-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - arriset

#106
Citaat van: Ifri op 27/07/2010 om 21:06:07
Een Egyptische arabier kan beter communiceren met een Marokkaanse arabier, een Soedaneze Arabier kan beter communiceren met een Iraanse Arabier, maar een Asousi kan niet communiceren met een Akbayli van Algerij, dit verklaar waarom wij Berbers altijd verliezers zijn

soubhanallah wat voor een volk zijn wij
Een Hebreeuwse (of Amhaars,...) kan communiceren met arabische ?

de Amazigh-taal is ontstaan, geleden meer dan 8000 jaar !
#107
het hangt af, u bent voor of tegen de onafhankelijkheid van Arrif?
#108
Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 20:26:51
==>reden: zionisme: Vele Imazighen-verenigingen werden in verband gebracht met zionisme en israel, sommigen hebben reizen gevoerd naar Israel etc..
]u doet de spelen van onze vijanden. dat alles zijn slechts leugens.


Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 20:26:51Dus men moet het beeld van de Amazighverenigingen veranderen, nu worden de Amazighbewegingen afgestempeld en afgebeeld als "zaaiers van fitnah, kahina-afstammelingen, ongelovigen, joden, zionisten, seculiere ongelovige mensen"
onze vijanden zullen alle voorwendsels gebruiken om de amazigh beweging te benadelen. aldus de makhzen probeert te laten voorbijgaan Arrif (of de Sahara) zoals een terroristische basis.Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 20:26:51Dus men moet de Amazighbeweging legitimiseren door de Islam en de Koran, zoals de Turken en Pakistanen hebben gedaan, en Perzen ook, en niemand neemt hen dat kwalijk,

Dus men moet een nieuwe Amazigh-Islamitische beweging oprichten om de massa Imazighen te bereiken


Al de Islamitische verenigingen in Noord-Afrika zijn sterk anti-Amazigh

Weet beste broeder, andere Imazighen die ons voorafgegaan zijn, waren machtiger en sterker dan ons, dus ik persoonlijk wat kan ik nog doen?????

Je moet jowu geschiedenis kennen
het preekt, het verzoek ... zal tot stand komen in arabier of in Tamazight ?
#109
jij betwisten het standpunt van de ernstige historici om naar voren te brengen het standpunt van een AUTEUR ROMANSCHRIJVER. dat is niet aanvaardbaar en dus betwist ik het.


vervolgens de 4 punten dat u verzekert zijn van de zuivere uitvinding van uw kant, dat toont aan dat u een mythomaan bent.

#110
:-D

u bent belachelijk, u wordt intellectueel overschreden, derhalve is uw enige wijze om te antwoorden de onbeschaafdheid te gebruiken.


de sprookjen worden door antropologen gerelateerd en niet door historici, dus hij houdt zich niet op op de historische werkelijkheid van de gebeurtenissen. deze verhalen worden daarna van de generaties verzameld, dus de werkelijkheid wordt voor het merendeel gewijzigd.

dit soort geschiedenis zijn talrijk bij de Ait Waryaghel, van de mensen voor belachelijke voorwendsels zijn gestorven. maar het is onmogelijk om te sorteren wat van fantastisch of de werkelijkheid is, want wij hebben geen schriftelijk spoor.

de politieke organisatie van de Riffijnen bestaat sinds eeuwen (minstens 14 eeuwen), deze levensduur bewijst de stabiliteit van de Riffijnen woongemeenschap. wetend dit punt, omwille van welke reden aan het begin van de eeuw kende Arrif een onrust die het gebied destabiliseerde?

de reden was voor jouw ogen, maar wegens jouw trots of jouwe dubbelhartigheid, weigert jij om het te zien. de conflicten van nabijheid bestaan in de alle gemeenschappen van de wereld, en vandaag nog vertegenwoordigt zij zoals in Nederland een groot deel van de zaken die door de rechtbanken worden behandeld. in Arrif toendertijd, werden deze problemen eveneens door rechtbanken geregeld, degenen die werden veroordeeld, betaalden een boete.

de geschiedenis van de hond ontaardt in vendetta wanneer de beschuldigde weigert om de boete te betalen, het is het sleutelpunt voor het inzicht in de context van het tijdperk en het komplot die door de Spanjaarden worden geleid. deze conjunctuur wordt zeer goed per germain ayache uitgelegd :awah' aci wet ra3win gi sidi h'sayen,  attekksed axmumi i ghak g wadji ;-)
#111
:-D

u bent belachelijk, ofwel jij heeft een probleem van standpunt, ofwel jij omvat het Frans niet.

#112
jouw doel is de amazigh te denigreren, alsdan zal jij de alle middelen, leugen aanwenden, de dubbelhartigheid...

de alle boeken van geschiedenissen over Arrif spreken over dit komplot, dat bewijst dat u nooit een historisch boek hebt geraadpleegd over de Arrif!

ziehier een voorbeeld onder zolang van ander
bron : la guerre du rif bij Germain Ayache
#113
Citaat van: Señor Canardo Echo op 20/07/2010 om 21:47:37
Als je wat beter naar het interview uit mijn vorige post had geluisterd dan had je kunnen weten dat Omar Mounir in ieder geval een van die historische auteurs is. Om het dan voor jou - en jouw vooringenomenheid - wat dragelijker te maken bij deze een korte transcriptie van het interview van Omar Mounir vanaf 3:29, waarin hij kort uitlegt hoe de dood en de illegitieme opvolging van sultan Moulay Hassan I, Jilali's strijd van een ideologische basis kon verschaffen ......>
jij neemt een roman voor een boek van geschiedenis ??? Ta stupidité n'a pas de limite!

Citaat van: Señor Canardo Echo op 20/07/2010 om 21:47:37Indien jij mij een Riffijnse bron kan laten zien die de Bou Himara episode uit de Marokkaanse geschiedenis beschrijft, zal ik meer dan bereid zijn om die bron hier te vermelden. Maar zolang je mij nog komt lastig vallen met lege handen.... Shut the fuck up, you lil' bitch!
:-)

duidelijk heeft jij het syndroom van gilles de la tourette.

wanneer men een historisch feit wil analyseren men moet eerst een zo volledig mogelijk literatuuronderzoek doen, aldus kan men een visie doel van de situatie hebben. uw methode bestaat daarin om feiten te nemen gedeeltelijk en ze te interpreteren op uw manier, vooral wanneer men uw bijgedachte weet!

uw „bughyul“ is niet de held die u probeert te laten voorbijgaan, het is een charlatan die probeerde heeft Arrif te koloniseren en hij door onze edele voorvaders werd gekastijd

Citaat van: Señor Canardo Echo op 27/07/2010 om 21:37:19
Want ik kan me niet voorstellen dat het hier ging om een gezamelijk Riffijnse actie om de toenmalige koning sultan af te zetten. Sterker nog de (nominale) loyaliteit van Riffijnen aan de Alawieten wordt naar mijn mening nogmaals goed zichtbaar door:

- De eed, die verschillende stamhoofden uit de Rif aflegden aan sultan Hassan I
- De medewerking, die naburige Riffijnse stammen hebben verleend aan Bushta el Baghdadi tijdens diens strafexpeditie naar de Ibeqoyen   
- De afkeer en strijd tegen de illegitieme claim van troonpretendent Bou Hmara
- De hernieuwing van de eed aan sultan Abdelhafid
volkomen vals, zijn het tegens-waarheid


Citaat van: Ifri op 28/07/2010 om 12:35:55
Beste broeder, wat ben je eigenlijk? Ben je een Berber?
het is een verrader, hij werkt voor de imperialistische arabieren
#115
Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 13:30:44
Beste mensen,

Omar Ibn Khatab, heeft een delegatie Imazighen ontvangen in Mekka zelf

Deze Imazighen zeiden "Wij zijn Imazighen en wij spreken Awal Amazigh"
jij is ernstig?
#116
Citaat van: Ifri op 28/07/2010 om 21:28:27
Salam Aleikoum Wa Rahmatolah Wabarakatoho, broeders, en zusters

Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 12:25:20
Abdel Krim El Khatabi zelf heeft ontelbare Riyafa ter dood moeten veroordelen voor verraad, en overloperij en spionage.

Citaat van: Ifri op 29/07/2010 om 12:25:20
De Imazighen hebben gedurende al de eeuwen, generatie op generatie terrein verloren, vrijwillig en bewus, en allemaal hun eigen schuld, zij hebben telkens de Arabieren bevoordeeld boven hun eigen broeders,
als jij probeert om de rekeningen te doen, alsdan begint met jij ;-)

Citaat van: Señor Canardo Echo op 29/07/2010 om 12:31:40
En dat sommige Imazighen daadwerkelijk in een Dog-Eat-Dog wereldje leefden, wordt nogmaals bevestigd door onderstaande bron. Hierin wordt beschreven hoe een subclan van de Ait Wayagher aan het begin van de 20e eeuw de dood van een hond aangegrepen wordt om bijelkaar opgeteld 120 stamleden te vermoorden en zelfs een huurmoordenaar op elkaar af te sturen .....>

The Berbers - Robert Montagne blz. 49
het is een legende!

uw kennis van de geschiedenis van de Amazigh is altijd gedeeltelijk.

de politieke en sociologische onrust van het begin van de 20e eeuwen is de gevolgen van de Spaanse hanteringen, hun doel de Riffijne gemeenschap destabiliseren om de kolonisatie van Arrif te vergemakkelijken. Hiertoe hebben zij intrekken de Franse rechtvaardigheid die een zwak had. de sancties waren op de boetes gebaseerd. de Spanjaarden hebben veroordeeld betaald opdat hij niet door hun boete, door bemiddeling van „de vrienden van Spanje“ betaalt. dus hebben de slachtoffers zich rechtvaardigheid zelf gedaan.


om een analyse doel van onze geschiedenis te hebben moet men de endogene en exogene factoren kijken, vervolgens is geen enkel volk perfect, dezelfde teleurstelling vonden in de alle volkeren van de wereld plaats.
#117
Politiek / Re: Autonomie in de Rif.
26/07/2010 om 15:24:54
er was een samendoen van het voorbereidende comité voor de autonomie van Arrif in Nador op 24 juli.

http://www.nadorcity.com/------_a4798.html
http://hespress.com/?browser=view&EgyxpID=22530

Citeerأما الرهانات التي اجمع عليها جل المتدخلين التي يمكن للفرد التفكير والاعتماد عليها في وقت أضحى فيه التنظيم والتسيير العقلاني واجب، من قبيل التحولات الكبرى التي تتجه الدولة إلى تطبيقها، وموقع الريف من تلك المعادلة، خصوصا الجهوية التي لم يخفي منسق الحركة من أجل حكم ذاتي للريف كريم مصلوح خوفه منها والتي قد تحمل للريف تقسيم يكرس الأخطاء التي كرسها القائمين على مشروع الجهات بالمغرب في العقود الأخيرة، وبالتالي تكريس الواقع في مستقبل قد يحكم عليه الفرد بالفشل لا محالة
Citeerوعلى هامش اللقاء، أورد كريم مصلوح، بصفته منسقا للجنة التحضيرية للمطالبة بالحكم الذاتي للريف، في معرض إجابته عن سؤال حول سير الإعداد لتحويل الحركة إلى تنظيم جمعوي قانوني قوله: "لقد قررنا تأجيل الجمع العام التأسيسي لحركتنا، والذي سبق أن أعلنّا بأنّه سيكون صيف هذا العام.. إنّنا مُحتاجون للمزيد من الوقت في التواصل بين كافة أعضاء اللجنة التحضيرية داخل الريف وبالدْيَاسْبُورَا.. فالريف للجميع وآراؤنا منفتحة على اقتراحات الكلّ".

het is een project doodgeboren!
#118
http://www.sfiha.com

De onroerende maatschappij heeft de werkzaamheden hervat.
#119
Citaat van: Apache Chatt op 29/05/2010 om 23:35:59
Mais Said...,c'est un membre du parlement,ils ne peuvent rien lui reprocher jusqu'a la levée de son immunité parlementaire.

Dommage,les elus issus du Rif sont deja largement vu comme des narco-politiciens...
hij werd in België tegengehouden