-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#631
Citaat van: Anir op 09/02/2005 om 21:20:17
Citaat van: MohamedUK op 09/02/2005 om 21:11:01
Ben zelf ook wel eens aangebots tegen wrange islamitische sites, waarin "zusters" opmerkingen schijven in het forum gedeelte over hoe fijn ze ongevelovigen vermoord zien worden, waarin de foto-rubriek vol staat van mannen met bommen-riemen, en om mensen nog gemotiveerder te krijgen een paar foto's van gewonde Palestijnse babies. Op dezelfde pagina staan dan links zoals "leer Islam kennen" en "betekenis van Tawihid". Al met al het ziet er eng uit.
Het is inderdaad heel erg eng.

"Betekenis van Tawhied", dat is misschien een nieuwe godsdienst.
Tawhied heeft een betekenis en dat is “verenigen”. Maar in de laatste maanden gaat het alleen over tawhied en ik weet of het een nieuwe godsdienst is.  Mohammed B. Deed dat ook voor tawhied.


tawhied is de eerste stap in het geloof, maar het lijkt alsof sommigen die eerste stap nemen en gelijk in het absurde springen. Zoals het voor andere gebieden deze cybertijd alles versnipperd (internet lijkt een omver gevallen boekenkast), zo lijkt dat ook te gebeuren bij sommigen wanneer het aankomt op Islam.
#632
Ben zelf ook wel eens aangebots tegen wrange islamitische sites, waarin "zusters" opmerkingen schijven in het forum gedeelte over hoe fijn ze ongevelovigen vermoord zien worden, waarin de foto-rubriek vol staat van mannen met bommen-riemen, en om mensen nog gemotiveerder te krijgen een paar foto's van gewonde Palestijnse babies. Op dezelfde pagina staan dan links zoals "leer Islam kennen" en "betekenis van Tawihid". Al met al het ziet er eng uit.
#633
Citaat van: gebruiker01 op 09/02/2005 om 00:41:01
Citaat van: Sa3ieD op 08/02/2005 om 23:52:34
Ik ben het niet helemaal eens met de uitleg, hij is een beetje eenzijdig naar mijn mening. Allemaal leuk en aardig om uit te leggen wat jihad is en wat de koran wel of niet bedoeld, maar dan ga je voorbij aan het probleem. Je kunt wel Nederlanders gaan uitleggen wat wel of geen jihad is. Maar als 9 van de 10 moslims bij de kleinste dingen jihad roepen raken Nederlanders ook het spoor bijster.

Jihad is gewoon een ongelukkig woordje, ik zie het gewoon als een "menselijke" strijd, de strijd tussen het goede en het kwade, wat ook in de bijbel voorkomt. Het zijn niet de Nederlanders die er een andere betekenis aan geven maar de Moslims zelf, de keel doorsnijden van een medewerkster van een vluchtelingen organisatie en dan jihad roepen, waar hebben we het nou over? Jihad wordt als het ware gegijzeld door de misbruikers en onwetenden. Het woord jihad zal dan ook nooit van dat negatieve imago afkomen, mn door toedoen van moslims zelf. Vooral omdat veel moslims steeds een beeld hebben van een collectieve jihad, maar die is er helemaal niet. Ieder heeft zijn eigen jihad, iedereen die zich beperkt voelt in zijn vrijheid voert een jihad. Maar de een zijn jihad is niet die van alle moslims.

Jihad is wel degelijk mogelijk in een democratie. Democratie wil nog niet zeggen dat er geen onrecht is. Maarja iedereen kan jihad natuurlijk anders zien.
Beste jongen, naast dat het probleem bij sommige moslims ligt, moet ik je eerlijk zeggen dat ik de Nederlndse literatuur nog nooit heb kunnen betrappen op een vertaling die enigszins in buurt komt van de werkelijke betekenis van het woord.  En ook dat is een probleem die men niet dient te onderschatten.

in dat opzicht zou je kunnen zeggen dat de media ook verantwoordelijk is met het geven van het verkeerde beeld van jihaad aan moslims in Nederland (de gemiddelde onwetende moslim-jongere zal eerder de Sp!ts doorlezen dan Sahih Muslem). ;) Een spiraal van onwetendheid..
#634
Ik zie geen varkensgat. Zal wel iets van de volksmond zijn.

#637
Citaat van: gebruiker01 op 02/12/2004 om 00:24:39

We moeten ons meer mengen in het publieke debat, want dit is echt nodig!

idd. Als ik een paar keer per jaar een NLse krant opensla kan ik altijd wel minstens 1 ding zien waar ik me aan irriteer (verkeerde verlaggeving, verkeerd geformuleerd). Maar brieven schrijven kost "energie"...zo lijkt t tenminste.
#638
Citaat van: Anir op 08/02/2005 om 22:21:04

Ja, in de laatste jaren. We praten over heden en niet over het verleden.


Bij de aanslag van 11-9 zijn Imazighen ondirect betrokken.
Bij de aanslag in Casablanca zijn Imazighen betrokken.
Bij de aanslag in Spanje zijn Imazighen direct betrokken.
Bij de dood op Theo van Gogh zijn Imazighen betrokken.
De hofstadgroep bestaat alleen uit Rifijnen.
Bij de aanslag op ahmed masoed (Afghanse leider) zijn Imazighen betrokken.
Degenen die naar Kasjmier gingen om Jihad te voeren zijn Imazighen

Enz. Enz. 
Er kom nog meer
errrm , ik geloof dat je het hier puur van een etnocentrische (nederlandse) hoek bekijkt. Terreurnetwerken al dan niet nationaal of internationaal, er zitten mensen in van alle kleuren en nationaliteiten. Deze mensen handelen niet als Riffijn, maar eerder als Nederlander, Fransman, Duitser of wat dan ook, aangezien ze vaak in Europa zijn geboren en vaak geeneens fatsoenlijk Tmazight/Arabisch spreken. Wat ze gemeen hebben is niet hun afkomst (Rif) maar meer dat gefustreerde van geen wending hebben in het leven. Hetzelfde overkomt Tunesiers, Algerijnen, en Marokkanen (Arabieren) in bijvoorbeeld Frankrijk, Belgie enz. 

In Engeland zelf wordt deze rol vervult door Pakistanen (de meerderheid moslims), waarvan sommige ook regelmatig erop uitrekken om jihaad te voeren ergens anders (een dieptepunt waren 2 pakistaanse jongeren die zichzelf probeerde op te blazen in Israel 2 jaar terug). Wanneer je meer naar het Oosten gaat zie bijna dezelfde tendens bij gedesillusioneerde jongeren in bijvoorbeeld Indonesie.
#639
Citaat van: lopende_lach op 08/02/2005 om 19:26:07


daarnaast is het verlaten van je kinderen en je jaren lange verblijfplaats niet makkelijk..heb overgens wel gemerkt dat vrouwen het zwaarder hebben dan mannen...

yup, en gezien hun jarenlange verblijf (een flink deel van hun leven) in Nederland zijn het ook tot op zekere hoogte "Nederlanders" geworden, en lopen ze de kans om heimwee te krijgen naar dat vervloekte Nederland.
#640
Geschiedenis / Penon de Alhucemas
08/02/2005 om 04:39:35
Penon de Alhucemas

Penon de Alhucemas, Isla de Mar en Isla de Tierra zijn samen met Ceuta, Melillia, de Rots van Penon Velez de la Gomera en het van Perejil de laatste Spaanse gebieden langs de Marokkaanse kust. De drie eilanden van Alhucemas zijn te vinden 155 km ten oosten van Ceuta, en 100 km ten westen van Meillila, dichtbij het dorp van Sanjurjo ongeveer 300 meter van de kust af.

De Groep van Alhucemas bestaat uit de eerder genoemde Rots van Penon de Alhucemas, en de beide westerlijke eilandjes van Mar en Tierra.

Isla de Mar, de meest noordelijke van de groep, is niet meer dan een platte, 4 meter hoge plaat, die wordt overspoellt met water tijdens slecht weer. De enige vegetatie die er te vinden is zijn een paar verschillende mossen en een beetje laag gras.

Ilsa de Tierra is ook een scherp uit het water rijzende 11 meter hoge plaat plaat, waarop een vernielde toren te vinden is. Tierra ligt ongeveer 45meter ten zuidwesten van Isla de Mar en beide eilandjes zijn verbonden door een rots verbinding waar het water steeds over heen spoelt.

Het meest belangrijke eiland is Penon de Alhucemas, een rots van ongeveer 70 bij 50 meter in opvervlakte en met een hoogte van 27 meter op het hoogste punt.  De Rots is compleet bebouwd, met verschillende groepen huizen. Een haven, met twee pieren, zijn gesitueerd aan de ooselijke kant. De twee hoogste punten op de rots zijn een 16e eeuwe kerk en wachtoren, die ook gebruikt wordt als vuurtoren.Penon de Alhucemas


De geschidenis van deze rotsen gaat terug naar 1559 toen Mulay  Abdala el Gabib Bil-Lah verschillende gebieden aan de Marokkaanse kust aan Spanje gaf in verdedeiging van de opkomende Turkse groepen. In 1561 bouwde Spanje het fort op Alhucemas en een toren op Isla de Tierra. Maar tijdens deze tijd waren de eilandjes niet bezet door Spanje, todat Marokkaanse rebellen het vuur opende op gebouwen op de rots. vanaf dat punt werd de groep geclaimed door Spanje. In 1673 zond Spanje een millitair garnizoen en tot op de dag van vandaag bevinden zich millitairen op de Rots (60 man in totaal).#641
Spanje is begonnen met het verlenen van Amnesty aan illigalen. Mensen komen in aanmerking wanneer ze 1. voor afgelopen Augustus zijn gearriveerd 2. werk hebben en 3. geen strafblad hebben.

Het gaat hierbij om totaal ongeveer 800.000 mensen, waaronder veel marokkanen natuurlijk. Andere EU landen hebben kritiek geluid, aangezien het de deur zou openen naar hun landen, Spanje zegt dat het gewoon de werkelijkheid onderkent.  Technisch gezien kunnen deze mensen niet legaal aan het werk in de rest van de EU  ze mogen officieel 3 maanden verblijven in andere EU landen.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4242411.stm
#642
Citaat van: Tarifist_arrif op 03/02/2005 om 14:05:00
Wanner er nou eens over de Islam wordt geopend..
meshi ze bedanken hem...ze valle gelijk aan met negatieve reactie’s...
Lahwa3lem of het waar is of niet...
De enigste die het weet dat is Allah swt
waar heb je t over. Dat er toevallig "islam" in het onderwerp staat betekend nog niet dat het goed is. Het zijn gewoon leugens en is aanstootgevend zulke achterbakse emails.

zie o.a. http://www.islamtomorrow.com/forwarding_emails.asp

het is zelfs niet toegestaan zulke onzin te verspreiden. En dit is niet een kwestie van "allahu3alem" wie weet. Het kan gewoon niet.
#643
Citaat van: ajaw-ali op 03/02/2005 om 13:57:35
Citaat van: MohamedUK op 03/02/2005 om 13:54:05
Sinds wanneer heeft madinah een sjeik Ahmed??


ken jij ze allemaal dan??


nooit van gehoord, maar doet me denken aan die andere droom van een andere "sjeik ahmed" waarin hij droomde dat de profeet saws homosexualiteit goedkeurde. A3udubillah.

http://www.islamtomorrow.com/forwarding_emails.asp
#644
Sinds wanneer heeft madinah een sjeik Ahmed??
#645
Citaat van: ameziane op 29/01/2005 om 16:11:02
Citaat van: mara op 29/01/2005 om 15:41:00
Citaat van: ameziane op 29/01/2005 om 15:38:20
Citaat van: mara op 29/01/2005 om 15:29:45
Marokkanen zijn zeker in het nieuws gekomen, ik bedoelde het ironisch.
Okee, dan. Misschien ligt het toch aan dat gebouw?!
Aan dat gebouw? Geloof me, de marokkaantjes zijn zeker schuldig aan die taferelen op hc. Ik heb ze zelf een keer gezien. Ik weet dat de media en/of politie vaak chargeert igv marokkanen, maar wat hc betreft gaat het echt te ver...
Ik bedoel het ook ironisch!

Ik kom er zelf ook vaak langs, en zie ik die jongens daar rondhangen. Dan vraag ik bij mezelf hebben die jongens geen school/werk ?

ze moeten gewoon doen wat ze in Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam ook geloof ik hebben gedaan (voornamelijk Surinaamse/Amtilianen: samenscholingsverbod, massa politie, en Zero tolerance.