13-12-08 Debat en optreden van Ayend

Gestart door Asafu, 11/12/2008 om 17:55:47

Asafu

Het instellen van een avondklok, het vernederen van jongeren al dan niet Marokkaans, Burgemeesters die met harde termen gooien en meer bevoegdheden willen (o.a.: ondertoezichtstelling). Termen en uitspraken die een buitenstaander doen denken dat er een waar slagveld gaande is in Nederland. Klopt dit wel met de huidige werkelijkheid? Creëren we zo niet enkel een angstcultuur voor de jongeren? Of duidt de komst van het ministerie voor jeugd en gezin juist op een behoefte in de maatschappij om discipline en orde te scheppen?

Punten waar we het eens of oneens over kunnen zijn met elkaar. Maar zouden we niet al moeten zijn aangekomen bij een zeker punt van zelfreflectie en met oplossingen moeten komen? Inderdaad! Daarom is het tijd om de koppen bij elkaar te steken en erover te debatteren.
Vereniging Syphax organiseert dan ook op zaterdag 13 december 2008 een politiek debat:

Jongeren vs beleid?

Het discussiepanel zal bestaan uit:
•   Dhr. Farid Azarkan: Directeur SMN (Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland)
•   Dhr. D. van den Ham: Plaatsvervangend districtschef van de politie Utrecht zuid
•   Dhr. Omar Essaddik: Begeleider van buurtvaders vanuit Cumulus
Gespreksleidsters: mv. Hayat Benameur en mv. Salome Toet

Het debat zal worden afgesloten met een speciaal optreden van de dhr. Mustapha Ayned: Ayned is schrijver, theatermaker en muzikant


Locatie: Oudegracht 245a Utrecht , (Boven muziekcentrum Tivoli)
Tijd: 18:00 uur
Toegang: gratis

We hopen u dan te kunnen ontvangen, want hoe meer deelnemers aan het debat hoe eerder we tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen!

Meer info.: Yuba Zalen 06 177 414 35