-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - TheCFO

#1486
Studie & Beroep / Is je afstudeer idee cool?
31/05/2007 om 15:07:45
Tis eigenlijk Spam, maar het dient de stad Rotterdam en de student, dus durf ik het wel:

Heb je een cool Rotterdams afstudeerproject (hbo/wo), en wil je niet dat het in een la verdwijnt?

www.sparkrotterdam.nl

(je ken me ook pmen voor extra info of een warme intro bij de organisatie)
#1487
Freaking stroomstoring in downtown Rotterdam beperkt mijn reactietijd ernstig, dus helaas is het schrijfseltje (te) kort.
Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 17:11:27
Wel raar dat een uberkapitalist als jij problemen heeft met hierarchieen of (botte) macht. Ik neem aan dat een bedrijf (multinational) zonder leiding of sturing geen optie is? Medewerkers worden ook ingeperkt door hun leidinggevenden om het overzichtelijk te houden binnen het bedrijf, ieder zijn taak of specialisatie. De directie past ook gewoon botte machtsuitoefening toe, doe je namelijk niet wat de baas zegt dan vlieg je eruit. Hoevaak komt het wel niet voor dat medewerkers zich NIET kunnen vinden in de koers die het management heeft uitgestippeld maar toch gewoon hun mond houden uit angst ontslagen te worden.

Ik denk dat elites, macht en machtsuitoefening 'menselijke verschijnselen' zijn, waar ik dus helegaar niet voor of tegen ben. Ik ben er ook zeker niet voor dat elke Harry die net zijn eigen naam foutloos kan spellen zich maar tegen het bedrijfsbeleid aanbemoeit. Je luistert naar de baas, en anders rot je maar op! Maar hoewel he eenvoudig is om een bedrijf dat je niet aanstaat te verlaten -of er niets bij te kopen- is die keuze bij de overheid toch echt veel beperkter. Daar kan je nauwelijks 'stemmen met je voeten' door maar weg te lopen. Jouw bedrijfsvoorbeeld heeft dan ook weinig van doen met mijn aversie tegen staatsingrijpen of botte macht.

Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 17:11:27Een monopolie dus, of ga je mij nu vertellen dat je ook niets tegen een monopolie hebt?

Offtopic en beperkt in me tijd hou ik het kort. Ik ben inderdaad niet zo extreem huiverig voor 'monopolies', behalve als het mijn eigen allergie 'het staatsmonopolie' betreft. Het 'breken' van zakelijke monopolies is naar mijn mening altijd een politiek spelletje, op basis van hun extreme bemoeizucht, gelardeerd met woorden die moeten suggereren dat de burger/consument er beter van wordt. Maar das meestal een goedkope leugen.
Microsoft (bijv) heeft een systeem gebouwd(gekocht ) dat miljoenen mensen en bedrijven op vrijwillige basis gekocht hebben. Nu gaat Mw Kroes dat bedrijf lopen narren. Waarom? Wie wordt daar beter van? De EU, die allerlei mega boetes op haar rekening kan bijschrijven en de advocaten in dienst van de EU. De microsoftgebruiker ziet hier niets van terug, ook niet als hij een EU burger is. Hij betaalt deze boetes echter wel, zij het indirect, doordat hij gewoon -vrijwillig- zijn Microsoft software blijft kopen.
#1488
Citaat van: Wah op 29/05/2007 om 14:22:48
Het zal me niks verbazen als er binnenkort een rapport uitkomt die de "politionele acties" toeschrijft aan het slachtofferschap van Indonesiers.

:-)

Dat er heel wat meer gedaan mag worden aan onze recente verhouding met Indonesie (maar ook Suriname) lijkt me erg goed, als is het maar om te leren voor wat er met de Antillen gaat gebeuren. Zoals Saied zegt is er echter wel genoeg voor wie meer wil weten, maar dat zijn er altijd maar heel weinig, helaas. (Ik raad voor een bizar plaatje over Indonesie 130 geleden natuurlijk aan de Max Havelaar van Multatuli, zodat je ook gelijk weet dat ondanks dat er beschikbare data is, er verder toch nooit wat gebeurd.)

(Toen ik de topictitle las, dacht ik aan weer zo'n groenlinkser die eendimensionaal over de slavenhandel begon in de "gouden eeuw', voor Balkenende het summum van trots, voor Groenlinks het dieptepunt in onze geschiedenis)
#1489
Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 14:02:57
Tja het is lastig om er een niet etnocentrische mening over te hebben. Je principes zijn deels gebasseerd op jouw Europese identiteit.
Is dit een verwijt, een compliment of een open deur die met veel kabaal ingetrapt wordt? En wat betekent het dan dat mijn principes Europees zijn? Zijn ze daarom niet okay? Of juist wel? Alleen geldig in dit land en niet in Honduras?

Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 14:02:57Landen zijn niet hetzelfde qua samenstelling ook niet hetzelfde qua levensloop. Mijn visie erop was verder slechts uit politicologisch perspectief, hoe macht werkt en hoe democratie tot stand komt. Mijn eigen principes spelen hier niet echt een rol in.
Oh, okay, geen euro/afrocentrisches principes aan jouw zijde, geen nare invloed van identiteiten, maar keiharde wetenschap! Politicologisch nog wel!

Misschien een beetje europees/rotterdams/drents gepreoccupeerd, maar zou het zo kunnen zijn dat lui die zoiets gaan studeren bij voorbaat al geloven in het belang van De Staat? En is je opmerking over 'elitevorming' die ingeperkt dient te worden zolang ze machtiger zijn dan de staat, eigenlijk al niet het teken dat jij een zeer negatief, verwrongen en uiterst ouderwets beeld heb van het bedrijfsleven (ben al blij dat je te jong bent om snerend over het Grootkapitaal te spreken) dat feitelijk net zo subjectief is als mijn euroidentiteitgestuurde mening?

Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 14:02:57Uiteraard heb ik ook liever dat mensen samen kunnen leven zonder dat er een hogere macht bij moet komen om ervoor te zorgen dat het allemaal goed verloopt maar je weet zelf, ook vanuit verschillende filosofische werken, dat het niet zo werkt en mensen jammergenoeg als het ware gedwongen moeten worden zich op een "rechtvaardige" manier te gedragen.
Voor mij is rechtvaardigheid helemaal niet iets dat uit blinde staatsmacht komt. Die hondurees die meent -met steun van jou- dat hij dan maar bedrijven kan dwingen tot te doen wat hij wil is wat mij betreft slechts bezig met botte machtsuitoefening.

Ik zie ook geen wereld voor me volstrekt zonder Staat, maar zie wel graag dat ze zich een beetje beperken, ingrijpen in de media -ook al is het maar Zuid Amerikaanse- zie ik als zeer verkeerd en een gegarandeerde weg naar meer ellende.
#1490
Citaat van: Sa3ieD op 29/05/2007 om 12:20:35
Er is altijd een verschil tussen een geconsolideerde democratie en eentje die het nog niet is. Sterke overheidsinmenging is vaak wel nodig bij de opbouw van een democratie om politieke en burgerrechten te institutionaliseren, hierbij dient er wel enige balans te zijn tussen de verschillende elites. De rol van de overheid hoort dan ook niet verder te gaan dan scheidsrechter spelen en zorgen dat rechten worden bewaakt.

Hoewel ik natuurlijk erken dat er veel verschillen zijn tussen de diverse landen, zal het je niet verbazen dat ik het op principiele gronden volstrekt met je oneens ben.
#1491
Hoewel ik me eigenlijk voorgenomen had jou als hoogopgeleide voetbalfan te negeren totdat je het fatsoen hebt mijn vragen in het nederlands te beantwoorden, is je eerste regel interessant genoeg om op te happen. (daarna is het je gebruikelijke meuk, het lezen niet waard dus)
Citaat van: Thijs op 29/05/2007 om 12:26:54
De nachtclubs discrimineren geen allochtonen maar specifiek Marokkanen

Ik heb zelf een klein bedrijfje samen met  een Turk. Het lijkt me overbodig nog ff te stellen dat het hier dus om een keurige, hoogopgeleide gozer gaat, die zakelijk gezien zo scherp als een scheermes is. En qua uiterlijk natuurlijk net zo lekker als ik (hearsay) Anders had TheCFO geen contact met deze mijnheer, dat begrijpt iedereen.

Deze mijnheer -hoogste belastingtarief, Thijs, dus hij betaalt jouw ambtenarensalaris- wordt categorisch geweigerd als hij met zijn mediterane vriendjes uitgaat,  in precies dezelfde tenten waar hij in mijn gezelschap probleemloos naar binnen komt.

(tis dus inderdaad oud nieuws, maar daarom niet minder waar)
#1492
Sport / Re: Jong Marokko vs Jong Nederland
29/05/2007 om 09:55:47
Citaat van: Laysa op 22/05/2007 om 23:51:55
Ik heb wel eens gezien dat gasten helemaal naakt het veld op rennen. Voornamelijk in Groot Brittanie dan.

Wat ben ik blij dat Marokkanen hun kleren aanhouden :o.

Ben benieuwd of Khalid Boudou je stukje gelezen heeft:

http://www.bnr.nl/ColumnsOfColumnist.asp?Id=16&AudioColumnId=2758&Context=N%7C1%2C5

(klik op kolom van vandaag)
#1493
Dus toch een stuk meer vertrouwen in de werking van de Staat dan ik uit je stukjes over hulpverlening opgediept had, Sa3ied.

Chavez lijkt het ook wel een goed idee te vinden, die macht over de pers. (edit, zie nu pas dat dat ook al in Franchise's stuk staat. Nu ja tis inhet hollands)

http://www.ad.nl/buitenland/article1401124.ece
#1494
Literatuur / Re: Over schuld en schaamte
23/05/2007 om 11:29:13
Kweenie, kreeg ze naam niet mee. Afgesloten werd met twee vragen van Samira Abos, die vroeg:
Wat is het verschil tussen Hollandse en Marokkaanse vrouwen
Wat is het verschil tussen marokkanen hier en daar

(maar vooral die statement over nooit iets zwart wit zien intrigeerde me)
#1495
Literatuur / Re: Over schuld en schaamte
23/05/2007 om 11:25:49
Citaat van: Wah op 23/05/2007 om 11:20:36
Haha. Leuke quote. De onweerstaanbare drang van de Hollandsche mensch om orde te scheppen ipv te leven.

Gisteren viel ik in een radiogesprek met ee hollander die in marokko getrouwd is met een marokkaanse. De interessantste quote van hem vond ik:
'Voor marokkanen is iets nooit zwart/wit.'
#1496
Politiek / Re: Who cares?
23/05/2007 om 10:07:06
Citaat van: Thijs op 23/05/2007 om 09:57:23
Zeg CFO: wat ben jij voor ontzettende zieligerd met je slijmerige gezeik tegen Marokkanen op dit forum? Je komt uit Drente, heb ik begrepen. Voel je je daarom zo verwant met de vermeende underdog? Gister nog een fijn stukje voetbal gekeken?

Voetbal is voor proleten, vriend, van welke afkomst dan ook.

Proleten kennen de etikette vaak niet, zoals ook jij, die meermalen geweigerd heeft mijn vragen te beantwoorden, immer netjes geformuleerd, nu wel met wedervragen komt. Erg onbeschoft.(Maar ja, opgegroeid in een éénouder gezin schiet de zorg voor Nederlandse Omgangsvormen er nog wel eens bij in.)

Ik kom uit Drenthe, maar woon nu in Rotterdam. Verder vind ik de discussie hier vaak leuk, hoewel ook jij every now and then wat schrijft. Waar ik loop te slijmen ontgaat me, maar feel free om wat slijmteksten van me te produceren, dan zal ik daar in concreto (en du moment dat je ze opschrijft) op reageren.

En jij, wat doe jij voor werk?
#1497
Sport / Re: Jong Marokko vs Jong Nederland
23/05/2007 om 09:54:59
PVV wil stadionverbod voor Marokkanen
DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt dat er de komende jaren geen Marokkaanse toeschouwers meer in voetbalstadions mogen zijn als daar wedstrijden tegen Marokkaanse ploegen worden gespeeld. Het stadionverbod moet vijf jaar duren.

De PVV stelde dat woensdag naar aanleiding van het wangedrag van Marokkaanse fans in het duel tussen Jong Oranje en Jong Marokko dinsdag in het stadion van Willem II in Tilburg. De fractie heeft de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) inmiddels schriftelijk om opheldering gevraagd.

De PVV wil onder meer weten hoe het kan dat na eerdere ongeregeldheden in Utrecht, Arnhem, Kerkrade en Amsterdam met Marokkaanse supporters de politie kennelijk niet voldoende aanwezig was om de rellen in Tilburg in goede banen te leiden. Als er geen stadionverbod voor Marokkaanse supporters komt, wil de PVV op z'n minst dat wedstrijden tegen Marokkaanse voetbalploegen vijf jaar worden verboden.

De relschoppers die nu zijn aangehouden, verdienen volgens de PVV een langdurige straf. Voordat ze die uitzitten, zouden ze eerst enkele voetbalstadions moeten schoonmaken ,,en daartoe hun tandenborstel'' moeten meenemen.

(AD.nl)
#1498
Politiek / Re: Who cares?
23/05/2007 om 09:42:23
(intrigerend laatste zinnetje van die Paap, het lijkt de suggestie in zich te hebben dat multicultisamenleving  verantwoordelijk is voor het vergroten van de staatsmacht. Die intellectualo's die maar nadenken en te laf/zwak/rosegekleurd om hard in te durven grijpen)
#1499
Politiek / Who cares?
23/05/2007 om 09:38:13
Ik nog wel -een beetje-, vadertje Staat is uiteindelijk namelijk altijd een man met een geweer:

Privacy? Ik heb niks te verbergen
Nederlanders maken zich niet druk om aantasting grondrechten
Wetten die de privacy aantasten worden snel door het parlement geloodst. Actiegroepen die zich druk maken over grondrechten zijn er nauwelijks. „Nederlanders leven in een mentale verzorgingsstaat.”

Den Haag, 22 mei. Opeens zat er een agent met zijn hand tussen de benen van Marcel Boogers. Hij was ’s avonds op weg naar een feest in Tilburg, en kwam in een preventief-fouilleergebied terecht. „Ik vond het belachelijk dat hij mij lastig viel, maar dacht ook, als ik mij kwaad maak, zit ik zo op het bureau. Je ondergaat het dan maar braaf.”
Preventief fouilleren, cameratoezicht, legitimatieplicht. Maatregelen die de burgerrechten van Nederlanders inperken worden vrij geruisloos ingevoerd. De wetten worden met gemak door de Eerste en Tweede Kamer geloodst. Waarschuwingen van deskundigen en (links)-liberale politici, die Nederland steeds vaker typeren als controlestaat, wekken weinig interesse. Actiegroepen die zich druk maken om burgerrechten en privacy leiden vaak een kwijnend of comateus bestaan â€" terwijl in bijvoorbeeld de Verenigde Staten tientallen burgerrechtengroepen actief zijn.
In het buitenland wekt de Nederlandse onverschilligheid verbazing. Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66): „Oost-Europese collega’s vinden het gemak waarmee we de privacy ondergeschikt maken aan een vermeend veiligheidsbelang verbazingwekkend. Zij hebben nog de dictatuur van het Oostblok vers in het geheugen en zijn veel zuiniger op hun verworvenheden.”
Nederlanders leven in een „mentale verzorgingsstaat”, zegt bestuurskundige Marcel Boogers. „We hebben een groot vertrouwen in het collectief.” In de Verenigde Staten, zegt de bestuurskundige, is dat wel anders: „Daar is de scepsis tegen de overheid ingebakken, dat land is ook ontstaan uit verzet tegen de overheid.” In Nederland worden grondrechten niet echt bewust beleefd, zegt Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. „Nederlanders zijn vooral pragmatisch en zelden echt principieel.” Hoogleraar politieke filosofie Herman van Gunsteren: „We werken in Nederland altijd erg graag met een taakverdeling, en dit soort debatten is door burgers uitbesteed aan de politiek.”
Van politici mag de Nederlandse overheid steeds vaker ingrijpen in het dagelijks leven van burgers. De laatste jaren is het voor politie en inlichtingendiensten â€" maar ook voor andere overheidsdiensten â€" veel makkelijker geworden om informatie over burgers te verzamelen, van elkaar in te zien en aan elkaar te koppelen. Burgers mogen in hun dagelijks leven ook makkelijker gestoord worden door de overheid. Allemaal, zoals de overheid zegt, nodig voor een betere bescherming tegen terrorisme en criminaliteit â€" of tegen de eigen ouders, zoals bij plannen van de overheid om potentiële probleemkinderen in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen en aan te pakken.
De meeste Nederlanders weten niet wat de overheid allemaal mag. Als ze het weten hebben ze niet het idee dat de maatregelen hun aangaan. Ze denken: mij overkomt het toch niet. Of: als ik niks verkeerd doe, heb ik niks te verbergen. Ze denken ook dat Nederlandse ambtenaren bij het gebruiken van die bevoegdheden geen fouten maken â€" en als er fouten zijn, corrigeert de overheid zichzelf wel. Allemaal misverstanden, zeggen juristen, bestuurskundigen en actievoerders. Dat verklaart de onverschilligheid. „Veel mensen denken: het zijn toch die kut-Marokkanen die eindelijk eens aangepakt worden”, zegt de Tilburgse hoogleraar recht, technologie en samenleving Bert-Jaap Koops.
Een dakloze liet Rick van Amersfoort laatst een stapeltje van dertig boetes zien. De oogst van een maand op straat leven: oversteken bij rood licht, in het openbaar een joint roken, hangen op een bankje voor het Amsterdamse Muziektheater. Van Amersfoort werkt bij het bureau Jansen en Janssen, dat geworteld is in de kraakbeweging en politie- en inlichtingendiensten „kritisch” volgt. „Jij en ik zouden er geen boete voor krijgen, maar deze dakloze is lastig, dus pakt de politie hem zo aan.”
Schokkend, vindt Van Amersfoort dat onderscheid tussen de gemiddelde blanke Nederlandse man, die „met zijn kinderen in een Vinexwijk woont, en zijn meubels bij de IKEA koopt” en wat hij de ‘marginalen’ noemt. „Marokkaanse jongens, zwervers, junks. Ze roepen geen sympathie op, maar hoe we met ze omgaan zegt iets over onze samenleving.”
„Je moet ook opkomen voor het burgerschap van mensen die je vervelend vindt”, zegt hoogleraar Van Gunsteren. Dat is ook uit eigenbelang: „Denken dat jou niet zal overkomen wat die ander overkomt is een historische vergissing. Net als de gedachte dat je van de overheid niets te vrezen hebt.” Wat Nederlanders zich moeten realiseren is dat niet zijzelf bepalen of ze iets verkeerd doen, zegt bestuurskundige Boogers.
Boogers: „Je bent overgeleverd aan de beoordeling van een naamloze ambtenaar. Het is een fictie om te denken dat je daar zelf invloed op hebt.”
Nederlanders hebben een naïef vertrouwen in de overheid, denken de critici. Dat is onterecht, zegt ombudsman Brenninkmeijer. Natuurlijk, zegt hij, hebben ambtenaren het beste voor met de burger. „Maar de staat heeft altijd de neiging meer bevoegdheden naar zich toe te trekken. Als die bevoegdheden er zijn, zullen ze gebruikt worden. Ook voor dingen waar ze niet voor bedoeld zijn.”
De legitimatieplicht is volgens Brenninkmeijer een goed voorbeeld. Waarschuwingen dat de politie hem zou kunnen misbruiken, werden weggewuifd. „Nu zie je dat politie betogers vraagt om hun legitimatie. Dan is het een repressiemiddel geworden.”
Een ander voorbeeld: Toen Robin van Persie verdacht werd van verkrachting probeerden meer dan tweehonderd Rotterdamse agenten het dossier van de voetballer in te zien.
Dat de gemiddelde Nederlander niet doorheeft dat zijn burgerrechten worden aangetast is begrijpelijk, zegt Van Gunsteren. „Wat wel erg is dat degenen die ons politiek bestel beheren het nauwelijks beter begrijpen.”
Wat vinden de politici zelf? Aleid Wolfsen, Tweede-Kamerlid van de PvdA, vindt dat grote vertrouwen in de overheid niet altijd terecht, zegt hij. Maar toch, „de inlichtingendiensten, politie en justitie hebben het wel in zich om hun werk goed en gewetensvol te doen.”
Wolfson geeft een voorbeeld: de leiding van deze organisaties is vaak „terughoudender” met maatregelen die de privacy aantasten dan de politici die ze deze mogelijkheden willen geven. Wolfsen: „Dat vind ik mooi.” (edit CFO; Simplist!)
Het Kamerlid is ook trots op de waarborgen die volgens hem in het systeem zijn ingebouwd. Omdat het parlement „zorgvuldig en rustig” naar wetten kijken die burgerrechten beperken. En omdat er altijd nog rechters zijn om fouten recht te zetten, of de Nationale Ombudsman, zegt Wolfsen.
Maar juist over dat zelf-corrigerend vermogen bestaan veel twijfels. „Het parlement speelt eigenlijk geen echt kritische rol”, zegt ombudsman Brenninkmeijer. Hijzelf of de rechter kunnen alleen „achteraf en incidenteel” ingrijpen. Terwijl juist de ‘marginalen’ de rechter maar moeilijk weten te vinden. En waarom zou het parlement wetten aannemen in de hoop dat de rechter de excessen ervan corrigeert?
Onzin, die vrees voor een Big Brother society, zegt Kamerlid Sybrand van Haersma Buma van het CDA. „Het doel is niet om de gangen van anderen na te gang en ze te sturen. Het doel is mensen te helpen.” Al die critici moeten zich realiseren, zegt Van Haersma Buma, dat de overheid het niet voor zichzelf doet, maar voor de burger. (edit CFO; Leugenaar!)Als je probleemgevallen en de veiligheid wil vergroten, heb je veel informatie nodig.
Het uitblijven van ophef komt niet door onwetendheid, denkt het Kamerlid. De „grote meerderheid” van de Nederlanders „weet drommels goed” wat ze aan privacy weggeven. Zij vinden veiligheid gewoon belangrijker. Terecht, zegt het Kamerlid. Hij heeft zelf ook ooit een (afgewezen) voorstel gedaan om veiligheid als grondrecht in de wet op te nemen. Het is volgens Van Haersma Buma de academische minderheid van „het zichzelf als intellectuele voorhoede beschouwende deel van Nederland” die er naast zit. „Net als in het debat over de multiculturele samenleving.”
(NRC, 22/5/07)
#1500
Literatuur / Re: Over schuld en schaamte
23/05/2007 om 06:42:53
Ik probeer ook niet 'mijn eigen stoepie schoon te vegen' door de eigenschap te willen veralgemeniseren.

White men's burden, het gedicht ken ik niet eens, de term en de bedoeling wel. Zouden er ook mensen echt in geloofd hebben? Dat je arme negers uit Godvrezendheid het christendom in martelde?

Verder is  het nog iets te vroeg voor uitgebreidde reacties, dus maar ff quoten, om wat 'meters' te maken. Over Linneaus, en over de neurose om alles te willen indelen. Tis van Multatuli;

Hy (= Meester Pennewip, TheCFO)bracht al wat-i zag, waarnam of ondervond, tot familiën, genera, klassen, species en onderdeelen, en maakte alzoo de heele maatschappy tot één botanischen tuin waarvan hy de Linnaeus was. Hy beschouwde dit als de eenige wyze om te geraken tot 'n helderen blik in de einddoelen der schepping, en tot de verklaring van alle duisterheden in en buiten de school. (…)
Na de gewone hoofdafdeelingen van bezield en onbezield - waarby de goeieman stoutweg den mensch 'n ziel gaf - volgde 'n stelsel dat er uitzag als 'n pyramide, waar God met engelen, geesten en verder toebehooren, bovenop stond, terwyl de oesters, polipen en mosselen op den bazis rondkropen of stillagen naar verkiezing. Ter-halverhoogte stonden de koningen, schoolopzieners, burgemeesters, wethouderen en dominees-doktoren in de H. Godgeleerdheid. Daaronder, professoren en kooplieden die niets zelf maken. Vervolgens, doktoren in wereldsche dingen - mits tweepaardig - advokaten en ongedokterde dominees, kolonels van de burgerwacht, de rektor van de latynsche school, en zoo voort. Wysgeeren - maar ze moesten 'n stelsel hebben - dokters met één paard, en dichters kwamen later. Heel laag daaronder, en vry naby de mosselen, had-i de zevende onderafdeeling geplaatst der III klasse van den burgerstand, en in die buurt hoorde myn held thuis.
‘Burgerstand, IIIe Klasse, zevende onderafdeeling.
 
Burgermenschen ‘op kamers’ wonende.
[/b]