-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - TheCFO

#886
Citaat van: ameziane op 18/10/2008 om 11:06:08
@CFO: als Nederlander en niet-moslim heb jij geen 'feeling' met dit onderwerp. Verder is het zo dat er steeds alarmerende berichten in de media opduiken over het op steeds jongere leeftijd drinken door Nederlandse kinderen.Zo wordt een hele generatie naar de klote geholpen.
Geen feeling dat klopt, maar altijd wel ergens een mening, ook al is het idd goed om je te realiseren dat in dit geval die mening ontstaat uit de arrogantie der onnozelheid.

Voor wat betreft die hele generatie die naar de klote gaat zou ik zeggen dat je wat minder de Telegraaf moet lezen en gewoon eens om je heen moet kijken Valt echt wel mee hoor met die jeugd hiero, hoe graag babyboomers en politici ook het tegendeel beweren
#887
Algemeen / Re: rente & de belastingdienst
18/10/2008 om 11:55:41
Citaat van: arifi-59 op 18/10/2008 om 11:31:07
Citaat van: TheCFO op 17/10/2008 om 11:44:34
Citaat van: arifi-59 op 17/10/2008 om 11:19:45
Ik heb een vraag aan jou chatt; wie is volgens jou de bedenker van dit systeem (rente en belasting en banken) en wat is het uiteindelijke doeleinden. Waarom zou het haram zijn binnen de Islam?

Ben benieuwd!
Ik ben ook erg benieuwd, vooral naar jou antwoord op wie de bedenker van al dat moois is.

Wat gebeurde er vlak voor de 1ste wereld oorlog en de 2e?

???
Dat weet ik zo snel ff niet, maar geld en rente bestonden toen al 1000en jaren en banken waren ook al enkele eeuwen op streek, dus de uitvinder van al dat moois heeft Adolf niet meegemaakt, zeg maar
#888
Algemeen / Re: rente & de belastingdienst
18/10/2008 om 07:38:07
Citaat van: Sa3ieD op 17/10/2008 om 14:16:51
Soros heeft trouwens een boek geschreven over de kredietcrisis van nu, hangt ook samen met de discussie over rente. Misschien iets voor jou CFO?
Hier is de introductie:
http://www.georgesoros.com/Introduction
thanks voor de link, wist helemaal niet dat Soros weer een boek geschreven had. Maar ik zie in dit stukje helemaal geen link gelegd worden tussen de de rentedisc en de kredietcrisis. Soros weet als geen ander de fouten in ons systeem. Die zijn er verder plenty, maar rente is daar niet een van. Naar mijn mening -hoewel ik je economische tekst niet zo helder vind als ik zou wensen, denk ik dat jij hetzelfde vind- is rente gewoon 'de prijs' van geld.
#889
Algemeen / Re: rente & de belastingdienst
17/10/2008 om 13:12:54


Ik vind je focus op geldcreatie erg interessant, maar rente schept toch geen geld?
#890
Thanks, eet smakelijk
#891
Met alle respect, 'de amazighzaak' (of een avondje uit) en 'de onderneming' bijeen brengen in een matafoor levert alleen maar nonsens op, zoals hierboven wel blijkt.

Verder laat ik het bij de vaststelling dat het mij niets verbaasd dat jij weer voor een of ander verbod bent, en begript lijkt te hebben voor lui die zich door andermans alcoholconsumptie 'gedisrespecteerd' voelen.
#892
Algemeen / Re: rente & de belastingdienst
17/10/2008 om 11:44:34
Citaat van: arifi-59 op 17/10/2008 om 11:19:45
Ik heb een vraag aan jou chatt; wie is volgens jou de bedenker van dit systeem (rente en belasting en banken) en wat is het uiteindelijke doeleinden. Waarom zou het haram zijn binnen de Islam?

Ben benieuwd!
Ik ben ook erg benieuwd, vooral naar jou antwoord op wie de bedenker van al dat moois is.
#893
Ik begreep je best wel, en natuurlijk mag een organisatie huisregels opleggen.

Maar jij begreep mij ook wel. Een zaak waar allerhande geestdrijvers proberen normen en waarden op te leggen, en over respect beginnen te bleren kan de moeite van het strijden niet waard zijn, behalve voor socio-religieuze wilopleggers.

Daarnaast komt het nogal neurotisch op me over om een avondje theater als activistisch te willen beschouwen. Dat vind ik eerder een slap trucje om een avondje uit 'op te waarderen' tot iets moreel belangrijks en dan in de rebound allerhande ver- en geboden op te leggen.
#894
Altijd je eigen vrijheid hoger achten dan welke ideele zaak ook, wat de socialisten ook zeggen.

'Indians'
http://www.youtube.com/watch?v=ySgOds3bzcc
#895
Zelf -als koekkoek, TheCuckoonestFlyOver- weet ik niet zo goed wat ik van 'onze' nieuwe burgervader moet vinden.
Ik vind de mens Aboutaleb vaardig en erg sympathiek overkomen, die Mokummers waren volgens mij ook erg blij met hem, maar ik zie hem helemaal niet als Rotterdammert en wel als raspoliticus. Op zijn 'vakgebied' -onderwijs en onderkant- lijkt hij zeker wel wat gepresteerd te hebben in 020, en daar ligt ook in Rotterdam wel 'enige' ruimte voor verbetering. Dus zeker het voordeel van de twijfel voor Ahmed.
Mijn eigen persoonlijke Rotterdampoll geeft trouwens aan dat 'de stad' wel tevreden is over deze nieuwe voorman, maar ik heb dan ook -zoals te doen gebruikelijk- erg weinig Leefbaarders gezien sinds gisteren.
#896
Citaat van: Sa3ieD op 16/10/2008 om 18:24:18
Goh wat voelen wij ons weer welkom.

Ik vond Aboutaleb een slijmjurk. Hij is sinds zijn functie als staatssecretaris minder een slijmjurk geweest. In elk geval gefeliciteerd met de functie. Probeer in elk geval een goede bestuurder te zijn en stel jezelf niet telkens op als "Marokkaan" want je krijgt betaald om burgermeester te zijn. Laat je niet zoals in het verleden voor het collectieve boete karretje spannen.

Heftig onthaal voor Aboutaleb
ROTTERDAM - Ahmed Aboutaleb is per 1 januari 2009 de opvolger van Ivo Opstelten als burgemeester van Rotterdam. De huidige staatssecretaris van Sociale Zaken wordt de eerste allochtone burgemeester van een grote stad.

De grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam, is fel gekant tegen de komst van de PvdA'er van Marokkaanse afkomst en probeerde zijn kandidatuur tijdens een urenlange vergadering gisteren zelfs tegen te houden.

,,Het is een Amsterdammer en een Ajax-supporter, maar het ergste is dat hij twee paspoorten heeft,'' zegt fractievoorzitter Ronald Sørensen. ,,Het is onverstandig iemand te kiezen uit een groep die zo veel problemen veroorzaakt.'' Ook in de landelijke politiek ontstond ophef. De PVV wil de benoeming tegenhouden, omdat Aboutaleb twee paspoorten heeft.

Andere fracties in de Rotterdamse raad reageren juist verheugd op de keuze. Ook Marokkaanse instanties zijn blij verrast. ,,Het is gedurfd met iemand als Ahmed naar de stad van Pim te komen,'' zegt Brahim Bourzik, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen.

Op straat zijn de reacties verdeeld. Een klein deel verafschuwt Aboutalebs Marokkaanse én Amsterdamse achtergrond, andere Rotterdammers zien daarin geen bezwaar. Aboutaleb reageerde zelf ingetogen. ,,Het is een heel leuke stad met een bijzondere bevolkingssamenstelling.''


'Zege van PvdA, niet van Ahmed'
ROTTERDAM - Voor het eerst wordt een allochtoon burgemeester van een grote stad. De aanstaande benoeming van Ahmed Aboutaleb is echter niet bij voorbaat een belangrijke doorbraak in het integratieproces, menen Afshin Ellian en andere prominenten in het debat over de multiculturele samenleving.

Positieve kanten aan de benoeming van Ahmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam kan Sylvain Ephimenco best bedenken. Volgens de Rotterdamse columnist, erkend criticus van de gebrekkig inburgering van culturele minderheden in Nederland, kan Aboutaleb worden gezien als een belangrijk rolmodel.

,,Hij is het levende bewijs dat allochtonen het recht hebben om belangrijke functies te vervullen. In Nederland zou 80 procent Obama steunen. Dus waarom zouden diezelfde mensen geen Marokkaan kunnen steunen?''

Tot zover de positieve noot. Want Aboutaleb maakt volgens Ephimenco als gevolg van de 'ondemocratische procedure' een valse start.

,,Leefbaar Rotterdam is terecht kwaad over de gevolgde procedure. Helaas kreeg PvdA-fractievoorzitter Van Heemst geen steun voor het houden van een referendum. Nu krijgt Rotterdam een burgemeester wiens naam pas vandaag openbaar is gemaakt. Aboutaleb is een Amsterdammer die in achterkamertjes is benoemd. Dat zet hem direct op achterstand. Het is de schuld van regenteske PvdA'ers dat er tweedracht wordt gezaaid.''

Is de etnische achtergrond van Aboutaleb volgens Ephimenco niet van wezenlijk belang, arabist Hans Jansen denkt daar anders over.

,,Dat hij moslim is, vind ik niet zo'n punt. Wel dat hij ook Marokkaan is. U moet weten dat de Marokkaanse staat hoge eisen stelt aan landgenoten in het buitenland, zeker als die hoge posities bekleden. Onlangs is nog een Marokkaanse politiemanuit zijn functie gezet, omdat hij informatie zou hebben geleverd aan Marokko. Dat land doet álles om de eigen belangen te behartigen. Ik acht het voorstelbaar dat de Marokkaanse overheid ook probeert om de eerste Marokkaanse burgemeester in ons land te beïnvloeden. Of hij daar gevoelig voor is? Daar ken ik hem niet goed genoeg voor.''

De benoeming van een Marokkaanse burgemeester mag volgens socioloog Afshin Ellian niet worden uitgelegd als een toppunt van integratie. ,,Ik zie Aboutaleb helemaal niet als symbool voor de Marokkaanse bevolkingsgroep. Hij is gewoon een PvdA-man. Daarom is dit ook helemaal niet een overwinning voor de allochtone bewoners; het is een overwinning voor de PvdA.Die hebben het vanuit Den Haag bedisseld.  Het was in Amsterdam wel historisch toen hij als tweede PvdA-kandidaat op de lokale lijst meer stemmen kreeg dan de blanke eerste kandidaat, Lodewijk Asscher.''

Of de integratie een belangrijke stap voorwaarts zet met de benoeming van Aboutaleb? ,,Het politiek correcte antwoord is ja,'' zegt Rob Oudkerk, prominent Amsterdams PvdA'er. ,,Maar dat is slechts een papieren tijger. Als we het doodnormaal zouden vinden, wordt de vraag niet gesteld. Nu gaan we er toch weer een heel circus omheen maken. Ik zou willen dat dit een prachtig moment was. Toen Cohen in Amsterdam werd benoemd zeiden we toch óók niet dat het fantastisch was dat we een burgemeester hadden van Joodse origine?''

Socioloog Ellian noemt het 'eigenlijk raar' dat de Fortuynisten van Leefbaar Rotterdam boos zijn. ,,Ze krijgen met Aboutaleb een burgemeester die rechtser is dan Opstelten. Moet je eens horen wat hij recent over Wilders zei. Dat we nog een voorbeeld aan Wilders kunnen nemen, omdat hij tenminste naar de burgers luistert. Zo'n uitspraak moet zo'n partij als Leefbaar Rotterdam toch zeker aanspreken?''

De Amsterdamse PvdA'er Rob Oudkerk zit op dezelfde lijn. ,,Als ik Marco Pastors was, zou ik me wel achter de oren krabben. Die is weggestuurd voor uitspraken die Aboutaleb ook doet. Het doet er nog altijd toe wie, wat zegt. En zo lang dat het geval is, zijn we niet klaar met het integratieproces.''

PvdA troeft Leefbaar af
ROTTERDAM - Een heftige politieke botsing ging gisteren vooraf aan de voordracht van Ahmed Aboutaleb als nieuwe burgemeester van Rotterdam.

De grootste partij, de PvdA, kwam in conflict met de grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam. Daarmee zijn de oude tegenstellingen terug in de Rotterdamse politiek.

In een vier uur durende raadsvergadering achter gesloten deuren probeerde de PvdA alle fracties achter de voordracht van Aboutaleb te krijgen. Het werd een moeizame raadsvergadering, die veel langer duurde dan gepland. Heftige discussies en vele schorsingen waren nodig om de fracties enigszins op één lijn te krijgen. Het lukte niet: Leefbaar Rotterdam wilde alsnog een referendum uitschrijven, maar dat voorstel werd afgewezen.

Daarop stemde de voltallige Leefbaar-fractie tegen. Het gros van de raad omarmde Aboutaleb wel: de eerste allochtone burgemeester van een grote stad. Maar ook van een verdeelde stad.

Leefbaar, dat zo’n dertig procent van de bevolking vertegenwoordigt, noemde de keuze voor de staatssecretaris als opvolger van Opstelten ‘onacceptabel’. Naast de politieke kleur speelt voor de grootste oppositiepartij ook de afkomst van Aboutaleb mee.

,,En het is een baantjesjager. Dit is een heel onverstandige keuze,’’ aldus Leefbaar-voorman Sørensen. De PvdA vierde de overwinning en ook bij de andere partijen heeft Aboutaleb krediet. Zo is SP blij dat er ‘weer een linkse burgemeester is’. De VVD prijst Aboutaleb als ,,iemand die iets van zijn leven heeft gemaakt’’. Het CDA: ,,Aboutaleb wordt een goede burgemeester’’. GroenLinks: ,,Amsterdammer met een Rotterdamse mentaliteit’’. D66’er Belhaj, evenals Aboutaleb van Marokkaanse komaf: ,,Bij hem staat voorop dat hij Nederlander is’’. Aboutaleb wacht evenwel een zware klus. De erfgenamen van Pim Fortuyn, die in 2002 het politieke landschap in de stad definitief veranderden, zien in hem de belichaming van de oude politiek. Daarmee zijn de tegenstellingen uit die periode helemaal terug.



Ronald Sørensen kan er met zijn verstand niet bij dat Ahmed Aboutaleb door de Rotterdamse gemeenteraad wordt voorgedragen als opvolger van burgemeester Ivo Opstelten.


Uitspraken Aboutaleb

„Hij slaagt er knap in de pijn van mensen te verwoorden.’’
Aboutaleb uit ‘waardering’ voor Geert Wilders in Vrij Nederland in oktober van dit jaar. „Koopkrachtverbetering is belangrijk, maar over het onbehagen en angst van mensen praten we veel te weinig.

'Zet onvrede op de politieke agenda.’’
In september 2008 tijdens de Abel Herzberglezing.


„Ik kom al jaren niet meer in de moskee, maar dat is geen vereiste. Geloofsovertuiging is iets wat je in je hart hebt.’’
In Het Financieele Dagblad, vorig jaar.


„Ik heb van mijn geloof nooit een belemmering gemaakt om in de Nederlandse samenleving mee te doen.’’
In Het Financieele Dagblad, eveneens vorig jaar.

(van www.ad.nl onderstreping is van mij)
#897
Nou hij is het geworden

Feli Abutaleb en van harte welkom dan maar!
#899
ff serieus; ik heb zelf aboutaleb redelijk hoog zitten, maar tis toch een beetje zo'n 020/070 mannetje. Zo halfzacht hebben wij ze liever niet hier.
#900
Citaat van: ElGalloNegro op 16/10/2008 om 12:52:54
Achie is een Haagse Molenwijker en zeer zeker geen Mokummer, z'n ouders wonen overigens in de Schilderswijk.
Hagenezen zijn helemaal gruwelijke fatjes, daar komt nog geen goede hond vandaan.

Leers is bespreekbaar, of een leuk chickie (maar dan geen Verdonk, die ook wel eens genoemd is)