onderzoek doen naar Amazigh geschiedenis

Gestart door Zian, 16/01/2004 om 18:26:38

Zian

In een museum in Nederland staan boeken van kilometers lang en deze boeken gaan over de geschiedenis van verschillende volkeren.

Deze Megaboeken zijn een kleine deel van het geheel. Andere megaboeken staan in Engeland, Indonesië, enz.

Studenten uit allerlei landen leren oude Nederlands, Indonesische om in deze megaboeken te graven naar hun geschiedenis.

Als je iemand kent die wil promoveren op de Amazigh geschiedenis, dan zal ik gaan zoeken naar de plaat van dat museum.

Lep op! Misschien staan in die boeken iets over Noord Afrika misschien niet.


Arrows

#1
haha je bent best wel grappig!weet je wel niet wat voor een klus dat is! en weetje sommige mensen in andere landen gebruiken andere namen voor bepaalde volken mischien is er een volk ergens ver vandaan die ons wel genoemd heeft maar onder een hele andere naam! dus het is zoals een speld in een hooiberg vinden! tuurlijk kom je dingen tegen! moet je vooral in oud romeinse boeken kijken, kom je altijd wel wat tegen!

verder vind ik het best een leuk ideetje van je!zullen vast wel mensen zijn die er al mee bezig zijn!

masin2003

#2
Azul


ik ben bang dat zelfs ook die boeken al geinficteerd zijn door de arabo infectie.
want, ik kom nog steeds teksten tegen op nederlandse geschiedenis boeken waarvan je meteen gaat denken: wie is dat jochie die dat geschreven heeft!
een voorbeeld over De mauri in veel nl boeken beschreven ze op een hele simpele manier dat het om berbers gaat die uit het huidige mauritania kwamen en ze verwezen nog naar "almorabitin" (ok almorabitin kwamen wel uit zenaga dat nu in het huidige Mauritanie ligt. maar de mauri mensen dat zijn weer andere soort die juist uit Noordmarokko (mauritania tingitana) kwamen en dat waren ook diegene die massaal in spanje waren. almorabitin kwamen pas later. en elke geschiedenis onderzoeker die zijn huiswerk goed had gedaan, had ie wel gevonden dat het huidige Mauritanie die nu zuidelijker van marokko ligt, Nooit maar dan nooit eerder Mauritanie was gaan heten! mauritanie heeft die naam gekregen pas vorige eeuw. want voorheen heette het shanqiet (hopelijk had ik het goed geschreven).


Zian

Imazighen hebben nooit aandacht besteed aan hun geschiedenis, omdat ze het grappig vinden zoals Arrows dat vindt.

Die boeken zijn niet door de Arabieren geschreven en ze zijn honderden jaren oud.
In zag in de TV dat Chinezen, Japanners, Korjanen studenten naar Nederland komen en  studeren oude Nederlands om te zoeken naar hun geschiedenis in die Boeken.

Die boeken zijn kilometers lang en ik weet zeker dat Imazighen in Marokko nooit gehoord hebben van deze boeken.
Ik denk niet dat Imazighen oude Nederlands en Indonesische hebben geleerd om hun geschiedenis te leren.

Als je bovendien een onderzoek wilt doen, dan moet je kijken of iemand die boeken geleerd heeft. Het heet onderzoek en geen ‘voorlezen’.
ahmed_z.

#4
Beste vrienden, dit is de eerste keer dat ik hieraan deelneem dus neem het me niet kwalijk als ik iets verkeerd doe. Waarom ik ingelogd heb is omdat ik met een vraag zit en misschien kan iemand mij voorthelpen. Ik ben namelijk een achterkleinzoon van één van de grootste Rifstrijders. De naam van mijn overgrootvader is Chadri en heb me laten wijsmaken dat hij vooral actief was in de regio van Melilla, Farkhana en omgeving. Hij heeft blijkbaar hard gestreden en is in opdracht vergiftigd in Fes. Zijn zoon, mijn grootvader dus, heete Ismail n Chadri en vocht eveneens mee tegen de Spanjaarden. Berichten over Chadri hebben ooit in een Spaanse krant gestaan, maar ik kan het niet achterhalen. Kunnen jullie me aan info helpen over hem.
Dank, Ahmed