boek: De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif (Mustafa Aarab)

Gestart door nacin sa, 02/06/2009 om 11:21:18

nacin sa

Nieuw Boek

Titel : De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif
Auteur: : Mustafa Aarab

 

interview met Mustafa Aarab
( 01-06-2009 interview is in t Nederlands taal (NPS - Radio5 - Dichtbij nederland )


interview met Mustafa Aarab
(interview is in t Tamazight taal (Amazigh TV  )


De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif

De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif is een uitgave van Stichting Observatoire.

De meerderheid van de Marokkaanse Nederlanders is afkomstig uit het Rifgebied, een gebied dat bekend staat om zijn economische schaarste en ontwikkelingsachterstand. In het boek �De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif�, graaft schrijver Mustafa Aarab in de moderne geschiedenis van het Rif. Hij analyseert de feiten en de historische gebeurtenissen die de collectieve bewustwording van de Marokkanen uit het Rif hebben bepaald. Waarom zijn de Marokkanen uit het Rif wat ze nu zijn? Wat is hun historische achtergrond? Waarom zijn ze massaal naar Europa ge�migreerd? Waarom ontbreekt bij hun het nationalistische gevoel in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Turken? Het boek plaats het gebied opnieuw in zijn historische context, en werpt een blik op een aantal obscure plekken.

De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif is een uitgave van Stichting Observatoire. Het boek is vanaf donderdag 28 mei �09 te krijgen via www.observatoire.nl of bij de boekhandel. Om het boek te bestellen verzoeken wij u het bedrag van � 14,95 over te maken op rekeningnummer 35 19 862 ten name van Stichting Observatoire te Haarlem.


Mustafa Aarab
Mustafa Aarab (1960) is geboren in Marokko en studeerde filosofie aan de Universiteit van Fes. In 1987 kwam hij naar Nederland en promoveerde hij in 2002 aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht op een proefschrift getiteld La crise du sense. Samen met Mohammed Hilali schreef hij in het Arabisch het boek Wat is een civil society?(1999, Uitgeverij Ikhtilaf, Rabat). Hij vertaalde het boek G�n�alogie de l�islamisme van Olivier Roy (1995) en het werk Etats Unis, islamisme, une alliance contre l�Europe van Alexandre Del Valle (1999) in het Arabisch (beide Uitgeverij Ikhtilaf). Momenteel werkt Mustafa Aarab als programmaleider bij de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO).

The_Rep0rter

Ik heb hem gisteren bij de boekbespreking in Rotterdam gekocht. Dit boek werd voor het eerst in 2001 in Marokko gepubliceerd waarna veel ophef ontstond uit de hoek van de Istiqlal, volgens Aarab zouden ze zelfs meerdere exemplaren hebben gekocht om ze vervolgens te verbranden aldus een gerucht naar zijn (Aarab) zeggen.

Het Nederlands is nagenoeg zonder fouten, een goede vertaling als je het mij vraagt.

Hij kostte daar 10 euro.

Wa salam