Oqba ibn Nafi

Gestart door Ariaz, 28/11/2003 om 19:51:24

Ariaz

Kent er hier iemand deze persoon, hij werd afgeslacht door onze ECHTE voorouders  de Imazighen,nu een vraagje aan de zogezegde moslims hier die zeggen dat de arabieren ons de islam brachten


de vraag is : Als de arabieren de islam brachten waarom hebben de Imazighen dan Oqba ibn Nafi (neef van mohammed vzmh) dan afgeslacht.

Ibn_Toemart

#1
Ik denk over dat historische feit dat Imazighen zich gewoonweg verzet hebben tegen de ambities van de Arabieren achter de Islam nl; het wegvagen van taal en cultuur en het achteruitstellen van het inheemse volk


Azul

Y._Touzani

#2
Azul,

Oekba was de eertse arabier die noord-afrika binnenviel. Integenstelleing tot wat de meeste mensen denken,was oekba niet van plan om de islam te verbreiden maar juist om imazighen uitbuiten en tot slaven te maken. Aksil (=tijger) die de arabieren 'Kusayla' noemen heeft in eerste instantie samengewerkt met oekba. Later heeft oekba Aksil als een hond behandeld.Hij heeft hem geestelijk vernederd (arabieren zijn echte sadisten). Toen kwam aksil in actie en maakte een einde aan de arabische generaal die de huicherlaars in marokko SAHABI noemen om imazighen ervan te beschuldigen dat ze geen goed moslims zijn.(ze moeten ons misbruiken en vernederen zoniet dan zijn wij geen moslims!!!).

Aksil heeft een einde gemaakt aan de eerste arabisch invasie hij wordt gezien als niet-moslim. De arabische historicus Ibn Udhara noemt hem: Kusayla al-haqir= aksil de minderwaardig.

Maysara, een ander amazigh die wel moslim was (kharijiet) en die een einde maakte aan de tweede arabische invasie(de omayyaden) bij de veldslag AL_ASHRAF werd door de arabische historici : maysara al-mal3oen = maysara de vervloekte, genoemd.

Aksil die geen moslim was is in de ogen van de arabieren een minderwaardig amazigh omdat hij het opgenomen heeft tegen hun overheersing. Maysara die wel MOSLIM(kharijiet) was en die het ook tegen de arabieren heeft opgenomen is in de ogen van de arabieren een vervloekte amazigh.

conclusie:

moslim of niet, je wordt altijd door de arabieren gehaat als je tegen hun overheersing bent en wel door hen geaccepteerd als je toestaat dat ze overheersen in jouw eigen land!

Over oekba zie het boekje:

Ali Sadki Azayku(1), al-Amazigh wa al-islam (=imazighen en de islam) een zeer interessante boekje.

Deze amazigh dichter(in het tamazight van Sous), historicus en hoogleraar heeft een jaar in de gevangenis gezeten in 1982. Zijn misdaad: pleiten voor het heerzien van de geschiedenis van Marokko.

Ariaz

#3
Wallah a eythma ghachoem tarich dhlemleeeh


jullie hebben echt goed geschiedenis neergeschreven

maar die boeken zijn die niet te duur, en waar zijn di ete verkrijgen?????
Ariaz

#4
AKSIL WAT EEN GEWELDIGE NAAMabrid

#5
Toen de Imazighen de Islam in ontvangst hadden genomen zeiden ze bedankt en ga nu maar weer terug, maar het antwoord van Oqba was Neen wij gaan de Islam zelf tussen jullie planten. Is van een gedicht van een onbekende. Het gedicht heet Tfawt!

Ariaz

ik heb dit gelezen in de site van Arifino

toen Aksil gevangen genomen werd, moest hij meegaan met Moesa Ibn Noesair en Al Muhajir die ook gevangen werd


Moesa was heel oneerbiedig tegenover Aksil en hij beval hem om een schaap te slachten, Aksil repliceerde dat liever Moesadat moest doen omdat hij de leider van de Moslims is, maar ze waren heel brutaal tegen Aksil,


Dus heeft  AKSIL toch die schaap geslacht en hij heeft zijn handen die met bloed besmeurd waren over zijn BAARD gestreken,


dan riepen de Arabieren geschrokken" Berber wat doe jij "

Hij antwoordde :" Dit is goed voor de haren "


Dan riep een oude Arabier onder de Arabieren "Nee niet geloven dat is een waarschuwing voor ons"


En dan zei "Al Muhajir tegen Moesa Ibn Noesair "Nu heb je deze berber kwaad gemaakt je zult hem moeten ketenen zodat hij niet ontsnapt"


Aksil was gekrenkt in zijn eer en hij wist te ontsnappen omdat hij kennissen had onder de Romeinen en de Imazighen (zijn eigen volk)

Moesa trachtte nog Aksil te verhinderen om een leger op de been te brengen maar tevergeefs.

Moesa die zeer ongerust was over de ontsnapping van Aksil wou Al Muhajir geketend laten wegsturen naar Al Kayrawan maar Al Muhajir smeekte Moesa om mee te strijden tegen het steeds groeiende leger van Aksil.


En telkens er bijna een gevecht ontstond tussen de Arabische soldaten en de Amazighsoldaten beval Aksil zijn Amazighsoldaten om terug te trekken.

dan zeiden de Amazighsoldaten : "Waarom terugtrekken als we 5000 zijn"

Hij antwoordde " Ons leger groeit met de dag en zijn leger krimpt met de dag, er is al een ander deel van zijn leger weggevallen"


En ten slotte was er de laatste veldslag waarbij Moesa Ibn Noesair en Al Muhajir sneuvelden, naar 't schijnt vochten ze gelijk gekken maar geen een van de Arabieren overleefde de veldslag