-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#871
Surf naar www.reciter.org en kies een van de drie talen om het programma te starten.

Als het programma eenmaal gestart is kun je o.a. de volgende dingen doen:

- een surat kiezen die je wil oefenen
- tijd instellen hoeveel pauze er is tussen de aya's
- concentreren op een aya of aya's door ze zo vaak te laten herhalen als je wilt
- je docent uitkiezen, bijvoorbeeld Abulsamad of Housary
- en nog veel meer!

#872
Citaat van: lopende_lach op 15/09/2004 om 20:31:11

zij;..ja natuuuuuuuuuuuuurlijk..dat is een iemand die heeeel hoog woont...en hij kijkt naar de mensen...ik dus..o ja..en waarom dan..zij > ja, hij kijkt via een televisie naar alle mensen..en s nachts gaat hij slapen..ze denken even na en zegt..o nee..hij slaapt nooit...ze gaat verder; ja en allah is eigenlijk een jongen he..maar hij kan ook een meisje zijn..ik; o ja kan hij allebei zijn...zij die slimpie > zegt; ja want jongens willen dat hij een jongen is en meisjes willen dat hij een meisje is..haha meskina, dit meisje zit op de goede weg insaAllah :D
#873
Citaat van: lopende_lach op 15/09/2004 om 10:46:15


Citeer

ik doelde meer om de kinderen de Eenheid van Allah (tawheed) te leren, en dat Islam niet alleen "politiek" dan wel sociaal is.
Citeer

dat gaat speelsgewijs beste mo > ken je bv de boekjes "kleine moslim". ??? hele leuke boekjes voor kinderen om voor te lezen..daarnaast beginnen we bv iedere dag met soerath al fatiha...je ziet dat vele kinderen elkaar ook aanspreken en stimuleren > zo heb ik een kindje in de klas die elke zaterdag/zondag naar de moskee gaat en daar dus ook veel leert > als hij een soerath heeft geleerd dan komt ie zol trots naar school en zegt ie juf mag ik het in de kring zeggen (zeggen = reciteren)...

zo hoor je ze allemaal alhamdoellah zeggen na het niezen > en andere zeggen weer rahmak allah ya abdoe allah.....almoehim ze leren ook veel van elkaar!!

vele collega's betrekken Allah erbij als er bv gevochten is of gescholden....dat Allah alles ziet ook als de juf het niet heeft gezien..enz enz...

ja ik ken die die boekjes "kleine moslims". Zoals jij het zei, Zoiets bedoel ik. MasaAllah. dat de oudere kinderen een andere aanpak nodig hebben dat zal best, maar denk je dat de ouders die hun kind naar zo'n school brengen meer betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen?
#874
Taal / Re: Groente & Fruit s thmazight ?
15/09/2004 om 14:14:36
Citaat van: lopende_lach op 15/09/2004 om 14:12:52
BRAMEN

ah ok, ben bang dat t lang gaat duren voordat ik die thab3a-aarbeien link uit mn hoofd heb verwijderd.
#875
Taal / Re: Groente & Fruit s thmazight ?
15/09/2004 om 14:12:36
Citaat van: MBTiziAzza op 15/09/2004 om 14:11:30
tab3a zijn ...kan niet op het woord komen die bessen

aarbeien zijn rheb n maluk

bedoel je frambozen?
#876
Taal / Re: Groente & Fruit s thmazight ?
15/09/2004 om 14:10:24
Citaat van: Wasilla tarifst op 28/12/2003 om 18:03:55

Citeer
toeth zijn aardbeien:)

is dat wel tmazight?

Arbeien zijn toch Thab3a? of heb ik iets verkeerds zitten eten.
#877
Citaat van: tijdelijk op 14/09/2004 om 19:32:22
Citaat van: MohamedUK op 10/09/2004 om 23:28:01
ik kan de belangrijkheid van Islam scholen niet genoeg onderdrukken.
In een full-time school kun je meer pratijkgericht te werk gaan en alle onderwerpen, van seksuele voorlichting tot scheikunde, tot maatschappijleer behandelen onder de koepel van Islam.

Maar wat is dan Islamitische scheikunde? Ik zat als protestant op een katholieke school (was het dichtst bij en betere sfeer dan de protestante vandaar mijn keus toen) maar kan me niet herinneren er door de Paus goedgekeurde scheikunde of seksuele voorlichting te hebben gehad.


ik doelde meer om de kinderen de Eenheid van Allah (tawheed) te leren, en dat Islam niet alleen "politiek" dan wel sociaal is.
#878
Citaat van: lopende_lach op 14/09/2004 om 19:19:06
je bedoeld hoe wij de kinderen zich bewust gaan laten maken van Allah swt??

ja
#879
Citaat van: lopende_lach op 13/09/2004 om 08:39:59


huh????....ik weet niet niet wat je verstaat onder les geven op islamitische school??..dat nederlandse systeem wordt ook daar gewoon toegepast hoor...wij geven les zoals we dat op de opleiding hebben meegekregen (en geloof me de opleidingen zijn niet islamitische >> nergens heb je islamitische PABO's)....ik doelde meer op de directe link die docenten moeten leggen op een islam school tussen het kind en Allah. Ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is om te doen als je daar nooit voor getrained bent als docent.
#880
Citaat van: lopende_lach op 12/09/2004 om 16:32:11


even voor mohammedUK >>> een school dat net begonnen is (opgericht is ) hoeft niet te betekenen dat de leerkrachten ook allemaal nieuw zijn > ze kunnen jaren lang ervaring hebben op een andere school !!!!!..


is er in dat opzicht veel verschil tussen getrained zijn om les te geven op een Nederlandse school om in een Nederlands systeem les te geven, of getrained zijn in een nederlands systeem en les geven op een islam school?
#881
Citaat van: Tamza op 11/09/2004 om 00:18:25
Citaat van: MohamedUK op 10/09/2004 om 23:28:01
ik kan de belangrijkheid van Islam scholen niet genoeg onderdrukken.

Was een tijd geleden bij een lezing over islam scholen, en daar zei een van de sprekers (grondlegger van islam scholen in Engeland) iets heel fundementeels.

Je brengt je kind, vanaf 4 jaar, elke dag naar een "kufaar"school, waarvan je de leeraar niet kent, waarvan je niet weet wat hij/zij bewust of onbewust doet, dag ik dag uit, jaar in jaar uit, voor al die uren per dag laat je je kind achter bij een totaal onbekende.

Om goede moslims te kweken moet je gewoon bij het begin beginnen, en niet verwachten dat ze wanneer ze 18 jaar oud zijn vanazelf het licht gaan zien en zich naar iets gaan gedragen wat ze nooit met volle teuegn hebben gekregen.

Maar MohamedUK, het feit dat een school islamitisch is, waarborgt niet meteen de kwaliteit van het onderwijs en de betrouwbaarheid van docenten. Ik heb neefjes en nichtjes die op een Islamitische school hebben gezeten, en de goorste scheldwoorden meenamen naar huis die ze op het plein van andere kinderen hadden geleerd. Ook begon mijn neefje tiranniek gedrag te vertonen jegens zijn zusje omdat hij daar geleerd had dat hij als 'man' zijn zusje in het gareel moest houden.

I know, dit is slechts een voorbeeld, maar het laat wel zien dat een Islamitische school niet per definitie de Islamitische onderwijs/opvoeding geeft aan je kinderen die je voor ze wenst te hebben.

Ik prefereer een Vrije School voor mijn kinderen en daarnaast in het weekend een dag Koran/Tafsier-les als die mogelijkheid er is. Afhankelijk dus van mijn mening over de geschiktheid van de betreffende Vrije School en/of de eendaagse Islamitische school.

ja klopt, islamitisch hoeft niet gelijk kwaliteit te betekenen. Veel van die scholen betstaan nog geeneens zo lang, dus die jarenlange ervaring waar ze uit moeten putten is er nog niet. Je hebt in die zin goede moslims én goede leeraren nodig.

Mijn probleem met die een-dag-per-week school is dat de kinderen islam gaan zien als iets wat ze opzij kunnen zetten - het is maar een keer per week, en is in die zin alleen gericht op theorie, tafsier of Quran. In een full-time school kun je meer pratijkgericht te werk gaan en alle onderwerpen, van seksuele voorlichting tot scheikunde, tot maatschappijleer behandelen onder de koepel van Islam.
#882
ik kan de belangrijkheid van Islam scholen niet genoeg onderdrukken.

Was een tijd geleden bij een lezing over islam scholen, en daar zei een van de sprekers (grondlegger van islam scholen in Engeland) iets heel fundementeels.

Je brengt je kind, vanaf 4 jaar, elke dag naar een "kufaar"school, waarvan je de leeraar niet kent, waarvan je niet weet wat hij/zij bewust of onbewust doet, dag ik dag uit, jaar in jaar uit, voor al die uren per dag laat je je kind achter bij een totaal onbekende.

Om goede moslims te kweken moet je gewoon bij het begin beginnen, en niet verwachten dat ze wanneer ze 18 jaar oud zijn vanzelf het licht gaan zien en zich naar iets gaan gedragen wat ze nooit met volle teugen hebben gekregen.
#883
In de media / Re: Haagsche Lounge
08/09/2004 om 22:48:45
Wie wil er nou met een hoofddoek tussen de alcohol gaan zitten? ::)
#884
Citaat van: afazar op 06/08/2004 om 11:16:17
wie heeft isbn nummer van het boek "the aith waryagher of the moroccan rif " van david montgomery hart en waar kan ik 't  kopen,
en is er ook de nederlandse vertaling of nog niet.
alvast mijn dank.

ik heb het een keer geprobeert te krijgen (zoals zovelen hier) maar de goedkoopste prijs tot nu toe is voor een speciaal gedrukt exemplaar - je betaald en dan wordt het gedrukt - wat neerkwam op rond de $200.

Een paar universitaire bibliotheken hebben het, van deze weet ik het zeker:
1) Uni Leiden - Afrika Studie Centrum - je kunt lid worden voor â,¬2,50 en boeken lenen>
http://asc.leidenuniv.nl/library/

2) Uni Nijmegen - lenen als je alleen student bent van een uni
#885
Taal / Re: Groente & Fruit s thmazight ?
31/08/2004 om 23:06:41
Citaat van: Numidia op 23/12/2003 om 23:30:50
  Aardbei = toeth  
  Abrikoos  =  remzeh
  Ananas  = ananas  
  Appel = teffah  
  Avocado = lavocat?  
  Bananen  = platanu / rbanan  
  Bessen   = ?
  Bramen  = ?  
  Citroenen  = laymun  
  Druiven    = advir
  Frambozen  = ?  
  Grapefruit  = lacin azegwagh?  
  Kersen  =  
  Kiwi = kiwi  
  Litchi  =  
  Mandarijnen = rmandri  
  Mango  = mango  
  Meloenen  = milun  
  Nectarine    =
  Passievrucht   =
  Peren    = firas
  Perziken    = rxux
  Pruimen  = rbaquq  
  Sinaasappelen    = lacin
  Stoofperen


watermeloen: dela7
suikermeloen: ab-betix