Het Grote Piramide-Mysterie

Gestart door Señor Canardo, 02/03/2010 om 18:43:58

Señor Canardo

#15
Citaat van: 3ich op 02/03/2010 om 19:30:53
En mensen reuzen niet?

Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb geen andere (betrouwbare) bronnen om aan te nemen het wel zo is.

3ich

Citaat van: incognito op 02/03/2010 om 19:32:29
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb geen andere (betrouwbare) bronnen om aan te nemen het wel zo is.

K heb van horen zeggen dat mensen vroeger gemiddeld, langer leefden, en de lengte ook, dus jij wil zeggen dat die fotos die daar op staan allemaal fake zijn?

Offtopic: ooit wel gehoord van gog en magog (is de bijbelse benaming) dat zijn ook reuzen

Señor Canardo

#17
Citaat van: 3ich op 02/03/2010 om 19:37:23
K heb van horen zeggen dat mensen vroeger gemiddeld, langer leefden, en de lengte ook, dus jij wil zeggen dat die fotos die daar op staan allemaal fake zijn?

Wat ik wil zeggen is, heb jij nog andere bronnen voor mij behalve die fotos op die ene site?


Citaat van: 3ich op 02/03/2010 om 19:37:23
Offtopic: ooit wel gehoord van gog en magog (is de bijbelse benaming) dat zijn ook reuzen

Ja, ik ben op de hoogte van يَأْجُوج وَمَأْجُوج‎. Maar ik moet je wel zeggen dat het verhaal van يَأْجُوج وَمَأْجُوج‎ op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden.


Offtopic: ooit wel eens gehoord van de alias van Bush senior binnen zijn Skull & Bones-studentenvereniging? 


Señor Canardo

#18
Van de Skull en Bones van Bush wil ik weer terugkeren naar de feitelijke discussie = de Egyptenaren. Let nu goed op de schedels bij het volgende vrolijke Egyptische faraogezinnetje van Achnaton (ca. 1351-1333 v.Chr.)....>Señor Canardo

#19
Dit is wat ze de jeugd van tegenwoordig wijsmaken over Egyptische piramides....>
De piramiden zijn een van de oudste bouwwerken op onze planeet. Ze zijn allemaal gemaakt zonder machines. In de piramide werd een farao (koning)begraven. Op de voorgrond zie je de sfinx. Het is een leeuw met het (te kleine hoofd) van een farao. De piramiden werden niet alleen in Egypte gebouwd. Ook in China en Mexico, dat aan de andere kant van de wereld ligt, zijn piramiden gebouwd. Dat is erg toevallig, want de mensen in Mexico konden nooit met de Egyptenaren gesproken hebben. In Mexico bouwden de mensen de piramiden vooral voor de goden. Er is maar 1 piramide in Mexico ontdekt, waar een koning in begraven was.De zwarte kruisjes op de kaart geven aan waar de meeste piramiden gebouwd zijn. Dat is aan de westoever van de rivier de Nijl. (linkerkant) De enorme steenblokken, die nodig waren voor het bouwen, moesten namelijk via de Nijl vervoerd worden. Want zulke grote stenen waren er daar niet. We weten niet precies waarom de piramiden juist op die plekken gebouwd werden. Trouwens, niet iedere farao werd begraven in een piramide. Sommige farao's werden begraven in de koningenvallei. Andere farao's bouwden 2 piramiden tegelijk. Dat is een beetje vreemd, want je kan er maar in eentje begraven worden... Zoals je misschien weet, werden de meeste piramiden leeggeroofd. Dure spullen die de farao in zijn graf meenam, werden gestolen. Maar het was moeilijk om in de piramide te komen ! Veel dieven kwamen er nooit meer levend uit.Hiernaast de Sfinx nog een keer. Zie je dat op de voet een kameel staat ? Juist... de Sfinx is enorm groot ! Bijna net zo hoog als een kerk ! En de grote piramide die je aan de rechterkant ziet, is de grootste piramide van Egypte. Die piramide is 147 meter hoog ! Dus de laatste paar steenblokken zijn 147 meter omhoog getild door mensen, die geen machines hadden ! En die stenen wogen meer dan 7 auto's bij elkaar ! De historici (dat zijn mensen die de tijd van vroeger bestuderen) denken dat er wel 100.000 mensen tegelijk aan het werk waren om de piramide te bouwen.

Wist je trouwens dat het lichaam van de Sfinx uit één rotsblok van 73 meter lang bestaat ? Hoe hebben de Egyptenaren zo'n enorme steen de woestijn in gekregen?Ongeveer 100 jaar geleden dachten de mensen dat de piramiden gebouwd waren door slaven, maar nu denken we dat niet meer. De piramide is zo mooi gebouwd, dat het geen slavenwerk kan zijn. Alle steenblokken in de piramide passen prachtig op elkaar. Je kan er niet eens een speld tussen krijgen. Nu denken de wetenschappers dat de arbeiders en de boeren van Egypte het gemaakt hebben voor de farao. Maar ze werkten er alleen maar aan als de Nijl overstroomd was, dus ongeveer 2 of 3 maanden in een jaar.Kijk nog eens naar de Sfinx. Zie je dat zijn kop veel te klein is voor een leeuw ? Zie je dat de kleur van de kop anders is ? Volgens veel mensen hebben de Egyptenaren er later een ander hoofd opgezet.(van farao Chefren) Er is nog iets vreemds...Het lichaam van de leeuw heeft horizontale strepen. Dat komt door hevige regenval.

Onderzoekers hebben uitgerekend hoe lang het geleden is, dat het zo lang geregend heeft. En dat was rond het jaar 10.500 voor Christus. Maar de farao die bij de Sfinx ligt begraven was koning in het jaar 2.551 voor Christus. Zou dit betekenen dat de Sfinx veel ouder is ? Wie heeft de Sfinx dan gemaakt ? Het is nu nog een raadsel...Want in het jaar 10.500 voor Christus waren de Egyptenaren er nog niet. En rond die tijd eindigde de laatste ijstijd.We staan hier aan de onderkant van de grote piramide. Deze staat vlakbij de hoofdstad van nu, Caïro. Dit is dus de grootste piramide van Egypte, maar er zijn er nu nog ongeveer 80 piramiden over in Egypte. Volgens oude Egyptische teksten is de piramide gemaakt door farao Cheops. Zie je hoeveel stenen er nodig zijn om zo'n piramide te bouwen ? Sommige mensen hebben het uitgerekend. In de grote piramide bestaat uit meer dan 6 miljoen ton aan stenen.

Iedere steen weegt tussen de 2 en de 15 ton. (Een grote steen van 15 ton weegt dus net zoveel als 15 grote auto's op elkaar! De grote piramide van Cheops bestaat uit ongeveer 2 1/2 miljoen steenblokken. En stel je voor dat iedere 2 minuten de Egyptenaren een steen op de juiste plaats hadden neergelegd.(En dat zou heeel snel zijn, want ze moesten alles met de hand doen.) We kunnen dan uitrekenen hoe lang het duurde voordat de piramide klaar was.

In 1 uur : 30 steenblokken goed neergelegd.

In 1 werkdag (8 uur) = 8 x 30 = 240 steenblokken goed neergelegd.

1 Seizoen (van 3 maanden) = 90 dagen x 240 = 21.600 steenblokken in 1 jaar.

Als je wilt weten hoeveel jaar het duurt, dan moet je 21.600 delen door 2.500.000 en dat is .....ongeveer 116 jaar ! Dan hebben we dus een probleem, want dan is de farao allang dood, dus dan kan hij niet begraven worden. Conclusie: We weten niet precies hoe de Egyptenaren deze piramide gebouwd hebben.

Volgens andere berekeningen zouden er ongeveer 100.000 Egyptenaren bezig zijn met de bouw van de piramide. Sommige moesten de stenen over de Nijl vervoeren, anderen moesten de stenen goed op maat hakken en anderen moesten alle stenen verslepen. In die tijd hadden de Egyptenaren nog geen wiel. De stenen werden versleept met behulp van boomstammen, die er onder lagen. Maar onderzoekers van nu hebben dat ook geprobeerd, maar het lukte niet. De houten boomstammen konden het gewicht van de steen niet dragen, bovendien zakten de boomstammen weg in het zand. En in Egypte was hout bijna niet te vinden. Ook dit blijft een raadsel. Ook staat de piramide precies op de 30 e graad van de aarde. Hoe wist men toen al dat de aarde rond was en hoe groot de aarde was ?De piramide van Cheops (de grote piramide) werd vroeger anders genoemd. Vroeger noemden de Egyptenaren het : "De piramide die de plaats is van zonsopgang en zonsondergang." Het grondoppervlak (de bodem) is ongeveer 6,3 ha (hectare). Dat is te vergelijken met ongeveer 6 voetbalvelden naast elkaar ! Farao Cheops heeft ook nog andere bouwwerken gebouwd, maar daar is (vreemdgenoeg) bijna niets meer van over.Deze foto is van het tempelcomplex van Farao Chefren. Hij was de zoon van Cheops. Zijn piramide is ietsjes kleiner en staat naast die van zijn vader. De derde en veel kleinere piramide is die van koning Mykerinos.De middelste piramide is die van Cheops, de voorste is iets kleiner en is van zijn zoon (Chefren), de achterste is van koning Mykerinos. De schachten van de grote piramide staan gericht op het sterrenbeeld Orion.(10.500 jaar terug)Nog een raadsel. De grote piramide staat precies op de noorden en het zuiden gericht. Hoe wisten de Egyptenaren dat toen al ?

Zo is de grote piramide van binnen gebouwd. Onder de piramide zit een geheime kamer. Het vreemde is, dat deze nooit is afgemaakt. Ze zijn verder naar boven begonnen, maar ook dat plan werd niet afgemaakt. Tenslotte is de koningskamer gebouwd.(De kamer waar farao Cheops begraven werd.) Maar waarom zouden de Egyptenaren 3 keer hun enorme plan wijzigen ? We weten niet waarom... In de koningskamer zijn trouwens geen enkele hiëroglyfen gevonden. Wel vreemd als je als koning zo'n enorm ding laat bouwen. Dan wil je toch laten zien dat de piramide voor jou gemaakt is ? Als je goed kijkt, zie je schuine lijntjes. In het echt zijn dit kleine rechte gangen, maar je kunt er niet doorheen kruipen. Je kunt er net je arm in steken. Die gangetjes noemen we schachten. Het moet een enorm karwei geweest zijn om deze te maken, want de stenen moesten dus van te voren al schuin worden uitgehakt. Het bleef dus een raadsel wat daar in die schachten te vinden zou zijn, of waarom ze gemaakt waren. Maar een Duitse geleerde heeft een speciale robot gemaakt, die zo klein is, dat hij met een camera en een lamp door de schacht omhoog kon rijden. Nu konden de wetenschappers het gewoon op een televisie zien. Het robotje reed 60 meter schuin omhoog, totdat hij ineens niet meer verder kon. Op de televisie zagen de wetenschappers waarom... Er was een deur met 2 koperen pinnen, die de robot onmogelijk open kon krijgen. Wat er achter die deur zit, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen... Misschien wel een geheime kamer ?Hier een afbeelding van de robot, de Upuaut 2.Zie je het verschil tussen deze 2 piramiden ?

Juist... De rechter piramide gaat mooi schuin omhoog en de linker heeft een rare knik van boven. De Egyptologen (dat zijn mensen die alles van Egypte bestuderen) hebben verschillende soorten piramiden onderscheiden. Hieronder staan de 4 verschillende typen.1 = Mastabagraf (2920 v. Chr. - 2323 v. Chr.)

2 = Trappiramide (2649 v. Chr. - 2575 v. Chr.)

3 = Knikpiramide (2575 v. Chr. - 2465 v. Chr.)

4 = Echte piramide (2575 v. Chr. - 1640 v. Chr.)

- http://www.geschiedenisvoorkinderen.nl/


Ps. Hoe vervoer je in godsnaam een 10 ton blok steen over de Nijl zonder machines door volwaardige burger-boeren-bouwers, die maar 3 maanden per jaar werken????

Mister1979

Ze begrijpen ook niet  hoe de Egyptenaren graniet konden hakken terwijl dat een van de sterkste materialen ter wereld is.
Ze hebben hele gladde muren en grafkisten gemaakt van graniet..

Mister1979

#21
De  Bagdad batterij laat zien dat de Oude Egyptenaren veel verder waren qua techniek dan men wil geloven. De Bagdad Batterij was waarschijnlijk een accu.

Ik denk dat er vroeger veel beschavingen waren die over dezelfde technieken zoals nu beschikten en misschien zelf meer vooruit waren dan heden, maar verloren zijn gegaan.CiteerIn 1936 werd in Khuyut Rabuah bij Bagdad een ongewoon voorwerp opgegraven. In een archeologische opgraving vond men een mysterieuze pot of vaas die naar schatting dateert uit een periode tussen enige honderden jaren voor Christus tot enige honderden jaren na Christus.

De Bagdad batterij is een 15 cm hoge kruik met een deksel van asfalt. Een ijzeren (geoxideerde) staaf steekt in het midden naar binnen, en wordt omgeven door een 9 cm lange koperen cilinder met een diameter van 26 mm. Wanneer de kruik gevuld wordt met een of andere elektrolyt, zoals citroensap of azijn, dan is het in staat een elektrische spanning van ongeveer 1 volt te leveren. Het ding is echter te klein om enig vermogen te leveren. Daartoe zouden er tientallen van deze batterijen aaneengeschakeld moeten worden.

De overeenkomst met de eerste batterij zoals die in 1867 is uitgevonden door de Fransman George Lechanché, is treffend. Die bestond ook uit een pot met een negatieve (koolstof) en een positieve (zink) elektrode, van elkaar gescheiden door een elektrolytische vloeistof.

Deze batterij bevond zich in het Nationaal Museum in Bagdad, maar het is twijfelachtig of dat het daar nog is na de plundering in 2003.

bron: http://www.ancientmysteries.eu/data_bestanden/irak%20bagdad%20battery/MYSTERY.html

Mister1979

Sommige beweren dat toen de Arabieren Egypte binnenvielen ze papyrussen etc vonden met veel technische kennis, toekomstvoorspellingen en info over de geschiedenis, maar deze hebben vernietigd of verstopt.
Amdawkel

Citaat van: Mister1979 op 02/03/2010 om 21:35:28
Sommige beweren dat toen de Arabieren Egypte binnenvielen ze papyrussen etc vonden met veel technische kennis, toekomstvoorspellingen en info over de geschiedenis, maar deze hebben vernietigd of verstopt.
Hoe kan het ook anders ...

Señor Canardo

#24
De Arabieren die Egypte zijn binnengevallen, hebben ondanks sommige beweringen nooit de hierogliefen kunnen ontcijferen dus aan die papyri "met veel technische kennis, toekomstvoorspellingen en info over de geschiedenis" zullen ze ook vrij weinig aan hebben gehad....>
Steen van Rosetta

De Steen van Rosetta of steen van Rosette, is een donkere granieten steen (van 112 bij 76 cm) die in juli 1799 in Egypte door Franse genietroepen werd ontdekt bij werkzaamheden aan het fort St. Julien (nu Quaitbay) bij de Egyptische plaats Rosetta (nu El Rashid). Op de steen staat op drie verschillende manieren een tekst geschreven:- in het Egyptisch door middel van Egyptische hiërogliefen
- in het Egyptisch door middel van demotisch schrift
- en in het Grieks alfabet.

Hierdoor bleek de steen een belangrijke sleutel te zijn voor het ontcijferen van hiërogliefen door Thomas Young en Jean-François Champollion. Deze laatste lukte dat als eerste definitief in 1822. Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen, die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen.

De tekst op de steen is een dankbetuiging van de priesters van Memphis aan koning Ptolemaeus V Epiphanes. De tekst is gedateerd op 27 maart van het jaar 196 v.C.

Later zijn nog twee andere decreten gevonden, het decreet van Canopus en het decreet van Memphis. Ook deze decreten waren tweetalig en in drie schriften en gaven daarmee verdere informatie over het demotisch en hiëroglyfisch schrift en de Egyptische taal.

De steen van Rosetta kan worden bezichtigd in het British Museum in Londen, waar hij al sinds 1802 wordt bewaard. In Figeac, de geboorteplaats van Champollion, bevindt zich een kopie van de Steen van Rosetta evenals in het fort waar de steen in 1799 is gevonden. In Nederland is een kopie te vinden in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Naar de steen is er ook een programma vernoemd om mensen nieuwe talen te leren (Rosetta Stone).

- http://nl.wikipedia.org/wiki/Steen_van_Rosetta

Señor Canardo

#25
Orion en de piramiden van Gizeh

De inmiddels beroemde Robert Bauval ontdekte een mogelijk "bewijs" dat de drie piramiden van Gizeh iets met het sterrenbeeld Orion te maken zouden kunnen hebben.


 
De drie piramiden van Gizeh staan namelijk niet precies op één lijn, kijk maar: Je ziet dat de achterste 2 piramiden precies op één lijn zijn gebouwd. Waarom is de piramide op de voorgrond niet op die lijn gebouwd? En waarom was die piramide kleiner dan de andere 2, terwijl deze piramide door een latere (en machtigere) koning gebouwd zou zijn? Robert Bauval vond het antwoord in de sterren...

Op een heldere avond in Egypte zat Robert Bauval samen met een vriend, een amateur-sterrenkijker te kijken naar de sterren. Ze keken naar het sterrenbeeld "Orion", dat de god "Osiris" voorstelt voor de Egyptenaren. Men keek naar de 3 sterren die samen de gordel van Orion worden genoemd. De tekening laat zien welke 3 sterren de gordel (riem) van het sterrenbeeld Orion zijn. Eén van de schachten van de Grote Piramide wees op één van deze sterren.Robert Bauval wist het ineens! Hij zag dat deze 3 sterren ook niet precies op één lijn stonden. En dat er één ster kleiner moest zijn... De 3 piramiden van Gizeh waren dus eigenlijk deze 3 sterren. De Egyptenaren hadden de sterren "nagemaakt" als piramiden.Er bleken nog twee andere (stenen) piramiden bij het sterrenbeeld Orion te horen. De Egyptenaren hadden volgens Bauval geprobeerd de hemel op aarde na te maken. Let op: De rivier de Nijl is in de sterren de Melkweg. De Melkweg is het sterrenstelsel waar onze ster (de Zon) ook in zit. Bauval controleerde zijn idee. En het klopte! De drie piramiden van Gizeh waren de drie sterren van het de "gordel van Orion"

- http://www.bertsgeschiedenissite.nl/boeren/eeuw26/orion.htm
- http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza
- http://nl.wikipedia.org/wiki/Orion_(sterrenbeeld)
- http://en.wikipedia.org/wiki/Orion_Correlation_Theory
- http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Bauval

Mister1979

#26
Citaat van: incognito op 03/03/2010 om 09:09:50
De Arabieren die Egypte zijn binnengevallen, hebben ondanks sommige beweringen nooit de hierogliefen kunnen ontcijferen dus aan die papyri "met veel technische kennis, toekomstvoorspellingen en info over de geschiedenis" zullen ze ook vrij weinig aan hebben gehad....>
Steen van Rosetta

De Steen van Rosetta of steen van Rosette, is een donkere granieten steen (van 112 bij 76 cm) die in juli 1799 in Egypte door Franse genietroepen werd ontdekt bij werkzaamheden aan het fort St. Julien (nu Quaitbay) bij de Egyptische plaats Rosetta (nu El Rashid). Op de steen staat op drie verschillende manieren een tekst geschreven:- in het Egyptisch door middel van Egyptische hiërogliefen
- in het Egyptisch door middel van demotisch schrift
- en in het Grieks alfabet.

Hierdoor bleek de steen een belangrijke sleutel te zijn voor het ontcijferen van hiërogliefen door Thomas Young en Jean-François Champollion. Deze laatste lukte dat als eerste definitief in 1822. Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen, die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen.

De tekst op de steen is een dankbetuiging van de priesters van Memphis aan koning Ptolemaeus V Epiphanes. De tekst is gedateerd op 27 maart van het jaar 196 v.C.

Later zijn nog twee andere decreten gevonden, het decreet van Canopus en het decreet van Memphis. Ook deze decreten waren tweetalig en in drie schriften en gaven daarmee verdere informatie over het demotisch en hiëroglyfisch schrift en de Egyptische taal.

De steen van Rosetta kan worden bezichtigd in het British Museum in Londen, waar hij al sinds 1802 wordt bewaard. In Figeac, de geboorteplaats van Champollion, bevindt zich een kopie van de Steen van Rosetta evenals in het fort waar de steen in 1799 is gevonden. In Nederland is een kopie te vinden in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Naar de steen is er ook een programma vernoemd om mensen nieuwe talen te leren (Rosetta Stone).

- http://nl.wikipedia.org/wiki/Steen_van_RosettaIk heb het over koptische stukken. Ik weet dat men pas eeuwenlater de hierogliefen heeft ontcijferd. In de tijd dat de Arabieren binnenvielen was de Hierogliefen schrift  al uitgestorven.

In de tijd dat de Arabieren binnenvielen gebruikten de Egyptenaren voornamelijk Koptisch om te schrijven. En de Arabieren konden wel de Koptische stukken begrijpen en lezen.
Señor Canardo

Citaat van: Mister1979 op 03/03/2010 om 14:47:11
Ik heb het over koptische stukken. Ik weet dat men pas eeuwenlater de hierogliefen heeft ontcijferd. In de tijd dat de Arabieren binnenvielen was de Hierogliefen schrift  al uitgestorven.

In de tijd dat de Arabieren binnenvielen gebruikten de Egyptenaren voornamelijk Koptisch om te schrijven. En de Arabieren konden wel de Koptische stukken begrijpen en lezen.

Heb je dan ook bronnen voor mij die bevestigen dat bij de Arabische expansie in Egypte voornamelijk de Koptische taal werd gebruikt door Egyptenaren?

Mister1979

Citaat van: incognito op 03/03/2010 om 14:52:23
Heb je dan ook bronnen voor mij die bevestigen dat bij de Arabische expansie in Egypte voornamelijk de Koptische taal werd gebruikt door Egyptenaren?

Koptisch was de laatste fase in de ontwikkeling van de Egyptische taal. De Hierogliefen schrift werd toen allang niet meer gebruikt en daarom duurde het pas eeuwen voordat mensen de hierogliefen taal konden ontcijferen..
CiteerHet hiërogliefenschrift is een dode taal geworden, want meer dan 1500 jaar wordt het niet meer geschreven en gesproken.
Later probeerden taalgeleerden de hiërogliefen te ontcijferen maar dat viel tegen.


http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/taal/2287-hierogliefen-oud-egyptisch-beeldschrift.html


Señor Canardo

#29
Citaat van: Mister1979 op 03/03/2010 om 14:59:29
Koptisch was de laatste fase in de ontwikkeling van de Egyptische taal. De Hierogliefen schrift werd toen allang niet meer gebruikt en daarom duurde het pas eeuwen voordat mensen de hierogliefen taal konden ontcijferen..

Dit is wat er staat bij jouw bron....>


Na het hiërogliefenschrift ging men het Griekse alfabet gebruiken met een paar extra letters voor Egyptische klanken die in het Grieks niet bestonden. Deze late vorm van het Egyptisch wordt het Koptisch genoemd. Het Koptisch werd later vervangen door het Arabisch. Deze taal wordt in Egypte nog steeds gesproken. Het oude Egyptisch stierf uit omdat niemand het meer kon lezen, schrijven en spreken. Door de hiërogliefen wisten we dat de taal had bestaan. In de eerste eeuwen van onze jaartelling is de beschaving van het oude Egypte helemaal verdwenen. Daar waar de beschaving begon, langs de rivier de Nijl, vielen vreemde volkeren het land binnen.


Ps. Hoe konden de Arabieren bij hun expansie profiteren van de "veel technische kennis, toekomstvoorspellingen en info over de geschiedenis" als de oud-Egyptische beschaving in de 1e eeuwen na Chr. helemaal is verdwenen uit Egypte?