Historische dagen in Iran

Gestart door Señor Canardo, 22/06/2009 om 22:54:27

ameziane

Ahraifi, Chatt, incognito etc. etc. straks ga je nog met jezelf in discussie.

Waarom pik je overigens EEN punt uit mijn betoog?

HadouSeñor Canardo

#33
Citaat van: incognito op 19/08/2009 om 16:13:13
Iran: Geen voorwaarden voor nucleaire gesprekken

Teheran is klaar voor de nucleaire onderhandelingen zonder voorwaarden met het Westen, werd een hooggeplaatste Iraanse nucleaire ambtenaar door de staatstelevisie geciteerd als op dinsdag gezegd te hebben.

”Gesprekken zonder voorwaarden vooraf is het belangrijkste standpunt van Iran in de onderhandelingen over de nucleaire kwestie”, werd de Iraanse gezant bij de VN nucleaire waakhond, Ali Asghar Soltanieh, geciteerd als gezegd hebbend, volgens een Reuters vertaling.

Het Iraanse televisieverslag voegde toe dat Soltanieh de bekendmaking had gemaakt op basis van "wederzijds respect" voor het Westen. Het verslag van Reuters merkte op dat Iran in het verleden soortgelijke uitspraken had gedaan.

Ondertussen, in de meest recente beoordeling, schatten ambtenaren van het VS Staatsdepartement ondanks eerdere evaluaties dat Iran niet in staat zou zijn om een nucleair wapen te ontwikkelen in de komende vier jaar.

Het Staatsdepartement citeerde een onlangs bekendgemaakt Congres document.

Volgens een vorige week gepubliceerd rapport in de Washington Post, verklaarde het State Department's Bureau of Intelligence and Research dat Iran vóór 2013 niet in staat zou zijn tot de productie van weapons-grade uranium.

19 Augustus 2009

http://rogier.zaplog.nl/zaplog/article/iran_geen_voorwaarden_voor_nucleaire_gesprekken

Oorspronkelijk artikel: www.jpost.com


Achtung! Bovenstaande is niets meer dan een poging geweest van Westerse MSM om woorden van Iraanse politici te verdraaien - een van de zovelen btw. En dit enkel en alleen om de publieke opinie hier in het vrije Westen te beïnvloeden en mogelijkerwijs bij te sturen voor toekomstige gebeurtenissen rondom het atoomprogramma van Iran. Dit keer zijn het de woorden van Ali Asghar Soltaniyeh, de Iraanse ambassadeur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), die 180° de andere kant op werden gepubliceerd >

Soltaniyeh denies comments on 'unconditional' nuclear talks

In an interview with Press TV, Ali Asghar Soltaniyeh, Iran's envoy to the International Atomic Energy Agency (IAEA), rejects media reports that Tehran was ready for nuclear talks with the West 'without preconditions'. Regarding reports broadcast by Italy's AKI, I should clarify that I have had no interviews recently with this news agency.

After we officially made request to the UN for the inclusion of an agenda in the general conference of the IAEA on the prevention of attacks on nuclear installations in the world, some news agencies interviewed with me and I only made comments on that issue. They asked whether there is any change in Iran's nuclear policy following the recent developments. I repeated again that there was no change in our nuclear policy; (that) we will continue our nuclear activities for peaceful purposes, including enrichment, under the IAEA safeguards; and that we will continue cooperating with the IAEA.

Answering the question regarding our dealings and interaction with other countries in the world, I said our principal position is having dialogue with all the countries in the world on all the global issues and we do not have any change in our nuclear policy regarding peaceful use of nuclear energy. There have been no discussions on whether we are ready to negotiate with Western countries or not. Therefore, that issue was not raised or discussed in the interview, but I should add that after releasing this misleading news, I objected to this news agency's move and we noticed that they had used some of the words from their archive interviews.

There has been no recent interview on that issue or on possible negotiations. We have never done so and I have always emphasized on dealing with the IAEA regarding our nuclear activities.

18 Augustus 2009

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=103861

Señor Canardo

#34
Citaat van: ameziane op 19/08/2009 om 18:31:59
Ahraifi, Chatt, incognito etc. etc. straks ga je nog met jezelf in discussie.

Waarom pik je overigens EEN punt uit mijn betoog?

Ze3ma betoog?! Nou, verder dan wat loze kreten en dikgedrukte woorden kwam je niet hoor. Toch wil ik de moeite nemen om ook jouw overige puntjes van je inimini-betoog ff met je door te nemen >Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
De Iraniers roepen al sinds de Revolutie van 1979 'Dood aan Amerika' en 'Dood aan Israel'. Ze hebben er niets mee bereikt.

- Weinig bereikt? Behalve dan dat het als een van de weinige landen in de wereld een halt heeft kunnen toeroepen aan de opmars van het mondiale kapitalisme en The Project for the New American Century.

Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
Als Soenni-moslim voel ik geen verwantschap met de Sjieten van Iran.

- Geen verwantschap? En wat dacht je van de 5 basiszuilen van de Islam, die zowel op jou als ook op je sjiitische moslimbroeder van toepassing zijn.

Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
Bepaalde geleerden vinden Sjieten zelfs kuffars.

- Om de vraag te beantwoorden of Sjiieten ongelovig zijn of niet, zul je eerst de volgende vraag moeten beantwoorden > Is Allah niet de Rechter aller rechters? - Koran 95:8

Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
Zie de bloederige spektakels op Asjoera.

- Het overgrote deel van de sjiitische geestelijken keurt deze bloederige spektakels op Asjoera af. Zo veroordeelde de Opperste Leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, in 1994 de traditie van geseling met een fatwa, omdat het ritueel een negatief beeld oproept.

Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
Dat eeuwige gerouw, ingegeven door de veldslag van Karabala.

- De moord op de kleinzoon van de Profeet Mohammed vzmh wordt door vele moslims - zowel Soenniet als Sjiiet - herinnerd als een van de meest betreurenswaardige gebeurtenissen in de islamitische geschiedenis. Ikzelf ben van mening dat het doorbreken van de bloedlijn van de Profeet in 680 na Chr. tot het Einde der Tijden herdacht moet blijven worden door moslims. En daarnaast is het zo dat vandaag de dag de variatie in de herdenking van de Slag om Kerbala bij sjiitische en verwante groeperingen erg groot is. Het is niet altijd het treurfeest van wat jij waarschijnlijk denkt.

Citaat van: ameziane op 12/08/2009 om 22:54:25
Daarom zal ik nooit fan van Iran en/of Iraniers worden!

- Of je nu wel of niet fan van Iran en/of Iraniers bent, moet je helemaal zelf weten. Maar, let wel op! Indien je bovenstaande dikgedrukte uitspraken wilt doen hier op het forum of in het dagelijks leven, zorg dan wel eerst voor dat je die kan onderbouwen met relevante argumenten en niet zomaar een "betoog" komt houden met kleine kinderen-argumenten...>Mensen moeten weer leren rekenen!

Citaat van: 3ich op 13/03/2009 om 12:37:49
Citaat van: TamurtIno op 11/03/2009 om 12:39:07
Ik hoop dat je niet gaat zeggen dat het komt omdat ze tegen Amerika en Israel zijn.

Zie het als een optelsommetje 1+1=?Señor Canardo

#35
De Beer ontwaakt uit zijn diepe slaap...>

Rusland waarschuwt tegen het “isoleren” van Iran

De spanningen rond het nucleaire programma van Iran kunnen alleen worden opgelost door diplomatieke betrokkenheid, niet door isolatie van Teheran, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, op dinsdag. ”We zien geen alternatief voor een politiek-diplomatieke oplossing voor het nucleaire probleem van Iran”, zei Lavrov in een toespraak tot studenten aan het Moscow State Institute of International Relations op de vooravond van belangrijke Iran besprekingen in Duitsland.

"Het beste middel om druk van buitenaf uit te voeren op het proces van besluiten nemen door Iran ligt niet in het isoleren van Teheran, of dreigingen van toevlucht te nemen tot geweld, maar in hen te betrekken bij een belangrijke internationale samenwerking", voegde hij toe. "Dit is de enige manier om stabiliteit en veiligheid in de regio te waarborgen".

Rusland zal woensdag een bijeenkomst bijwonen van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland in de buurt van Frankfurt. Iran houd vol zij het recht heeft om nucleaire technologie te ontwikkelen, waarvan het zegt dat het tot doel heeft energie te genereren voor zijn groeiende bevolking.

Israël is het enige land in het Midden-Ease dat daadwerkelijk nucleaire wapens heeft. Waarnemers zeggen dat vanwege de sterke joodse en pro-Israël lobby in de VS en enkele Europese landen deze landen een hypocriete houding hebben ingenomen in verband met nucleaire problemen in de regio.

Oorspronkelijk artikel: www.middle-east-online.com

4 September 2009

P.uncia

http://www.zaplog.nl/zaplog/article/rusland_waarschuwt_tegen_het_isoleren_van_iran

ameziane

Het enige waarover  ik het met je eens ben, is dat het inderdaad geen betoog is. Dat wooord is hier niet van toepassing.

Verder heb je me niet echt overtuigd zodat ik vanaf nu opgewonden ga raken van alles wat met Iran en Iraniers te maken heeft. Jij doet dat wel.

Señor Canardo

Citaat van: ameziane op 05/09/2009 om 10:12:12
Het enige waarover  ik het met je eens ben, is dat het inderdaad geen betoog is. Dat wooord is hier niet van toepassing.

Verder heb je me niet echt overtuigd zodat ik vanaf nu opgewonden ga raken van alles wat met Iran en Iraniers te maken heeft. Jij doet dat wel.

Het is nooit mijn bedoeling geweest om jou opgewonden te laten raken voor van alles wat met Iran en Iraniers te maken heeft. Nogmaals wat jij denkt over Iran mag jij en moet jij geheel zelf naar eigen smaak invullen. Alleen mijn punt is dat jij je mening moet baseren op relevante argumenten...that's all!

Señor Canardo

#38
Maandagmorgen briefing (Week 33)

Nu de “wag-the-dog” politiek rond Iran weer vol is losgebarsten, is de vraag of ook werkelijk bommen op Iran’s kerncentrale gaan vallen.
Eind augustus gaat het ding waarschijnlijk, na veel vertraging, online.

17 Augustus 2009

Donkerdoorn

http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_33/

Señor Canardo

#39
Maandagmorgen briefing (Week 34)

*snurk* “Niet nader genoemde “official” in de regering Obama” zegt dat Iran niet meewerkt aan volledige inspecties.

24 Augustus 2009

Donkerdoorn

http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_34/

Señor Canardo

Maandagmorgen briefing (Week 35)

De “oorlog” tegen Iran is weer een volle “bush-achtige” gang. Eerst blijken “onbekende diplomatische bronnen” via verschillende persberichten duidelijk de atoomwaakhond IAEA onder druk te willen bepaalde passages op te nemen in een nieuw rapport over Iran’s nucleaire programma. Dit lukt ook nog als het vrijdag gepubliceerde verslag meldt dat “bepaalde militaire doeleinden kunnen worden aangewend” door het programma. Iran verrijkt uranium maar is nog jaren verwijderd van industriële productie van hoogwaardig uranium. Het doel van de passages is duidelijk de conclusies (in verschillende rapporten) van Amerikaanse inlichtingendiensten te ondermijnen, die stellen dat Iran geen nucleaire wapenprogramma (meer) heeft en nog vele jaren van “centrifugeren” te gaan heeft tot het een bom kan ontwikkelen.

Voor Israël is het niet genoeg en het land meldt dat de IAEA informatie over het nucleaire programma achterhoudt. De hijgere koppen en de “onbekende diplomaten” peperen de meeste artikelen in het westen over het IAEA-rapport.

Binnenkort wordt weer gesproken over het Iraanse probleem. De Amerikaanse president Obama heeft het land tot eind september de tijd gegeven de uraniumverrijkingsactiviteiten stop te zetten. De Israëlische premier Netanyahu tourt ondertussen door Europa met slechts het “Iraanse nucleaire programma” op zijn agenda. Bring on de “bunker busters”.

Meer nieuws van “onbekende diplomaten”: een Noord Koreaans schip geladen met wapens en op weg naar Iran zou door de Verenigde Arabische Emiraten zijn tegengehouden. Tegen Noord Korea loopt een wapenembargo.

31 Augustus 2009

Donkerdoorn

http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_35/

Señor CanardoIran - De Volgende Oorlog

Ook onder president Obama ligt Iran onder vuur: 'U.S. President Barack Obama has given Iran until later this month to take up a six powers' offer of talks on trade benefits if it shelves nuclear enrichment or face harsher sanctions'. De vraag is hoe lang Iran nog een souvereine staat kan blijven.

In deze video onderzoek ik de mogelijke overeenkomsten tussen de zachte revoluties in Oost-Europa en de Groene Revolutie in Iran. Ook wordt duidelijk wat de reden is dat Iran onder vuur ligt van het westen plus Israël. Wat blijkt, is dat de strijd tegen Iran al is begonnen. Oorlog is daarin slechts een fase.

De video is gebaseerd op een PowerPointpresentatie die ik bij iedere gelegenheid update met het laatste nieuws. Voor de presentatie put ik uit mijn boek De Volgende Oorlog - De Aanval op Iran: Een Voorbeschouwing en mijn serie over Iran voor DeepJournal.

1 September 2009

Daan de Wit

http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/2241.html

Señor Canardo

#42
Citaat van: incognito op 04/09/2009 om 11:48:10
De Beer ontwaakt uit zijn diepe slaap...>

De Beer is los...>
Arctic Sea vervoerde raketten naar Iran

Het vrachtschip the Arctic Sea dat in juni op de Atlantische Oceaan verdween vervoerde Russische S-300 raketten naar Iran. Dat hebben bronnen in Moskou en Tel Aviv gezegd volgens de Britse krant The Sunday Times. Volgens officiële lezing vervoerde het vrachtschip een lading hout van Finland naar Algerije. Onderweg zou het zijn gekaapt. De Russische marine zette een achtervolging in en vond het schip uiteindelijk terug voor de Kaapverdische eilanden. Deze officiële lezing over de lading en over de kaping wordt nu dus in twijfel getrokken door bronnen van de Britse krant. Zij noemen het verhaal grote onzin. De Israëlische geheime dienst, de Mossad zou ook een belangrijke rol hebben gehad in de merkwaardige reis van de Arctic sea.

'In scene gezet'
De dienst zou erachter zijn gekomen dat er raketten op het schip waren en vervolgens de Russische regering hebben ingelicht. De Russen zouden hiermee in verlegenheid zijn gebracht. Vervolgens hebben ze een kaping in scene gezet om de wapenleverantie aan Iran te voorkomen. Noch de Mossad noch de Russische regering bevestigen de nieuwste speculaties rondom the Arctic Sea.

Russen
De herkomst van de raketten blijft een groot raadsel. Bronnen van de Sunday Times zeggen dat oud officieren van het Russische leger de raketten aan boord hebben gesmokkeld om naar Iran te vervoeren. Deskundigen zeggen echter dat het om splinter nieuwe raketten gaat die dus wel gestolen moeten zijn om ze te kunnen smokkelen. Ze denken dat de Russische overheid weleens een grotere rol heeft in dit verhaal dan tot nu toe is gedacht.

Israël en Iran
Ook Israëlische kranten denken dat de Russische overheid een belangrijke rol heeft in het wapentransport naar Iran. Helemaal onwaarschijnlijk is de rol van Mossad echter niet. Iran zou immers werken aan atoombom. Israël houdt daarom nog altijd de mogelijkheid open Iran te bombarderen. Een aanval op Iran gaat een stuk moeilijker als ze deze luchtafweerraketten in handen hadden gekregen.

Reactie Russische overheid
De Russische overheid doet er alles aan om de indruk te wekken dat er niets aan de hand is. Maar ondertussen mag de bemanning van het schip niet met hun familie praten. Heel verdacht is natuurlijk dat De Israëlische president Shimon Peres daags na het terugvinden van het schip bij zijn Russische collega Dmitri Medvedev is langsgegaan. Vreemd is ook dat de Russen met groot materieel het schip op de "kapers" hebben heroverd.

7 September 2009

NOS

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/9/7/070909_arctic_sea.html

Señor CanardoIran replaces Dollar with Euro in FX

Iran's President Mahmoud Ahmadinejad has ordered the replacement of the US dollar by the euro in the country's foreign exchange accounts. The September 12 edict was issued following a decision by the trustees of the country's foreign reserves, Mehr News Agency reported.

Earlier, the Islamic Republic of Iran had announced that the euro would replace the greenback in the country's oil transactions. Iran has called on other OPEC members to ditch the sinking dollar in favor of the more credible euro.
Following the switch, the interest rate for the facilities provided from the Foreign Exchange Reserves will be reduced from12 to 5 percent.

Since being introduced by the European Union, the euro has gained popularity internationally and there are now more euros in circulation than the dollar. The move will also help decouple Iran from the US banking system.

20 September 2009

RZS/ZAP/DT

http://presstv.com/detail.aspx?id=106669&sectionid=351020102

Señor Canardo

#44
Wie o wie spreekt de waarheid? I >


Expert: 'Iran heeft geen kernwapenprogramma'

Alex Witt, verslagger van MSNBC, spreekt met Juan Cole, professor aan de Universiteit van Michigan, over de conflicterende rapporten over het vermeende nucleaire programma van Iran.

Bekijk hier het interview

19 September 2009

MSNBC