-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#451
Wordt een mooi zomer seizoen zo te zien.
#452
Cultuur / Re: Ik ben een joodse berber
18/03/2005 om 22:05:35
Lijkt me nogal triest als je niet trots ben op wat je bent. Its like stating the bleeding obvious.
#453
Plaatsen / Re: Azrou Akeshar (Gzenaya)
18/03/2005 om 16:00:24
het is geen berg maar een rots, dus misschien de enigste opvallende grote kale rots in de omgeving?

dat gezegd hebbende, idd de meeste rotsen zijn kaal.
#454
Plaatsen / Re: Azrou Akeshar (Gzenaya)
18/03/2005 om 15:55:29
Omdat ie kaal is misschien.

Just a thought ;)
#455
wat is jouw probleem nou weer , heb je wel gelezen wat ik neergezet had?

Citeer
Mohammed UK zegt "iedere Islam-basisoloog weet dat alles zit in de daden, maar goed als iemand denkt dat het beter voor em is zo en zijn moslim-identiteit op deze manier te laten zien, let it be,  for goodness sake. " = voila dit is wat ik bedoel,

Viola wat bedoel je ? probeer het wat beter te onderbouwen  waarom je het niet pecies met me eens bent. Al zou ik niet kunnen begrijpen waarom je het niet eens met me zou kunnen zijn als ik zeg "ieder zn meug" als iemand denk beter zijn moslim identiteit te laten zien door Saudische/marokkaanse/ chineese/enz kleding te dragen, who cares.

Citeer
dit zou ik nooit uit jou mond horen: "  Azul eh Thwamat je hebt gelijk echt waar, wij Imazighen moeten opkomen voor onze rechten,"

wat heeft DAT met DIT ondwerp te maken? Als je zo graag een schouderklopje wilt, ik zou zeggen meld je aan als vrijwilliger bij het buurthuis en ga daar koffie zetten ofzo.

Citeer
En die Foto's die jij toont zijn geen Islamitische kleren, dat zijn kleren die al gedragen werden door de Imazighen al vele Eeuwen voor de Islam, ik heb het over

en je punt is? Marok kleding wordt door moslims in het westen ondekt om zo hun moslim identeit te laten zien, dat was mijn punt, dus wat wil je nou zeggen? hun verbieden dat te doen omdat imazighen het al eeuwenlang doen?

Citeer
"Saoedische kleren", zo'n hoofddoekje en zo'n zwarte "zero" op de kop, en dan zo'n lange Saodische kleedje, daar heb ik zo'n hekel aan

dat is dan jouw frustratie. Deal with it.
#456
2 dagen is voldoende trouwens.
#457
ik vraag voor een ban voor L_L aangezien ze me in de volgende reply heeft uitgescholden:

Citaat van: L_L op 15/03/2005 om 15:33:26
het ging me om de sieraden mo....ik trouw zoiezo niet

dusssssssss

bitch :P
#458
Cultuur / Re: Amazigh sieraden
15/03/2005 om 15:42:53
Citaat van: L_L op 15/03/2005 om 15:33:26
het ging me om de sieraden mo....ik trouw zoiezo niet

dusssssssss

was een antwoord op de vraag van Abrid .

#459
In de media / Re: Vrouwen moskee
15/03/2005 om 15:39:01
Citaat van: L_L op 14/03/2005 om 20:45:14

misschien denkt men heel negatief maar je kan ook het positieve eruit halen. denk aan de hoeveelheid vrouwen die nu getrokken zullen worden > met name de jongere generatie die inderdaad snakken naar kennis. een moskee waarvan een zaal vol staat met mannen maar ergens in een "achterkamer" de vrouwen zijn gevestigd zal denk ik niet het doel behalen als deze "moskee"..

dit is ook vaak puur en alleen gedaan omdat er gewoonweg geen ruimte was in de krappe binnenstad moskeeen. Met de 2 generatie moskeen zie je al een grote verbetering.

Citeer
ik weet dat er in eindhoven van die studieweekenden zijn waarbij vrouwen kunnen overnachten (met oppas)...dat is natuurlijk ook magnifiek

Yup, de moskee in eindhoven is ook een 2e generatie moskee.  Er is ook een andere in einhoven, een oude moskee gevestigd in een of andere garage, daar is dus ook niks te zoeken voor vrouwen.
#460
Cultuur / Re: Amazigh sieraden
15/03/2005 om 15:26:47
Citaat van: abrid op 15/03/2005 om 13:45:16
Nou dat word nog wat. Djwaroe is wel op z'n plaats. Ewa Mohammed waar wacht je op :)

I would rather tear out my brainstem, walk out to the nearest 4 way intersection, and skip rope with it than getting married with L_L.
#461
Citaat van: Anir op 14/03/2005 om 16:32:17
Citeer 
Heeft deze groei van werkloosheid ook niet te maken met strengere regels van sociale diensten, die nu er strenger op toe zien dat mensen actief werk zoeken, en dus ingeschreven staan bij arbeidsbureaus ed?

Wat heeft dit te maken met het stijgen van werkloosheid onder de Marokanen en het dalen van de werkloosheid onder andere minderheden?

CiteerVerder misschien ook gewoon te maken dat veel marokkanen gewoon de verkeerde opleiding hebben gedaan, of in veel gevallen gewoon geen opleiding hebben, of te weinig werk-geschidenis hebben opgebouwd?

Ik weet niet wat je met "verkeeerd" bedoel.
Mensen met HBO en WO opleidingen zetten thuis. Informatici, economen, natuurkundigen, etc worden allemaal niet aangenomen.


ok ok , dan is er maar een mogelijkheid om je problemen op te lossen, emigreren. Liefst naar een land waar ze geen marokkanen kennen, ijsland of zoiets.
#462
Citaat van: L_L op 14/03/2005 om 18:44:39
azul a ghti al'3ziza ;)..

heb meteen 4 boeken daar besteld...kijk even vooral naar het boek van djura > een sluier van stilte!!!!!


4 boeken? Kan je dat wel betalen Ms. Creditcard?
#463
Citaat van: Ales link=topic=5457.msg112099#msg112099

Maar okké, de vraag is niet voor je zolang jij geen onderscheid maakt tussen Nubië en Numidië.
quote]

Boehoe. onze mislukte wannabe professor die als enige leerling zichzelf heeft maakt nooit fouten. Pleaze get a life, preferably on Mars.
#464
Citaat van: Ales op 14/03/2005 om 16:34:36
Citaat van: MohamedUK op 14/03/2005 om 15:38:35
Er is zoals je al zelf aangaf al een topic over precies dit onderwerp, waarom een nieuwe topic openen?

Het gaat hier om de stichter van numidia niet om numidia.


ik weet niet van welke hersenkronkel je nu weer last hebt, maar ik weet zeker dat het geen kwaad kon als je je vraag + je antwoord bij de topic van buydunan had neergezet.

Citaat van: buydunan op 12/03/2005 om 17:54:59
-   Massinissa (numidia)


Massinissa (c. 238 v.Chr. - c. 148 v.Chr.) was de eerste koning van Numidië. Hij begon als stammenleider van de Imazighen en vocht tijdens de tweede Punische oorlog aan de kant van Carthago. Vanaf 206 v.Chr. begon hij met de Romeinen samen te werken, en woonde hij de slag van Zama (dichtbij het huidige Maktar, Tunesië) bij.

Ondersteund door de Romeinen vestigde hij zijn eigen koninkrijk Numidia ten westen van Carthago. Dit was allemaal in het belang van de Romeinen, aangezien zij Carthago meer problemen met haar buurlanden wilden geven. Onder Massinissa's regime werden veel semi-nomaden boeren. Toch waren er toen weinig verstedelijkte gebieden.

Gedurende zijn leven breidde Massinissa zijn grondgebied uit. Tegen het einde van zijn leven werkte hij samen met Rome en provoceerde, door overvallen vanuit Numidia, Carthago om tegen zijn land oorlog te voeren. Dit gaf Rome een excuus om de oorlog aan Carthago te verklaren en zo ontstond de derde en laatste Punische Oorlog.

Na de dood van Massinissa werd Numidia verdeeld in verschillende koninkrijken. Deze werden door zijn zonen geregeerd.


ik d8 dat noumidia de eerste was


wie kan mij hierbij helpen

azul#465

Heeft deze groei van werkloosheid ook niet te maken met strengere regels van sociale diensten, die nu er strenger op toe zien dat mensen actief werk zoeken, en dus ingeschreven staan bij arbeidsbureaus ed?

Verder misschien ook gewoon te maken dat veel marokkanen gewoon de verkeerde opleiding hebben gedaan, of in veel gevallen gewoon geen opleiding hebben, of te weinig werk-geschidenis hebben opgebouwd?