-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - arriset

#46
Politiek / Re: Riffi-Sahraoui connexion
18/08/2010 om 17:41:20
jij mist nooit een gelegenheid om een onzin te zeggen.

Ait Baamran van de Sahara??? om het even wat!

als reguibat deel van ALN uitmaakten, alsdan ik aan haalt een leider.


ALN van Arrif werden voor het merendeel door Igzenayen en Iqer3iyen samengesteld.


Citaat van: Señor Canardo Echo op 17/08/2010 om 20:33:48
Blijkbaar heeft onze Bou Ikenninen ook nog nooit gehoord van de vergeten Sahraoui imjahden zoals Ma al-'Aynayn en zijn zonen Ahmed el Hiba en Merebbi Rebbu. Deze Sahraoui imjahden waren de anti-koloniale strijd al enkele tientallen jaren voor Abdelkrim el Khattabi begonnen tegen zowel Frankrijk en Spanje en hielden deze anti-koloniale strijd ook tientallen jaren langer vol dan Abdelkrim el Khattabi.
zij hebben de oorlog tegen de Fransen en niet tegen de Spanjaarden gedaan, aya mukis !!

vergelijken de schermutselingen van deze bedoeïenen met de Rif-oorlog, echt bent u een warhoofd.

de geschiedenis van Arrif is zonder gemeenschappelijke maatregel, de geschiedenis van Arrif is firmament van de onversaagdheid en de heldhaftigheid. zij heeft de weg van de revolutie geschetst voor veel volk door de wereld .

de naam van amghar mohand klinkt nog in het hart van de mensen weer. Wat vertegenwoordigt Ma al-'Aynayn ? zelfs zijn de saharawiyen het vergeten!

u bent een hypocriet, u publiceert een artikel dat de Riffijnen beledigt en en u genoemde dat het is ik, de wereld averecht! c'est la réponse du berger à la  bergère!

Lang leve Arrif
#47
Geschiedenis / Re: Arabieren vs Berbers
18/08/2010 om 16:34:22
Ik ben serieus.

het is in het belang van Imazighen. geen petrodollars, geen financiering van de arabo-islamistische dictaturen.

inni amin
#48
Citaat van: egzeney0297 op 18/08/2010 om 04:32:19
zijn naam staat als eerst op De monumenten lijst in anoual
welke knappe leugen :-)
#49
Geschiedenis / Re: Arabieren vs Berbers
18/08/2010 om 16:13:09
Citaat van: Torres op 18/08/2010 om 15:11:40
Dat zou jij als Moslim moeten weten dat misschien het allerbelangrijkste in de Islam, de eenheid van de Oemma is. De eenheid van alle Moslims. En mensen die deze eenheid proberen te verstoren, om wat voor redenen dan ook, in mijn ogen niets meer dan een stel Zionisten zijn.

Dat mensen opkomen voor hun taal en cultuur dat is hun goed recht en een verdedigbaar standpunt. Maar dat ze daarmee een andere bevolkingsgroep compleet zwartmaken en ze te beschuldigen van misdaden waar ze geen schuld aan hebben dat is iets anders.
het Zionisme is een goed ding, ik hoop dat zij de arabische landen tot yemen zullen koloniseren, inshallah!
#50
- bibliografisch complement :

* Al-masalik wa al-mamalik by Istakhri

* Ahsan at-Taqasim fi Marifat il-Aqalim by Maqdisi

* Al-masalik wa al-mamalik by ibn Hawqal

* Al-masalik wa al-mamalik by Al-Bakri

* Al-buldan by Al-Yaqubi

* Kitab al-Ibar by Ibn Khaldoun

al deze historische bronnen van het tijdperk middeleeuws beschrijven het land van nakur
#52
Politiek / Re: Riffi-Sahraoui connexion
16/08/2010 om 16:42:56
Citaat van: Señor Canardo Echo op 11/08/2010 om 17:12:27
Dat jij met jouw gebrekkig Nederlands vrij weinig snapt van hetgeen wat ik schrijf is jouw probleem en niet de mijne. Ik had namelijk nergens ook maar iets beweerd over Polisario als zijnde een voortzetting van het ALN. Dat zijn de woorden die jij in mijn mond probeert te leggen. Ik had het enkel en alleen over de strijdbaarheid van de Isahraouien wat betreft Abdelkrims anti-koloniale strijd. En die strijdbaarheid is zoals gebleken is uit het verleden bij de Isahraouien een stuk vasthoudender geweest dan bij de Irifiyen. Zoals eerder gezegd toen de ALN strijders uit de Rif zich lieten ontwapenen en de strijd tegen de Franse en Spaanse kolonisators opgaven, bleven de ALN strijders uit de Sahra nog enkele jaren door vechten tegen de koloniale vijanden van Abdelkrim el Khattabi. En sindsdien zijn de Isahraouien meer dan de Irifiyen bereid geweest om de wapens op te pakken tegen iedereen die hun territorium wil koloniseren en hun grondstoffen wil exploiteren. In dat opzicht heeft de auteur van het stuk wel degelijk gelijk als hij stelt:

"Le valeureux peuple sahraoui s'est avéré encore plus courageux que les disciples d'Abdelkrim."
lofprijst uw meesters aan zolang u het wilt, denkt onwaarheden uit aan zolang u het wilt, nooit het irrifiyen volk zal van de sympathie voor dit bedoeïenen hebben.

ik ga uw leugens nog eens rectificeren, de soldaten van A.L.N zijn geen saharouies, maar Amazigh voor het merendeel. ALN van Arrif, dat meer soldaat had dan FAR, niet volledig naar is het leger van marokko teruggekeerd. een deel is in het zuiden naar beneden gaan om de Spaanse bezigheid te bestrijden, in Arrif zijn de gevechten opgehouden want de Europeanen was vertrokken.

er is nooit een saharouies volksorganisatie die de Spaanse kolonisatie hebben bestreden. Saharaanse organisaties zijn ontstaan in de jaren '70, deze organisaties zijn het product van het Algerijnse regime, teneinde marokko per wraak te destabiliseren..

de Saharaanse zijn slechts marionetten van de Algerijnse, zij verbergen zich in Algerije en zij geloven een oorlog te doen.

"la vérité, c'est que les saharouies ne sont que des lâches",
#53
Christians and Muslims from Algeria to Italy in the footsteps of Saint Augustine.

Among them are two Muslim converts and catechumens. They want to pray for the Church to accept Muslims who want to be baptized. A Berber cross commemorating the pilgrimage to Milan (where Augustine received baptism) and Pavia (his tomb). The novena of preparation.

Rome  - A group of Christians and Muslims from Algeria, Morocco and France have planned a pilgrimage in the footsteps of Saint Augustine, their countryman, that will lead them to Milan and Pavia, where the remains of the North African saint of Hippo lie. There are several Muslim converts to Christianity among the group, some for over 40 years, others for just over a year.

It is the first time that Christians of North Africa have ever organized a similar pilgrimage. It will take them from August 26 to 28 to Milan, where Augustine was baptized by Ambrose in 387, to Pavia and the basilica of san Pietro in Ciel d’Oro (see photo), which houses his remains in time to take part in local celebrations, the feast of the saint on August 28.

The group has long desired to make this pilgrimage and had also wanted to include an audience with the pope. Among the pilgrims, 17 are of North African origin, 14 are converts from Islam and two are catechumens. There is also a future seminarian; the other 10 are of French origin, all accompanied by Fr Alexis Doucet, S.J.

To mark the occasion a medal bearing a Berber cross was coined, which will be handed to participants at the end of the pilgrimage.

Among the expressed intentions of the pilgrimage is that "Muslims who have heard the call of the Lord Jesus should not be prohibited from entering the Church." The idea refers to some episodes that have occurred in France and Algeria, where many Muslims who wanted to be baptized, have been impeded by priests and bishops, fearful of the consequences and overly precautious.

The pilgrimage will be preceded by a novena of prayer to God, in the words of St. Augustine, the text of which appears on the site http://www.notredamedekabylie.net/Accueil/Avisetannonces/tabid/66/Default.aspx.

The pilgrimage is organized by the Notre-Dame de Kabylie, Saint-Augustin, Nantes and theMyriam Baouardi et Charles de Foucauld group from Albi / Toulouse.


Source: Asia News
http://www.asianews.it/news-en/Christians-and-Muslims-from-Algeria-to-Italy-in-the-footsteps-of-Saint-Augustine-19190.html
#54
:-D
u bent echt dom

zoals ik het in mijn vorig bericht heb gezegd, dat werkt slechts op naïef. u dacht een beroep op autoriteit te hebben door me uw uittreksel van boek te tonen, maar nog eens, toont u hoezeer u een man zonder bewijsvoering bent.

je doet een amalgaam. het morfeem "bu" is niet van arabische oorsprong, maar van oorsprong amazigh.

de auteur gelooft dat "bu" komt van "abu". http://en.wikipedia.org/wiki/Ab_%28Semitic%29

in het Tamazight, het morfeem "bu" om bijvoeglijke naamwoorden dient te creëren. deze bijvoeglijke naamwoorden hebben vaak een connotatie pejoratief.

alsdan, "buizan = shithead " et niet "The patriarch with shit"

in Arabier "abu hamara" hebben een betekenis, in Tamazight "bu taghyutc" hebben geen enkele betekenis .

Citaat van: Señor Canardo Echo op 08/08/2010 om 19:10:38
Helaas voor jou ben ik een autodidact. Maar, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat jouw stompzinnige antwoorden mij inderdaad hebben aangezet om verder te kijken dan mijn neus lang is. 
:-D
#55
Citaat van: Torres op 16/08/2010 om 13:57:34
Dat heb ik al in een vorige posting aangegeven.

Arabisering hangt samen met urbanisatie. De trek naar de grote stad versnelt het Arabisering proces. Trouwens niet alleen dat, maar ook verwestering en verFransing.
voor eens, u zogenaamde het waar : -)

torres is hij uw achternaam ? het is een amazigh naam is u bent zich bewust erover?
#56
ik ga niet me herhalen, zal Tamazight leren in plaats van stommiteiten te zeggen!

Ik heb honderdtallen berichten geschreven, en jij heeft nog altijd niet omvat, ik ben niet marokkaans.


jij maakt deel deze mensen uit die niet door hun geschiedenis kennen. uw plotselinge ommekeer voor de amazigh cultuur, en alleen maar gemotiveerd om te doen dam aan mijn politieke ideeën. Om niet me de te laten bewegingsvrijheid, want zij dwarsboomt jouw arabische meesters, u hebt geloofd dat men moet doen als mij. maar u hebt vele leemte, de geschiedenis is een wetenschap, zij vraagt van de strengheid. een overgang van boek zetten, hier, daar, het kan indruk maken op dat naïef. door einden van geschiedenis tegen elkaar te zetten, u zult niemand kunnen bedriegen, wij kennen uw dubbelhartigheid.

het verschil tussen u en ik, ik dien het belang van Arrif en je dient de belangen van arabische.

wij zullen altijd zijn daar om de waarheid te herstellen en de verraders te verwarren. Lang leve Arrif! gestorven aan imperialistische arabieren!
#57
ruh' attessed, udji ci mlih' g uqiyu3 inek.

min ila arzugh ad innigh nnightt, marra wa fhimed ci, dewwer ar skewla ;-)
#58
nog eens, eerst gekeken video, houdt uw psychose op!
#59
:-D

ik geloof dat jij een probleem van begrip of logica heeft.
#60
van wat jij spreekt bourricot?

eerst gekeken video!