Re: Klopt dit?

Gestart door Mauri, 23/03/2004 om 03:15:14

Inuit

#15

CiteerTrouwens dat slimme zet zou ik ook doen als ik in zijn plaats was.


Als het waar is wat je zegt, dus dat Abdelkarim loog tegenover zijn volk om leiding te kunnen nemen, dan is al het respect wat ik voor die man heb, in een keer weg!
Toch moet ik zeggen dat ik het moeilijk kan geloven dat iemand als Abdelkarim die zoveel waarde hechte aan zijn godsdient, Islam, zou liegen over zijn afkomst tegenover zijn eiegen broeders om ze in de maling te nemen. Immers naar wat ik gehoord heb, was de strijd die hij heeft gevoerd in de Rif, meer in naam van de Islam, dan in naam van Imazighen (Allahu a3lam). Want zoals men weet is nationalisme iets wat de Islam verwerpt, dus lijkt het mij logischerwijs dat Abdelkarim nationalisme ook heeft verworpen (maar nogmaals Allahu a3lam).

Mauri

CiteerAls het waar is wat je zegt,


Ja als het waar zou zijn. maar de waarheid is hij is gewoon een amazigh arifi. en aangezien anno 2004 irifiyan nu nog steeds het niet kunnen hebben dat een grote wereld leider uit hun midden ontstaan is, dan zou ik De familie van Abdelkerim helemaal begrijpen. want wat moet je anders tussen zulke ongelovelijke achterlijke imbecielen doen? imbecielen die zelfs hun achterlijkheid nu nog duidelijk te merken is bij hun nageslacht anno 2004. imbecielen die net of ze thikecca in hun hebben en alles willen doen om hun Riffijnse leider maar van zijn zijn amazigh riffijnse afkomst te ontdoen. want volgens deze achterlijken: het hoort niet om tussen imbecielen grote leiders te hebben. daar gaat het om! achterlijkheid + imbeciliteit + nederigheid tegenover de arabieren. en niet om Abdelkerim. want hij heeft niet gelogen. het is gewoon een feit dat hij een amazigh Riffijn is en zijn stam is ait yousef ou ali.

als je goed mijn tekst las dan zul je merken dat ik geschreven heb dat het een gewone zaak in die tijd was om te claimen dat je van de profeet afstamt en dat ging eeuwen zo. want zul je meer mensen achetr je hebben en je zult je geloofwaardigheid tussen de mensen kunnen winnen.
nogmaals dat komt door die ongelovelijke achterlijkheid die in die tijd mensen inleven en opmerkelijk genoeg die achterlijken heb je nog styeeds zelfs anno 2004 en zelfs op dit forum. en zelfs diegenen die zich menen dat ze ook amazigh zelfbewust zijn.
waar het omgaat is, zulke verhalen dat Abdelkerim een van arabieren zou afstammen wordt ddoor de arabieren in het leven geroepen terwijl het niet zo is. want abdelkerim zijn afkomst is bekend.
arabieren kunnen het gewoon niet hebben dat hij een arifi is en ze doen en deden alles om dit te kunnen vervalsen. zelfs met behulp van gasten als jullie die nu alsof doen of het waar is.
of zelfs door gasten zoals de opener van deze topic die het een arabische site een handje helpt door hun leugens op amazigh fora te gaan verspreiden.

Citeerdus dat Abdelkarim loog tegenover zijn volk om leiding te kunnen nemen, dan is al het respect wat ik voor die man heb, in een keer weg!
Toch moet ik zeggen dat ik het moeilijk kan geloven dat iemand als Abdelkarim die zoveel waarde hechte aan zijn godsdient, Islam, zou liegen over zijn afkomst tegenover zijn eiegen broeders om ze in de maling te nemen. Immers naar wat ik gehoord heb,

je wou het graag dat het waar zou zijn he dat hij arabier zou zijn ?? waar heb je het over?! als je respect voor hem moet hebben dan moet het om zijn inzet en zijn strijd en niet om over iets wat we niet weten of het wel zo is. want nogmaals wie zegt dat het waar is? ik? heb je dat uit mijn verhaakl gehaald? Nou dan moet je in de context lezen van Als. want nogmaals hij is geen arabier en als bleek dat zijn familie claimde van de profeet  af te stammen, dan heb ik al in mijn vorige reacties aangegeven waarom in die tijd veel leiders dat claimden. de oorzaak zijn de mensen zelf! hun achterlijkheid was zo groot dat ze het niet pikken dat een amazigh tussen hun de leider kon zijn. en eigenlijk dat achterlijkheid merk ik ook zeer dudielijk zelfs op dit topic. dus laat staan ergens in de 20-en jaren.

Citeerwas de strijd die hij heeft gevoerd in de Rif, meer in naam van de Islam, dan in naam van Imazighen (Allahu a3lam). Want zoals men weet is nationalisme iets wat de Islam verwerpt, dus lijkt het mij logischerwijs dat Abdelkarim nationalisme ook heeft verworpen (maar nogmaals Allahu a3lam).

Onzin! de strijd die hij gevoerd had was nodig omdat Arrif bezet was door een vreemde mogendheid en die strijd haden we ook kunnen leveren als er een moslim natie onze gebied bezet had. dus het was niet in de naam van de islam. maar in de naam van vrijheid en het niet willen leven onder een beztter. het is alleen toevallig dat ze de islam als godsdienst hadden. als we christennen waren dan hadden we ook oner de naam van het kruis datzelfde heftige strijd kunnen leveren. de islam was wel nuttig om de mensen te kunnen mobiliseren. maar in feite ging het om een bezetting en het daar tegen vechten. dat islam en de arabische wereld dat willen alleen de arabieren van maken. want ze kunnen het niet bevatten dat zij zulke grote mensen niet onder hen bevinden, dus dan maar tientallen jaren later dat gaan claimen. en daar staan arabieren bekend om. en wij irifiyan staan ook bekend om onze ongelovelijke achterlijkheid. julie moeten jullie teksten eens lezen man! vanaf de starter van deze topic t/m andere die gereageerd hadden. ze hebben er alles aan geprobeerd om van een Riffijnse leider een arabier van te maken. want dat ongelovelijke achetrlijkheid van hun vooropas leeft kennelijk nog steeds onbewust onder hun.

ad ibedd arebbi ag Arif negh waha. we hebben alle steun nodig van hem aangezien onze volk aan een aandoenlijke achterlijkheid lijdt.

ad wenni netta

Mauri

#17
wee t je wat er is? onze geschiedenis en onze leiders zijn al heel lang geboycot en vervalst en ze doen er allen aan om jullie dat uit jullie geheugen te kunnen wissen.
en dat doen ze ook door leugens en twijfels te zaaien over jullie verleden.
geloof me maar als hij van arabieren zou afstammen dan zullen je het vanaf de lagere school kunnen krigen op school en ze gaat hem juist niet boycotten.

het vreemdste jullie schijnen juist het interessant te vinden als hij toch van arabische afkomst zou stammen en toch geen Riffijn Amazigh (wat hij heel duidelijk is). dat drang leeft bij sommige imazighen van arrif zo erg dat ze dit leugen zelf aan de man willen brengen en verspreiden het door.
hahahah tzz ja toekomstige generatie! zelfs het enige wat jullie hebben, willen jullie zo snel mogelijk afstaan.


MBTiza

#18
Abdkrim was inderdaad een shrif, zoals ik eerder al aangaf stamt hij van de dwayar Ighzinnnayen af, dat zijn shorfa, David M. Hart bevestigt dat en oude ooms van mij ook.

MBTiza

#19
Zijn lineage (familielijn)  heette Aith I'si Abdkrimen, zijn opa of de opa van zijn vader is gevlucht uit Dwayar Asht Aru Aissa, Ighzinnayen.
Abdkrim zelf moest echter niets van die shorfa gedoe hebben en werd later tegengewerkt door de shorfa omdat hij hun privileges aan banden legde.

Inuit

Citeerals je goed mijn tekst las dan zul je merken dat ik geschreven heb dat het een gewone zaak in die tijd was om te claimen dat je van de profeet afstamt en dat ging eeuwen zo. want zul je meer mensen achetr je hebben en je zult je geloofwaardigheid tussen de mensen kunnen winnen.
nogmaals dat komt door die ongelovelijke achterlijkheid die in die tijd mensen inleven en opmerkelijk genoeg die achterlijken heb je nog styeeds zelfs anno 2004 en zelfs op dit forum. en zelfs diegenen die zich menen dat ze ook amazigh zelfbewust zijn.

Misschien is liegen onder die omstandigheden in jou ogen noodzakelijk, maar in ogen is liegen onder die omstandigheden verwerpelijk!


Citeerje wou het graag dat het waar zou zijn he dat hij arabier zou zijn ?? waar heb je het over?! ......

hahahaha....... You've got issues man!
In tegenstelling tot jou maakt het mij niet uit of Abdelkarim een Berber, Arabier, Chinees of Aboriginal was. Al was hij van dezelfde stam als ik, I could not care less, want ik zie hem als moslim broeder, die helaas niet meer onder ons is (moge Allah hem genadig zijn).


Citeerals je respect voor hem moet hebben dan moet het om zijn inzet en zijn strijd en niet om over iets wat we niet weten of het wel zo is.
Daarom zei ik ook dat ik het moeilijk kan geloven dat iemand als hem (hiermee doel ik op zijn godsdienst) loog over zijn afkomst, ongeacht de omstandigheden waarin hij zich bevond.

CiteerOnzin! de strijd die hij gevoerd had was nodig omdat Arrif bezet was door een vreemde mogendheid en die strijd haden we ook kunnen leveren als er een moslim natie onze gebied bezet had. dus het was niet in de naam van de islam. maar in de naam van vrijheid en het niet willen leven onder een beztter. het is alleen toevallig dat ze de islam als godsdienst hadden.
Allahu a3lam

Mauri

#21

CiteerAbdkrim was inderdaad een shrif, zoals ik eerder al aangaf stamt hij van de dwayar Ighzinnnayen af, dat zijn shorfa, David M. Hart bevestigt dat en oude ooms van mij ook.

Azul

Volgens mij je hebt het nog niet door, maar er bestaan geen shorfa in marokko.

zoiets is gewoon onzin

Mauri

CiteerZijn lineage (familielijn)  heette Aith I'si Abdkrimen, zijn opa of de opa van zijn vader is gevlucht uit Dwayar Asht Aru Aissa, Ighzinnayen.
Abdkrim zelf moest echter niets van die shorfa gedoe hebben en werd later tegengewerkt door de shorfa omdat hij hun privileges aan banden legde.

oh dus het zit zo in elkaar, dat wist ik niet. vreemd dat veel mensen uit ait waryaghel nog steeds claimen dat Abdelkerim een awayigher is terwijl hij een agzennay is.

igzennayen moeten trots zijn dat zo een grote leider uit hun stam kwam.

Mauri

CiteerMisschien is liegen onder die omstandigheden in jou ogen noodzakelijk, maar in ogen is liegen onder die omstandigheden verwerpelijk!

denk je nu echt dat wij of andere mensen wakker van liggen van wat jij vindt?? hahahah wat ben je voor een ventje dan? echte mannen moeten juist sluw en voorbereid zijn en niet als een ware boeda in die omstandigheden gaan denken.Citeerhahahaha....... You've got issues man!
In tegenstelling tot jou maakt het mij niet uit of Abdelkarim een Berber, Arabier, Chinees of Aboriginal was. Al was hij van dezelfde stam als ik, I could not care less, want ik zie hem als moslim broeder, die helaas niet meer onder ons is (moge Allah hem genadig zijn).

denk je nou werkelijk dat jouw mening zwaar meetelt, of maak je hier een grap?


CiteerDaarom zei ik ook dat ik het moeilijk kan geloven dat iemand als hem (hiermee doel ik op zijn godsdienst) loog over zijn afkomst, ongeacht de omstandigheden waarin hij zich bevond.

Allahu a3lam

Abdelkerim was een verzetsleider. een commandant. en geen boeda. of ene mieterige tarba die de hele dag in moskeen laf zit inplaats om te gaan vechten.

dus iemand in die harde omstandigheden kan het zich wel primiteren om alles te doen om zijn doel te bereiken. en men gaat niet op zulke kleine dingetjes letten. en dat Als het zo wel is. want die verhalen worden alleen verteld door derden en niet door hem of zijn eigen familie.
ikzelf heb het interview van zijn dochter gelezen en die gaf juist heel duidelijk aan dat haar vader altijd vasthoudend was aan zijn amazigh riffijnse afkomst. en dat zelfs in egypte.


Inuit

#24

Citeerdenk je nu echt dat wij of andere mensen wakker van liggen van wat jij vindt?? hahahah wat ben je voor een ventje dan? echte mannen moeten juist sluw en voorbereid zijn en niet als een ware boeda in die omstandigheden gaan denken.

Dus in jou ogen zijn "echte" mannen hypocrieten, dat verklaard je hele denkwijze in een keer.
Ik denk inderdaad niet dat mensen wakker liggen van mijn mening, sterker nog, het is niet mijn bedoeling om mensen uit hun slaap te houden met mijn mening. Jij wel?


Citeerdenk je nou werkelijk dat jouw mening zwaar meetelt, of maak je hier een grap?
zie het voorgaande!


CiteerAbdelkerim was een verzetsleider. een commandant. en geen boeda. of ene mieterige tarba die de hele dag in moskeen laf zit inplaats om te gaan vechten.
ga jij maar vechten sterk knulletje, want dat is wat "echte" mannen doen! ;-)
Wanneer je dan de rekining van het leven gepresenteerd krijgt, dan zeg je gewoon dat je te verblind was door nationalisme en haat om de waarheid te kunnen zien.

masin

CiteerEén van zijn  mooiste citaten is: ‘In de eerste plaats ben ik een mens, in de tweede plaats een Moslim, Arabier en dan Amazigh.’

----------
Citaat van Abdelkarim Alkhattabi


Nee tuurlijk klopt dit niet! Hoe kan een voortreffelijk staatsman, strateeg en wereldleider zo`n domme opmerking maken? We hebben het hier niet over ongeletterde Shab I3adiesen die hun tijd slijten in koffiehuizen!

Het is niets minder dan (weer) een leugen verzonnen door een groepje Ighabien om eventuele Riffijnse vrijheidsambities aan banden te leggen. Bedrog & Leugens zijn altijd de fundamenten geweest van een regering die kunstmatig in leven wordt gehouden door zijn heer en meester Frankrijk. Arabisatie, niet te vergeten, komt het ook ten goede!
Een feit is dat er een volwaardige Rifrepubliek heeft bestaan die jaren gewoon onafhankelijk was. Marokko is na het vertrek van Spanje onze Rif binnengevallen en heeft het zaakje gewoon overgenomen ( annexatie), een mooi voorbeeld is de Westelijke Sahara! Doormiddel van dat soort leugens de wereld in te brengen hopen ze dat de Riffijnen hun geschiedenis zullen vergeten en de arabisatie makkelijker zullen accepteren!!

De ouderen zullen sterven, en de jongeren zullen vergeten, dat is waar de Ighabian op gokken!

Kortom, wij Riffijnen zijn de verliezers, en de verarabiseerde berbers zijn de winnaars met dit soort uitspraken...Abdelkrim was niet gek...

Mbtiza...
I realy dont care of abdelkrim een Awayagher, een Azanay of van welke stam dan ook! Ik ben er trots op dat hij één van ons was. Een man die voor altijd als een heldere ster in een donkere hemel voor ons en onze Rif zal blijven schijnen.

Persoonlijk geloof ik dat hij gewoon een Awayagher was uit Ajhthir en geen Akzanay. Dat zijn FEITEN en geen verhaaltjes van webstekjes hier en daar door amateurtjes opgezet.


Ariaz

Abdelkrim is een Awayeger, ik ben zelf een Awayegher en ik ken veel mensen van Ajdir en al de bewoners van Ajdir dragen de achternaam ElKhatabi
Ik heb ooit eens gevraagd aan mijn vader waar onze familie (Aith Marzga) van afstamd en hij antwoordde dat wij heel lang geleden van de Igzennayen afstammen, dus het kan goed zijn dat een deel van de Aith Wayagher afstammen van de Igzennayen, maar ik voel me een Awaygher en ik heb hun accent en ik ben trots dat ik een Awayegher ben, en nog steeds wij Aith Wayagher hebben een andere manier van denken dan de Andere Irrifien,


maar Abdelkrim is een awayegher want hij heeft eerst de 5 substammen van de Aith Wayegher verenigd en het heeft niks te maken met zijn persoonlijkheid, de Aith Wayageher kenden een heel sterke solidaritiet, wanneer een substam om hulp vroeg dan moesten de andere stammen een handje toesteken en juist daarom waren de Aith Wayagher een sterke stam en een gevreesd stam, ze waren met veel en ze hielpen mekaar,

Ik bedoel elke Awaygher kon de bezetting niet accepteren dus moets Abdelkrim niet ten tonele verschijnen dan was er zeker een ander Awaygher ten tonele gekomen, dat was gewoon zo, dit is een feit, de Aith Waygher zouden zich niet laten doen, want de Aith Wayagher worden nog tseeds gevreesd door andere Marokanen, omdat wij aggressief zijn, wij zijn ook heel koppige mensne, en wij houden fanatiek vast aan de islam, en ja de Aith Wayagher waren nog meer fanatiek in die tijd en juist daardoor waren ze zo sterk want ze hielden vast aan de islam, en ze waren goede mikkers, ze konden heel goed mikken, en ze waren met heel veel en daardoor waren ze heel sterk,


en ik herhaal nog eens het doet er niet toe van welke afkomst  Abdeklkrim is, hij is een Arifi, en jullie moeten ook weten dat Abdelkrim veel verzet kreeg van een deel van de Igzennayen terwijl een ander deel van de Igzennayen hem zelfs heel graag hadden en om zijn hulp vroegen en daardoor Frankrijk erbij gekomen is,    ik heb zelfs gehoord dat het Riffijnse leger veel slaags uitgedeeld heeft onder de Igzennayen omdat ze koppig collaboreerden met de bezetter,

soemisha

#27

Citeerps: ik weet niet of het je ontgaan is, of je bent een amazigh of een arabier. of je bent een chinees of je bent senegalees. je kan nooit beide zijn. het is toch onlogisch.


Aqac dinni
ja precies > dit kan nooit van een verstandige mens als A. Alkhatabbi komen!!!!

soemisha

#28
ariaz > hou eens op > idioot > jij wil de ayt wayegher ophemelen en de anderen stammen de grond indrukken >>> jakkes!!!!..


ik ben awayegher > ik ben er trots op en bla bla bla...begin een partij zou ik zeggen van trotse aith waygeher en laat ons hier met rust > wij willen namelijk vechten voor 1 heid en dat kan niet met mensen als jij...

ga jezelf dus niet vergelijken met onze Abdelkrim >>>> cause he's the man!!!

Ariaz

#29

Citeerariaz > hou eens op > idioot > jij wil de ayt wayegher ophemelen en de anderen stammen de grond indrukken >>> jakkes!!!!..


ik ben awayegher > ik ben er trots op en bla bla bla...begin een partij zou ik zeggen van trotse aith waygeher en laat ons hier met rust > wij willen namelijk vechten voor 1 heid en dat kan niet met mensen als jij...

ga jezelf dus niet vergelijken met onze Abdelkrim >>>> cause he's the man!!!


Ik hemel niemand op, ik zeg enkel de waarheid en je moet weten de motor van het Riffijnse leger waren d eAith Wayagher zelf waaronder ook mijn grootvader meedeed,


en mag ik je vragen wat voor een opvoeding heb jij thuisgehad dat je onmiddellijk begint te smijten met scheldwoorden? Het is niet omdat je rustig achter je scherm staat dat je zomaar scheldwoorden als "Idioot" mag gebruiken want ik vraag me af of je voor mijn gezicht ook zozou spreken?


Verder druk ik geen enkel stam de grond in, en ik wil meer eenheid dan eender welke persoon hier maar de waarheid mag gezegd worden, je neemt al een conclusie op voorhand zonder mij te kennen want je zegt dat eenheid niet bereikt kan worden met mensen zoals mij?


Anyway vanwaar ben je eigenlijk? Want je bent nogal nieuw hier yaak?


En just in case ik vergelijk mezelf niet met Abdekrim Elkhatabi want ik vrees dat je aan een afwijking lijdt waarbij je denkt dat ieder Awayegher zich vergelijkt met hem


Soemisha moeshoem (stinkerd) lees goed mijn tekst en denk na voor je iets zegt want aan je tekst te horen ben je gewoon een leeghoofd