitenlanders hebben voor de Arabieren grammatica gemaakt en leerden ze de Arabische taal, kunst, wetten en opvoedkunde. De meesten die Al-Hadith na hebben verteld waren van oorsprong geen Arabieren. Destijds waren de Islamitische geleerden bijna allemaal niet Arabieren. De Arabieren konden niet schrijven, niet noteren en niet uitdrukken. En al die geleerden die de Islamitische leer en de Arabische grammatica hebben genoteerd, bewaard en uitgelegd waren geen Arabieren van oorsprong.
Meer:
http://www.tawiza.nl/content/awid.php?id=414&sid=14&andra=artikel

Tanemmirt.

thuglady

#21
ik heb raad en tips nodig,blaakbaar kan niemand me helpen
iemand die me mischien kan helpen
A.U.B alvast bedankt

thuglady

#22
sorry vergeten bij te melden
inverband met.een herdinking organiseren

AFRA

#23
ahalan wasahlan,

ik ben geen nederstalig,en ook geen franstalig of engelstalig,
dat betekent dat ik een les nederlands gaan volgen .
maar ik ben geen libi.
hoe kan jij me nou herkennen.
ik ben geen assossy,of herken jij dat door mijn accent?


AFRA

goeien dag.

ik heb ervan gehoord dat koffie een arabisch woord is ,en dat is het verbijsterde woord van het wood "qahwa".
dus we gebruiken elke ochtend arabisch.suiker en koffie.
waar zijn de berberse woorden??

wie echt met de belangrijke zaken bezig is, dan moet erop antwoorden.want een wereld van leugens is geen belangrijke zaken.


MBTiza

#25
joh groeide  koffiebonen en suikerbieten in de woestijn van saoedie, of in de woestijn van jemen/koeweit/irak ??? Een kwestie van logisch nadenken AFRA, woestijn leven alleen woestijnratten!

koffie komt uit etiopie zie: http://www.bvenet.nl/~nt2tekst/tekst.phtml?nr=45

Koffie is in het Nederlandse voedingspatroon uitermate ingeburgerd. Maar de oorsprong van koffie ligt niet in ons land. De koffieplant komt van oudsher uit Kaffa, een provincie in Ethiopië. De Arabieren hebben omstreeks de 13e of 14e eeuw de koffieplant uit Ethiopië.gehaald en zijn zich gaan toeleggen op de verbouw van koffie in Jemen. De Europeanen maakten tijdens de ontdekkingsreizen naar het Midden-Oosten in de 16e eeuw kennis met de 'wonderdrank' die vermoeidheid en slaperigheid verdreef. Door toedoen van de Nederlandse handel werden rond 1700 op Java koffieplantages gesticht. In de 18e eeuw stichtte men in Zuid- en Midden-Amerika plantages.Aan het eind van de 19e eeuw begon de aanplant in Afrika. Op dit moment is Brazilië de grootste koffieproducent. Andere belangrijke koffielanden zijn Colombia, Ivoorkust,Angola, Indonesië en Guatemala.
Tegenwoordig wordt per hoofd van de Nederlandse bevolking ongeveer 7,9 kg koffie per jaar gebruikt. Omgerekend komt dit neer op een consumptie van ongeveer 4 - 5 kopjes koffie per persoon per dag.

en suiker:


Waar komt suiker vandaan? zie http://home.deds.nl/~rijntje/elo1/les1.html
 
  

Lang geleden kenden mensen nog geen suiker. Ze gebruikten honing om eten en drinken zoet te maken. Meer dan 10 000 jaar geleden werd voor het eerst suikerriet gevonden. Dat was in Melanesië, in Nieuw-Guinea. Eerst kauwden de mensen alleen maar op deze zoete stengels. Maar de slimme Chinezen en Hindoes vonden al snel uit hoe ze het sap van de stengels konden gebruiken: ze persten de stengels uit en verdampten het sap hiervan boven een houtvuur. Op deze manier kregen ze een bruine kleverige brij, waarin kristallen ontstonden als het afkoelde. De gekristalliseerde massa noemden ze ‘Sarkara’. Zou hier ons woord suiker vandaan komen?

In de 12e eeuw leerde ook Europa suiker kennen. De kruisvaarders brachten namelijk grote hoeveelheden suiker mee terug van hun tochten naar het Oosten. Ze namen ook het suikerriet mee terug naar Europa, maar in ons land wilde het niet groeien. We moesten de suiker dus ver weg, in warme landen, kopen. Daardoor was suiker in die tijd erg duur!

In 1747 ontdekte een scheikundige in Berlijn dat in bepaalde bieten dezelfde suiker voorkwam als in suikerriet. Deze suikerbieten konden juist wel goed in wat koudere landen groeien. Hierdoor hoefden we niet meer ver te reizen om suiker te kopen, maar konden we het zelf gaan maken. In heel Europa gingen boeren suikerbieten verbouwen, waarbij ze het voor elkaar kregen bieten met een steeds hoger suikergehalte te verkrijgen. Door dit alles werd de suiker veel goedkoper.
 

AFRA

#26
ik weet niet hoe jij dat kunt zeggen .
koffie is afgeleid van het woord qahwa en door de verbijstering van een taal tot andere is het koffie geworden.(het zou kunnen dat ze geen koffie hadden in hun land ,maar het woord blijft arabisch )

suiker is uit de arabieren gekomen .
en het woord blijft sukkar ,er zijn niet veel veranderingen.

of denk jij dat dat mijn ontdekking is ,dat is al vastgesteld.
zoals de arabische cijfers zijn indisch in je ogen maar ze worden de arabische cijfers genoemd.

en algebra en algorithmen.

de arabische woorden:
soda
gitaar
henna
.......

Y._Touzani

Azul,


Uit de etymologische woordenboek van de Engelse taal valt makkelijk opp te maken dat circa 50% van de engelse woorden van frans afkomst is als gevolg van de Normannenverovering van England.

Wat is het probleem dan?? zijn de fransen dan beter dan de engelsen??!!

Ariaz

#28
Afra wat wil je bereiken met je topics,

ik bedoel inderdaad het kan goed zijn dat we arabische woordjes gebruiken maar dat neemt niet weg dat we hun arabische overheid mogen bekritizeren,


Dus volgens jou AFRA mogen we de arabieren niet bekritiseren omdat ze volgens jou vanalles hebben uitgevonden, je bent op je kop gevallen AFRA,


Ik zal je eens iets zeggen al die zogezegde arabische geleerden en zogezegde arabische wetenschappers waren ALLEMAAL ofwel Imazighen, Perzen, Indiers, Turken, Egyptenaren, Grieken, Slaven, Spanjaarden, Fransmannen, Ethiopiers, ofwel juist gearabiseerde mensen, dus kom niet met dit en dat, waarom zeg je niet dat de moslims meesters waren

RIF_ZORO

#29