-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#481
Citaat van: Ait_Touzinie op 15/12/2004 om 16:44:09
Citaat van: Himito op 14/12/2004 om 14:52:27
Nador heeft twee x zoveel inwoners,je moet Segangange er wel bij tellen,het is aan elkaar gegroeid.En inderdaad als je in de zomer gaat tellen en in de winter verschilt het enorm.Nador heeft een dikke 200.000 inwoners.

Ho ho, in de zomer ja, dan heeft Nador een dikke 200.000 inwoners, en mischien wel meer.  Buiten de zomer dan telt Nador niet meer dan 150.000. En Segangane Hoort niet bij Nador stad.  Het is een aparte dorp. al zijn deze 2 steden aan elkaar vast gegroeid de laatste tijd.
De inwoneraantal van Nador zal de komende tijd steeds meer groeien.
Mede door die  stink arabieren die naar Nador komen. Tfoe!!
Al Hoceima heeft in de zomer ook een dikke 100.000 inwoners.  Ook hier komen steeds meer hongerige ighabiyan die hun land ontvluchten en in de rif komen schooien voor eten.
Echt waar, over 10 á 20  jaar is de 50% van Nador en Alhoceima arabisch sprekend.

echt waar? zijn dat dan arab-zwervers die via nador de oversteek willen maken naar Spanje? of gewoon mensen die "goedkoop land" willen aan de middellandse zee?
#482
eerst de wegen dan de auto's; of ontwerp op zn minst iets met 4x4. Een Landrover is echt ideaal in marok.
#483
Citeer

als ik over Arabisering spreek dan spreek ik over Noord-Afrika

ok maar het is tamelijk gemakzuchtig om te alleen over arabisering in marokko te spreken, en de diaspora te negeren (er zal misschien wel een tijd aankomen waarin de meerderheid buiten marokko of een amazigh gebied woont.


Citeer
Wist je dan niet het Arabisch geen waarde heeft in Marrokko, ik ken genoeg Marrokaanse studenten in Oujda en denk je dat die jongens in het Arabisch studeren? Die jongens studeren allemaal in het Frans,

wat dan ook , er is altijd een 2e taal in het spel, welke taal dat ook mag zijn.

Citeer
Denk je nu echt dat Imazighen in Marrokko het Arabisch nodig hebben om  te kunnen werken? Wist je  dan niet dat de Gemiddelde Amazigh in Marrokkko tot de rijkste klasse hoort nu?

Wil je zeggen dat je een hele leven in marokko kunt doorbrengen in marokko zonder het arabisch machtig te zijn? Je kan me niet vertellen dat de middenklasse imazighen in marokko geen arabisch kennen en het ook nooit naar hun voordeel hebben gebruikt.Citeer
Je spreekt over de economische situatie in Arif? De Economische situatie in Arif lijkt mssn belabberd maar het is niet zo, de Rif lijkt arm en heeft een slechte infrastructuur, maar we moeten kijken naar de rijkdom per inwoner,

dus al die mensen die lopen klagen stellen zich eigenlijk een beetje aan?


Citeer
verder nog indien Rif een slechte Economische situatie heeft volgens jou dan kan ik alleen maar zeggen dat het de schuld is van de starters van de Arabisering, die Rif economisch  achteruitstellen, 

het feit dat Irrifien weg trekken uit hun land is juist de bedoeling van de Arabo-Facsisten, je moet het niet steken op de Immigratie, de Immigratie is uitgelokt door de Arabo-Facsisten, je kunt het vergelijken met een soort Deportatie,

wat de reden ook mag zijn, daar hebben mensen die nu leven geen boodschap aan. Verder moeten imazghen ook wat vaker de hand in eigen boezem steken. Mijn oom in spanje vertelde me dat wanneer hij zo hard in marokko als hij nu doet, hij eigenlijk helemaal geen reden had om te emigreren.


Citeer
Mohammed jouw reacties zijn heel kortzichtig en heel bekrompen, in plaats van solidair te zijn met jouw moslimbroeders de Imazighen kies je altijd voor een houding die anti-amazigh ook al zeg je van niet, maar misschien doe je het onbewust,


dit heeft niet met kortzichtigheid te maken, maar gewoon erkennen dat wanneer het op pull en push-factoren aankomt (redenen van migratie, of beplaalde sociale keuzes maken, of het kiezen van een 2e taal ten koste van je eigen) het vaak gewoon niet zwart en wit. Lees de gemiddelde monografie en het wordt je duidelijk.

Citeer
ik weet dat de reden ligt in het feit dat je gearabiseerd bent, maar ik vraag me dan af hoe het komt dat een Amazighsite zo'n aantrekkingskracht heeft op een gearabiseerde Mazigh


#484
Vrouwen / Re: toegeven of opgeven
09/03/2005 om 15:22:59
Citaat van: IIAwaryagherII op 08/03/2005 om 04:10:48

Daar gaat het om en niet om de sallat, de roedoe, zakkaat etc, want die zijn behouden en duidelijk bewijsbaar!

dus wat bedoel je met "duidelijk bewijsbaar"? wil je onderscheid gaan maken in de de personen die hadith hebben doorgeveven? Zoals er boven staat, er is al een duidelijk systeem in plaats die hadith als sahih of daif kan bestempelen, als een hadith over weet ik veel wat dezelfde test heeft doorstaan als een hadith over wudu, dan is die hadith sahih.

#485
In de media / Re: Vrouwen moskee
09/03/2005 om 15:10:41
Citaat van: L_L op 09/03/2005 om 09:20:08
Citaat van: m7 op 09/03/2005 om 07:37:49
Het zou mooi zijn als er ook diensten voor Amazigh vrouwen kwamen, deels in Tarifit. (meeste Amazigh in Nederland spreken dat toch?)
Kan jij organiseren LL!

je bedoelt preken in het tamazight??...dat zou ik super vinden inderdaad, alleen is het dus geen bestaande moskee waar vrouwen altijd naar toe kunnen..zijn dus aantal data's...


jawel hoor, alleen moet je er wel voor naar Vlissingen. Het stikt er altijd daar van de amazigh vrouwen die er als vliegen op afkomen op die amazigh-preken.
#486
In de media / Re: Vrouwen moskee
09/03/2005 om 15:09:40
Citaat van: IIAwaryagherII op 09/03/2005 om 02:21:20
Wouw wat een ziellige gezeik van sommigen tazzz.
Dus mensen die initiatieven nemen of willen nemen, om een boost te geven aan de weg van gelijkwaardigheid, worden hier gewoon afgezeken.
Ook op het gebied van religie moet er die drang wezen tot gelijkwaardigheid, en dan is een vrouwen moskee niets grappigs maar een must!
Eerder respect voor de initiatiefnemers dan voor die clows die kritiek leveren.

de initiatief nemers zien dat het feit dat vrouwen achterin moeten bidden als "ongelijkwaardig" dit terwijl dit puur is gedaan om de mannen van de vrouwen te scheiden, om alle voorafdenkbare redenen, verder zijn al die andere dingen tegen hoe het gebed moet in de islam. Dit zal niet leiden tot "geleijkwaardigheid" maar gewoonmeer olie op het vuur.

het is een kunstproject, en ik hoor het al hier en daar bij de niet-moslims, ze willen zogenaamd provoceren angezien ze er van zijn overtuigd dat Islam ook op een gegeven moment door een soort van Verlichting moet gaan. Met dit soort projecten hopen ze dat te bespoedigen, terwijl zo'n term nooit van toepassing zou zijn op Islam.
#487
Citaat van: IIAwaryagherII op 09/03/2005 om 02:33:52
Citaat van: MohamedUK op 09/03/2005 om 02:18:43
Citaat van: Ariaz op 08/03/2005 om 23:36:24
Citaat van: MohamedUK op 08/03/2005 om 23:26:19
Arabisering my pigeonhole trouwens. Maak je maar eerst druk om al die imazighen om je heen die in rap tempo hun taal kwijtraken aan het Nederlands.

Dit is de typische reactie van een Arabier, wanneer een Mazigh spreekt over Arabisering dan antwoord een Arabier "ja het is het Nederlands dat een bedreiging is en niet het Arabisch"hoe kan het arabisch  hier een bedreiging zijn wanneer de dichtsbijzijnde plek waar het wordt gesproken op 3 uur vlieg afstand is?
Dit is de kern waar het allemaal om draaid.
Jou visie is er een die minstens zo gevaarkijk is als de arabieserings-politiek van noord afrika, Lotsverbondenheid en betrokkenheid met je eigen volk aldaar, heb je niet van gehoord als je dit werkelijk meent.
Dat zijn uitgerekend de belangrijkste ingrediënten voor vastberadenheid en standvastigheid mbt ''behoud van eigen idenditeit/cultuur en rechten'' !wat bedoel je in hemelsnaam weer met "visie" ? dit is geen visie maar een ontwikkeling die nu plaatsvindt.

iemand die opgroeid in Nederland, en zijn hele leven Nederlands heeft gesproken buitenshuis, en zelf nederlands praat tegen zijn ouders en andere familie leden, is niet verarabiseerd want arabisch komt er gewoon niet bij spelen! Zelfde geld voor al die andere kindertjes die opgroeien in de rest van europa.

In arif zelf zullen de kinderen goed Tmazight kunnen praten, maar de realiteit vraagt gewoon dat deze ook arabisch moeten spreken willen ze vooruitgaan in werk of inderdaad onderwijs in marokko. Het is tamelijk makkelijk voor ons in europa om tegen hun te zeggen niet te arabiseren bla bla, maar wij hebben makkelijk praten aangezien we al minstens 1 taal kennen die voor ons brood op de plank kan zorgen.

en ik weet niet of je het verder gemerkt hebt, maar de huidige economische stuatie in arif vraagt gewoon dat mensen een andere taal leren en daar weg willen gaan, of ze nu naar Tanger trekken en verarabiseren, naar Spanje trekken om te verspaaniseren, of naar Frankrijk trekken om te verfransiseren, het zijn allemaal keuzes die ze tegen hun zin moeten maken, maar moeten doen als ze een of andere goede toekomst willen hebben.

#488
Citaat van: Ariaz op 08/03/2005 om 23:36:24
Citaat van: MohamedUK op 08/03/2005 om 23:26:19
Arabisering my pigeonhole trouwens. Maak je maar eerst druk om al die imazighen om je heen die in rap tempo hun taal kwijtraken aan het Nederlands.

Dit is de typische reactie van een Arabier, wanneer een Mazigh spreekt over Arabisering dan antwoord een Arabier "ja het is het Nederlands dat een bedreiging is en niet het Arabisch"hoe kan het arabisch  hier een bedreiging zijn wanneer de dichtsbijzijnde plek waar het wordt gesproken op 3 uur vlieg afstand is?

Ik weet niet wat het is, maar op een of andere manier hebben imazighen niet echt waarde gehecht aan hun taal, of ze nu in een arabisch , nederlands of frans gebied wonen, ze laten het heel snel gaan. Heeft ook veel te maken met het feit dat Tmazight geen "functie" heeft, wat betrefd onderwijs, werk, handel enzovoort.

Behalve de ouders die heel graag willen dat hun kinderen Tmazight spreken, en voor deze mensen maakt het niet uit waar ze zitten.
#489
In de media / Re: Vrouwen moskee
09/03/2005 om 02:12:52
Citaat van: Dobry Den op 09/03/2005 om 00:06:47


Zelf ben ik met het idee opgegroeid dat de moskee voor mannen is. Het heeft voor mij persoonlijk daarom nauwelijks een religieuze waarde. 

tot op zekere hoogte klopt dit ook. Mannen zijn nu eenmaal verplicht te gaan bidden in de moskee (wanneer ze in de buurt wonen) , voor hun is het ook verplicht om jumu3a te gaan bidden. Voor vrouwen blijft het puur optioneel, maar wanneer een vrouw wil gaan moet het mogelijk zijn (er moet bijvoorbeeld ruimte voor hun worden vrijgemaakt, en een man moet haar niet kunnen tegen houden als ze wil gaan).
#490
Ariaz, welkom tot de wereld van Sarcasme en Ironie. Rechts onderaan vindt u de toiletten.
#491
Arabisering my pigeonhole trouwens. Maak je maar eerst druk om al die imazighen om je heen die in rap tempo hun taal kwijtraken aan het Nederlands.
#492
na'am in hart en nieren en in merg en been. Nou nog in uiterlijk, maar he plastische chirugie is vooruit gegaan de afgelopen jaren!
#493
Stop de persen!
#494
Vrouwen / Re: Wereldvrouwen dag. Yahoo!
08/03/2005 om 23:14:03
Citaat van: restless op 08/03/2005 om 23:00:20
Citaat van: Ariaz op 08/03/2005 om 20:20:01
Waarom dat de vrouw geassocieerd wordt met keuken omdat zij voor eeuwen in de keuken gestaan heeft of ontken je je aard?

De vrouw hoort thuis te blijven, de plaats van de vrouw is haar huis, thuis zorgt de vrouw voor haar kinderen, ze maakt eten klaar, kortom ze doet alles wat haar man graag heeft,


En die wereldvrouwendag is dikke zever dat overgewaaid is uit het westen, voor de moslims is het elke dag wereldvrouwendag, je moet elke dag goed doen tegen je moeder, je zuster, je dochter, je tante, je vrouw
Wat kan jij kleinerend praten over vrouwen zeg.

Onder de moslimvrouwen in 'moslim' landen krijgen nog steeds vele vrouwen geen goede/ eerlijke behandeling, dus geen 'elke dag wereldvrouwendag voor de moslims'

yup er is een duidelijk verschil tussen hoe het zou moeten zijn, en hoe het daadwerkelijk is. Misschien laat de hoeveelheid islamitische literatuur (en kuthba's e.d.)  over hoe vrouwen wel behandeld moeten worden, ook zien hoe slecht het eigenlijk staat.  Als het echt zo goed ging met vrouwen in de islamitische wereld dan zou er niet zo veel nadruk worden gelegd op dit onderwerp.

Persoonlijk vindt ik het dan ook niet raar dat sommige islam vrouwen hun heil gaan zoeken bij westerse instituties om hun stemmen te laten horen [met open armen ontvangen door niet-moslims]. Insa'Allah zal het beter gaan in de toekomst.
#495
In de media / Re: Vrouwen moskee
08/03/2005 om 22:59:21
ik zie het al helemaal voor me trouwens, na een drukke uitgaansnacht op het Leidseplein gaan alle dronken halfnaakte geemancipeerde vrouwen een paar beweegoefeningen doen tijdens het Fajr gebed.