Hoofdmenu

Afellay

Gestart door MBTiza, 19/06/2008 om 11:14:15

3ich

Berbers trots op Ibrahim Afellay


Niet met de Nederlandse driekleur, niet met een vlag van Marokko, maar opmerkelijk genoeg met een berber-vlag vierde Ibrahim Afellay zaterdagavond de Champions League-zege van Barça op Manchester United. De vlag - blauw, groen en geel - had de Utrechter verrassend om zijn schouders gedrapeerd.Een berber-vlag. De foto van EPA werd de voorbije dagen getoond op verscheidene internetfora van (Marokkaanse) berbers, de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika. De berbers zijn trots op de Utrechter van FC Barcelona, die hen met de vlag een hart onder de riem stak.

Jarenlang was de vlag van de berbers in Marokko verboden. De Marokkaanse 'tak' van het Noord-Afrikaanse bergvolk kwam in de jaren zestig van de vorige eeuw als gastarbeiders naar Nederland. Afellay is een bekende Berber-voetballer. Ook Zinedine Zidane is een berber. Zijn ouders komen uit Algerije

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/2439858/2011/05/31/Berbers-trots-op-Ibrahim-Afellay.dhtml

Botermes

Gefeliciteerd met je 26ste verjaardag Ibi. Assegwas d amimoun, ayuma. We hebben je de laatste tijd enorm gemist vanwege je blessure en hopen dat je de komende tijd weer gaat vlammen.

We zijn trots op je !

Ifri

#62
Veel sterkte voor onze broeder Afelay

Botermes

Wegwezen daar bij die teringlijers van Barcelona. Je bent veel beter dan Tello en Cuenca. Je doet echt niet onder voor Pedro en Alexis.

Je verdient gewoon veel beter dan dit. Ga naar Inter, Wesley is daar, plus Milaan is een wereldstad. Fuck Spanje. Ik vond het al heel jammer dat je die slechte gewoontes van ze overnam zoals na elk schot dat naast of over ging 'puta madre' te roepen. Dat ben jij niet. Je bent een Nederlands/Marokkaanse Amazigh.