Imazighen in Spaanse burgeroorlog

Gestart door Señor Canardo, 09/08/2003 om 16:37:42

oesaid

#15
In priciepe hebben wij de spaanse geholpen?? en dan vraag ik mij af waarom wouden zij IRIFIAN waren het krijgers of waren ze maaklijk te krijgen voor die functie??? En trouwens Marokko heeft van Spanje ooit te horen gekregen willen jullie Mellila en Ceuta terug??? dan zal het aan de Riffijen gegeven worden en die het verdiend hebben dat heb ik mij laten horen.

avveroes

#16
azul,

wat ik van overlevenden in de bergen van beni touzine,
en izennayen..
werden die mensen voornamelijk gebruikt als liquideercommando's, waarbij ze duidelijk instructies kregen om de mannen te doden en de vrouwen te onteren.
en dat ze een belangrijk onderdeel vormen in het psychologisch apparaat van franco. Waarbij imazighen bijna een reputatie van on-mensen hadden en nog steeds hebben bij de tegenstanders van franco.
graag reacties ter bevestiging, zijn imazighen gebruikt
bij mensenrechtenschendingen?

oesaid

#17
Ahlan,

Wij zijn meer dan gebruikt dat niet alleen wij zijn zelfs gebruikt in de tweede wereld oorloog, waar veel riffijnen de dupe van werden wij vochten mee tegen hitler waar ik bepaald niet supper trots op ben, want zij werden gedwongen mee te vechten hoe en wat weet ik niet maar er zijn meerdere oorlogen waar wij aan mee hebben gedaan en waar wij zelf niks aan hebben gehad conclusie onze volk is meerdere keren misbruikt door de europese landen.

ahmed_z.

#18
Beste vrienden, dit is de eerste keer dat ik hieraan deelneem dus neem het me niet kwalijk als ik iets verkeerd doe. Waarom ik ingelogd heb is omdat ik met een vraag zit en misschien kan iemand mij voorthelpen. Ik ben namelijk een achterkleinzoon van één van de grootste Rifstrijders. De naam van mijn overgrootvader is Chadri en heb me laten wijsmaken dat hij vooral actief was in de regio van Melilla, Farkhana en omgeving. Hij heeft blijkbaar hard gestreden en is in opdracht vergiftigd in Fes. Zijn zoon, mijn grootvader dus, heete Ismail n Chadri en vocht eveneens mee tegen de Spanjaarden. Berichten over Chadri hebben ooit in een Spaanse krant gestaan, maar ik kan het niet achterhalen. Kunnen jullie me aan info helpen over hem.
Dank, Ahmed