`Moslims`tegen hoofddoeken

Gestart door Izwan, 17/10/2006 om 00:33:14

Izwan

Wat hebben de `islamitische` landen tegen hoofddoeken?

Een paar dagen geleden heb ik een programma op Alzazeera gezien waarin werd beweerd dat vrouwen In Tunesië die sluiers op straat dragen zijn niet veilig. Zij worden vaak door de politie vernederd en soms gedwongen om hun hoofddoek af te doen.  Op scholen en op arbeidsmark zijn vrouwen met hoofddoek niet welkom. Zelfs foto´s met hoofddoeken in de winkels en soeks zijn verboden.


Tunesië lanceert campagne tegen hoofddoek

Geplaatst door Stefan Kortrijk op
ma 16 okt '06 om 11:53u (Bron: ANP)

LONDEN (RKnieuws.net) - De regering van Tunesië is een campagne begonnen tegen het dragen van hoofddoeken. Dat hebben de Britse media maandag gemeld.

Het dragen van hoofddoeken in openbare gelegenheden is in Tunesië al sinds 1981 verboden, maar de politie liet het oogluikend toe. Agenten moeten nu op straat vrouwen met hoofddoek verzoeken hun hoofddoek te verwijderen. Ook moeten de vrouwen een verklaring ondertekenen waarin ze beloven het kledingstuk niet meer te dragen.

Misbruik

Volgens regeringsfunctionarissen wordt ’het dragen van islamitische kledij gestimuleerd door extremisten die religie misbruiken voor hun eigen politieke doeleinden’.

Het verbod kan rekenen op felle kritiek van mensenrechtenorganisaties. Activisten vinden het verbod in strijd met de grondwet.


Het lijkt dat Marokko het beleid van Tunesie t.o.v. hoofddoeken wil volgen. De eerste stap hebben ze opgezet: Het verwijderen van hijab uit Marokkaanse schoolboeken. Onze Amir elmoumenin raakt het spoor  helemaal kwijt.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/5413808.stm

Ata Turk krijgt meer aanhangers.

Timarzgha

Jawel langzaam maar zeker word het gezicht van de vijand duidelijker zichtbaar.
Het is alleen maar beter, zo weten moslims werkelijk hoe de wereld in elkaar steekt en dat de overheden in islamitische landen niet meer dan stromannen van het westen zijn.
De hoofddoek die dateerd van ver voor het bestaan van de islam, gedragen door alle volkeren van joods tot moslim, is nooit een symbool van extremisme geweest.
Maar eerder een symbool van vroomheid en bescheidenheid, toewijding aan God en zijn woord.
Tegenwoordig word het hoofddoek in rij gezet met symbolen als die van de nazies, terwijl de hoofddoek juist bedoeld is voor vrijheid en bescherming en gelijkheid.
Dit zijn uitgerekend de onderwerpen die een stroman liever niet hoort, geen vrijheid-geen bescherming-geen gelijkheid ligt eerder in zijn lijn.
Maar toch ben ik aan de ene kant blij, want eindelijk heeft de l3adoe een gezicht en weten de moslims tegen wie zij werkelijk moeten strijden.
L'amier shajatien zoals die bij ons genoemd word, danst al langer naar de pijpen van het westen, dus het zou niet verbazend moeten wezen.
Wat wel verbazend is, is dat na al het andere de VS nu ook nog eens een religie wil opleggen.
Een die in lijn staat met wat de VS vind en wat de VS wilt, maar de werkelijke vijand is niet die gene die vraagt maar die gene die uitvoert.
Moge Allah swt met hen zijn die volharden in hun geloof en zij die strijden tegen het onrecht en tegen de lkoeffar die hen anders willen opleggen.
Bevrijding begint altijd bij je thuis, en langzaam maar zeker begin ik begrip te hebben voor mensen die uit wanhoop de wapens grijpen.
Geef ze een andere keus, de vrijheid om hun religie/cultuur te belijden zoals zij willen!
Anders zullen slechts de wapens het enige alternatief blijken te wezen, en na de VS blunders in Irak is dat misschien wel de bedoeling van westen.
Nog een versplinterde islamitische land, en nog een en nog een, verdeel en de VS en haar stromannen zullen heersen.subhannalah waar gaat dit heen met de moslim!

ameziane

Citaat van: Timarzgha op 17/10/2006 om 01:21:29
Bevrijding begint altijd bij je thuis, en langzaam maar zeker begin ik begrip te hebben voor mensen die uit wanhoop de wapens grijpen.
Geef ze een andere keus, de vrijheid om hun religie/cultuur te belijden zoals zij willen!
Anders zullen slechts de wapens het enige alternatief blijken te wezen
Timarzgha is volgens mij nu aan het radicaliseren.

Timarzgha

zal wel meevallen Ameziane, maar begrip heb ik er wel voor inmiddels.
Met dit voornemen van de overheden, is duidelijk de grens overschreden.
We worden dan aangevallen, op ons de plicht om ons tegen dit kwaad te verdedigen en met alle middelen.

noor.x

Waarom ik vind dat iedere vrouw voor zichzelf zou moeten mogen bepalen wat wel en wat niet goed voor haar is...

***
De hidjaab wordt door de Koran niet op een ondubbelzinnige manier verplicht gesteld voor alle moslimvrouwen. Het "vers van de hidjaab" in de Koran heeft enkel betrekking op de vrouwen van de Profeet. Op geen enkele plaats in de Koran wordt de term - die zowel "sluier", "scherm" of "gordijn" kan betekenen - gebruikt met betrekking tot vrouwen in het algemeen.  Volgens koranspecialisten zou het bewuste vers trouwens pas in 627 geopenbaard zijn, toen Mohammed al leider geworden was van een grote gemeenschap en de nood zich deed voelen om zijn privacy af te schermen. Aangezien het huis van de profeet tegelijk ook dienst deed als moskee, was het er een voortdurend komen en gaan van bezoekers. Vandaar de behoefte om de vrouwenvertrekken aan de nieuwsgierige blikken te onttrekken. Tijdens het leven van de Profeet zouden dus alleen zijn eigen vrouwen gesluierd en afgezonderd geleefd hebben. Later zijn gelovige vrouwen echter de vrouwen van de Profeet gaan imiteren.

Over gelovige vrouwen in het algemeen zegt de Koran slechts dat zij "hun schoonheid niet mogen tonen, behalve hetgeen daarvan zichtbaar moet zijn" en dat zij in de aanwezigheid van vreemde mannen "hun khumur over hun borsten (of hals) moeten trekken". De hier gebruikte term is dus niet hidjaab. Khumur (meervoud van khimar) is afgeleid van khamara, wat "bedekken" betekent. Hoewel de term vaak als "hoofddoek" of "sluier" wordt vertaald, zegt de Koran dus eigenlijk alleen dat vrouwen in het bijzijn van vreemde mannen hun boezem moeten bedekken.

Uit de zinsnede "dan hetgeen daarvan zichtbaar moet zijn" kan men eventueel afleiden dat zij enkel hun gezicht en hun handen mogen tonen. De boodschap van de betrokken passage is echter vooral dat zowel mannen als vrouwen deemoedig en kuis moeten zijn. De verplichting om een burka of gelaatssluier te dragen vindt in elk geval geen ondersteuning in de Korantekst.
***
Hierbij plaats ik wel de opmerking dat ik van mening ben dat de overheden van moslimlanden niet het recht hebben om afschaffing van de hoofdoek op te dringen. Dat is tegen de mensenrechten, want één ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar lichaam en het is niet aan een ander om te bepalen wat diegene zou moeten denken, doen, gedragen en ook hoe wel of niet te kleden.

Ik sta dus neutraal tegenover de hoofddoek kwestie (iedereen is vrij om dit zelf te bepalen), maar ben het niet eens met het verplicht opdringen of afwijzen ervan.

M.vr.gr.

Noor.x


Samariaan

#5
Ook Marokko is nu die zelfde richting aan t gaan; met "hervormingen" in t schoolbestel wb hoofddoeken:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/5413808.stm (zie vooral zin over verwijdern van hijaab gerelateerde aya uit koran in schoolboeken)

Memma

Hij zou ook in een interview hebben gezegd dat het dragen van een hoofddoek geen verplichting is voor de moslimvrouw, want zei Amir el Mouminin, anders zouden zijn zussen wél een hoofddoek dragen.

Maar het wordt de hijaab-dragenden de laatste jaren steeds moeilijker gemaakt, en dit is terug te zien op de werkvloer, universiteiten ed.
Het is wel opvallend dat deze ontwikkeling voornamelijk ontstond nadat er steeds meer vrouwen (vnl in de grotere steden) er voor hebben gekozen om een hoofddoek te dragen, dus het lijkt erop dat de overheid deze ontwikkeling niet echt waardeert en nu door allerlei wanhopige acties poogt dit de kop in te drukken.

Igider

Citaat van: Memma op 11/11/2006 om 00:07:21
Hij zou ook in een interview hebben gezegd dat het dragen van een hoofddoek geen verplichting is voor de moslimvrouw, want zei Amir el Mouminin, anders zouden zijn zussen wél een hoofddoek dragen.

Maar het wordt de hijaab-dragenden de laatste jaren steeds moeilijker gemaakt, en dit is terug te zien op de werkvloer, universiteiten ed.
Het is wel opvallend dat deze ontwikkeling voornamelijk ontstond nadat er steeds meer vrouwen (vnl in de grotere steden) er voor hebben gekozen om een hoofddoek te dragen, dus het lijkt erop dat de overheid deze ontwikkeling niet echt waardeert en nu door allerlei wanhopige acties poogt dit de kop in te drukken.

Zo is het toch ook met de islam in de begin dagen gegaan. Toen de profeet (vrede zij met hem) begon te preken en hij nog weinig aanhangers had werd hij genegeerd of belachelijk gemaakt. Toen hij meer aanhangers kreeg werd ie actiever bestreden, door een boycot eerst en later door marteling en oorlog. Nu zie je hetzelfde, eerst werden vrouwen met een hoofddoek genegeerd, daarna uitgelachen en nu een boycot. En zo heeft de profeet ook over de Islam gezegd, "de islam was vreemd en zal weer vreemd worden". En bij de terugkeer van de islam zullen de fasen weer hetzelfde zijn als toen. Dus dit zijn alleen maar goeie tekenen. De islam zal ook een einde maken aan het vernietigen van andermans cultuur, aangezien de islam mensen aanmoedigd hun eigen cultuur te behouden, als ze maar de harame zaken vermijden.

SAMADIE

DE DICTATORS in islamitische landen, doen er alles aan om de VS tevriend  te houden. meer heb ik  eigenlijk niet over te zeggen.

Sheikh_Alawsat


SAMADIE


Igider


ameziane

Veil dispute in Egypt grows   

   
Farouq Hosni, the Egyptian minister of culture, has offered his resignation but refused to apologise for comments he made about the hijab in which he said wearing of Islamic veils was a "regressive" trend.

 
Hosni said that the controversy over the hijab and veil was prompted by political motives, stressing that Islam does not impose wearing of the hijab on women. He also said that it was a fashion trend and not a sign of good morals.
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/E1E07282-0640-4498-8FBA-0DE7622BF092.htm