-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - TheCFO

#1381
In de media / Re: Abttoy in de Volkskrant
17/07/2007 om 08:29:29
Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35
Je hoeft me niet hoog in te schatten hoor. Ik ben een gewoon simpele boer.
Geen reden tot valse bescheidenheid, en verder: pleased to meet you, same here.

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Lees:
Ik geloof dat religie een onderdeel van de mens is (lees Adam). Zelfs de huidige wetenschap heeft kunnen bevestigen dat een deel van onze hersenen zijn speciale houdt zich speciale met geloof. Je kunt dus gerust zeggen dat religie voor de mens een natuurlijke eigenschap.
Ik geloof idd niet in het scheppingsverhaal met Adam, en ik vermoed dat wij een nogal andere definitie gebruiken van 'natuurlijk'. Dat hersenverhaal is verder gewoon nonsens.

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Ik geloof niet in het onderzoek dat beweert dat de mens hetzelfde ethische keuzes maakt ongeacht hun religieuze of ideologie achtergrond zijn, maar ik geloof wel dat mensen die in hetzelfde omgeving zijn opgegroeid/leven veel overeenkomstige ethische keuzes kunnen maken want de omgeving heeft ook invloed op de mens.
Ik zal het wel voor je opzoeken.

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Je weet dat elke mens uniek en ingewikkeld in elkaar zit. Als je mensen als kudde wil laten functioneren dan heb jij dogma´s hard nodig anders krijg jij chaos. Juist, omdat intelligent mensen beter kunnen profiteren van normatieve verandering dan minder intelligent mensen, is het noodzakelijk om de basis normen stabiel te houden zodat ze gelijkwaardig kansen kunnen krijgen als de intelligent mensen.
Beetje bijzondere kijk op de mensheid, en verder veranderen dogma's steeds, zoals ik nu al een paar maal aangetoond heb. En het zal best dat intelligente mensen meer profiteren van een dogmaloze wereld dan dombo's. So what? Dan maar de macht aan de hersenlozen geven?

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Begrijp me niet verkeert. Ik ben niet tegen verandering, maar wel op de manier waarop en de gevolgen de negatieve gevolgen daarvan.
Vind jij dat het verbieden van diefstal ook tot dogma hoort? Deze norm is al eeuwen stabiel gebleven. Pleit jij voor verandering van deze norm of vind jij dat deze norm stabiel moet blijven?
Wat een kinderachtig voorbeeld, het feit dat ik stel dat veel normen en waarden veranderen betekent niet dat ik vind dat alle normen  moeten veranderen of dat er geen goede normen uit het verleden komen. Dat stoplicht is helemaal een nonitem.


Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Ik weet dat de term gezond samenleving een vage term is, maar ik bedoel hiermee de samenleving waar de kloof tussen rijken en armen klein blijft, waar de rechtvaardigheid een belangrijke norm is, waar de zwakkeren hun waardigheid kunnen bewaren en beschermd worden, waar de dieren en het milieu niet vernietigd wordt, waar mensen hen medemens behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden, waar geen dubbele moraliteit wordt gehanteerd..enz. Verder weet ik dat de mens niet in staat is om een perfecte samenleving te creëren, maar ik pleit voor elke samenleving die in staat is om zoveel mogelijk de bovenstaande normen hanteren.

Hier pleiten we dus redelijk voor hetzelfde (!), alleen ik geloof er geen barst van dat de weg om dat te bereiken langs religie loopt, of dat in beton gieten van normen en waarden daaraan bijdraagt.

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35BTW: ik ben met sommige ideeën van Rechts-extremisten mee eens.

Dat verbaast me niet zo, totalitaire systeempjes hebben zo hun onderlinge raakvlakken.


Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Ik constateer dat er geen echte norm verandering m.b.t. mensenoffers, vrouwenonderdrukking en slavernij heeft plaats gevonden want deze praktijken komen nog steeds voor maar wel worden anders ingepakt.
Dit vind ik echt een ridicule opmerking. Of je zegt dit omdat je wel door hebt dat je pleidooi voor onveranderlijkheid inhoudelijk nogal matig is, of je bent zo dichtgetikt dat je echt niet meer in staat bent om te zien dat er op deze gebieden enorme veranderingen hebben plaats gevonden (en nee, ik weet dat niet alle onrecht uit de wereld gebannen is)

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Je mening over ideologie van Taliban is niet van belang. Vindt het morele verantwoordelijk om ze uit te roeien? Ziet het als een misdaad tegen menselijkheid of niet?
Vindt dat ze recht om zelf te bepalen hoe ze willen leven?

Zoals ik al zei, ben ik tegen die oorlogsvoering daar, dus ik wil niemand uitroeien, en beschouw dat ook als een misdaad tegen de menselijkheid. Ze hebben het recht hun eigen leven in te richten, hoe beestachtig en barbaars dat ook is.

Citaat van: Izwan op 16/07/2007 om 15:37:35Jij denkt dat ik fan van Taliban ben omdat ik de misdaden tegen taliban afkeur?
Helemaal niet, jij begon zelf over de Taliban. En omdat je opmerkingen over de oorlog tegen hen nogal offtopic zijn, vroeg ik me af wat je van hun staatsinrichting vind, ooit het begin van onze ellenlange disc. Zij zien -en dat lijkt wel een overeenkomst met jou- ook onveranderlijkheid en dogmatiek als nuttig voor een land, en ondernemen als iets bedreigends. Toch kan ik me nauwelijks voorstellen dat jij ook maar iets goeds ziet in hunnie ze manier van politiek bedrijven. Maar ik laat me graag verrassen.
#1382
In de media / Re: Abttoy in de Volkskrant
16/07/2007 om 09:02:33
Citaat van: Izwan op 15/07/2007 om 17:40:29
Wat betreft de basis normen en waarden die wij nu hanteren zijn naar mijn mening voortkwamen uit religie, maar je hebt andere kijk naar religie dan de mijne.

Dat we een andere kijk hebben is duidelijk, en verder ook prima. Ik had je alleen wel zo ingeschat dat je ook zonder dogmatische lulkoek je visie had kunnen onderbouwen. Dat blijkt toch lastig. Want waar blijkt bijvoorbeeld dit uit?

Citaat van: Izwan op 15/07/2007 om 17:40:29In de normale omstandigheden dienen normen en waarden stabiel te zijn, want de stabiliteit van normen en waarden zijn de voorwaarden om een gezonde samenleving te kunnen creëren.

Hoezo? Noem één land, gebied of periode uit de geschiedenis waar normen en waarden stabiel bleven en waar het leven goed was?
Je blijft maar dat stompzinnige dogma herhalen dat 'normatieve stabilitieit' belangrijk is -een voorwaarde zelfs- voor een samenleving om gezond te zijn. Waar blijkt dat dan uit? Waar gebeurt dat dan?
(btw: Rechtsextremisten gebruiken een soortgelijke redenatie tegen de instroom van immigranten. )

Omgaan met verandering is lastig, voor de meeste mensen misschien zelfs wel onmogelijk, I give you that, maar dingen ontkennen of negeren omdat ze lastig zijn vind ik een gebrek aan intelligentie.


Citaat van: Izwan op 15/07/2007 om 17:40:29Je suggestie dat mensenoffers, vrouwenonderdrukking en slavernij waren/zijn religieuze normen en waarden klopt niet. Deze fenomenen komen ook in de `seculiere samenlevingen voor.
Heb je me echt niet begrepen of probeer je een karikatuur te maken van mijn mening? Ik heb nergens gezegd dat die voorbeelden gebaseerd zijn op religieuze waarden. Ik stelde slechts dat normen en waarden in de samenleving veranderen -oa op dat gebied- zonder dat de relgieuze normen en waarden veranderen. Voor mensen zonder dogmatische mindset is dat een teken dat normen en waarden overduidelijk zonder religueze tussenkomst tot stand kunnen komen.


Citaat van: TheCFO op 12/07/2007 om 12:15:44Het lijkt me interessant om achter te komen wie zich de meeste aan de bovenste praktijken schuldig maakt. Zelfs denk dat de meeste daders niet om de religieuze reden hun misdaden plegen, maar wel om materiele rijkdom. Trouwens, bedrijven houden zich nog steeds met de bovengenoemde praktijken.
Mij ook. De lijst met religieuze slachtoffers is hemeltergend lang, en waarschijnlijk ook ongeevenaard lang in de geschiedenisboeken.

Citaat van: Izwan op 15/07/2007 om 17:40:29De link tussen vrouwen en Afghanistan is niet mijn persoonlijke suggestie, maar wel van het westen. Men voelt zich moreel verantwoordelijk om talibaan uit te roeien omdat ze o.a. hun normen en waarden t.o.v. vrouwen onmenselijke zou zijn.
Ik ben tegen oorlog, dus ook die,  maar verder is het Taliban regime inderdaad het voorbeeld van de treurnis waar religeuzen graag hun land in hullen. Als dit je voorbeeld gaat worden waar dogmatische interpretatie toe kan leiden, of hoe fraai het effect is van een op religie geschoeide overheid, ben ik blij dat wij hiero eea wat relaxter en intelligenter opppakken.

Taliban boys of de reli fundi's in Iran zijn toch een schandvlek voor de mensheid, en zelfs voor religie? Zonder te suggereren dat alles hier perfect is, is het in mijn ogen geen toeval dat de vluchtelingenstromen hier naar toe heel wat groter zijn dan daarnaar toe. Nogmaals alles is hier echt niet perfect, maar vergeleken met dergelijke staten toch feitelijk superieur? Of nie? Is de dogmatische onveranderlijkheid waar de Taliban prat op gaat verheffend volgens jou? Was dat een 'gezonde samenleving'?
#1383
Ik voel me al klote als ze 'mijn' achtergrond Joods-christelijk noemen -what the fuck!!- en als ze er nu nog een religie aan toevoegen, wordt het er vast niet beter op.

Revenge of the christenunie, nu al die moslims zo actief lopen te doen, zien deze griffo's hun kans ook schoon. Ben erg benieuwd of vogelaar de steun van haar partij krijgt met deze reli-verering.
#1384
Ik heb meer vertrouwen gekregen in het Nederlandse rechtssysteem”
Donderdag 12 juli 2007 | Patrick Pouw

Een jaar geleden nam economie-docente Samira Dahri een controversieel besluit: ze zou niet langer haar mannelijke collega’s op het Utrechtse Vader Rijn College een hand geven. Ze werd geschorst, kreeg gelijk van de Commissie Gelijke Behandeling, maar zit inmiddels elf maanden thuis. Op 13 juli a.s. buigt de bestuursrechter in Utrecht zich over de zaak. (...)

http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2007/7/12/ik_heb_meer_vertrouwen_gekregen_in_het_nederlands/

Ben benieuwd wat de uitspraak vandaag zal worden, ik kon hem nog niet vinden op nu.nl.
#1385
In de media / Re: Abttoy in de Volkskrant
12/07/2007 om 12:15:44
Citaat van: Izwan op 11/07/2007 om 14:46:01
Het bedrijfsleven is eigenlijk niet de juiste term. Ik bedoel systemen waar de bedrijven veel macht hebben.
Dat verbaast me niets, ik zelf had al eerder gezegd:
Citaat van: TheCFO op 01/07/2007 om 12:47:40
Ik zie bovenstaande feiten meer als een probleem van ons politiek bestel, dan als bedrijfsmentaliteitsprobleem.


Citaat van: Izwan op 11/07/2007 om 14:46:01Bedrijven houden zich meer met materiele rijkdom bezig en dat is niet genoeg voor mensen om een zinvol leven te kunnen leiden. Verder keur ik elke negatieve invloed op de politiek af.
Dat geblaf over de positie van vrouwen is een oude koek. Een eeuw geleden zeiden het westen dat ze zich morele verantwoordelijk voelen om de derde wereld te koloniseren zodat ze o.a. de positie van vrouwen te verbeteren (lees oude kranten). Achteraf blijft het een propaganda is om ruimte voor westers bedrijven te creeren zodat ze de rijkdom van de derde wereld te kunnen stelen en de bevolkingen inclusieve vrouwen te kunnen uitbuiten. Opvallend is dat nu hetzelfde propaganda wordt gebruiken om de misdaden van het westen in de derde wereld te rechtvaardigen. Ik geloof niet dat de misdaden van Nederlandse soldaten (terroristen) in Afghanistan iets met de rechten van vrouwen te maken hebben, maar wel met de belangen van de Nederlandse bedrijven.

Alleen al de suggestie dat er een link is tussen vrouwen en afganistan vinnik redelijk hilarisch. Maar verder lijkt je verhaaltje me vooral een afleidingsmanouvre in de huidige discussie. Ik wil best -met plezier zelfs- een disc met je aangaan over de invloed van het bedrijfsleven op de 'normen en waarden' (maar liever nog over die invloed op het dagelijks leven) van mensen in de wereld (en dan zal ik je met alle plezier aantonen dat die invloed echt heel veel beter is dan de invloed van koningen, keizers, dictatoren of dominees. Dit echter zonder te suggereren dat ook bij het bedrijfsleven geen verbetering te halen is. In die disc kunnen we het ook hebben over de door jou verfoeide 'wil tot winst maken' en het salaris van onze poolse arbeiders. 80% van jouw input in deze disc zou daar behandeld kunnen worden, en voor je het weet ben je dan net zo anti staat of kerk als ik, en hou je nog slechts van de 'vrije' mens ;-)), maar -wat mij betreft- ging deze disc vooral over je statement dat er een belangrijke link is tussen religie (nu of vroeger) en de 'geldende' normen en waarden. Jij  lijkt een heel directe link te suggeren:
Citaat van: Izwan op 11/07/2007 om 14:46:01Ik twijfel dat mensen een keurig wetboek kunnen fabriceren zonder de belangrijke normen en waarden van religie´s over te nemen. Denk bijv. aan het omgaan met andermans eigendom, milieu, dieren, mensen onderlinge..enz.

Hier verschillen we dus van mening, ik geloof er niets van dat 'normen en waarden' de religie volgen, of uit de religie voort komen, zoals jij stelt. Ik denk eerder het omgekeerde. Ik denk dat de mens van nature ideeen over goed en slecht heeft, en dat die ideen -soms- leiden tot het 'inrichten' van religies. (maar ook tot seculiere ideologieen als communisme).

Zoals reeds eerder geschreven, zie ik mijn mening hierin bevestigt door onderzoekjes die aangeven dat mensen uit verschillende religieuze achtergronden (moslim, christen, jood of atheist, maar ook 'wilden') een grote overeenstemming vertonen als hun allerlei ethische keuzes voorgelegd worden.
Dus ondanks dat het religieuze 'setje regels' van de moslim en de atheist volstrekt verschillen, kiezen ze in concrete situaties voor eenzelfde oplossing. Dat ondersteunt wat mij betreft de visie dat normen en waarden niet uit 'religie' voortkomen, maar uit de mens zelf.

Citaat van: Izwan op 11/07/2007 om 14:46:01Ik probeer je duidelijk te maken dat normen en waarden veranderen niet vanzelf. Ik ben van mening dat de bedrijven waar de macht hebben constant te normen en waarden manipuleren om meer winst te halen. De normen en waarden van de samenlevingen waar de bedrijven nauwelijks macht hebben zijn meer stabiel dan de normen en waarden van onze samenleving. Mens is meer gebaat aan de stabiel normen en waarden dan aan de flexibel normen en waarden. Het laatste brengt met zich veel onzekerheid.
Ik weet dat sommige normen en waarden zich aan de omgevingen en de omstandigheden dienen aan aanpassen, maar dat is een andere koek.

Dit ben ik dus niet met je eens. Normen en waarden veranderen wel, en das zeker geen andere koek, dat is medeonderdeel van de analyse dat normen en waarden niet uit de religie voortkomen, maar uit de mens zelf. De wereld verandert maar steeds weer, naar mijn mening door de voortschrijdende technologie, en de mens past zich daar bij aan, ook in normen en waarden.

Je streven naar 'stabiele normen en waarden'  is dan ook volstrekt onmogelijk. Zonder te suggeren dat alle veranderingen verbeteringen zijn, ziet iedereen met zijn ogen open dat onze 'ethiek' verandert. De -naar mijn mening- positieve voorbeelden die ik noemde zijn inderdaad de 180 graden veranderde meningen over mensenoffers, vrouwenrechten en slavernij.

Deze voortdurende verandering van de 'heersende ethiek' is naar mijn smaak een tweede ondersteuning voor mijn mening dat normen en waarden niet voortkomen uit religies. Het christendom -maar ik denk ook het mij onbekendere jodendom en de islam- is namelijk helemaal niet zo veranderd in de laatste 300 jaar.
#1386
Algemeen / Re: Opgelicht door Ufoflug
11/07/2007 om 10:43:40
Rotterdammers zijn lief (of Appie medewerkers zijn lief)

http://www.ad.nl/rotterdam/article1499231.ece
#1387
In de media / Re: Abttoy in de Volkskrant
06/07/2007 om 14:50:01
Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Je blijft het volgende citaat herhalen: `Bedrijven zijn in de basis gewoon groepen mensen die vrijwillig samenwerken`.
Ten eerste, dit citaat is ook voor religie toe te passen, maar je stelt waarschijnlijke de religieuze samenwerking niet graag op prijs en je wilt graag dat religie een individuele bezigheid moet worden.
Ten tweede, ik geloof niet echt in de term vrijwillig samenwerken binnen de bedrijven, maar dat is andere discussie.
Ten derde, het gaat me niet om samenwerking binnen de bedrijven, maar wel om het doel (winst maximaliseren) en de middelen die ze gebruiken om hun doel te bereiken. Invloed op politiek besluitvorming is een van de veel middelen die ze gebruiken. Trouwens kleine bedrijven profeteren van rechtssysteemruimten die de groot bedrijven hebben verworven.
Je hebt gelijk, bedrijven bestaan vanaf de oudheid, maar de bedrijfsmentaliteit verandert met de tijd en de plek waar die bedrijven zich bevinden.

Ik vind het zelf nogal grotesk om bedrijfsleven en religie op één lijn te stellen, maar ben â€"for arguments sake- best bereid dit spelletje -heel ffies- met je mee te spelen.

Ik had al gezegd dat ik de invloed van bedrijfsleven op de politiek betreur. Doe jij dat ook met de invloed van religie op de politiek?

Ik vind het persoonlijk ook prima dat de overheid allerlei regels stelt aan bedrijven, toch willen de meeste religieuzen niet dat de overheid zich met hunnie bemoeit. Ik mag als werkgever geen onderscheid maken tussen man en vrouw, religieuzen doen dat wel.
Totdat je gaat pleiten voor regels dat mannen en vrouwen bij de moskee maar ook de sgp precies op dezelfde wijze behandelt worden lijkt het me dat we deze lijn van argumenteren maar even moet verlaten. Zelf heb ik de scheiding kerk en staat wel redelijk hoog zitten, net als de regels voor het bedrijfsleven.

Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Citaat van: TheCFO op 01/07/2007 om 12:47:40

Hoe groot de daadwerkelijke invloed van de bijbel was vraag ik me dus af, de invloed van hen die zich christen noemden was ontegenzeggelijk heel groot.

Laat ik eens twee voorbeeldjes geven van zaken op het gebied van goed en kwaad (dus normen en waarden) waarvoor overduidelijk geldt dat de mening hierover van de 'gewone christen in de straat' 100% veranderd is in de laatste 300 jaar -of veel korter- , zonder dat de bijbel ook veranderd is. (Voorbeelden die -naar mijn zeer bescheiden mening op dat gebied- onder moslims ongeveer 1 op 1 hetzelfde kunnen zijn)

300 jaar geleden vond geen enkele zichzelf als christen beschouwende hollander het een moreel dillema om slaven te houden. Nu vind je zelfs in de meest christelijke buurten van nederland geen persoon meer die dat nog steeds niet als een extreem kwaad beschouwt.
Tot zo'n 100 jaar (150 jaar?) vonden de meeste zich christen noemenden het heel normaal dat vrouwen geen politieke zeggenschap hadden. De kieswetten zijn allemaal pas in de vorige eeuw aangepast, in Frankrijk pas na woii en in Zwitserland nog weer later. De huidige houding van de sgp -vrouwen mogen wel stemmen, niet verkozen worden- wordt door de overgrote meerderheid van de nederlandse christenen als 'bijzonder' beschouwd.

De opvatting over goed en kwaad verandert dus ingrijpend, ook onder christenen, terwijl ze zichzelf nog op precies hetzelfde boek beroepen. (Hierbij tussen de regels door trouwens ook nog een reden dat ik niets tegen individuele gelovigen heb, onderzoek toont aan dat christenen, moslims atheisten en allerlei woeste onbekende stammen vrijwel gelijke morele keuzes maken als ze voor bepaalde keuzes gezet worden. )
Ik had over de normen en waarden die de overheid moet hanteren om de publiekelijke ruimte leefbaar te maken. Je had beter de omgangsnormen in de publiekelijke ruimte als Voorbeelden kunnen nemen.
De door mij geschetste omgang tussen baas en slaaf kan wat mij betreft best als voorbeeld van 'omgangsnormen in de publiekelijke ruimte'  dienen, dus de waarde van dit argument ontgaat me een beetje.
Jij stelde Feit is dat die regels die wij hier hanteren zijn afkomstig van bijbel. en ik zeg dat dat gemakzuchtig denken is, want ondanks dat de bijbel in de laatste tijd niet verandert is, zijn de â€"ethische- wetten dat wel. 180 graden zelfs. Wat sterker uitgedrukt:  ik denk dat ook zonder die bijbel wel een keurig wetboek te fabriceren is.

Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Trouwens, wij vinden het normaal dat Polenarbeiders goedkoper moeten zijn dan een Holland arbeider. Verder wat voor nut heeft het kiezenrecht van vrouwen als de politici meer naar bedrijven blijven luisteren dan naar hen kiezers.
Bespottelijke opmerkingen. Wij vinden niet dat een pool meer of minder moet kosten, de wetten van onze twee landen verschillen nogal. Gaan praten over de verschillende economische regels per land heeft hier helemaal niets mee van doen. Net zo bespottelijk is je statement over het nut van vrouwenkiesrecht. (en dit  is inhoudelijk ook nog eens onjuist. Het ‘bedrijfsleven’ â€"en de politiek- waren bij het eu referendum ‘voor’, het volk ‘tegen’ en het verdrag is dus niet geratificeerd)

Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Is het je niet opgevallen dat de normen en waarden van samenlevingen waar de bedrijven geen of weinig invloed hebben, zijn nauwelijks veranderd?.
Je schijnt een bijzondere voorkeur te hebben voor ‘onveranderende samenlevingen’, die deel ik niet. Maar het zal mij niets verbazen dat in donker afrika de huidige leefwijze meer overeenkomsten vertoond met 1000 jaar geleden dan wij dat doen. Maar wat dat dan betekent voor onze discussie, mag je me nog uitleggen.

Daarbij heb ik zelf ook nog eens de mening dat alle grote profeten normen en waarden helemaal niet als eeuwig en onveranderlijk beschouwden, maar eigenlijk 'revolutionairen' waren. die heel goed in staat waren het slechte van vroeger tijden achter zich te laten. Dat maakt mij altijd zo extra verbaasd als de volgers van hen doen alsof nu ethiek wel eeuwig en onveranderlijk zou moeten zijn.

Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Verder heb jij gelijk, de normen en waarden van de samenlevingen waar bedrijven groot macht hebben zijn in korte tijd ingrijpend veranderd. De moraliteit is flexibel geworden, want bedrijven en politici moeten vaak de normen en waarden veranderen om winst te blijven maken.
Gezien het feit dat winst maximalisering is het heilige doel van moderne winstmakende bedrijven geworden plus het feit dat de meeste middelen die deze bedrijven gebruiken zijn vaak tegenstrijdig met religieuze moraliteit, zullen bedrijven alles aandoen om religie te verzwakken en moraliteit flexibel maken.
Niets dan een herhaling van je afkeer van ‘het bedrijfsleven’, en een schrijnend gebrek aan kennis. 'Normen en waarden veranderen' en 'winst maken hebben' weinig tot niets met elkaar te maken.
Ethische normen en waarden zijn gweoon niet zo onveranderlijk zoals je lijkt te suggereren, zoals blijkt uit de door mij al gegeven voorbeelden.
Maar als jij de veranderde mening onder christenen over slavernij wil afdoen als een ‘abjecte nieuwlichterij’ hoor ik dat graag. Tot die tijd beschouw ik die verandering als zeer positief (en als het bedrijfsleven daar verantwoordelijk voor is, dank ik hen daarvoor. Ikzelf denk trouwens dat de voortschrijdende technologie â€"en de onderliggende wetenschap- de belangrijkste motor van samenlevingsveranderingen is)

Citaat van: Izwan op 06/07/2007 om 13:45:07
Er zijn meer mensen in Nederland last hebben van ongewenst en misleidende bedrijfsreclame dan iemand met hoofddoek in de publiekelijke ruimte zien lopen/werken. Toch er is meer gezeik over die hoofddoeken te horen dan gezeik over bedrijfsreclame.
Ra, ra, ra, hoe zou het komen?
Ik heb weinig last van beiden, dus het antwoord laat ik ff voor wat het is.
#1388
in het eerste stuk wordt gesproken over 'sexuele handelingen uitvoeren' wat toch redelijk op aanranding lijkt. De omschrijving in het door mij geplaatste stukkie spreekt wat mij betreft vooral over 'doktertje spelen'achtige dingen. (zonder iets te willen bagatelliseren, want ik ken dit verhaal alleen uit de pers)
Lijkt mij -nu nog iig- op een zwaar overtrokken reactie van Dibi.
#1389
AMSTERDAM - De gemeente Utrecht heeft nog geen harde bewijzen van seksueel misbruik op grote schaal onder jongeren van Marokkaanse afkomst. Dat liet burgemeester Brouwer weten in een spoeddebat van de gemeenteraad over seksueel misbruik in de wijk Overvecht, zo meldt de NOS vrijdag.

Volgens Brouwer zijn er wel signalen dat Marokkaanse jongens van rond de 12 geweld gebruiken tegen jonge kinderen en hen seksueel misbruiken, maar er is maar één keer aangifte gedaan. Veel raadsleden denken dat er meer speelt.

Vorige week luidde de Utrechtse PvdA-fractie de noodklok over de 'terreur' door Marokkaanse jongens. Volgens PvdA-raadslid Bouchra Dibi maakt een groepje van zes tot acht jongens al zeker een jaar seksueel misbruik van tientallen jonge, eveneens Marokkaanse, kinderen van 8, 9 en 10 jaar.

Aangifte

Volgens Dibi, die met ouders van zowel 'daders' als 'slachtoffers' sprak, durven veel ouders geen aangifte te doen.

"Kinderen worden de bosjes ingetrokken, onderbroeken worden uitgedaan, geslachtsdelen worden getoond. Het is een taboe binnen de Marokkaanse gemeenschap. Er zijn veel drempels en angst. De mensen zijn bang voor ruzies met de ouders, de moeders zijn bang voor hun eigen familie."

Feiten

In het Stadsblad Utrecht liet Dibi woensdag weten dat er nog niet genoeg feiten zijn om in te grijpen. "Alleen op basis van signalen zou je al actie moeten ondernemen in zo'n ernstige zaak, maar dat wordt nog niet gedaan."

Dibi vindt de politie "een doorn in het oog". "Die jongens zijn minderjarig, de politie zegt dat ze daar niets mee kunnen. Ze kijken alleen maar formeel naar de zaak, maar ze kunnen ook de kinderbescherming inschakelen."

Maatregelen.

Het PvdA-raadslid pleit voor harde maatregelen. Ze wil dat de daders hard aangepakt worden. Daarnaast meent ze dat anoniem aangifte doen al een oplossing zou kunnen zijn
(nu.nl)
-----------------------------------
#1390
Sport / Re: Je favoriete bodybuilder?
05/07/2007 om 12:55:21
Citaat van: Si_Y op 05/07/2007 om 12:49:32


Ik heb niet één foto gezien, waarbij ik jaloers werd. Ik hou het wel op mijn eigen lichaam.


Ik zou er best willen uitzien als de foto bij 3/7/07 02:14:27
#1391
Ben wel benieuwd of deze hamasactie nog positieve effecten gaat hebben voor hunnie.
#1393
Films / Re: Die grote bioscoop in België
03/07/2007 om 21:31:08
(denk antwerpen, hoewel ik net lees dat Brussel de grootste van de benelux claimt te hebben 28 zalen, maar ja dat zijn dan wel weer Franse Belgen dat zegt misschien ook wat)

http://www.kinepolis.com/be%2Dnl/
#1394
(volledig oftopic, maarom nu een nieuw topic te openenn voor één maffe vraag vind ik ook zo wat)

Laysa, kheb een maffe -2woordige- vraag voor je:
Dorothy Parker?
#1395
In de media / Re: Abttoy in de Volkskrant
01/07/2007 om 13:20:22
soms is het goed om eens ff terug te lezen door een ouwe disc.
Citaat van: Wah op 26/06/2007 om 11:08:00
Wat jij dus zegt over religeus fanatisme kan net zo goed gelden voor het westers beleid. Toch plaatst men die dingen in een andere categorie en is men wel in staat tot nuanceren.

Ik neem aan dat je gezien mijn discussie met Sa3ied over de VS -nav Gray- nu wel door hebt dat ik persoonlijk idd ook de VS met plezier in die categorie indeel. (Hoewel ik geen kenner ben van de 'Midwest' van de VS ben ik ervan overtuigd dat daar meningen heersen (of in elk geval niet verworpen worden) waar de Taliban zich niet voor zou hoeven schamen. Mannen als Pat Robertson hebben fundi-meningen over de wereld waar jij -zoals ik je digitaal inschat- en ik niet anders dan van kunnen huiveren.)