-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - mIzran

#31
Muziek / Re: Verpest!
14/02/2007 om 17:22:13
Yasmina, toppie meid! Zeer mooi, je weet dat je me meer moet sturen he

Idir, link doet 't niet.. :(
#32
Citaat van: student1980 op 24/01/2007 om 14:19:52
Ik heb gister de film gezien in Kriterion (Amsterdam). Mooi gefilmd, maar zit vol met racisme.
Waar ik wel weer zo van baal is het ´verborgen` RACISME!
De Arabischtaligen uit Marokko en Algerije zijn helden. Maar de militairen die uit de Atlas komen en dus BERBERS zijn (wordt gezegd in de film)zijn barbaren (wordt ook letterlijk tegen ze gezegd.
Laat ik een aantal momenten uit de film beschrijven. Tijdens een slag worden de berbers massaal opgeblazen, blaas maar op! Als twee berbers een Duitser hebben doodgeschoten jatten ze als zijn spullen, dat doen de anderen niet. Ze halen ook zijn gouden vullingen uit zijn mond. Terwijl ze zijn bek aan het verbouwen zijn, komt er een arabier en die zegt ‘ Doe normaal, wij zijn mensen geen beesten (lees barbaren).
Als klapper gaan twee berbers naar een christelijke kerk en daar wil een van de twee het geld dat aan de kerk is geschonken stelen.
Voor mij heeft de regisseur zichzelf gediskwalificeerd.
IK kan hier niet tegen.


Je overdrijft ‘m wel een beetje.

Racisme is zeker aan de orde van de dag (nu nog overigens). Wat heel erg goed belicht werd in de film.

Het zijn steeds dezelfde twee berbers, die maar weer stelen. Dat betekend niet meteen dat ze meteen de berbers naar beneden halen, en over dat die Arabier zegt, “doe normaal we zijn geen beesten” Dat is ook zo! Maar waarom link jij het gelijk naar barbaren. Hij wijst ze er alleen op, dat het niet hoort. Er was geen sprake tussen racisme tussen de Arabier en Berber, integendeel. Maar juist Fransen tegenover de berbers. Ja...de Fransen, waar de berbers voor vochten.

Citaat van: student1980 op 24/01/2007 om 14:19:52Even later wordt de overwinning gevierd en iedereen gaat dansen en feesten. Maar de berbers zijn niet geintereseerd! De berber is alle gestolen waar gaan verkopen.

Bij de eerste overwinnig gingen ze idd feesten en dansen, die twee hebben ervoor gekozen om hun waar te verkopen, dat is hun feest. Kom op zeg je doet alsof die 2 de gehele Berber gemeenschap is.

Bij de tweede overwinnig Zou ik ook opstaan, wie gaat er nou naar ballet kijken. Overigens niet alleen de berbers stonden op, inclusief ghanezen iedereen stond op, behalve de fransen.

Voor mij: een zeer sprekende en veelzeggende film die je gewoon moet zien!
#33
Mededelingen / Re: www.timazighin.nl
05/02/2007 om 12:04:52
Opmerkingen zijn meegenomen. Atqadixsxum!

Tiqasissin zijn toegevoegd, op de website..
#34
Mededelingen / Re: www.timazighin.nl
01/02/2007 om 17:02:25
Doet me goed jullie reacties te lezen. Er komen wel meer Oude muziek en izran, gedichten op (hiervoor moet je wel aangmeld staan) en artikelen. Activiteiten komen er ook aan en nog meer... Dus houd em in de gaten!
#35
Cultuur / Re: izran Nazman
31/01/2007 om 17:24:02
Die izran komen van de website www.timazighin.nl. Niet echt origineel he, kopieren.
#36
Mededelingen / www.timazighin.nl
30/01/2007 om 18:01:38
Chek 'm: www.timazighin.nl

Van harte welkom allemaal!
#37
Literatuur / Re: Land van werk en honing
27/01/2007 om 15:37:00
Thanx voor de mededeling! Verhalen van (Marokkaase/ Amazigh)vrouwen inspireren me op de een of andere manier. Ben benieuwd hoe dit beschreven staat in het boek. Dit kom ik alleen te weten als ik het boek lees. Ik ga em dus lezen. Hij is overigens hier te bestellen:

http://www.bulaaq.nl/product.php?categorie_id=4&product_id=110
#38
Met Amazigh symbool bedoel ik niet de achterhaalde en bekende Ж-teken. Er zijn veel meer amazigh-symbolen. Dat heb je verkeerd. Of jij iets verboden vindt of juist niet dat ligt maar net of je gelooft en hoe, en aan je interpretaties. Mensen mogen van mij doen, wat ze niet laten kunnen. Uiteindelijk is het ieder voor zich. Maar dat is een andere discussie, die er nu niet over gaat.
#39
Hoezo tehrac?

Ah zo, voor een tatoeage. Ik zou er echt goed over nadenken jongeman. Zelf zou ik je het afraden, simpelweg omdat het niet toegestaan is door het geloof. Als het wel mocht, dan zou ik een mooie amazigh symbool nemen met een diepgaande, krachtige betekenis. Wel apart dat je kiest voor een vrouwelijke strijdster!
#40
Zeer interessante archiefbeelden en herkenbaar. Het eerste stukje is echt moelijk om te zien, de afhankelijkheid.

Bekijk em, voor wie em nog niet gezien heeft. Dan zien jullie hoe het is om de eerste generatie Marokkanen te zijn. En wat ze allemaal hebben moeten doorstaan. Wat een ellende, en het is niet echt veranderd anno 2007.
#41
Muziek / Re: Verpest!
26/01/2007 om 12:07:18
Omdat dit soort muziek me niet aanspreekt. Nee dat vind ik niet. Ik ken wel andere die een mooiere stem hebben. Het gaat me niet op de stem of iets. Het gaat erom dat de muziek iets met me doet, en hij doet me niets. Hierbij, je verzoekje:

http://www.zshare.net/download/morad-sellam-1-live-in-france-rar.html
http://www.zshare.net/download/morad-sellam-2-live-in-france-rar.html
#42
Deze overtreft ze echt wel..

Een jonge schoonheid en ze straalt kracht uit. Maar het is niet haar schoonheid die mij verrast(e), nee, en ook niet de zware rug, die laat zien dat de vrouw een kind draagt. Ze doet me denken aan de vrouwen in mijn leven. Ik herken haar, ze heeft iets vertrouwds.TIP! Google: http://images.google.nl/images?q=berber+woman&ndsp=20&svnum=10&hl=nl&lr=&start=0&sa=N
#44
Citaat van: The Franchise op 24/01/2007 om 21:07:43
Ja klopt. Hij is nu alleen nog maar in een paar filmhuizen te zien. Is erg jammer.

De kans is nu ook groot dat de film maar een paar weken zal draaien.

Wel raar, het is genomineerd maar het is alleen in een paar filmhuizen te zien. Een film die een nominatie heeft behaald, is dan toch wel bezienswaardig.

Ga 'm dan zo snel mogelijk checken!
#45
Citaat van: Samir! op 24/01/2007 om 14:02:32
Die film stond op de agenda van pathe. Ze zouden hem eind januari tonen.
Toen ik een tijdje geleden ging kijken voor de exacte datum, zag ik die ilm er niet meer bij staan.


Ja, het zou 21 januari uitkomen in de bioscopen. Ik zie wel dat de film al in Nijmegen en Amsterdam, Utrecht te zien is, It's not fair. Houd me op de hoogte als je wat hoort!