nepberbers

Gestart door nerd, 28/02/2004 om 19:25:10

cinderella

#15

CiteerDe palestijnen hebben dat aan zichzelf te wijtenverklaar?

Goner

#16

Citeerwat zijn juliie? de tegen standers van de islam of zo????
jullie zijn moslims en als jullie dat niet accepteren dan word je maar christelijk!

Heb je iets tegen mensen van het Boek?

Goner

#17

Citeerdaarnaast hoe baden Mozes en Jezus, vrede zij met hen????

zij baden geknield met hun hoofd op de grond . moslims worden tegenwoordig raar bekeken als ze bidden > waarom bidden jullie zo is dan de vraag <

Hoe weet jij dat?

Goner

#18

Citeerhey nerd (misschien wel een naam die echt bij je past ;) )

wat er met de palestijnen gebeurt is niet te vergelijken met wat er met onze imazigien gaande is...

De onderdrukking is anders, want duurt al vele honderden jaren langer en is daardoor "gelegitimeerd", het bewustzijn grotendeels ondergeschoffeld, de assimilatie heel ver gevorderd. Jammer.

MBTiza

#19

CiteerDe palestijnen hebben dat aan zichzelf te wijten


Ik denk dat IK het volgende bedoelt met:

Begin 1900 regeerden de Turken over het Midden-oosten en wel met de SHARIA, "onze gelovige broeders de ARABIEREN" zagen dit niet zo zitten en besloten om de ENGELSEN (LEES CHRISTENEN) een handje te helpen om de TURKEN af te verdrijven, nadat dit is gebeurd hadden de ENGELSEN echter andere plannen met dat gebied..resultaat zie huidige situatie midden-oosten. VOILA, hebben ze dit aan zichzelf te danken in mijn ogen wel, de ARABISCHE BUURLANDEN van de palestijnen zijn geen haar beter dan de JODEN, in Syrie, Jordanie, IRAK worden minderheden  zoals de koerden nog steeds gediscrimineerd, vernederd en ga zo maar door!

Goner

#20
Dan hebben de Palestijnen het strikt genomen niet aan zichzelf te wijten, maar aan de machtsspelletjes van weleer.

En aan Hitler & friends, want die heeft uiteindelijk toch de Joden, die al eeuwen, ondanks hun integratie, werden gediscrimineerd en vervolgd, de laatste enorme zet gegeven voor een vlucht terug naar het land van hun voorouders.

MBTiza

#21
Ja maar wie zegt dat de Palestijnen dan beter geweest zouden zijn dan hun buren en dat daar ook geen dictator zou heersen zoals in alle arab. landen?

Goner

Tja, dat is een "wat als-vraag" die we nooit zullen kunnen beantwoorden.
Het democratisch nivo van Arafat doet het ergste vrezen, maar die man is ook een product van de omstandigheden.

MBTiza

#23
ja een product van omstandigheden en omgeving niet te vergeten!

SAMIROS

#24
en wat proberen jullie nou eigenlijk met deze doeloze topic te bereiken???

AdamX

#25
door al dat geweld tussen de israelis en de palestijnen  is het nu overal over gewaaid, kijk naar madrid,new york en zelfs marokko casablanca ......

alle het kwade komt uit het midden-oosten, ik snap nog steeds niet waarom ze dat niet kunnen oplossen palestijnen een eigen staat en de israelis ook, maar die israelis blijven maar grond stelen tot dat de palestijnen helemaal weg gejaagd worden uit hun  grondgebied.

Goner

#26

Citeerdoor al dat geweld tussen de israelis en de palestijnen  is het nu overal over gewaaid, kijk naar madrid,new york en zelfs marokko casablanca ......

Het onaangename is dat dit alles voorspeld is al duizenden jaren geleden. De Bijbel is een mooi boek maar bepaalde profetieen erin zie ik liever niet uitkomen. Brrr.

Kan er niet een beweging van mensen wereldwijd worden gestart die niet meer mee doen met het geweld. Een soort geweldsweigeraars? Als we met genoeg zijn moet er toch een gunstig effect ontstaan?

AdamX

#27

CiteerHet onaangename is dat dit alles voorspeld is al duizenden jaren geleden. De Bijbel is een mooi boek maar bepaalde profetieen erin zie ik liever niet uitkomen. Brrr.

Kan er niet een beweging van mensen wereldwijd worden gestart die niet meer mee doen met het geweld. Een soort geweldsweigeraars? Als we met genoeg zijn moet er toch een gunstig effect ontstaan?

klopt meid, maar wist niet dat het ook in de bijbel stond. ik zelf hoord ehte van een godsdienst leraar van me en ik praatover een jaar of 10 geleden, hij zei zo letterlijk tegen me, dat het kwaade vanuit het midden-oosten komt en Irak speelt daar ook een belangrijk rol in!!!

cinderella

#28


het kwaade komt uit het midden-oosten??? en waar komen de goede mensen vandaan?? ::) doe ff normaal zeg!!!! alsof europa en amerika niet uit slechte mensen bestaat? mensen wees reeel?!?! over de hele wereld bestaan er zowel goede en kwade mensen?

Goner

Nee niet het kwaad. Maar de Bijbel voorzegt vrij gedetailleerd een heftige eindstrijd van alle volken op aarde, die zich zal concentreren rond het dal van Armageddon te Palestina. (bestaat echt) Israel wordt daarbij beschreven als "steen waaraan allen zich zullen stoten". Vooral in het Bijbelboek openbaring staan enge beschrijvingen.  Er komen grote rampen en oorlogen tot een soort superdictator als door een wonder rust en orde brengt. Mensen zullen zeer dankbaar zijn en de man aanbidden als een godheid. Via een merkteken op hand en/of voorhoofd tonen ze hun trouw aan hem. Wie dit weigeren hebben een probleem, omdat men zonder dat merkteken niet kan kopen of verkopen en dus buiten de maatschappij staat. Deze mensen worden bovendien vervolgd. Dit duurt drie en een half jaar. Het getal van de dictator is 666, het getal van een mens, en niet van God (777). Er zijn momenteel mensen die denken dat het merkteken een soort streepjecode is. Het feit dat eerste, middelste en laatste streepje (zonder getal erbij) dezelfde streepjes zijn als die voor het getal zes (kan je zo zelf even nachecken op elk product) maakt die mensen wat nerveus.  En datzelfde geldt voor de plannen van sommige politici om contant geld te gaan vervangen voor chippen via biometrie etc.
Goed, voor wat het waard is.....

Gelukkig wordt ook gezegd (door Isa/Jezus/Yeshua) dat het erg wordt, heel erg, en als het niet erger meer lijkt te kunnen nog erger, maar dat het vergelijkbaar is met de weeen van een bevalling. Als het klaar is wordt het dan zo goed, dat de pijn en het verdriet daarbij in het niet zullen vallen.
Blijven hopen dus maar.